Késő ​március (Midlife Crisis 2.) 69 csillagozás

Szaszkó Gabriella: Késő március

Josh ​és Anna újra furcsa álmokat lát. Előző, közös négy évük legrosszabb pillanatai élénken elevenednek meg előttük, miközben egész Európán átívelő utazásra indulnak közösen a zenekarral. A párral az elmúlt négy évben megfordult a világ. Josh Westberg befutott zenész lett, világkörüli turnékra jár. Annával közösen kezdtek új életet Londonban. A lány azonban korántsem boldog, úgy érkezik meg az amsterdami repülőtérre, hogy szünetet akar tartani a kapcsolatukban. A világhírnév nehézségei, Anna korábbi fájdalmai mind-mind lenyomatot képeznek a megcsalásra épült, nehezen kialakult párkapcsolaton. Úgy fest, Anna félelmeire Európa csodás helyszínei sem hozhatnak gyógyírt. De vajon ki áll az új álmok hátterében, ami csak a rosszra emlékezteti a párt? Lehetséges-e boldog párkapcsolatot építeni egy tönkretett házasság romjain? Milyen hátrányokból indul egy kapcsolat, amely megcsaláson alapul? Van-e esélye Annának is megtalálnia önmagát, vagy neki már csak az a szerep juthat, hogy egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789634994480
>!
Maxim, Szeged, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634992950

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Josh Westberg · Anna (Brooks) Thompson · Patrick Thompson


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Nagyon szerettem az egész történetet, tetszett a cselekmény annak ellenére, hogy pár dologgal nem értettem egyet. A közepéig kevés volt az infó az Annával történtekről és ez negatívan befolyásolta a vele kapcsolatos megítélésemet. Miután megismertem a sztoriját, már nem tudtam ettől az első résztől elvonatkoztatni, és nem tudom meg nem történtté tenni a róla kialakult véleményemben. Hiányzott az őszinteség és a kommunikáció. Ha valakit szeretek, ezeket nem hagyom figyelmen kívül, hiszen bízom a másikban és egyenrangú partnerek vagyunk, nem?
A mellékszereplők általában tetszettek, Patrick erőteljes bevonása a történetbe nem rossz ötlet, de némely részlet spoiler
Megvolt a kellően utálható karakter Brooke személyében, csodálkoztam, hogy Anna még szóba állt vele később a történtek után, erre egy bocsánatkérés elég kevés.
Ebben a részben sem hagyhatom szó nélkül a bandatagokat, akik most is hozták a formájukat, imádtam őket. A humoros beszólásoktól az egymásra való odafigyelésig sokat tesznek hozzá a történethez, nagyon szeretek az efféle összetartásról olvasni.
Megint problémám volt a rengeteg ivással. És nem kizárólag a bandával kapcsolatban, hiszen bizonyos mennyiség legurul a felnőtt férfiak torkán, főleg ha rockbandáról beszélünk. De ezt nőknél én nem igazán tolerálom, nekem egy részeg nő látványa a borzalommal egyenlő.
A helyszíneket imádtam! Olyanok kerültek a történetbe, ahova magam is szeretnék eljutni, nagyon hangulatkeltő leírásokat kaptam. Érződött a személyes kötődés ezekkel a városokkal, a kedvencem Zakopane volt. Sütő Fanni ismét remekelt, az első részben szereplő Fallen Angel mellé egy újabb gyönyörű verset szerzett, a Because Reasons méltó koronát tesz arra a bizonyos eseményre, amikor ez a dal először elhangzott.
Az őszinteség hiánya sokszor okozott gondot a történetben, Josh részéről éppúgy, mint Annánál. Óriási elégtétel volt nekem a végén Anna kiállása saját magáért, itt aztán győzött az őszinteség. Teljesen elvitte a showt ez a cselekményszál, spoiler
Tudom, hogy Anna útkeresése egy vezérvonal a cselekményben és Gabi próbálta is megoldani ezt, rengeteg kérdéssel bombázta Anna önmagát, mégsem éreztem megoldottnak a végére. Ez egy félmegoldás, egy külső ötlet merült fel, nekem nem volt ez kielégítő.
A gyerek témával kapcsolatban nem éreztem Annát határozottnak, pedig ez is egy súlyos kérdés a könyvben. Örülök, hogy a szerző ezt nyitva hagyta, spoiler Ismerek olyanokat, akik nem akarnak szülni, ők viszont általában erősen határozottak, szinte páncélt növesztve a kérdésbombák ellen, Annán azért ezt sosem éreztem kategorikusan. Szerintem Josh később ráveszi… És én ezt imádom Gabi könyveiben, hogy bemászik a bőröm alá a sztorija, és kénytelen vagyok továbbgondolni az elengedhetetlen szereplők életét.

Sippancs P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Alig néhány perce fejeztem csak be a történetet, de nem akarok várni az értékeléssel, mert annyira hűű-élmény volt, annyira szaszkó gabis és intenzív, hogy ez nem várhat holnapig.
A könyv mind a 400 oldala egy hatalmas érzelmi hullámvasút, ahol olvasás közben úgy ingadoztak az érzelmeim, mint Anna hangulata; hol sírtam, hol nevettem, hol a pokol legmélyebb bugyrába kívántam Josht, hol meg teljesen beleszerettem. Ha stílusos akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy gyógyszerek és alkohol nélkül is kikészített a történet, de mégis úgy vonzott magához, hogy ha már kicsit félre kellett raknom, elvonási tünetekkel küzdöttem.
Az egyetlen problémát számomra Anna titkolózása jelentette, szerintem hibát követett el azzal, hogy az életét ennyire spoiler, éppen ezért örültem nagyon, hogy végül úgy zárult a könyv, ahogy annak lennie kell.
Ha az előző részre 4,5 csillagot adtam, akkor ez megérdemli az 5-öt, de kedves írónő, ha kérhetném, legközelebb kaphatnánk egy kevésbé ősz hajszálat előidéző történetet? :)

9 hozzászólás
Niki_Salamon P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Nagyon vártam már a Kora február folytatását. Bár egyből megvettem megjelenéskor, sajnos még csak mostanában tudtam elővenni.
Az az igazság, hogy nekem ez a rész valamiért jobban tetszett. Kíváncsi voltam hogyan alakul Anna és Josh kapcsolata és ez a könyv erre fókuszál. Nem csak a jó dolgokra, ami azóta történt velük, hogy összejöttek, hanem az elkövetett hibákra, félreértésekre és titkokra, ami egy kapcsolat törését okozhatja. Már az elején felkeltette a kíváncsiságom az írónő, hiszen már ott tudni lehet, hogy valami nem stimmel és végig ez tartott izgalomban. Tulajdonképpen a főbb szereplő itt inkább Anna, akit nem mindig értettem. Elvárta az őszinteséget Joshtól, közben neki titkai voltak előtte. Féltékenykedett – bár ezt meg tudom érteni –, de közben spoiler. Benne jobban bízott, mint a szerelmében, aki folyton bizonygatta neki, hogy számára csak ő létezik. Josh viszont természetesnek vette, hogy Anna mindig ott lesz vele, számíthat rá.
Most is, mint mindig gördülékenyen olvasható könyvet kaptam, amelyet lehetetlen letenni. Alig várom az írónő következő könyvét!

