Legendák ​Könyve I. (Codex könyvek 1.) 16 csillagozás

Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve I.

Codex ​antológia

A Legendák Könyve rövid történeteket mesél egy elképzelt világról. Tolmácsként a fantasy műfaj elismert magyar szerzői szegődnek az Olvasó mellé: Neves vendég tisztelte meg látogatásával a Codex világát: Vavyan Fable, aki ugyan elsősorban akcióregényeiről híres, ám Álomhajsza című könyvével már számtalan rajongót szerzett a fantasy-kedvelők táborában is. Hamarosan megjelenő kötele újra fantasy-világokban kalandozik majd; a Legendák Könyvében ennek indító-története olvasható.

Dale Averyt aligha kell bemutatnunk a fantasy kedvelőinek. A műfaj hazai meglapítóinak egyike, a mítoszteremtés avatott mestere. A MAGUS társszerzője, a Codex és a Grimoire atyja, A renegát című nagysikerű regény írója.

Ryan Howkwood szintén a hazai fantasy irodalom élgárdájához tartozik. A korai időktől fogva Avery fegyvertársa, nevét legtöbben a Farkasének című regény és a Codex kapcsán ismerik. Max a Legendák Könyvének illusztrátora. Nevéhez fűződik a MAGUS és a Codex… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

A művek szerzői: Juhász Viktor, Csigás Gábor, Vavyan Fable, Ryan Hawkwood, Dale Avery, Szabó Jenő

Nitor, Budapest, 1998
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638586109 · Illusztrálta: Zsilvölgyi Csaba

Darth_Revan>!
Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve I.

Legendák könyve
Különleges novellás kötet volt ez, sok különböző író tollából különleges stílusban. Éreztem rajta a M.A.G.U.S. könyvekből megszokott fennkölt, magasztos stílust. Azt a különleges, már szépirodalmi nyelvezetet, mely mindig is jellemezte a könyveket. Jó érzés volt olvasni a novellákat. Viszont sajnos ki kell emelnem, hogy nem mindig volt érthető és követhető a cselekmény. A stílus nagyszerű, de sokszor túl rövidek voltak a novellák. Úgy éreztem, hogy épp belelendültem az író stílusába, vagy éppen magába a történetbe, aztán hirtelen véget ért. A kötet megpróbálja bemutatni a Codex világának bizonyos részeit, illetve szeleteit. Engem valahogy a reneszánsz Velence, és a távol-keleti kultúrák egyvelegére emlékeztetett.
Lássuk a novellákat. Varázscsók. Négyes. Kíváncsi lennék még Vavyan Fable stílusára. Egész jó lett. De olvastam volna még ezt a sztorit. Messze. Nagyon szép. Négyes, mivel olvastam volna még. Alkonyt űzők hídja. A kötet talán legjobb elbeszélése. Egyértelműen ötös. Remélem, van folytatása. Lélekdob. Ez sajnos gyenge lett, hármas. Hold Sytis felett. Nagyon jó lett. De jobb lett volna bővebben. Négyes. A múlandó erdő meséje. Ez se tetszett annyira, túl elvont. Hármas. Kék. Az egyik legjobb sztori. Ötös. Hibák. Megint csak kiváló darab. Ötös. Örökkön néma harangok. Érdekes sztori volt, elgondolkodtató véggel. Talán időutazás. Ötös. A hírvivő. Ez is nagyon jó lett. Ötös. Fent, a világfa ágai között. Jó lett, négyes. Hegyek gyomrában. Szintén, egész jó. Négyes. Keresztutak. Ez nagyon nem tetszett, főleg a modern kor beleszövése miatt. Nem illett ide. Kettes. Fehér tűz. Nem volt nagy szám. Hármas.

Codex könyvek sorozat · Összehasonlítás