Legendák ​Könyve II. (Codex könyvek 2.) 10 csillagozás

Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve II.

Codex antológia

A Két Történet a Codex könyvtár második kötete. Gerincét a világ alkotóinak egy-egy kisregénye adja, emellett – a sorozat hagyományaihoz híven – új tehetségeket is bemutat.

A Legendák Könyve rövid történeteket mesél egy elképzelt világról. Tolmácsként a fantasy műfaj elismert magyar szerzői szegődnek az Olvasó mellé.

Dale Averyt aligha kell bemutatni a fantasy kedvelőinek. A műfaj hazai megalapítóinak egyike, a mítoszteremtés avatott mestere, a MAGUS társszerzője, a Codex és a Grimoire atyja, a Renegát című nagysikerű regény írója.

Ryan Hawkwood szintén a hazai fantasy irodalom élgárdájához tartozik. A korai időktől fogva Avery fegyvertársa, nevét legtöbben a Farkasének című regény és a Codex kapcsán ismerik.

Max a Legendák Könyvének illusztrátora. Nevéhez fűződik a MAGUS és a Codex látványvilága is, grafikái a magyar fantasy meghatározó munkái.

Maradjon velünk, legyen társunk egy egzotikus utazásban a Codex világán!

A művek szerzői: J. Goldenlane, Dale Avery, Ryan Hawkwood, Csigás Gábor

Tartalomjegyzék

>!
Nitor, Budapest, 1998
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638589117 · Illusztrálta: Zsilvölgyi Csaba

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Noro >!
Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve II.

A háromból erre emlékszem úgy, mint a leggyengébb gyűjteményre. Dale Avery regénye a „nagy sytisi valóságról” szerintem egy eléggé lapos történet: mindenki intrikál keresztbe meg kasul, de az egész egy pillanatig sem tud megfogni (épp, mint Boomentől a Sogron lángjai). Hawkwood kisregénye a megvadult nadorról már kellemesebbre sikerült ( végül én is megvadultam volna, ha ez is olyan lélektelen világot ábrázol, mint az előző :). A kötet végi három novellából Csigás Gábor meghökkentő írása sem rossz, bár szerintem kevés köze van a Codexhez, mint olyan.

Turan1>!
Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve II.

A könyv első története, Az árnymester – Első játszma Dale Averytől az egyik kedvenc történetem! Csavaros, letehetetlen, nekem nagyon tetszett!


Népszerű idézetek

Dávidmoly>!

A fiatal, selyemruhás férfi óvatos mozdulatokkal ereszkedett le a ház falán. Kapaszkodót keresett a terméskövek között, majd tovább lépett, lábával valami támaszték után tapogatva. Útjában váratlanul egy hűvös hang akasztotta meg:
– Uram, ön a vállamon áll!

225. oldal, J. Goldenlane: Kardnemesek


A sorozat következő kötete

Codex könyvek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Kornya Zsolt (szerk.): A sötétség szíve
David Pringle (szerk.): Farkaslovasok
Nick Kyme – Guy Haley – Joshua Reynolds: A háború vihara
Stewart Wieck (szerk.): Az igazság paradoxona
Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Wayne Chapman: Karnevál
John Caldwell: A Káosz Szava
Wayne Chapman: Garmacor címere
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában