Beszélj ​hozzám (Pennington-testvérek 2.) 41 csillagozás

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

Amy ​Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.
Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Maxim, 2017
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618715

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

David Pennington · Chris Pennington · Amy Forester


Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

Szaszkó Gabriella ismét képes volt szavak nélkül hagyni. Az írónő nyers, fájdalmas, de igencsak kiemelkedő debütáló regénye, a Maradj velem után, Beszélj hozzám című könyvével ismét egy érzelmekkel teli utazásra invitálja az olvasóit. Amikor késő éjszaka könnyekkel a szemeben fejeztem be ezt a könyvet, sokáig nem jött még álom a szememre, és hiába próbáltam megfékezni csapongó gondolataimat. Ez egy olyan típusú könyv, ami elgondolkoztat, ami olykor megmelengeti, majd néhány oldallal később összetöri a szívedet. Egy történet, amely nyomot hagy benned.

Bár a Maradj velem önmagában is olvasható történet, befejezését követően maradt egy kisebb hiányérzetem Amy Forester személyével kapcsolatban, amit anno az értékelésemben is megfogalmaztam. Éppen ezért nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy Amy kap egy külön könyvet, amely által sok olyan dologra derülhetett fény, amely az első kötet során homályban maradt.

A történet az előző kötet befejezését követően fél évvel veszi fel a fonalat. Ekkorra David Maradj velem című regénye – amelyben elmeséli gyerekkora történetét – bestsellerré válik. Azonban a férfi korábban nem is sejtette, hogy életének apró titkainak felfedése mekkora terhet fog rá róni. Sokan ismernek magukra a sorok között, és próbálnak segítségre találni David szavaiban, amely hatalmas nyomásként nehezedik rá. A másik probléma, hogy bár a könyv az igazságot írja le, Amy személyére nem vet igazán jó fényt, így a lányt a könyv megjelenése után folyamatos támadások érik, amely szintén árnyékot vet alig fél éve tartó kapcsolatukra. Amy végül úgy dönt, hogy elmeséli a történteket úgy, ahogy ő látta, minden boldog vagy éppen fájdalmas pillanattal, az első találkozástól, az utolsóig…

Ez a kötet is, akárcsak az előző, két idő síkon játszódik. A múlt és a jelen váltakozása kiváló dinamikát adott a könyvnek, és bár a legtöbbször igencsak fájdalmas volt, szerettem a múltbeli fejezeteket olvasni, különösen, mert nagyon szerettem Christ, aki ebben a kötetben ismét elrabolt egy darabot a szívemből. A két fiú kontrasztja, és hasonlósága talán még inkább megmutatkozott Amy szemszögén keresztül, és pont emiatt tudott újat mutatni ez a könyv. Annyira érdekes volt Christ és Davidet egy másik oldalról látni, egy oldalról, amelyben találkozik a szerelem és vágy, amiben egyszerre voltak tökéletesek és töröttek.

Amy Forester az egész történetben talán a legmegosztóbb szereplő. Hogy őszinte legyek, még most sem tudom igazán, hogy mit gondoljak róla, de azt határozottan kijelenthetem, hogy sokkal jobban megértem őt, és jobban is kedvelem, mióta olvastam ezt a könyvet. Nagyon sajnálom, hogy életének egy jelentős részét úgy töltötte el, hogy nem lehetett teljesen boldog. Hogy valójában nem lehetett igazán önmaga, mert mindig másokat igyekezett előtérbe helyezni. De vajon meddig képes az ember feladni önmagát és a saját maga boldogsága helyett valaki másét tenni első helyre? Meddig élhetünk úgy valakivel, hogy folyamatosan tojáshéjon járunk körülötte, és a saját problémáinkat elnyomjuk annak érdekében, hogy ne okozzunk több gondot neki? És igen, volt, hogy Amy-nek voltak önző gondolatai, és volt, hogy nem értettem vele egyet, de úgy érzem, hogy igazságtalan volt vele sors, és mindenki megérdemli a lehetőséget a hibázásra.

Szaszkó Gabriella lebilincselő stílusával és sokrétű karaktereivel ismét egy merész és érzelmekkel teli történetet hozott el nekünk. Bízom benne, hogy a jövőben olvashatok még a szereplőkről, mert több szál is nyitott maradt a történetben, amelyekre szeretném megtudni a választ. De addig is mindkét eddig megjelent kötetet a legőszintébben ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/szaszko-gabriella-besz…

★ Teaser: https://moly.hu/karcok/1017993

>!
kellyolvas P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

A Beszélj hozzám nem az első rész újramesélése Amy szemszögéből! De nem ismered a történetet, amíg nem olvasod el a Beszélj hozzám-ot is. Nagyon sokat hozzátesz Chris megismeréséhez Amy visszaemlékezése, az a bizonyos első találkozás és a kialakuló első szerelem meghatározó volt Chris életében és Davidre is alapvetően hatott, ezt nem elég csak egy oldalról látni, David akkor még egy sérült, lázadó kiskamasz volt. Később is számtalan részletet tesz hozzá Amy, az ő női szeme, a megérzései és a David által nem ismert mozzanatok alakítják teljessé a képet.
Ahogy Davidnek is egyfajta terápia volt megírni a történetüket, Amy is hasonlóképpen érez, ehhez hozzájönnek még David rajongóinak támadásai, ami egyértelművé teszi számára, hogy az embereknek meg kell ismerniük az ő verzióját is.
Az első harmada a könyvnek 1992-től indul, itt még csak 15 évesek, ebben a young adult korszakban a legtisztábbak ugyanakkor a legzavarosabbak az érzelmek és az ember nagyon de nagyon szerelmes tud lenni. Tündéri is lehetne ez a kapcsolat, de Amy már ekkor szembesül a gondokkal, megismeri a srácok anyját, Chris pedig elárul neki néhány részletet az életükről. Már ekkor érződik, hogy David hibáit is magáénak érzi, és próbálja maximálisan védeni az öccsét minden bajtól. Közben gyűlik benne az önvád, amit az anyja sulykol belé, hogy mindenért ő a hibás, csupán azzal, hogy megszületett.
A regény második harmadában a 1997-be ugrunk, amikor néhány év után újra találkozik Amy és Chris New Yorkban, ahol mindketten egyetemre járnak. Elkezdenek újra találkozgatni és kibontakozik köztük a szerelem és a remény, hogy a kapcsolatuknak lehet jövője. Ennek az időszaknak már javában részese David is, aki sokáig egy lakásban élt velük, durcásan, ellenségesen viselkedve Amy-vel, felnőttként is éreztem a féltékenységét. Amy-nek durva váltás volt ismét találkozni Daviddel, immár majdnem felnőtt férfiként. Chris visszafogott, szinte félénk természete, ami a szex terén is uralta, éles ellentétben állt David vad, élvhajhász viselkedésével. Ez a kettősség megijesztette Amyt, aki Chris mellett a biztonságra vágyott, ugyanakkor csodálta David habitusát.
Két év után kezdődtek az igazi bajok, spoiler
Ezeknek az éveknek a részletei engem megtörtek. Többször is abba kellett hagynom az olvasást, mert egyszerűen fájt. Mélyen átéreztem a két srác kétségbeejtő helyzetét, a múlt démonainak súlyát, ami szinte minden éjjel rájuk telepedett. Mindkettőjük másként éli meg, de az alváshiány és a pszichikai sérülés fizikailag is kikészíti őket. Olvasóként is szinte lehetetlen feldolgozni ezeket az eseményeket, megérteni sem lehet, csak legfeljebb tudomásul venni Chris szavait, amikor időnként kitárulkozik. Amy évekig mellettük állt, a jobb és a rosszabb időszakokban is végigasszisztálta a kiborulásaikat. Őszintén szólva nem sok nő bírta volna el ezt a terhelést, ezért Amy elismerést érdemel. Mindig is azt akarta, hogy Chris beszéljen hozzá, mondja el a bajait, fogadja el a segítséget. Meg akarta őket gyógyítani a szeretetével, de eljött az a pont, amikor már ő sem bírta tovább.
A történet utolsó harmadában gyülemlik fel minden ki nem mondott sérelem és még tovább fokozódik a fájdalom ami a múltra és a jelenre is igaz. Erről nem tudok indulatok nélkül beszélni, Amy többször is meglepett a lépéseivel, de nem csak ő. Végül összetalálkozik a múlt és a jelen, és David előtt is feltárulnak a részletek, amikről sosem tudott.
Amy végül mindent elmesél, arról a bizonyos utolsó találkozásról is. Zokogni fogsz.
Most is könnyezem, miközben újraolvasom és újra átérzem ezt a történetet. Igen, lehet szeretni két embert, és igen, van olyan, amikor nem megy az elengedés. Van, amikor annyira fáj, hogy megsemmisülsz.
Nagyon várom, hogy olvashassam a befejező részt. Tudnom kell, hogyan alakul Amy és David története, és kíváncsi vagyok, vajon Margaret megkapja-e amit megérdemel. Nehéz várakozás lesz!

3 hozzászólás
>!
vikcs P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

"Azt kell mondjam, hogy úgy hittem, a Maradj velem kellően összetörte a szívem. Ezidáig tartott a hitem, mivel a Beszélj hozzám még alaposabban szétzúzta a lelkem, és még párszor rá is taposott. Viszont hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy elsők között olvashattam a könyvet, emiatt elmondhatatlanul hálás is vagyok. Bár így még többet kell várnom a folytatásra, ami ha már most lenne a kezemben is késő lenne, hiszen a befejezés a következő részért kiált, és én is lerágom a karom, annyira izgulok, hogy mi fog történni még.

Úgy gondolom, Szaszkó Gabriella egy fantasztikus tehetség, és megérdemli a hírnevet, a
népszerűséget és az elismeréseket. Lehengerlő írásmódja van, gyönyörűen fogalmaz, és teljesen átadja a sorokon keresztül a legmélyebb érzelmeket is. Engem teljesen lenyűgöz az, amit ő csinál, és már az első könyve után eldöntöttem, hogy figyelni fogok rá. A történetei szinte élnek, bevonnak a sajátos világukba, és nem eresztenek.

A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. David, az öcs története után a volt barátnő története is napvilágra kerül. David kiadja az eddig írt könyvét a bátyjáról, ami nagy sikert arat a könyvpiacon. A történet miatt azonban támadások és zaklatások érik Amy-t, úgy gondolják, hogy undorító, hogy mindkét Penningtonnal kikezdett. David tanácsára Amy úgymond terápiás célból, kiírja magából a saját szemszögét, hogy ő milyennek látta a fiúkat, valamint, hogy milyen volt a kapcsolata Chrissel. Igazából ebből a szempontból sokkal több mindent megtudtunk Chrisről, mint az előző részben, akkor főleg a gyerekkori történetek voltak porondon, itt pedig inkább a felnőtt férfiról szólók.

A szereplők és az egész történet annyira valósághű, hogy úgy érezzük, mi is ott ülünk Amy és David mellett, hogy átérezzük a fájdalmukat és mindent, amit ők átélnek. Szívbemarkoló. Azt hiszem, ezzel az összefoglaló szóval tudnám jellemezni. Valamint elgondolkodtató is, hiszen ez a történet lehetne valós esemény is, és esélyes, hogy ilyen történik a mindennapjainkban is, csak mi nem tudunk róla. Néha kell az élet sötét oldaláról is olvasnunk, hogy sokkal jobban értékeljük az apró, de annál jobb dolgokat, amiket kapunk.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/12/blogturne-sza…

>!
MyMoonlightLibrary_Steph P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

Vége. Elolvastam. 23:30 van. Holnap dolgozni megyek. Nem értem, miért engedtem meg magamnak, hogy ennyire padlóra kerüljek. Szaszkó Gabriella, hogy tehetted ezt velem? Én erre nem voltam felkészülve. Most nem tudom, mihez kezdjek magammal. Csak nézek ki a fejemből. Aludnom kéne, hogy fel tudjak kelni reggel. De nem megy. Végre vége ennek a könyvnek. Nincs több érzés. De folyton rájuk gondolok és hiányoznak.
Még nem sírtam könyvön. Ez idáig.

http://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2018/01/szaszko-g…

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

„Van, ami nem pótolható, van, ami nem megjavítható. Ilyenek vagyunk mi. Örök gyártáshibásak.”

Szaszkó Gabriella megint megcsinálta! Képes volt még egyet taposni a szívemen, pedig azt hittem, azt már megtette a nyitó kötetben.
Nem mászott ugyan annyira bele a gondolataimba, mint az első kötet, de azért nem olyan írás, ami felvidítja az embert. Inkább elgondolkodtatja: tényleg mindig van rosszabb? Meddig lehet még lejjebb? Ha egyszer valaki elindul a lejtőn, van vajon megállás? Kaphatunk-e feloldozást a múltban elkövetett hibáinkért?
Ez a regény egy nagyon fontos gondolatot is felvet a kérdések mellett: beszélni kell a problémáinkról, a fájdalmunkról, mert a hallgatás olyan, mint a lassan ölő méreg.

Bővebben: https://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/02/szaszko-gabr…

1 hozzászólás
>!
perpetua P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

Meglepett anno a hír, hogy folytatás érkezik a Maradj velem regényhez, hiszen egy egészen kerek, lezárt történetet kaptunk. Persze ennek ellenére nagyon is érdekelt a folytatás, és olvasás után már nagyon is értem, hogy volt még bőven esemény, amit meg kell ismernünk.
Az első résznél írtam is, hogy kicsit fenntartásokkal kezeltem Amy és David kapcsolatát, és ezért nagyon örültem, hogy most megtudhatom a lány, hogyan élte meg a Pennington testvérekkel töltött időszakot. Most már más szemmel tudok ránézni. Eddig csak a két testvér szenvedését láthattuk és, hogy mennyire nem tudják feldolgozni az őket ért traumákat, de egy hozzájuk közel álló, mégis külső szemlélőnek sincs könnyű dolga. Van benne valami, hogy Chris mindig félt attól, hogy nem tud boldoggá tenni mást, hiszen annyira megtört. Amy mindent megtesz vagy megtenne, ha hagynák. Szeretetével próbál vigaszt nyújtani, segítene, ahogy csak tud, de nagyon sokszor falakba ütközik. A fiúk mellett ő is teljesen megváltozik és szomorú volt látni ezt a folyamatot.
Az Amy-David párost ez után se tudom igazán feldolgozni, bár már elindult a megértés folyamata, sok körülmény játszik itt közre, de kíváncsi vagyok, hogy a harmadik kötetben meg tud-e változni a véleményem. A befejezés most sok kérdőjelet hagy maga után, és ha az elsőnél nem is éreztem hiányérzetet, most nagyon várom a folytatást, érdekel, hogy van e fény az alagút végén.

>!
Evika82 P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

A Maradj velem igencsak megtépázta az érzelmeim. Sejtettem, hogy a Beszélj hozzám is hasonló lesz, de ki nem hagytam volna az olvasását semmi pénzért. Ismét egy gyönyörűen megírt, fájdalommal teli könyvet olvashattam… most Amy szemszögéből. Miközben tényleg őszintén szerette Christ, aközben rengeteget aggódott a férfiért és féltette a kapcsolatuk egész ideje alatt. Amy múltbeli visszaemlékezései is fájdalmasak voltak, bár nem volt olyan brutálisan gyomorszorító érzés olvasni, mint amikor David visszaemlékezéseit olvastam. Ennek a könyvnek köszönhetően elmúlt az a kis előítélet, amit Amy iránt éreztem az előző rész olvasása közben. Megértettem az érzéseit, sőt együtt éreztem vele. Reménykedtem abban, hogy végre boldog lehet…
Nagyon-nagyon várom a trilógia zárókötetét.

>!
K_Eraa93 P
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

(( Elég régen tartozom már ezzel az értékeléssel. ))
Többször fogalmazódott már meg bennem, majd képzeletben töröltem és újra – meg újra írtam. Nehéz, mert az első részét szerettem, és igazából ezt is, de valahogy mégis más élmény volt. Sok minden miatt nagyon vártam, hogy olvashassam, az egyik oka Amy megismerése és megkedvelése volt. Tény, hogy sok mindent elénk tárt, de jobban megkedvelni nem sikerült. Ez viszont az én hibám. Az írásmód most is jó vot, szerettem olvasni. Viszont folytonos hiányérzetem volt. Minden fejezet után vártam, hogy mikor ír már újra David !? :D Ez pedig talán az első rész sikerének köszönhető. Ehhez egyenlőre nem tudok többet írni, akárhogy is szeretnék. Kíváncsian és felspanolva várom a harmadik kötetet. :)

2 hozzászólás
>!
Adryenne1991
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

"Nagy kedvenc lett az első kötet, aminek mindenféle elvárás nélkül kezdtem neki. Egyértelmű volt, hogy amint megjelenik a második rész, a gyűjteményem egy kiemelt helyén fog várakozni rá, hogy elolvassam. (Pedig újabban nagyon nehéz velem, hiszen sorra olvasom a könyveket, és egyik sem nyerte el a tetszésemet.)
Nem is kellett sokat várni rá, gyorsan sort kerítettem a Beszélj hozzám olvasására, hiszen a kedvenc műfajomban született meg a történet, és a munkás hétköznapokba bele kell csempésznem egy kis élvezetet ahhoz, hogy túléljem azokat. :)
(Az igazat megvallja ezt a kötetet a sárvári Spirit Hotelben kezdtem el olvasni, amit nagyon nagyon ajánlok. A medence parton szuperül lehet olvasni. :) És komolyan mondom, hogy nem fizettek azért, hogy ezt leírjam. :D)

Kedvenc lett. Mind az első, mind a második kötet. Csendben azért hozzátenném, hogy a második rész sokat köszönhet az elsőnek, hiszen külön, számomra nem állná meg a helyét, ahogy az „elsőszülött testvére”.
(…)"

Bővebben:
http://konyvekfeketenfeheren.blog.hu/2018/06/19/szaszko…

>!
Sz_Flóra
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

Lehetséges ennyire szeretni egy könyvet, ami ripityára hasította a szívemet?
Miután befejeztem, órákig csak szenvtelen arccal kóvályogtam, szüntelenül a szereplőkön morfondírozva. A tetteik és a szavaik súlya nem hagyta nyugodni a lelkemet, és ezt a súlyt a regény befejezése se enyhítette. Sokként legyintett arcul. Eddig azt hittem, ismerem Chris, Amy és David történetét, a beavatottak nyugalmával kezdtem neki az olvasásnak, erre rádöbbenek, hogy nem is tévedhettem volna nagyobbat.
Hiába rendült meg kissé a bizalmam a regényírási módszerben, ami alapján a korábbi történetet más szemszögből olvashatjuk, itt ennél milliószor többről van szó. Merész lépés volt az írónő részéről, hogy felkarolta Amyt, és megosztotta olvasóival a Pennington testvérekkel együtt töltött éveket, a lány legtitkosabb, legfájóbb gondolataival, a lehető legőszintébben. Míg az első rész főként Chris és David összetartására, testvéri szeretetükre éleződik ki, itt annyi minden kap más színezetet. Amy nem véletlenül megosztó karakter, ám az ő szavait olvasva sikerül őt is megértenünk. Lelket emésztő azonosulni a lány kétségbeesett gondoskodásával, amit időről időre újabb kételyek tüzdelnek meg, miközben Chris és David előtte épülnek fel és hullnak szét. Testileg és lelkileg egyaránt. És én… tényleg megértem Amyt, amiért mindig el kellett számolnia a lelkiismeretével. Szerette ezt a két csodálatos, ám testi és lelki sebekkel szabdalt férfit, követett el hibákat velük és nélkülük, és bárhová is vezetett hármójuk útja, egyiküket se tudom elítélni érte.
Talán mazochista vagyok, hogy így imádtam a könyvet a fejezetekből áramló fájdalom ellenére. De basszus… ez a könyv maga a nagybetűs Valóság! Kíméletlen és nyers, a szereplők hol őszinték, hol hazudnak, néha szárnyalnak, néha saját magukat és egymást rántják a mélybe. Mi ugyanilyenek vagyunk. Azokat bántjuk, akiket a legjobban szeretünk, azok bántanak, akik a legjobban szeretnek, és a fájdalom hiába marcangol szanaszét, a szeretet nem szűnik meg. Csak nem segíthet minden esetben. Végre itt a könyv, ami nem félt az olvasókra zúdítani a valóságot… És pontosan ez az oka annak, hogy hiába bántott, mégsem fogom kevésbé szeretni!


Népszerű idézetek

>!
kellyolvas P

A fájdalom nem szűnik meg, csak eltávolodik. Elfeledkezünk róla, eltereljük róla a figyelmünket, mint a kellemetlen gyomorégésről. Hamis mosolyt varázsolunk az űr helyére, amit senki sem képes kitölteni. Az élet néha a legvadabb meglepetéseket produkálja. Későn jövünk rá, hogy túl sokat sírtunk jelentéktelen dolgok felett. De akkor már nem hozható vissza semmi.

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom
>!
pveronika

– Miért jössz fel mindig, hogyha rettegsz? –nevettem fel. Chris először a távolba nézett, majd lassan újra megcsóválta a fejét. Megköszörülte a torkát, és visszafordult felém. Zöld szeme még szebb volt a lemenő nap fényében. – Azt hiszem, hogy van, amiért megéri rettegni. Van, amiért érdemes legyőzni a félelmet. Visszamosolyogtam rá, majd megsimítottam a kezét. Természetesnek tűnt együtt lenni vele az óriáskerék tetején. Mintha megállt volna az idő, és újra huszonkét évesek lettünk volna.

Chris hosszú ideig birkózott a félelmeivel. Ezek közül csak egy volt az óriáskerék. Az árnyak végül győztek, de ő ettől nem lett gyengébb. A legerősebb ember volt, akit valaha ismertem.

2 hozzászólás
>!
pveronika

Újra megcsókolt, és már sokkal magabiztosabban tette. Abban a pillanatban biztos voltam abban, hogy szerelmes lettem. Mindenkinek el akartam mondani, hogy találtam egy csodálatos fiút, akit örökre magam mellett akarok tartani. Akkor még nem sejtettem: egész életemben azért fogok harcolni, hogy tényleg mellettem is maradjon.

>!
pveronika

A két fiúval való kapcsolatom tökéletes ellentéte volt egymásnak. Chris egy biztonságos, gyengéd őszi napra emlékeztetett, David ezzel szemben szenvedélyes és izzasztó volt, mint a forró nyár.

2 hozzászólás
>!
vikcs P

Lassan peregtek a homokórán a felesleges órák. Az életnek nem lehet minden percét értelemmel töltve leélni. De közben nagy a nyomás, születésünktől kezdve elvárások között élünk, és hagyjuk, hogy az élet kifusson az ujjaink közül.

>!
vikcs P

A gyászunk összetartott és egyben el is taszított bennünket egymástól.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Forester
>!
pveronika

Percekig néztem a testvéreket, ahogy az üres udvaron ültek, hosszasan hallgatva a csendet. Akkor még nem gondoltam volna, hogy ők fogják felépíteni a világomat, és az életemre rá- nyomja a bélyegét kettejük szenvedése és igazságtalan büntetése.

>!
vikcs P

– Az én történetemet senki sem ismeri. Emiatt sokan félreértenek mindent.
– Írd le! – mondta egyszerűen David. – Ha nem tudsz megszabadulni tőle, akkor ez a legegyszerűbb módja. Hidd el, sokkal tisztábban látod majd tőle a dolgokat.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Forester · David Pennington
>!
pveronika

– Jobb lenne, ha gyűlölném? David gyűlöli. Ő szembeszállt vele. Most drogfüggő. Van, ami nem pótolható, van, ami nem megjavítható. Ilyenek vagyunk mi. Örök gyártáshibásak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisa J. Smith: Őrizd meg
Charles Bukowski: A kezdő
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!
Jasinda Wilder: Falling Into Us – Zuhanunk egymásba
Laurelin Paige: Hudson
Nina Laurin: Megsebzett lelkek
Richard Paul Evans: Kegyelem
Augusten Burroughs: Farkas az asztalnál
Emily Murdoch: Ha megtalálsz