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Az első rész után nagyon vártam, hogy megjelenjen ez a rész, de az olvasása valahogy eltolódott.
Most újra elolvastam az első részt, felelevenítettem mi is történt.
Ez a rész az egészen különleges kezdés után egy helyben toporgás volt. Hiába volt a dátum 2028 és 2029, nem kötött le, alig vártam, hogy valami más történjen, mert ez a koncertturné, meg a vele járó dolgok nem az én világom.
Pedig modern nagyinak tartom magam, de ez a pia-szex-másnaposság kombónak más a célközönsége. Koncertek, kimerültség, pirulák, rajongók , és azt sem értem, hogy mit keres itt egy 37 éves elvált nő a frontember szerelmeként , mikor ebben a korban már úgy mondhatom, hogy valami más dologgal szoktak foglalkozni a nők, ha nem is a gyerekre gondolok, de megtalálják miben jók, mihez értenek, dolgoznak, nem egy turnébuszon kísérőként éldegélnek.
No, ennyit a történetről, nem boncolgatom tovább.
Viszont én úgy gondolom, hogy az írónőt jó írónak tartom, és még van itt a polcomon 2 olvasatlan könyve, így keressek benne valami mást.
Josh , az énekes gondolatai közt találtam olyant, hogy azt hitte, hogy a siker a legjobb dolog, ami történhet vele valaha. Aztán átértékelődött.
A másik pedig , hogy többször figyeltem fel a hálára, pl. elfelejtettem hálás lenni az utóbbi időben.
Tetszettek a tájleírások, amivel engem le lehet nyűgözni.
Tehát annak ellenére, hogy ez a könyv a témájával nem az én könyvem, azért érdemes volt elolvasni, mert találtam benne olyan részleteket, amelyek nekem fontosak.
A borító igényes, csodaszép.

Wandamaci P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Eleinte nagyon nehezen viseltem Annát és az egészet, de elkezdtem más színben látni a helyzeteket.

Mindig kíváncsi vagyok, hogy mi van a happy end után, de ezt sosem mutatja be semmi. A filmek és a mesék is mind-mind véget érnek egy boldog befejezéssel és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Tudjuk jól, hogy az élet azonban nem ilyen. Most végre megkaptam, amire már régóta kíváncsi voltam. Megtudtam mi van a happy end után.

Ismét olyan témát dolgoz fel, amiről nem szokás beszélni.Az egész élet egy tanulási folyamat, ami mindenkinek új. Sosem csak szivárvány és csillámpor. Pont a nehéz helyzetekben kell a másik mellett állni. Ha ezt valaki teljes szívével, minden rossz érzés nélkül meg tudja tenni, akkor valóban egy mély kapcsolattal áldották meg. Tudom, hogy könyv, biztos túl tökéletes is, de én csodáltam Josht.
Ismét letehetetlen volt és továbbra is csodálom, ahogy Gabi ír. Rengeteget írtam róla, és ilyenkor látszik mennyire elgondolkoztatott a könyv, sokáig velem fog még maradni.

Extra hosszú bejegyzés a blogomon:
http://wandamaci.blogspot.com/2021/02/szaszko-gabriella…

klaratakacs P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Szeretem Szaszkó Gabriella könyveit, a stílus, a karakterek mindig tetszenek. Most a történet toporgott számomra eléggé egy helyben, még az utazások és idősík váltások ellenére is. Anna továbbra sem a kedvencem, a sodródása nagyon távol áll tőlem. Josht és a bandát nagyon csípem, igazi férfibarátság van köztük, egyenes, támogató, maximálisan elfogadó, irigyeltem őket a tehetségükért, aggódtam a kiégésük miatt, röhögtem a poénjaikon. Örültem a végének is, spoiler minden jól elrendeződött.
A turnébuszt kipróbálnám szívesen és mennék velük ilyen szuper Európai körre, már a leírások is meghozták volna a kedvem.

josageszter>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Az elején nagyon-nagyon rühelltem Annát. Egy igazi energiavámpír, akinek semmi nem jó, aki nem tud alkalmazkodni és mindig bizonyítani kell neki, meg kinyalni a seggét. Viszont, ahogyan haladtunk előre a történetben és egyre inkább bontakoztak ki az események, rá kellett jönnöm, hogy Anna is próbálkozik és igyekszik. Csak egyszerűen nem tudja az ember, hogy viselkedjen ilyen helyzetben, mikor legyen őszinte, hogyan mentse meg a kapcsolatát. Szerintem ez egy igazán izgalmas második rész volt. Szerettem megismerni a happy end utáni történetet, és szerettem benne, hogy ennyire valóságos. Egyáltalán nem volt unalmas, vitt magával a történet, mert nagyon jó mesélő az író.

