A ​bujaság története 11 csillagozás

Száraz Miklós György – Tóth Zoltán: A bujaság története Száraz Miklós György – Tóth Zoltán: A bujaság története

Ez a könyv az erotika történetébe kalauzolja el olvasóját, az ősembertől, Mezopotámiától és Egyiptomtól egészen napjainkig.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Helikon, Budapest, 2015
192 oldal · ISBN: 9789632275857
>!
Zenit, Budapest, 2006
152 oldal · ISBN: 963118255x

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
papeerzsepi
Száraz Miklós György – Tóth Zoltán: A bujaság története

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Nem szakkönyv, de szakemberek írták. Az emberiséggel egykorú a szexualitás is. A szakkifejezések jelentései a végig a margón voltak ABC sorrendben, míg az oldalak nagy részén arról olvashattam, hogy az egyes történelmi érákban hogyan viszonyultak az emberek, a vallás, a művészetek ehhez a tabu témához. Lazított a sok infon és kifejezésen a közbeszúrt történetek, mint érdekességek az adott korszakból és vicces, rövid sztorik napjainkból, valamint a témával kapcsolatos alkotások, főként festmények. Látókör szélesítésre mindenképp ajánlom, valamint akit kicsit is érdekel a téma. :)

>!
Dóra_Hegedűs
Száraz Miklós György – Tóth Zoltán: A bujaság története

„Psychopathia Sexualisának 1886-ban megjelent első kiadáshoz írt előszavában Richard Krafft-Ebing azt állítja, hogy csak kevesen vannak "tudatában annak az óriási befolyásnak, amelyet a nemi élet, mind az egyéni, mind a társadalmi életben az érzésre, gondolkodásra és cselekvésre gyakorol”. Hetven évvel később – akkortájt, amikor Európában Brigitte Bardot, Amerikában pedig Marilyn Monroe szexbálvánnyá formálásán dolgoznak százak és százak – Gordon W. Allport szociálpszichológus Az előítélet természete c. munkájában azt írja, hogy akár „a düh és a félelem, a nemiség is végigkísér egész életünkben, miközben ferde utakra terelheti társadalmi attitűdjeinket”.


Népszerű idézetek

>!
madárka

A szexualitás tudománya mindent tud, ami megfogható, de nem tudja megmagyarázni, miért éppen abba lesz valaki szerelmes, akibe szerelmes lesz.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

tiboru: Kémek krémje
Frederik Pohl: Csernobil
Bank Barbara – Gyarmati György – Palasik Mária: „Állami titok”
David Stafford: Tíz nappal a Normandiai partraszállás előtt
Lévai Jenő: „…csak ember kezébe ne essem én…”
Zicherman István: A T–34-es története