Hamis ​gyönyör 414 csillagozás

Egy luxusprostituált vallomásai
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Van egy rejtett világ Magyarországon, ahol mindent pénzben mérnek. A rangot, a boldogságot és a szexet is. Egyes divatos partikon a meghívottak félmilliós ruhában érkeznek, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadulnak tőle, akár egy percnyi röpke kéjért is. Az ilyen eseményen megjelenő luxusprostituált státusszimbólumnak számít. Nyílt titok, hogy a felső tízezer tagjai között számos olyan férfi akad, aki tökéletes testű, fizetett szerető segítségével kívánja kiélvezni a megvásárolható szexuális gyönyöröket – a pénz nem számít! Ebben a vendégkörben egy menet ezer euró, viszont csak a fantázia szabhat határt az aktus mibenlétének – szégyenérzet vagy gátlások soha. A luxusprostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert.
A szerző újságíró, akinek egy magyar luxusprostituált vallott az életéről, tabuk nélkül. Az ő történetei alapján született meg ez a regény.

>!
Art Nouveau, Pécs, 2010
224 oldal · ISBN: 9789638838438

Enciklopédia 4


Kedvencelte 26

Most olvassa 21

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

mdmselle I>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Teljesen rossz ez a könyv, és meg is mondom miért.

Először is az összegekkel valami nagyon nem stimmel. Vagy az ezer eurós órabér, vagy tízezer eurós dubai-i út hazugság. Legalábbis ha egyazon személyről van szó. Nagyon nehezemre esik elhinni, hogy egy magyar luxusprosti, aki egy órás numeráért ezer eurót kaszál, képes elmenni önként és dalolva Dubaiba, ahol egy heti végtelenített erőszakért, plusz egy heti kórházi ápolásért, plusz pár heti lábadozásért kap összesen tízezer eurót, és ezt ő megfelelő összegnek tartja, sőt úgy nyilatkozik, hogy lehet hogy újra elmegy majd Dubaiba. Tízezer euróért? Amit – ha igaz – mindössze tíz órányi és tíz „férfinyi” munkával megkeres Magyarországon? Naneeee…
Szerintem egyébként a dubai-i történet lehet valós, és az ezer eurós órabér a kamu. Vagy nem ugyanarról a személyről szól a két történet, hanem több sztorit sikált egybe az írónő, sikertelenül.

Másodszor pedig rendkívül zavart, hogy egyfolytában arról elménckedik (vagy inkább győzködi saját magát – vagy az olvasót?), hogy mennyivel kifizetődőbb és élhetőbb élet luxusprostinak lenni, mint feleségnek, mert a luxusprosti szabad, és gazdag, és szép, és neki csak egy-egy órára kell széttennie a lábát a férfiaknak (igaz hogy sok közülük perverz és undorító, de egy órát ki lehet bírni), hogy utána márkás ruhákban járhasson, meg luxuskocsija lehessen, míg a feleségek a kaja és büfiszagú ruháikban raboskodnak otthon, évente háromszor jutnak el fodrászhoz, nincs egy rendes ruhájuk, és állandóan rájuk mászik egy férfi, akit gyűlölnek, és szerinte ebből az összehasonlításból csakis ő kerülhet ki győztesen, ha anyagilag nézzük, és biztos, hogy minden nő titokban őt irigyli.
Na persze. Ügyes csúsztatás mondhatom. A nyilvánvalóan egyoldaló és gyűlölködő hangnem mellett csak azt az egyet felejti el, hogy a luxusprostinak nem a kispénzből élő melósfeleség az ellenpólusa, ha már össze akarjuk hasonlítani valakivel, hanem azok a nők, akik az őt megfizető milliárdos férfiak feleségei. Mert úgy már egész más a képlet nemdebár?
Ha az érzelmeket és a boldogságot egy pillanatra teljesen kikapcsoljuk a képletből, és pusztán a hideg és számító tények szerint nézzük végig, hogy ki szabadabb, gazdagabb és elégedettebb a luxusprosti és a milliárdosfeleség közül, akkor a luxusprosti ott nyilvánvalóan leszerepel. Mert a gazdagfeleség ugye nem társadalmilag lenézett pária, nem magányos (legalábbis olyan értelemben biztos nem, mint a könyvbéli luxusprosti, akinek még egy barátnője sincs), gazdag férfi feleségeként sokkal több pénzből költekezhet, mint 1000 euró/numera, többet költhet, ruhára, cipőre, kocsira, és saját testének ápolására, mint a luxusprosti, egész nap azt csinál amit akar, nem verik össze, csak mert elfelejtett megemlíteni egy heget a karján, nem kell mindenféle undorító pasi perverz vágyainak engedelmeskedni, csak egynek, aki lehet hogy nem is undorító, és nem is perverz, mert a perverzióit vele, a luxusprostival éli ki, legalábbis a könyv ezt állítja, és végül, ha netán válásra kerül sor, a gazdag feleség viszi a fél vagyont, a prosti viszont max 35 évesen kiöregszik, és gazdálkodhat abból, amit addig összeszedett, mert arról nemigen álmodhat, hogy jön majd egy milliárdos, aki pont őt, a kiöregedett prostit veszi majd feleségül, hogy élete végéig eltarthassa, ha kaphat egy sokkal szebb és feszesebb huszonévest is, akin még nem ment át a felső tízezer teljes férfiállománya.