Vhrai P>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

Kifejezetten szeretem azokat a történeteket, amelyek nem érnek véget a happy end-el. Egy romantikus zsánerű regény esetén elég ritka, hogy ezután is követhetjük, mi lesz a szereplőkkel. Nos, itt pontosan ez történik, és a szerző megmutatja nekünk, a szerelem nem mindig elég egy jól működő párkapcsolathoz. (…) Egyébként érdekes megközelítés volt, hogy nem a jó dolgokra koncentrálódott ez a rész. Nagyszerű lecke minden elvakult romantikusnak, hogy tökéletes partner, párkapcsolat nincs. (…)

Bevallom, az elején rendkívül előítéletes voltam Anna-val szemben, nem értettem sosem az ennyire féltékeny, folyton patáliázó embereket. Viszont ahogy haladtam előre a történetben, főleg a múltbéli szálra értve, rájöttem, mennyire elveszett Anna valójában. A többi dolog, ami pedig kiderül róla, az már jóval húzósabb, mondhatni büntetőjogi kategória, így a regény nagyon fontos dolgokra világít rá. Nem tudhatjuk, hogy egy valaki által tanúsított viselkedés mögött mi állhat a háttérben. Egyébként hasonlóan az előző részhez, ennek a kötetnek is megvan a maga titka, ám ezt valamivel kiszámíthatóbbnak találtam.

Egyáltalán nem volt felesleges folytatni az első részt, és talán még jobban felnyitotta a szemem jó néhány dologra. Ebben már inkább a párkapcsolati rész dominált. A nagy rejtély annyira már nem foglalkoztatott, sokkal izgalmasabbnak találtam, hogy fog alakulni Anna és Josh sorsa.

https://libellumkonyvek.blogspot.com/2021/02/szaszko-ga…

2 hozzászólás
Fire_bird>!
Szaszkó Gabriella: Késő március

„Hosszan néztünk egymás szemébe – közel voltunk egymáshoz, de ez a világ mégis elszakított bennünket.”

Imádom az írónő stílusát. Egyszerűen képtelen voltam abbahagyni az olvasást, mert úgy szívtam magamba a történet, hogy úgy éreztem, mintha ott lennék velük, mintha ismerném személyesen a szereplőket, és része vagyok a történetüknek. Minden szavuk eljutott hozzám, annyira hitelesek voltak.
Josht ha lehet ilyet, még jobban szerettem, mint az első részben. Imádtam a lazaságát, és az őszinteségét, hogy mindenről van véleménye, és azt sosem fél kimondani. spoiler Persze azért ő sem volt tökéletes, ő is hibázott. És ettől volt ő annyira valóságos és szerethető karakter. Annáért viszont már kevésbé rajongtam. Átéreztem a problémáit, megértettem, hogy miért nem találja a helyét, viszont azt nem tudtam elfogadni, hogy évekig nem tett semmit azért, hogy megoldja őket. off Anna spoiler a füle botját sem mozdította a változás érdekében és ez idegesitett benne. Azt éreztem, hogy csak sajnálja és sajnáltatja magát. Nem igaz, hogy nem talált semmi olyan elfoglaltságot, ami lekötötte volna. Kereshetett volna valami munkát magának, vagy valamilyen csoportos foglalkozást, ahol legalább emberek között lett volna, nem szigetelte volna el magát ennyire, ami így teret engedett a negatív gondolatainak. Így esélyt sem adott magának arra, hogy sikerélménye legyen bármiben is, csak és kizárólag Josh-tól függött, tőle kapott ingereket. spoiler Emiatt pedig haragudtam rá.
Maga a történet más volt, mint az első rész. Ez a rész fájdalmasabb, borongósabb hangulatú volt. Megmutatta a sztárélet árnyoldalát, egy kapcsolat nehézségeit, hogy egy rocksztárnak mit kell feladnia, a társának pedig milyen áldozatot kell hoznia. És bár tényleg sokszor dühített Anna hozzáállása a dolgokhoz, azért végig tiszteltem, hogy kiállt Josh mellett, nem kényszerítette választás elé, sőt mindent Josh életének szentelt, elnyomva ezzel saját magát, ami halatmas önfeláldozás volt a részéről, és bizonyította, hogy mennyire szereti Josht. spoiler Talán Josh hibája az volt, hogy kicsit csukott szemmel járt, és evidensnek vette, hogy Anna ott van mellette, de mégsem figyelt rá eléggé.
A könyv első fele lassabb folyású volt, spoiler a második fele viszont bőven tartogatott izgalmakat, sokkal lendületesebb volt. Seth karakterét az elejétől kezdve unszimpatikusnak találtam, spoiler Patrick az elején kicsit idegesített, amiért még mindig képben volt, és nem hagyta békén Annát. Viszont a történet előrehaladtával egyre jobban megszerettem őt is. spoiler
Nagyon szerettem a koncertes jeleneteket. Imádtam az összes zenei utalást, az összes New Politics számot, Ed Sheerant, és csakúgy mint az első részben a Fallen Angelt, most a Because Reasons dalszövegét is. Minden nagyon el lett találva.
Anna miatt sokszor voltam csalódott, ennek ellenére ezt a részt is szerettem és bármikor szívesen újraolvasom majd. A sorozat pedig megy a kedvencek közé, mert biztos nem fogom egyhamar elfelejtni, amit a könyvek olvasása által kaptam: hogy ne féljünk a változástól, hogy soha sem késő, hogy higyjünk magunkban, és hogy „nem kell mindenkinek úgy élnie, ahogy az összes többi embernek”. És természetesen a Midlife Crisis életérzést. Az pedig tagadhatatlan, hogy hiába olvastam már jó pár rocksztáros történetet, a Midlife Crisis duológia mégis tudott újat nyújtani az egyediségével.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Valahol lemaradtam ott, hogy a kétezres években született emberek mind csecsemők. Mikor lettem a ’91-es születésemmel őskövület?

60. oldal

3 hozzászólás
Sippancs P>!

Visszafordultam hozzá. Hosszan néztünk egymás szemébe – közel voltunk egymáshoz, de ez a világ mégis elszakított bennünket.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna (Brooks) Thompson · Josh Westberg
Detty77 P>!

Azt szeretném üzenni, hogy sosincs késő, hogy valóra váltsuk, amit szeretnénk.

(Köszönetnyilvánításból)

kakaóscsigaaa>!

– (…) Sokan félnek azoktól az emberektől, akik ki merik mondani, hogy az álmaiknak élnek. Sokan le akarják törni a lelkesedésüket. Talán a félelem miatt. Mi csak azt szeretnénk üzenni nektek, hogy ne hagyjátok! Tényleg ne. Mi vagyunk az élő bizonyíték, hogy egy rohadt zsúfolt kis fesztiválbusznál meg pár báros fellépésnél létezik több is.
– Például egy sokkal nagyobb turnébusz – szólalt meg Hammer, mire könnyezve felnevettem.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Westberg
BBetti86 >!

– Úgy látom, a dúdolás segít, hogy normális emberré válj.
– Ezért lettem zenész – húztam fel a vállam.

177. oldal (epub)

Detty77 P>!

A fájdalmon és veszteségen épült egy új, sikeres jövő.

Sippancs P>!

Patrick nyöszörögve, hunyorogva lépett ki a levegőre. Kérdés nélkül a vállamra támaszkodott. Azon kezdtem merengeni, hogy egy volt férjet és egy volt szeretőt mennyire közel tud hozni pár órányi ivás és pár hányás az Atlanti-óceán felett.

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Westberg · Patrick Thompson
Sippancs P>!

– Tudjátok, hogy ehhez az egyezséghez mi kéne? Pizza meg sör.
– Te rendeled! – vágta hozzá Hammer a telefonját Pete-hez.
– Nem mondod komolyan, hogy még mindig félsz telefonálni? Világi körüli turnénk volt, ember! – nevetett fel Pete.
– Én csak a dobos vagytok (sic!), ti dumáltok a színpadon.

378. oldal

kataa_>!

Na, bumm. Jött a kérdés. Úgy éreztem, el lehetne róla nevezni egy fóbiát. Beteges félelem attól, hogy az embertől megkérdezik, mivel is foglalkozik.

125. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Illúzió
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Catherine Rider: Csók Londonban
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara
On Sai: A két herceg
Anita Boza: Édes borzongás
Csóti Lili: Hetedvérig
Leiner Laura: Mindig karácsony
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban