Szaszkó Gabriella Pennington-testvérek sorozata mély nyomokat hagyott bennem, és az elmúlt évek egy igazán meghatározó könyvélménye volt számomra. Éppen ezért nagyon vártam már, hogy a kezembe vehessem az írónő legújabb regényét, ami ismét számos meglepetést tartogatott.
A könyv egy igencsak izgalmas szituációval kezdődik. Anna és Josh idegenekként ébrednek fel egy hóvihar közepén egy vermonti házban, úgy hogy nem tudják, hogyan kerültek oda, hogy mi történt velük, sőt, hamar kiderül, hogy az elmúlt öt év teljesen kitörlődött az emlékeikből. Aztán lassan-lassan elkezdenek visszajönni az emlékeik, és rájönnek, hogy bár most nem emlékeznek rá, de a múltban nagyon is jól ismerték egymást…
A könyv első fele nagyon tetszett. Igazán lebilincselő és izgalmas volt az, ahogy a szereplők felébredtek a semmi közepén, ahogy próbálták összerakni egy hiányos kirakós darabkáit azzal kapcsolatban, hogy vajon mi történhetett velük, és ha kívülálló személy keze van a dologban, akkor vajon ki tette és miért? Ezekben a fejezetekben voltak egészen hidegrázós jelentek is, és őszintén imádtam olvasni ezt a részt.
Sajnos azonban a „múlt” fejezetei kevésbé nyerték el a tetszésemet, leginkább, mert egyáltalán nem tudtam azonosulni Anna-val, és nem is tudtam megkedvelni őt. spoiler
Én el tudom képzelni, hogy főleg a mai trendben vannak olyanok, akik tényleg átélik ezt a fajta “midlife crisis”-t, de én nem hiszem, hogy ennek igazságot kellene szolgáltatni.
Nem szeretem a szerelmi háromszöges történeteket, de azért ritkán előfordulnak kivételek, amikor el tudom fogadni az okokat. A Pennington-testvérek sorozat például egy ilyen kivétel volt, hiszen az egy egészen különleges szerelmi háromszöget dolgozott fel. Bármennyire fáj is ezt kimondani, de sajnos ez közel sem az a szituáció volt. Én őszintén szólva sajnáltam Josh-t, és sajnáltam Anna férjét is, mert szerintem mindketten többet érdemelnek Anna-nál. Őrület, hogy mindketten mi mindent megtettek ezért a lányért, aki egyiküket sem becsülte igazán, önmagát meg főleg nem. Egyébként azt hiszem, hogy egy kicsit emészthetőbb lett volna számomra ez a történet, ha egy igazán rossz házasság az alapja, de így egyszerűen nem tudtam megérteni a szereplőket és drukkolni nekik. Szintén kicsit szívfájdalmam volt, hogy bár nagyon egyedinek indult a történet, úgy éreztem, hogy visszaköszönnek olyan elemek, amik a szerző előző könyveiben is szerepeltek már. (Szerelmi háromszög, önpusztítás, alkoholhoz fordulás.)
Szeretném leszögezni, hogy mindannyian mások vagyunk, mások az értékrendjeink és más az, ami még belefér számunkra, főleg ha egy fikcióról van szó, így senkit nem szeretnék lebeszélni a könyvről. Az írónő tehetsége ez alkalommal is sugárzott az oldalakról, és minden ellenére egy egészen különleges könyvélményben volt részem. Aki szereti a szerelmi háromszöges történeteket, az garantáltan imádni fogja ezt a történetet.
A könyvben szereplő dalok nagyon tetszettek, és Josh-t is nagyon megszerettem. A kötet feléig biztos voltam benne, hogy ez ismét egy 5 csillagos olvasmány lesz számomra, hiszen ahogy említettem, a történet alapfelütése nagyon egyedi és izgalmas volt, és az írónő stílusa is magával ragadott, azonban a könyv második fele és főleg Anna miatt számomra ez a történet sajnos most csak egy jóindulatú 4 csillagra volt elég.