A ​nulladik zsebuniverzum (Griff­lovasok-trilógia 3.) 34 csillagozás

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Újabb letehetetlen könyv a fantasy nagymesterétől, itt a Griff­lovasok-trilógia befejező része!

A Skóciában élő Rufusnak egy nap fenekestül felfordul az élete, amikor valaki hazáig követi, és ő nem sokkal később egy idegen zsebuniverzumban találja magát.
Az Avalonon megismerkedik Gwennel, aki lovagnak készül. Miután gyilkos fenevadak támadnak rájuk, együtt indulnak útnak, hogy a nagy varázslót, Merlint megmentsék egy végzetes átoktól.

Ajo egy jégkorszaki zsebuniverzumban él a titokzatos Nép utolsó Őrzőjeként, és a görög istenek világába, az Olümposzra kell átkelnie, hogy hírt vigyen a Moiráknak egy minden világot fenyegető veszélyről.
Hogyan fonódik össze Rufus és Ajo sorsa? Milyen kalandok vezetik el őket és segítőiket egymáshoz? És vajon le tudják-e közösen győzni a világ újbóli elpusztítására készülő Ahrimán követét?

Tarts velük a nulladik zsebuniverzumba, repülj együtt harmadszor is a grifflovasokkal!

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
612 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634106401
>!
616 oldal · ISBN: 9789634107682

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Gwendolyn Pellinore · Rufus Ferguson · Sarrf (Csahos Fenevad)


Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Szép lezárása a sorozatnak. Tökéletesen, az utolsó részletekig kidolgozott világ, humor, kalandok, és sok-sok érzelem. Jó volt olvasni.

Navi P>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Ez nem érvényes :(
Értem én, hogy miért az volt a vége, ami, de én szó szerint nem láttam a könnyeimtől. A fehét griff, még mindig elfacsarodik a szívem, ha rá gondolok. Ennyi halottat :(
Nagyon szerettem a történetetet, megint magával ragadott, csak úgy faltam az oldalakat, hogy megtudjam, mi fog történni, Avalon, Nangara, Polisz, Föld. Mind-mind külön világ, de annyi-annyi szállal kapcsolódnak egymáshoz. Rowena igazi hataloméhes p., Rhys-t valahol, de csak nagyon mélyen sajnálom, a befolyásolhatósága miatt. K'Rongo, Pirri apó és a többiek, annyira igazságtalan a történet, főleg spoiler, még mindig nem dolgoztam fel az elvesztését.
A könyv szép lezárást kapott, kíváncsi vagyok, lesz-e még itt játszódó történet, szívesen elolvasnám. Mire jött rá Ajo???

20 hozzászólás
krlany IP>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

A 3. kötet is nagyon rendben van. Itt az Arthur mondakörrel és a jégkorszaki Neander-völgyi emberek kultúrájával ismerkedhetünk az izgalmas sztori mellé, ahol a Fény és a Sötét vívja párharcát. A 3 kötet együtt több mint 1500 oldal, ami kissé megijesztheti a bátortalan olvasót, de senkit ne rettentsen el, mert izgalmas, kalandos, nagyon olvastatja magát, és a történetek is remekek. A kötetek lazán kapcsolódnak egymáshoz néhány visszautalással, így szerintem önmagukban is olvashatók, de én buzdítanék mindenkit a teljes sorozatra, mert megéri. Szépen felépített, kiforrott művek ezek.

Habók P>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Remek harmadik rész. Tulajdonképpen túl jó, lezárt történet, nem lesz negyedik rész, pedig olvasnám. A neandervölgyi résztől ugyan kicsit tartottam -annyi rossz könyv került már a kezembe ebben a témában –, de arra kíváncsi voltam, hogy az Artúr-mondakör hogyan épül bele a történetbe. Nos,. nagyon jól. A történet mindkét szála egész volt, fordulatos, néhol vidám, néhol megható. (És kérek egy Csahos Fenevadat!)

PTJulia P>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Ez a sorozat egyszerűen úgy tökéletes, ahogy van! Úgy tanít a régi mitológiákról, hogy az ember szinte benne él abban a korban, abszolút át tudja érezni, hogy miben hittek a régiek, és ez hogyan befolyásolja az életüket. Nekem nagyon tetszett a rengeteg kreativitás, amivel a szerző az egyes zsebuniverzumokat berendezi; s nemcsak a rengeteg modern technikai kütyüre gondolok, hanem például az újabb olimposzi istenekre, akiknek természetesen mind van funkciójuk: így lett a genetikának és a számítástechnikának is istene.
A sorozatból számomra kicsit hiányzik, hogy az Akadémián való életből szinte semmit nem kaptunk; bár meg tudom érteni, ha a szerző nem akart egy újabb varázslóiskolás/gimis sztoriba belefutni. Azért titokban álmodozom róla, hátha lesz egy alsorozat mégis a suliról…

