Az ​alibi (Balla Adrienn 1.) 172 csillagozás

Szabó Tünde: Az alibi

A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét.

A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől.

Adrienn az újonnan felfedezett tények nyomába ered, miközben egyéb gondja is akad. Egyik este a parkban rajtakapja romantikus értelemben foglalt osztálytársát, Katát, a suli fenegyerekével, Janóval.

Másnap egy lány az évfolyamról megvádolja Janót, hogy leütötte és kirabolta, Adrienn viszont tudja, hogy ez képtelenség. Ki kell derítenie az igazságot, bár ellenségeinek száma egyre szaporodik.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2014
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398935

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Balla Adrienn · Karesz · Balla Adrienn · Vica


Kedvencelte 20

Most olvassa 21

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Szabó Tünde: Az alibi

So-so. Bonyolult sztori. Sok szálon fut, vannak felesleges(nek tűnő) körök benne, amiket Adrienn lefutott, de nem sikerült rádöbbennem, hogy minek?! A sztori rendben lenne, ha legalább meg lenne valamivel jutalmazva az olvasó, aki átrágta magát az első köteten. Egyszerűen nem volt elég nekem az a néhány kérdés, amire nagy kegyesen választ kaptam spoiler

Többet vártam, de tuti, hogy folytatni fogom a sorozatot, mert egyébként élveztem olvasni és alkalomadtán nagyon viccesek benne a párbeszédek. Ráadásul a végére nagyon feljött nálam mindenki és alig bírtam letenni a könyvet.

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/08/balla-adri…

>!
Ciceró, Budapest, 2014
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398935
>!
Theana
Szabó Tünde: Az alibi

Igen, igen, igeeen! Tudtam, éreztem, hogy tetszeni fog nekem ez a könyv!!
Mivel soha nem olvastam még krimit (csak néztem), ez így nagyon jó kezdés volt, és mindenképp folytatom nem csak a sorozatot, de a műfajt is!!!
A szereplőket összességben imádtam, főleg Kareszt és Adriennt. A főszereplőnket, mivel semelyik tulajdonsága nem idegesített, sőt, ő lett a kedvenc karakterem. Karesz….hát hozzá kell bármit is fűznöm?!? :D
Ádám példaképes mostohaapa (nem utálja a szerelme lányát!!!!!!). „Dorcsának" nyoma veszett??? :o
Szabó Tünde egy percig se untatott, követhető volt a történet. Örültem, hogy lehett saját teóriám. :)

>!
meseanyu MP
Szabó Tünde: Az alibi

Azt hittem, nem lehet terjengősebben írni Leiner Lauránál, hát tévedtem. Szabó Tündének jobb a stílusa, mint a hazai tiniirodalom zászlóshajójának, de mégis annyit de annyit magyaráz feleslegesen, hogy kb. fele ennyi oldal elég lett volna. Bár a főszereplő egész kedvelhető volt, és érdekel, hogy mi lesz a nyitva hagyott szálakkal, nem hiszem, hogy még egy részen át tudom magam rágni…

>!
nagara
Szabó Tünde: Az alibi

Hú, hát jobbra számítottam. Nagyon lassan haladtam vele, sokszor elvesztettem a fonalat, a főszereplő csajon kívül néha nem tudtam, hogy ki kicsoda… Még jó, hogy a könyv elején van egy összegzés a szereplőkről. Nem nagyon kötött le a nyomozás, unalmas volt. Lehet, hogy egyszer ráveszem magam a folytatás elolvasására is, de csak akkor, ha nagyon sok időm lesz, és nem lesz jobb könyv, amit olvassak…

>!
kevice
Szabó Tünde: Az alibi

Az elején kicsit csalódott voltam, mert jobban Veronica Marsos könyvet vártam. Aztán kezdtek besűrűsödni a dolgok, viszont akkor meg már annyi szálon mozogtak a dolgok, hogy alig bírtam követni. A szereplők nem voltak rosszak, Kareszt imádtam (bár kellett kis idő, míg az SZJG Karcsijától el tudtam vonatkoztatni) :) Kicsit nehéz volt megjegyezni, hogy ki kicsoda és hogy ki kivel van, de talán most már megvan mindenki, úgyhogy szívesen nekivágnék a folytatásnak is. Csak még annyi megjegyzés, hogy sok jó pasi van a könyvekben, de egyik sem dögösebb Jensen Ackles-nél drága Adrienn, ezt felejtsd el! :)))

>!
Szimirza P
Szabó Tünde: Az alibi

Véletlenül akadtam rá erre a sorozatra, de elég biztató a kezdés, remélem a többi része is legalább ennyire jó lesz. Érdekes volt, lendületes, pörgős, fiatalos.

>!
pattsims97
Szabó Tünde: Az alibi

Tettszett, és az írónő igazán briliáns történetet hozott össze!

Az írásmód miatt a könyv nagyon olvastatja magát, illetve az egész cselekmény nagyon izgalmas, és tele van fordulatokkal. Azonban sajnos számomra nem volt több egy már megszokott, tinis-nyomozós regénynél. Tényleg kedveltem a szereplőket, de sajnos egyikük sem váltott ki erős kötődést, egyiküket sem találtam különlegesnek.

Ettől függetlenül biztos folytatni fogom majd a sorozatot!

>!
TVera
Szabó Tünde: Az alibi

Imádtam!