Én a magam részéről egyik sem szeretnék lenni a fenti összehasonlításból, mert mindkét világ nagyon távol áll tőlem, és csak azért ilyen ridegen anyagias és sekélyes dolgokat soroltam fel, mert a könyvbéli nőnek kizárólag ezek voltak a preferenciái. Nem mondhatom hogy olyan nagy szánalom ébredt lelkemben hányattatott sorsa iránt. Ha ő kurva akar lenni, mert abban temérdek és könnyű a pénz, amit imád költeni, és ezért hajlandó elviselni minden mocskot ami ezzel jár, akkor tegye, szíve joga, de akkor ne rinyáljon, és ne próbálja úgy beállítani, hogy azok a nők, akik egy férfit szeretnek, kitartanak mellette és nevelik a közös gyermekeiket, szükségszerűen ugyanolyan kiégett, érzelemmentes, számító ribancok, mint ő, mert nem minden nőnek a Gucci táska meg a kétszázezer forintos mobiltelefon meg a félmilliós karóra a végső életcélja. Olvastam már olyan kurvás könyvet, ahol nagyon sajnáltam azokat a szerencsétlen nőket, mert (sokszor önhibájukon kívül, vagy egy buta fiatalkori botlás miatt) bekerültek egy ördögi körbe, maffiózók és stricik közé, ahonnan pokoli nehéz lehet kikecmeregni, mert nem engedik ki a markukból, míg a testük használható, de ez a könyvbéli Szofi csak azt kapta, amit megérdemelt.

Igazából fogalmam sincs, mint akart mondani ezzel a könyvvel az írónő.

17 hozzászólás
sztimi53>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Én ezt nem is olvastam, hanem átlapoztam, nem is baj, hogy nem töltöttem vele több időt. A kolléganőm adta ide, hogy műveljem ki magam arra az esetre, ha nem lesz munkám és luxusprostitúcióra kényszerülök. Esélyes. Ez de nagy fosch egy könyv, közhelyes, unalmas. De Still a better love story than twilight.
Megkaptam a másik kötetét is ennek a nőnek, de inkább lemegyek a fogorvoshoz, minthogy elolvassam.

17 hozzászólás
csillagka P>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Legyünk teljesen őszinték ezek a könyvek olyanok mint az öregasszonyoknak a napi pletykálkodás.
Kíváncsik vagyunk egy olyan világra amely egyébként nem lehetne belelátásunk, mert nem vagyunk elég gazdagok, hatalmasok, romlottak vagy híresek, messze vagyunk tőle még is szeretnénk tudni milyen is lehet olyan fent, ahová nem fognak meghívni sohasem.
Ez a könyv olyan mint egy hónapi tömény Blikk elolvasás reprint kiadásban, azzal az apróbb megjegyzéssel, hogy sajnos semmivel nem lettem okosabb és a szaftos pletykákra éhes kisördögöm se tudott meg semmi újat. Már olvastam ez a könyvet, Havas sokkal jobban megírta és Szofinknál ezerszer érdekesebb jelenség Annácska, akiről szerintem az egész koncepció mintázva volt.
Ezzel szemben nagyon naivként szeretnék hinni a mesékben hogy van legalább egy ügyvéd, orvos, zenész… aki boldogan él a családjával és nem megy bele ismeretlen kapcsolatba öt perc alatt az Andrásin.
Továbbiakban ha ez a téma érdekel, inkább Havast veszek a kezembe.

8 hozzászólás
Ács_Milán>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

„Mindenki előtt ott a választás lehetősége, te döntöttél úgy, hogy szajha leszel, mert így akartál élni.”
Érdekes és számomra eléggé ismeretlen világba kalauzolt el az írónő, amire azért valljuk be sokan kíváncsiak vagyunk. Kíváncsiak vagyunk erre a fülledt, rejtélyekkel és perverziókkal teli világra. A mai napig nagy titok övezi az ebben az életvitelben élő emberek életét. Ami valójában nem is csoda, mert egy ilyen életvitelű személyről mindenkinek lenne véleménye… és feltehetően nem csodálattal néznénk fel ezekre az emberekre. Nem tisztem nekem sem ítélkezni senki felett, de véleményem azért van. Mindenki úgy éli az életét, ahogyan akarja.
A valóságban is vannak ilyen emberek, főleg nők, akik Szofihoz hasonlóan gondolkodnak. Viszonylag rövid idő alatt, kevés munkával szeretnének kőgazdagok lenni… csak ez nem mindenkinek sikerül… és az sem mindegy, hogy milyen áron érik el a hőn áhított gazdagságot.
Nem szeretném túlságosan boncolgatni és ragozni sem ezt a még mindig tabu témát, ezért így a végére egy nagyon találó és igaz gondolattal zárnám az értékelésem:
„Az élet nem mese, történnek jó és rossz dolgok is, és csak rajtunk múlik, élünk-e a felkínált lehetőségekkel. Igen, mi döntjük el, hogyan alakítjuk a történetünket.”

