Történelem ​IV. 14 csillagozás

Száray Miklós – Kaposi József: Történelem IV.

A Forrásközpontú történelem sorozat tankönyvei kísérletet tesznek a történelmi múlt forrásközpontú feldolgozására, és lehetőséget adnak a tanulói tevékenységre épülő történelemtanításra. A sorozat nem azért újdonság, mert a kötetek bőséggel tartalmaznak forrásokat, hanem azért, mert a tananyag mennyisége és a tankönyvek felépítése elegendő időt és megfelelő módszereket kínál a forráselemzésre. A kötetet szinkron időtábla egészíti ki. Tankönyvsorozatunk ösztönzi és segíti az új vizsgakövetelményeknek megfelelő szaktanári gyakorlat kialakítását, alkalmazását, a tananyag komplexebb feldolgozását.

272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631972184
puhatáblás · ISBN: 9789631972184
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2012
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631972184 · Illusztrálta: Olgyay Gézáné, Szirmai Gergely

gabiica P>!
Száray Miklós – Kaposi József: Történelem IV.

Szerettem belőle tanulni, jól összefoglalja az eseményeket, és a forrásai is megfelelőek!

bmgrapes I>!
Száray Miklós – Kaposi József: Történelem IV.

Alapvetően tetszett ez a könyv, mert lényegretörően, mégis alaposan foglalta össze a korszakot új szempontokat is felsorakoztatva. Sok olyasmiről olvashattam, amit én gimiskoromban nem tanultam, nem tanulhattam, vagy nem így tanultam. (még nem tötént meg, nem volt szabad róla beszélni, mást,másként, más szemszögből tanították.)
Félcsillagot levontam a 7. fejezet címe (A trianoni békeszerződés) miatt.
Kérem szépen, szerződés két fél egyező akaratával jön létre. Ha az egyik felet meg se hallgatják, mégis rátukmálják a döntést, az diktátum. Persze ha közel 100 év után nem akarunk ezen vetyengeni, emiatt feszültséget kelteni, akkor legyen egyszerűen Trianoni béke.

Peetagey>!
Száray Miklós – Kaposi József: Történelem IV.

Nagyon szerettem ezeket a könyveket, kár, hogy manapság már nem ezt kell használni. 10-ig mindig megvettük a kísérleti tankönyveket, aztán abban az évben volt kisérettségi, és végül tesómnak ebből a könyvéből írtam ki egy-két tételt. Azóta mindig ezt használtam, szerintem ezerszer jobb. Egyetlen hibája, hogy az újabb követelmények nincsenek benne. Meg néha kicsit bő lére eresztették, egyszer kétszer vissza kell lapozni az előző fejezethez, hogy képben legyen az ember. Mégis ajánlom, nagyon!

bmgrapes I>!

Az 54 milliós Monarchia által mozgósított 8 millió katona közel felét Magyarország adta.

23. oldal, I. világháború