Tulipánháború 5 csillagozás

Mesék Habakuk királyfiról
Szakács Eszter: Tulipánháború

Tettre készen vág neki bármilyen feladatnak, akár a koronákat kell elvinni a tisztítóba, akár a királylányt kell megmenteni a loncsos fenevadtól. Kard ugyan nincs az oldalára kötve, de mindig kieszel valamit. Felső-Petúniában mindenki megtalálja a helyét: a virágrabló szörnyeteg jegyszedőként dolgozik a Botanikus Kertben, Emma, a béka, híres énekesnő lesz, a lidércek pedig a repülőtéri kifutópályán világítanak. Végül Habakuk királyfi is megtalálja a párját, még ha a világra szóló lakodalommal várni is kell pár évet. Szakács Eszter meséskönyvében egy mindennapi kisfiú oldja meg játékosan a királyság mesés gondjait. A gömbölyű, gondoskodó Rozi királynét, a kötögető Milán királyt, Samut, a bolondos varázslóinast, és a sok-sok mókás lényt Takács Mari színes rajzai teszik még szerethetőbbé.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2011
118 oldal · ISBN: 9786155023484 · Illusztrálta: Takács Mari

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Szakács Eszter: Tulipánháború

Szakács Eszter: Tulipánháború Mesék Habakuk királyfiról

Nagyon jól keveri Szakács Eszter a népmesei elemekkel a modern világot, nekem ez nagyon bejön, és emellett vicces is és mindig kitalál valami meglepőt, igazán egyedit. Takács Mari is jól megoldotta a feladatot, bár az ő rajzai nekem néha kicsit furcsák. De mondhatjuk úgy is, hogy művészibbek, elvontabbak, mint a megszokott gyerekkönyves illusztrációk, és persze ez is kell a gyerekeknek, nem csak a bűbájfaktor.

berlin>!
Szakács Eszter: Tulipánháború

Szakács Eszter: Tulipánháború Mesék Habakuk királyfiról

A modern elemek keveredése a népmesei elemekkel nekem nagyon nem tetszett, és a gyerekek is azt hitték a modern részeknél, hogy én akarom átírni a mesét, és felháborodva szóltak mindig, hogy „Anya, ne!”…


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Szegedi Katalin: Palkó
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Berg Judit: Maszat játszik
G. Szász Ilona: Cókmók, a morgolódó szekrénymanó
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít
Balázs Ágnes: A tésztapacsni
Vitkolczi Ildikó: Palkó, Zsófi meg a világ dolgai