2 hozzászólás
Véda P>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Olyan, mintha Fejős Éva fogadott kislánya lenne a hölgy, aki gondolt egy merészet -mondhatjuk saját korlátait rosszul felmérve- és írt egy viszonylag érdekes témájú, szájbarágós, lebutított, Tiffany-ponyvát nagyon rosszul. (Elnézést F.É. fanok, azért ő ettől jobb, bár attól is kiráz a hideg…)
Az egy dolog, h Szofit bármennyire is szeretné ránk erőltetni, csak az ő képzeletében létezik úgy 70%ban; de könyörgöm miért nem maradt meg az újságírásnál?? Nem kell nekem véleményt, gondolatokat a számba adni minden második sorban, majd leszűröm én azt magamban az olvasottak után…Hát nem is tudom…ezen most eléggé elképedtem…
Megvan! Kurvakézikönyv. Rosszul lejegyezve.

Niki_>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Mit is írjak róla? Már az első oldalak után tépi kezdtem a hajamat, enyhén szólva is kiborító Szofi karaktere. Valós történet? Valós szereplő? Én hajlok rá, hogy ez a történet 99%-ban kitalált.
Túl egyszerű a nyelvezete, szájbarágós már idegesítően. Konkrétan le van írva, hogy mit kell tudnod, mit gondolj, mintha az olvasó butácska kislány lenne, akit ki kell oktatni. Egyáltalán nem látom benne, hogy egy újságírónő munkája, akinek azért értenie kell az íráshoz.
Legszívesebben máglyán égettem volna el a cafatokra tépett papírlapokat, viszont magam is megdöbbentem, amikor a végén azt nyugtáztam magamban, hogy „Atyaég! Tudni akarom, hogyan folytatódik ennek a nőnek az élete!” Katasztrófa volt a történet, de mégis valami megmagyarázhatatlan oknál fogva (megmagyarázhatatlan? Ó nem. Az emberi kíváncsiságra épít. És nyert nálam.) érdekel a folytatása. Ki érti ezt? :oS

8 hozzászólás
Sansa I>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Olvastatja magát, együltő helyemben lenyomtam :), és kíváncsivá is váltam a folytatására, úgyhogy beszerzés alatt. Lehetett volna kicsit részletesebb. (még kétszáz oldalt elbírt volna sztem) – Elücsörögtem volna még picit mellette.

5 hozzászólás
DAndrea>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Isten bizony, úgy álltam hozzá, hogy ebből akármi lehet. Nem lett, sajnos. Igencsak megkérdőjelezem Szofi létezését…az biztos, hogy a prototípusa valahol szaladgál az utcán, vagy éppen „dubajozik”, de több helyen is sántít a könyv. Cseppet sem megbotránkoztató, bárki sejtheti, hogy milyen a prostitúció a felsőbb körökben…rengeteg a lelkizés, amiből semmi jellemfejlődés nem alakul ki, ezért céltalan…

42 hozzászólás
Lunemorte P>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Keserű mese egy szegény lányról, aki mindenben csalódott. Aki csupán félre van vezetve az anyja által…Rajta akarja kiélni titokban szerintem azt, amit ő nem kaphatott meg vagy így akar a saját lányán bosszút állni….És akkor kapunk egy naiv, csodaszép de látszólag szívtelen nőt, akit csak a pénz éltet…Igen ám, de milyen áron? Ez a valódi hamis gyönyör, ez a tanulság számomra : a pénz nem boldogít. Ezt akarta elmesélni Szalai Vivien Szofi életén keresztül…Olyan dolgok történhetnek az életben, amikor lenne esélyünk megváltozni…De merünk is? Miért hagyjuk ellaposodni a kapcsolatainkat? Hiszen azért vágyik sok férfi (nő is amúgy) másra, mert unják az egészet. Nem tudnak kielégülni, elkényelmesedik a párunk és csak nézünk, hogy máshogy is lehetne élni? Tanulságos mindenesetre. Nem tudom miért bántják sokan ezt a könyvet is. Csak le kell szűrni a tanulságot és rendesen elgondolkozni rajta. Mert egyáltalán nem lányregény. Ilyen az élet…!

Leoni I>!
Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Keresem a szavakat. Sűrűn feszegetett téma, így már nem lep meg, hogy ilyen egyáltalán létezik. Érdekes olvasmány. Elgondolkodtat, megdöbbent, felráz. Néhol szinte pofonnal egyenértékű, mekkora igazságokat rejt. Mégis lehangol, szinte szégyenkezem női mivoltomban, annyira szomorú és szánalomra méltó Szofi élete. Felfoghatatlan, hogy ezek a lányok tényleg „egyszerűen azért lettek szajhák, mert imádják a pénzt és utálnak dolgozni. Mert lényegében ilyen egyszerű ez.”
Szofi mondta: „Mindegyikünk elmehetne dolgozni, találhatna rendes munkát is, de egyikünk sem teszi. Mert olyannyira rabjai lettünk a luxusnak, hogy képtelenek vagyunk szabadulni tőle.”
Nem tudom, mit akart elérni az írónő ezzel a könyvvel. Mindenesetre egyet sikerült: ha legközelebb feltűnően szép nőt látok feltűnően jó autóban, sajnos ez eszembe fog jutni… és egészen biztosan nem fogok cseppnyi irigységet sem érezni. Nincs miért. Kőkemény meló lehet. (Viszont már sajnálni sem tudom őket…)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

ludovika>!

– Hogy érted, hogy mi vagyok?
– Úgy, hogy nem tudom, mi vagy. Lehetőség vagy probléma.

91. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Tmea>!

Eszébe jutott, amit egy pszichológiai könyvben olvasott. Miszerint a férfiak tudat alatt butának bélyegzik meg azt a nőt, akinek jókorák a mellei. Pedig a valóság az, hogy a nagy mellektől a férfiak butulnak el egy pillanat alatt.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Kapcsolódó szócikkek: butaság, ostobaság · mell
gumicukor>!

A tiltott gyümölcs mindig édesebb, a nőknek és a férfiaknak egyaránt az kell, ami elérhetetlen, amit nem kaphatnak meg, amiért küzdeni kell. Akkor is, ha az, ami már a birtokukban van, sokkal értékesebb vágyuk titkos tárgyánál.

80. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Beni>!

Az igazán jó dolgok mindig csak rövid ideig tartanak. Ez az egész boldogság ilyen rohadtul van kitalálva. És nem szabad azon gondolkodni, hogy miért kaptunk ilyen keveset a jóból, hanem hálásnak kell lenni azért, hogy egyáltalán kaptunk belőle.

143. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Dombi_Petra>!

Az élet nem más, mint döntések sorozata. Egyszer tévútra visznek, máskor pedig hozzásegítenek ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat. Gyakran egyetlen apró, látszólag semmiségnek tűnő döntésnek van a legnagyobb hatása életünkre. Honnan tudhatnánk előre, mikor döntünk helyesen? Hogy a jó szakmát, társat, barátot, életutat választottuk-e? Sehonnan.

129-130. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Dombi_Petra>!

Mert csak a mesében fordul elő, és a valóságban soha, hogy két ember minden bonyodalom nélkül, szabadon szeretheti egymást és egymáséi lehetnek. Ha ez így volna, nem lenne annyi félrelépés, válás, titkos románc, boldogtalan nő és férfi. Ám az emberek szeretik a bonyodalmakat, különösképpen a szerelemben.

79. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Lunemorte P>!

Vajon kinek sanyarúbb a sorsa? A feleségnek, aki mellé éjszakánként befekszik a férje, miközben fogalma sincs arról, hogy gondolatban egy másik nő ágyában jár? Vagy a másik nőnek, aki esténként magányosan, boldogtalanul, kisírt szemmel és a következő találkozásnak élve tér nyugovóra, és pontosan tudja, hogy a szeretett férfi más mellé fekszik le?

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

2 hozzászólás
Beni>!

A férj a feleségével, a szajha a bánatával marad. Helyreállt a világ megszokott rendje.

188. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Tmea>!

Nagy igazság, ha egy férfi ötven nő közül sem talál egyetlen olyat, aki kedvére való lenne, akkor valójában férfira vágyik.

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

Ács_Milán>!

Nagy igazság, ha egy férfi ötven nő közül sem talál egyetlen olyat, aki kedvére való lenne, akkor valójában férfira vágyik.

79-80. oldal

Szalai Vivien: Hamis gyönyör Egy luxusprostituált vallomásai

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christiane F.: A végállomás gyermekei
Martinkó Károly: Az áldozatok örömlányok
Chika Unigwe: Fekete pillangók
Domszky László: Férfiműszak
Papp Réka Kinga: Aki kurvának áll
Kisgergely József: Éjjeli pillangók között
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado
Havas Henrik: Méhkirálynő
Egri Zsanna: Bűnös angyalok