Egy oka van annak, hogy nem 5 csillagot kap. Az első 100 oldalt egyáltalán nem értettem! Körülbelül az 1. 1/4 rendezőttek csak a szálak, amit egy kicsit furcsálltam, de persze nagyon tetszett, mert egy kis kihívást is jelentett, hogy felvegyem a fonalat.
Oké, talán a való életben egy gimnazista lánynak nem sikerülnek ennyire dolgok, de ez egy könyv és a könyvnek az a dolga, hogy benne minden sikerüljön. Ja és persze a sok romantikus és fantasy után jól esett egy könnyed krimit olvasni!

>!
Hanna IP
Szabó Tünde: Az alibi

Több szálon futó magyar tinikrimi, nem a gézengúzok-fajtából, hanem hitelesen mai tinédzserek életéből. Mondhatjuk, hogy ez a magyar Veronica Mars, mert a nyomozólány szintén egy talpraesett, elveiért végsőkig kiálló, erős igazságérzettel rendelkező penge csaj, s talán mert a rejtélyek mögül itt is felsejlik az adott társadalom lenyomata. A gimi az élet kisebb léptékben, a gazdagok világa és a lecsúszottabb rétegek gyerekei közti ellentét érezhető, mint ahogy a már gimnáziumban megjelenő kettős mérce is, az egy irányba lejtő pálya, ahol egyesek eleve rosszabb esélyekkel indulnak, legyen szó tanulásról, az érdekeik érvényesítéséről vagy az igazuk bizonyításáról.
Balla Adrienn az igazság oldalán van, és így senkién nem igazán. Ahogy a több szálon futó cselekményben (van itt eltűnt osztálytárs, titokzatos újságírónő, ellopott telefon, leütött osztálytársnő, elütött lány, drámaköri intrika és egy – talán – ártatlanul bebörtönzött apa) egyre előrébb halad, úgy válnak az eszközei is egyre megkérdőjelezhetőbb tisztaságúvá. A kötet végén sok rejtély nyitva marad a folytatásra, kíváncsi vagyok, mikor kapunk válaszokat és Adrienn megmarad-e a világos oldalon.

2 hozzászólás
>!
Kathreen
Szabó Tünde: Az alibi

Vannak olyan könyvek, amik állnak a polcon, mert akkor kellett, de utána mindig jött másik könyv, amit fontosabb volt előre venni, és csak vár és vár. És mikor leveszem a polcról végre és elkezdem olvasni, akkor döbbenek rá, hogy nem kellett volna ennyit tologatnom, mert lemaradtam valamiről.
Adrienn és Karesz ütős páros, akik nyomoznak és közben szarkasztikusan és a legjobb barátokként szívatják egymást. Nagyon jót szórakoztam a beszólásaikon. Külön tetszett Adrienn-nek az igazsághoz való hozzáállása, hogy mindig többre becsülte a hazugságoknál. Nem igazán lezárt történet, de mivel beszereztem a következő kötetet, annyira nem zavar, bár egy szálat elvarr, a többi nyitott marad.
A többi karakter is nagyon jól meg van írva, kíváncsi vagyok a sorsukra és hogy mi fog még itt történni. És Adrienn-nek kémsuliban a helye!


Népszerű idézetek

>!
Tamee

– Mit csinálsz, édes gyermekem, egy vadidegen fiúval a szobádban, zárt ajtók mögött?
– Épp a jéghideg, élettelen testét darabolom. (…)
– Tudod, hol vannak a szemetes zacskók és a hipó, ugye?
– Persze hogy tudom – nyugtattam meg. – Nem először csinálok ilyet.

316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Balla Adrienn
>!
Xavér

Ha keresel egy nőnemű lényt egy emberekkel teli szobában, keresd a legjobb barátnőjét, és ott lesz valahol!

139. oldal

>!
Tamee

Maradt a net és a házi.
Szóval maradt a net.

382. oldal

>!
NinaAva

(…)
– Na, mégis szomjas vagyok. – (…) – Anna néni, vodkát!
– Oroszt, vagy lengyelt?
(…)

>!
Donna

– Mi a nyomtató típusa? – szóltam bele a telefonba.
– He? – reagálta le Karesz.
– Mi? – reagáltam.
– Mi van? – kérdezett rá bővebb lére eresztve.
– Várj, lassabban! – szóltam rá, „félbeszakítva” képzeletbeli válaszát.
– American Horror Storyt nézek – közölte némi szemrehányással.

228. oldal

>!
Donna

– Új a samponod? – fogta két ujja közé az egyik hajtincsemet – Most olyan szépen csillog a hajad…
– Háromnapos zsír – szólalt meg Karesz már csak a pavlovi reflextől hajtva.

393. oldal

>!
Donna

Jellemző, hogy csak akkor figyelsz rám, amikor élőben előadom a Pretty Little Liarst.

388. oldal

>!
Tamee

– Te túléled?
(…)
– Bozótvágó késsel és sok csokival.

428. oldal

>!
kte

– Hallasz te engem? Szerinted érdekel? Egyébként is ilyenkor szombat éjjel…
– Vasárnap tizenegy óra – korrigáltam, csak a pontosság kedvéért. Ez van, ha valakinek túl jól sül el a szombat éjjeli bulija.

9. oldal, 0. nap

Kapcsolódó szócikkek: Balla Adrienn · Karesz
>!
kte

… Legalább ennyi, ha már a menő cuccokat nem engedhetem meg magamnak, és marad az egyszerű póló, farmer, néha szoknya, Converse vagy balerinacipő-szerelés.

27. oldal, 1. nap, Első hét - Mondom, hogy nem

Kapcsolódó szócikkek: Balla Adrienn · Balla Adrienn

A sorozat következő kötete

Balla Adrienn sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Joss Stirling: Storm és Stone
Meg Cabot: Töltött galamb
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Sass Henno: Itt jártam
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok