Fotográfia ​nőnemben 2 csillagozás

Szarka Klára: Fotográfia nőnemben

Hogy tíz nő tízféle, az talán természetes. Hogy tíz kortárs magyar fotográfusnő tízféle, az már korántsem annyira természetes.
A művészet és az ipar művelőit egyaránt érdekcsoportokba és stílusegyengető klikkekbe szervező évszázad fordulóján inkább meglepő, semmint magától értetődő. Az kell hozzá, hogy ők tízen olyan sokszínű háttérből emelkedjenek ki, amilyen a magyar fotográfia. Miért éppen ők tízen? Erre a tárgyszerű kérdésre csak szubjektív válasz adható. Bizonyos, hogy lehetnének helyükben – vagy ha helyükben nem is, hát mellettük – még mások is.
Most ők tízen beszélnek magukról, persze nem maguktól. Külön-külön is érdekes emberek. Együtt, bízunk benne, még inkább.

Róluk szól: Ács Irén, Nádor Ilona, Keleti Éva, Molnár Edit, B. Müller Magda, Horváth M. Judit, Szilágyi Lenke

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Feminizmus és történelem Balassi

384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635064551

metahari P>!
Szarka Klára: Fotográfia nőnemben

Valahol félúton jár a riportkönyv és a szakkönyv között, extra csillag ezért, és tulajdonképpen olyan, mint egy tablófotó. Időnként előveszem és jól érzem magam ennyi nagyszerű ember között. Hogy ráadásul nők? Hm. Külön öröm. A képeikről amúgy is átjön.

worsi P>!

Én abban nőttem fel, hogy az emberek különbözőek, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeressük őket.

12. oldal, Ács Irén