Édeshármas 8 csillagozás

Szántó T. Gábor: Édeshármas

Egy mester, egy tanítvány és egy nő próbálnak kikeveredni életük zsákutcáiból az ezredforduló Budapestjének jellegzetes helyszínein: az Újlipótvárosban, a Duna-parton, divatos bárokban vagy éppen romkocsmákban, a zsidónegyed sikátoraiban.

Hol együtt, hol külön, hol egymást segítve, hol egymás elől menekülve keresik a választ: hogy viseljék el a szerelmet, az életet és a halált?

Keresik a választ: kiléphetnek-e a múlt árnyékából, vagy holtig magukban hordozzák?

Keresik a választ: hogy lehet így élni és szeretni?

>!
L'Harmattan, Budapest, 2012
276 oldal · ISBN: 9789632365527

Enciklopédia 1


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Szántó T. Gábor: Édeshármas

Nagyon érdekes könyv volt. Tetszett a téma és ahogy körbejárta az író. Miklós a harmincas főhős és kedves öreg barátja, reb Slojme barátsága adja az alapot. Ami Miklós botladozásairól párkapcsolatáról szól Sárival. Sajnos a végére mégsem lesz édeskettes a dologból, többszöri nekifutásra sem.Pedig, ahogy mondani szokták: ők egymásnak lettek teremtve, ez egyértelműen kiderül a történetből. A borító is nagyszerűen adja vissza ezt az édeshármas hangulatát.
Bővebben a blogomon: http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/02/edesharmas.html

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Gyógyítgassa magát. Keressen valami vidám kompániát. Én erre nem vagyok alkalmas. És forogjon egy kicsit női társaságban. Az gyógyít.

82. oldal

5 hozzászólás
>!
robinson P

– Nem kellene esetleg egy pszichiáter magának? Én negyven éve járok.
– És segít?
– Nem, de rendkívül jól szórakozom. Egy idő után azt mondják, mintha én kezelném őt. Meg hogy tudom a bajom, de nem akarok meggyógyulni. Magának azért segíthet.

77. oldal

>!
robinson P

Löw németül azt jelenti: oroszlán, ezért a barátaim Leónak becéztek. Magyarul Jenőnek anyakönyveztek, de volt, ahol Janónak szólítottak.

11. oldal

>!
robinson P

A lépcsőfordulóban jártam már, amikor utánam szólt:
– Miklós, hall engem? Legyen egy kis humora. Az is kell az élethez.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: humor
>!
robinson P

– Beléd betegedtem – mondta nem sokkal később. Én nem gondoltam ennyit jelentesz. Nem gondolta, hogy bárki ennyit jelenthet….hogy ilyen fontos lehet számomra.

160. oldal

>!
robinson P

Tudtam, ha hazamegyek, döntő lépésre kell elszánnom magam. Vagy képesek vagyunk az életre szövetkezni, vagy csak a múlton, a gyerekkorunkon rágódunk, és közös gyászunk minden közös örömünk lehetőségét megfojtja.

159. oldal

>!
robinson P

Nem tudtam ellenállni. Nem tudtam eldönteni, vajon, erőtlen vagyok, hogy nem tudok tőle szabadulni, vagy ez a nő a sorsom, és épp abban áll az erőm, hogy kivárom a zűrzavar végét, ami benne és köztünk tombol. Mit üzen a Jóisten ezzel a nővel?

164. oldal

>!
robinson P

A napozás és az úszás kiszívja minden erőnket. Túl fáradtak agyunk ahhoz, hogy egymáshoz nyúljunk. Vacsorázunk és bedőlünk az ágyba..

25. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Megrepedt álarc
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
A. O. Esther: Megbocsátás
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Raana Raas: Kiszakadtak
A. O. Esther: Gombnyomásra 1.