Jelen kötet az őskori emberek hitvilágába és az Arthúr-mondakörbe kalauzol el. Kiválóan sikerült ez a két világ is, mind a környezet, mind a szokások, mind a szereplők. A pozitív szereplők mindegyike nagyon szerethető (pláne a Csaho Fenevad :-)), de a negatív karakterek is ütősre sikeredtek. A könyv egyedisége, hogy bemutatja, hogy nemcsak csatatéren, tömegekkel, fegyverek sokaságával megvívott háborúk léteznek, hanem sajnos sokkal alattomosabbak is… S ezekben talán nehezebben adják a győzelmet is.
A könyv kerek, lezárt, a végén szépen elrendeződik minden, de – ahogy az előzőek – ez a kötet sem sikerült csöpögőssé. Az olvasók és a szereplők együtt érnek meg az áldozathozatalra, és a veszteségek elfogadására.
Nekem nagyon tetszett a Harry Potter-vonal is, a spoiler például zseniálisan ötletes volt!
Szó mi szó, nálam repült a kedvencek közé a sorozat, és ez lesz az a sorozat, amit egy-két éven belül biztos meg fogok venni a gyerekeim számára.

sZsófi>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Amikor elkezdtem olvasni ezt a sorozatot arra számítottam, hogy végig a görög mitológia áll majd a középpontban. De ez annál sokkalta több. Nem is tudnék most mindent összefoglalni, amit ezek a könyvek adtak nekem. Egyszerűen csak köszönöm Szakács Eszternek, hogy megalkotta a Grifflovasok világát, a zsebuniverzumokat, a cseppet sem sablonos vagy unalmas karaktereket és a mindenféle kliséket mellőző történetüket.

Rolika>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Nagyon tetszett a történet, szerintem ez volt a legjobb a három közül! Az egész könyv érdekes és izgalmas, de a vége letehetetlen volt. Nagyon nem szeretem, ha egy könyv kiszámítható, ha a felénél már sejtem, hogy mi lesz a vége: na ez erre a könyvre igazán nem mondható! Többször is előfordult, hogy kaptam egy kis információt, azt hittem, hogy ki tudom találni, hogy mi fog történni, de aztán mindig kiderült, hogy sokkal fordulatosabb, és kiszámíthatatlanabb a történet, mint gondoltam. Rendkívül élveztem, annyira sokat olvastam, hogy én fejeztem be először a Molyon ;). Remélem, hogy lesz több része is, mert az egész sorozatot imádtam! Majd áldozok a Moiráknak, hogy legyen XD!

ilka11>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Remek lezárása a sorozatnak. Itt is minden tökéletesen kidolgozott, a korábbi elvarratlan szálakat is lezárja a szerző, talán túl jól is, nem hagy kétséget afelől, hogy vége.
Nagyon szerettem olvasni, szerettem a megálmodott világokat, lényeket. Nagyon jó lenne, ha valahogy mégis vissza lehetne térni, 1-2 történet erejéig (akár az Akadémia életéből) :). Szerintem simán felveszi a versenyt a népszerű kamaszoknak szóló sorozatokkal, nagyon jó lenne, ha minél több kamaszhoz eljutna.

nyusznyusz>!
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Nagyon tetszett, hozta az előző könyvek szinvonalát, ötletes az egész sorozat. Kicsit betekinthettünk az Artúr mondakörbe is, tökéletes egységet alkotott az előzőekkel. Majdnem mindenki megkapta a megfelelő boldog befejezést.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Rufus kifejezetten jól érezte magát olyan személyek társaságában, akik két ember helyett is beszélnek eleget, s így beérik az ő szűkszavúságával.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rufus Ferguson
Jesper_Olsen >!

A világ egy könyv, és aki eltávozik belőle, egy másik könyvben találja magát.

562. oldal

Chöpp >!

A torony előtt Sarrf állandó játszópajtásai, a korán kelő birkák a fejüket fel sem emelve olyan módszeres elszántsággal legeltek, mintha a világ sorsa múlna azon, hogy tíz centinél hosszabbra semmi ne nőjön a réten.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarrf (Csahos Fenevad)
Jesper_Olsen >!

Nincs annál megsemmisítőbb vereség, mint ha az ellenség nem is sejti, hogy legyőzték.

477. oldal

Jesper_Olsen >!

– Hogy hívhatsz Sir Gombócnak egy Csahos Fenevadat?

597. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarrf (Csahos Fenevad)
2 hozzászólás
Chöpp >!

– De a bosszú csak bosszú! – felelte kétségbeesetten Aja. – Az igazság valami más. Valami sokkal több annál. Az igazság Fényhez tartozik, a bosszú Sötéthez.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bosszú · igazság
1 hozzászólás
Jesper_Olsen >!

Az erőszakra való képesség nem egyenlő az erővel, gyermekem – ingatta a fejét Pirri apó.

71. oldal

Jesper_Olsen >!

– Tehát egy szék választja ki a Kerekasztal lovagjait? – kérdezte türelmesen. Mármint, ahogy a Teszlek Süveg dönti el, hogy ki kerül a Griffendélbe, a Hugrabugba, a Hollóhátba vagy a Mardekárba?

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter-sorozat

Népszerű triviák

Chöpp >!

„Hermész ismét a földhöz verte a botja végét, amit a két kígyó ezúttal jóval rezignáltabban tűrt.”

Hermész botja = Hírnökbot = Caduceus

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Démonok közt
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Derek Landy: Az ősök jogara
Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról
Becskei Gábor: Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz