A ​hacker (Balla Adrienn 3.) 68 csillagozás

Szabó Tünde: A hacker

Vége az őszi szünetnek, és Bennett titokzatos internetes barátja még mindig nem jelentkezik. A lány végül Adriennhez és Kareszhez fordul segítségért. Hamarosan kiderül, hogy határozott elképzelései vannak arról, mit is kell Adriennek tennie, kezdve azzal, hogy belép a fizikaszakkörbe…
Természetesen megérkezik a következő pendrive is. Adrienn úgy dönt, továbbadja Márknak abban a reményben, hogy többet nem is hall felőle, de mindez hiú ábránd: a srácnak szüksége van a segítségére, és ezzel kezdetét veszi a közös nyomozás.
Mindeközben Adrienn egyre közelebb kerül Zsidai Dórához, aki talán be tudja bizonyítani, hogy az édesapja ártatlan. Talán. És ha valóban ártatlan.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Ciceró, Budapest, 2015
296 oldal · ISBN: 9789635399635
>!
Ciceró, Budapest, 2015
296 oldal · ISBN: 9789634320562

Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Szimirza P>!
Szabó Tünde: A hacker

Ez a rész is nagyon jó volt, érdekes, teli nyomozással, különböző szálak felgörgetésével, ugyanakkor más szálak kibontakozásával. A vége .. nos, értem én, hogy kell a függővég .. csak éppen nem szeretem :)))

klaratakacs P>!
Szabó Tünde: A hacker

Nagy előnye ennek a könyvnek, hogy több szálon folynak eltérő események, mindez egy teljesen hétköznapi gimis környezetben. Ez egyben a hátránya is, mert bizony nekem néha fejtörést okoz, hogy ki kicsoda, például ha csak keresztnéven emlegetnek valakit. A szálak lassan kezdenek összefonódni, valahogy mindig ugyanahhoz a családhoz lyukadunk ki, érdekes…
A nyelvezet, megfogalmazás továbbra sem tartalmaz erőlködést, teljesen hétköznapi, mai, nagy pluszpont érte.

Rebbencs>!
Szabó Tünde: A hacker

A szívem csücske ez a sorozat, ugyanis minden megvan benne, ami kell, amit szeretek, ami izgalomban tart, megnevetett és ami élvezetet nyújt olvasás közben. Úgy érzem olykor, mintha Szabó Tünde egyenesen nekem írta volna a sorozatot, mivel tényleg annyira kerek az egész, hogy az valami hihetetlen.
Pedig tartottam ettől a résztől, mert amikor először olvastam, akkor nem igazán állt össze a dolog, rendesen el is felejtettem már mik történtek benne, de most már nem is értem, mit nem értettem benne korábban. Ugyanis annyira szépen mennek tovább a szálak, amelyek lassan lezárulnak, értelmet nyernek és számomra az egyik legjobb dolog az az, hogy hogyan futnak össze ezek a különböző részei a történetnek. Igaz, azért az agynak rendesen kell működnie olvasás közben, mivel nagyon oda kell figyelni, ha kicsit is elkalandozom már lehet, valami lényegi momentumot szalasztok el. Ez a jó ebben a sorozatban: minden egyes oldalnak van lényege, mindegyik számít és nagyon oda kell figyelni, hogy mindent értsünk és lássunk, mert csak így fog igazán nagyot ütni. Ebben a részben is sok régebbi jelenség tért vissza, ami aztán új és régi szálak értelmét is megadta és olyankor csak néztem magam elé, hogy: azta!
Ami pedig a legjobb ebben a kötetben, hogy megjelenik, még ha csak nagyon halványan is a romantika. Jó, ennek a sorozatnak nem igazán ez a lényege, de hát pont úgy van tálalva, hogy illeszkedjen a sorozat hangulatához, stílusához. Én el nem tudom mondani, mennyire bírom Márk karakterét, meg amúgy az összes többi szereplőt is. Márk nagyon vagány, stílusos, akinek minden jelenete klassz és izgalmas. Adrienn pedig nagyon különc, de éppen ezért szerethető számomra. Olyan kis mániákus, de nagyon belevaló karakter, akinek a kapcsolata Karesszal tényleg az egyik legjobb dolog, amiről olvasni tudok. A barátságuk mindent visz, a párbeszédeik pedig még annál is többet. :D Na, meg persze az írói stílus. Nagyon odáig vagyok érte, főleg a humorért. Olyan jókat szoktam kacarászni olvasás közben. Lendületes, fiatalos, üde.
Ráadásul nagyon csavaros is ez a sorozat, tele izgalmas jelenetekkel, szálakkal és karakterekkel. Mint fentebb említettem, tényleg nagyon szeretem ezt a sorozatot, lassan kész rajongójává válok, mert szerintem nagyon jók az arányok, az írásmód, a cselekményvezetés, minden! Hamarosan folytatom a következő résszel, most, hogy már a fejemben helyre állt ennek a kötetnek is a cselekménye, igazán kívánicsi vagyok a következőre. Főleg, mert már sok mindent felejtettem, így még izgatottabb vagyok miatta.
Folyt. köv.

Readergirl>!
Szabó Tünde: A hacker

És….megérkeztem erre a pontra. Eljutottam oda, hogy megadtam a maradék fél csillagot is, mert szinte kivétel nélkül amikre eddig picit „panaszkodtam” megoldódtak ebben a részben. Az előző két részhez hasonlóan, itt is egy nagyon érdekes mellékszálat kaptunk a dologhoz Tomi ügyével kapcsolatban, ami most is mint mindig így vagy úgy picit segített Adriennek előrébb jutni a két fő szállal kapcsolatban. És ha már itt tartunk….annyira örülök, hogy ez végre tényleg összejött. Az előző résznél az volt a problémám, hogy túl sok volt az egy helyben toporgás és a teljes fókusz Sacin és az ő doppingolásán volt, a fő ügyek pedig nem mentek előrébb. Itt tökéletes egyensúlyban volt minden. Megtudtuk, hogy spoiler és mindeközben spoiler. Hogy ez így lett volna spoiler azt nem tudom, viszont nagyon örültem ennek a lépésnek. spoiler. Ha pedig már itt tartunk, úgy érzem ez is a kellő mennyiségben van kezelve a történetben, mert bár már az első rész óta spoiler minden részben csak annyira van fejlődés, hogy spoiler. Persze nem alap eleme ez a dolog a sorozatnak, de azért lássuk be, csak egy ifjúsági történetről van szó elsősorban és spoiler. Aminek ezzel kapcsolatban még örültem az spoiler. Itt is az a tipikus, „nem túlzottan érdekel” énjét mutatta meg, viszont mégis látszik hogy spoiler. Icipici negatívum, hogy az előző részhez hasonlóan spoiler. De hogy magáról az események fejlődéséről is mondjak valamit, amint már írtam nagyon jó egyensúlyban haladtunk mindennel. Érdekesnek tartottam a spoiler behozatalát és a hozzá tartozó új információkat. spoiler Mind-mind olyan kérdés amire választ szeretnék még azért kapni a későbbiekben. Az új szereplők közül eléggé megkedveltem Géza bá't. Nagyon kis szimpatikus tanárnak tűnt és igazán örültem neki hogy ő is minden szó nélkül segített Adriennek amikor kérte. Tomit először nem tudtam hova tenni, tényleg érdekelt mi is van vele. Aztán eléggé meglepett spoiler, talán egy icipicit többet még szívesen megtudtam volna róla. Na és Gyöngyi….spoiler Kíváncsi vagyok vele is mi lesz.
Összességében örültem neki, hogy a korábban zavaró dolgokat szinte teljesen sikerült megoldani ebben a kötetben. Bár egy-két kuszaság még van benne, de mégis úgy érzem most megkaphatja azt az 5 csillagot, mert tényleg sikerült elolvasni 2 nap alatt (ha úgy nézem 1, mert közben volt egy majdnem egy hetes kihagyás időhiány miatt) és éreztem benne hogy na ne….ezt most nem tudom letenni, ennek itt most nem lehet vége. Nagyon kíváncsian várom a folytatást ahol már remélem még több kérdésemre kapok választ, mert azt nem szeretném, hogy minden az utolsó kötetbe legyen belezanzásítva.

kte P>!
Szabó Tünde: A hacker

Teljesen paff lettem ettől a könyvtől. Azt hiszem, hogy ez a legnagyobb függővég, amivel könyvben találkoztam. Sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon igaz-e. Először arra jutottam, hogy nem, mert spoiler
Élvezem a rengeteg szálat, azt, hogy igénybe veszi az agyamat olvasás közben. Ezt a kötetet is elolvastam kétszer és egyáltalán nem volt unalmas.
Remélem a következő részben kiderül néhány rejtély titka, mert kezdem úgy érezni, hogy Szabó Tünde kissé szadista e tekintetben. Ha arra gondolok, hogy a 3. kötet végén a 89. napon tartunk és Adrienn még csak harmadikos, akkor még jó néhány kötetet látok magam előtt. Egyáltalán nem bánom, csak hogyan fogjuk kibírni a megjelenő részek közötti hosszú szüneteket!

pveronika>!
Szabó Tünde: A hacker

Kicsit keserű szájízzel fejeztem be a kötetet. Jó volt, de valahogy nekem ez most egy picit langyosabbra sikerült. Ehhez hozzájárult, hogy nagyjából az utolsó 20 oldalt gondolom erősnek, a kötet többi részben csak azt éreztem, hogy már megint csak egy helyben toporgunk. Újabb nyomozás, újabb szálak, de az eredetileg feldobott labdákból nincs semmi. Például Adrienn apjáról kb. 2 szó esik, pedig talán az a legerőteljesebb felütése a sorozatnak.

Ennek ellenére tetszett, összességében izgalmas volt, a vége nagyon ütős lett, és várom a következő kötetet. :)

bővebben:
https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/09/17/…

nat>!
Szabó Tünde: A hacker

Szerintem hasonló függőséget okoz mint az SZJ. Nem tudnám agyon dicsérni, mert néha bizony zavaros a történetvezetés, a mellékszereplők teljesen egydimenziósak. Mivel egy tiniregényről beszélünk ezért hatalmas dolgokat senki nem várhat a könyvtől, úgyhogy ennek fényében próbálnám értékelni.
Továbbra is nagyon VM-es, ami engem továbbra sem zavar. Adriennt én kedvelem, ami már félsiker. Valahogy olvastatja magát az egész. Most ott tartok, hogy megrendelem a következő részt.

Floracska98>!
Szabó Tünde: A hacker

Adrienn nagyon okos. Kicsit sajnáltam, hogy nem igazán mozdult előre a kapcsolata Márkkal (mostanában sok könyvben olvasok Márkokról, és mind jó pasik, lehet benne vmi), de a nyomozós része bejött és tényleg jó ötletei vannak Adriennek. Karesz és Márk ikrek ugye, de ott nincs kémia Adriennel, de bevallom, nekem az egyik főkedvencem Karesz, nagyon jó dumái vannak és még külsőleg is kb. olyan lehet, mint Márk. De ha a fiú lány barátság marad és egyikük se fog vonzódni a másikhoz azt se bánom, kell ilyen is. Mindenképp folytatni fogom a sorozatot.

nagara>!
Szabó Tünde: A hacker

Nemrégen vettem fel a fonalat, és kedvet kaptam, hogy most már végig is olvassam a sorozatot. Tetszett, hogy több szálon fut a cselekmény, olykor megint gondolkoznom kellett, hogy ki kicsoda, de jó, hogy a könyv elején van erről egy kis összesítés. A gimis történetek mindig is érdekeltek, így vagyok ezzel is. Még mindig nem sikerült mindent kibogozni, egyre izgalmasabb a dolog, így rögtön ki is vettem a folytatását a könyvtárból.

Laura_Bakos P>!
Szabó Tünde: A hacker

Ez volt egy bizonyos száll miatt szerintem a legizgalmasabb az eddig megjelent könyvek közül.
Mi mást tudnék rá írni, mint azt, hogy imádtam.
A karakterek érdekesek. A humora egyedi.
Egyszerűen megunhatatlan számomra.


Népszerű idézetek

Hanna IP>!

Hátravolt még egy buszút, szóval simán maradt időm tovább kutakodni. Például megnyitottam a moly.hu-t, rákerestem a sorozatra, és őszintén, meg sem lepett, hogy mindössze egyszer értékelték szegényt, az viszont kerek öt csillag lett.

272. oldal

5 hozzászólás
cicerokiado KU>!

Amikor félórája felhívtam Kareszt, hogy közöljem, végre itthon vagyok, és nem mellesleg befutott a harmadik pendrive, ő rávágta, hogy nála súlyosabb a helyzet, és nem akadályoz meg benne, ha át akarok menni, mert úgyis az én saram az egész.

(első mondat)

Amren>!

– Mondják, itt laknak maguk? – kérdezte élesen, miközben a kulcsával bíbelődött.
– Nem olyan messze – feleltem.
– Tehát nem. Akkor mégis honnan veszik ahhoz a bátorságot, hogy itt bazsalyogjanak a mi házunk kapujában?
Én akkor még el akartam mondani az igazságot, de Márk beelőzött :
– Kézre esett – felelte Márk egyszerűen.
Aztán már csak arra eszméltem, hogy maga elé von. Első döbbenetem után próbáltam olyan arcot vágni, mint aki természetesnek veszi, hogy Márk karolja át hátulról. Ilyenkor már nem lehet csak úgy megpróbálkozni a kiszabadulással, kézzel- lábbal hadonászva . . .
Csak elmosolyodtam, és a nő agyvize máris ugrott pár skálányit.
Meg hátha megyünk azzal valamire, ha felborzoljuk az idegeit . . .Még élénken élt bennem a kép, amikor a nő a múltkor gondosan becsukta maga mögött az a hülye kaput, nehogy véletlenül bejussak a házba. Nem múltam el húsz, szóval nyilván csak vészt hoztam volna a lakókra. . .
És akkor megéreztem Márk meleg ajkát a nyakamon, a sálam felett. Futó puszi volt csak, de olyan váratlanul ért, hogy az ijedtségtől megremegtem. Szerencsére a nő ezt nem vette észre, viszont annyira kibukott, hogy még a szája is tátva maradt.
– Nem szégyelli magát? – villantotta rám a tekintetét röviden, Márkra nézett, majd újra rám. – Kíváncsi vagyok, mit szólna az anyja, ha megtudná, hogy mit művel idegen kapualjakban egy fiúval, a sötétben.
– Én nem annyira – mondtam szemtelenül. Jó ég, eszméletlen könnyen megy ez nekem, pedig eddig még sosem próbáltam szándékosan kiakasztani időskés, gonoszkodó néniket. Talán benne van a génjeimben . . . Vagy Karesz tehet róla. Az utóbbira szavazok.
Márk röviden felnevetett. Könnyű neki, nem az ő jó hírét vonják kétségbe. És egyébként se röhögjön.
Az alapcélt mindenesetre most is elértük : a nő felháborodottságában olyan hangot adott ki, amelyet én még nem hallottam embertől, majd több pillantást nem pazarolva ránk, felindultságában hatalmas lendülettel lökte meg a kaput, és eltűnt mögötte.
Villámgyorsan kitéptem magam Márk karjaiból, odaugrottam és megragadtam a kilincset, még időben, mielőtt becsukódott volna a kapu. Most már csak időt kellett adnunk a nőnek, hogy eltűnjön a színről, remélve, hogy addig sem szúrja ki a résnyire nyitott kaput.
– Szóval, mit szólna az anyád, ha sötét kapualjakban smárolnál? – szólalat meg Márk miközben vártunk.
– Anya? Hát. . . Asszem, megkérdezné, miért jövök össze olyan fiúval, aki olyan ronda, hogy napfényben látni se bírom – feleltem.

89-90. oldal

csak_egy_könyvmoly>!

Velem te nem szórakozol, haver, barátok leszünk és kész.

49. oldal

cicerokiado KU>!

– Ja. Szóval, hogy szedjük ki belőle?
– Hát… van fegyvered? Hátulról lefogom, te pedig kényszeríted, hogy beszéljen. Belelősz a bal lábába, aztán a jobba. Ha nem beszél, jöhet a karja. – Sajnos, nem értékelte a poént, pedig még mosolyogtam is.

Amren>!

Márk még arrébb taszajtotta Kareszt a görgős székével együtt, a közelből odarántott egy másik széket, és lezuhant rá. Ahogy feltűnt a monitoromon, arcán egyértelmű gyanakvás tükröződött.
– Minek?
– Csak érdekel – füllentettem.
– Krisztián közölte vele, nem akarja, hogy köze legyen a levelekhez – válaszolt helyettem Karesz a monitorom kívülről. – Ez Adriennél olyan, mintha megnyomnál egy power on gombot.

64. oldal

Amren>!

– Most meg mi van? – nézett rám csodálkozva. Épp felértünk a lépcsőfordulóhoz és most mindhárman megtorpantunk.
– Az van, hogy kiderült hogy szociopatább vagy mint Adrienn, és ez kicsit rosszul esik az egójának – felelte helyettem Karesz közönyösen.
Márk tekintete pár pillanatig megpihent a tesóján, talán azon filózott, igaza van-e, vagy csak azon, most mosson-e be neki, vagy várjon-e, amíg a meglepetés erejével hat.

121. oldal

cicerokiado KU>!

– Így elsőre szögezzük le, hogy nem vagyok büszke arra, amit tettem – mondtam lassan felvezetésül, majd megakadtam, mint aki tényleg zavarban van. Ide azt az Oscart .
– Miért, mit tettél? – kérdezte fokozódó idegességgel.
– Hát az úgy volt… – nekiláttam, hogy lassan, komótosan körbejárjam a szobát, gondosan szemügyre véve mindent, ami elárulhatott valamit Tomi személyéről –, hogy nemrég találkoztam egy nagyon jó fej sráccal. Tényleg nagyon jó fej, tök jó vele beszélgetni, meg voltunk párszor moziban, meg minden. Hiszel a fiú-lány barátságban?
– Nem – felelte morcosan.
– Tök mindegy. Szerintem meg van fiú-lány barátság, és ez a fiú az én barátom. Csak van egy icipici gondom. A pasim sem hisz a fiú-lány barátságban, és megtudta, hogy egy sráccal járok mindenfelé. Most azt hiszi, hogy megcsaltam, és síkideg, ami valahol tök aranyos, de ha dühös, verekszik, szóval van, akinek ez nem annyira jó hír.

cicerokiado KU>!

– Még most is az egeret fogod – világított rá anya.
– Ja, hogy az – néztem a monitorra. – Tíz perc és kész vagyok.
– Mosni szeretnék – fűzte hozzá a nyomaték kedvéért.
– Fura. Én csokis pitét szeretnék vaníliafagyival, de kinek mi az ízlése – mosolyogtam rá már a táskám mellett térdelve. Bennem volt, hogy lazán megfordítom, megrázom párszor, de aztán elképzeltem, mit tesz ez a módszer a ruhákon kívüli más cuccokkal, szóval nekiláttam, hogy gyorsan kilapátoljam a ruhákat.

Amren>!

A mobilom után nyúltam, de Karesz valamiért most nem reagált a hívásomra. Bepróbálkoztam a Skype-pal, erre viszont rekordidőn belül érkezett a válasz, szóval akár hihettem volna azt is, hogy a gépe előtt görnyedve tanul. Jah, persze.

(. . . .)

– Szívatsz. Biztos lementetted valahová.
– Mondom, hogy nem. Odaadtam Márknak. Azt akartad, nem?
Hosszú másodpercnyi csend telepedett közénk, nem nagyon akaródzott kimondani, mi a következő lépés.
– Szólsz neki? – böktem ki végül. Karesz kelletlenül elhúzta a száját, majd elordította magát.
– Márk! – ahhoz képest, hogy a szomszéd szobáig kellett volna elvonszolnia magát … Á, a helyében én is ugyanígy csináltam volna.
– Mi van? – érkezett a válasz hasonló hangerővel.
– Gyere ide!
Válasz ezúttal nem jött, szóval némán vártuk, hogy Márk megtegye a pár métert. Egy idő után viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a srácnak esze ágában sem volt csak úgy, a tesója egyetlen szavára ugrani. Karesz „megölöm” arckifejezéssel újra elkiáltotta magát :
– Adrienn akar veled beszélni.
– Hívjon fel!
Jogos.
– Azt mondta, te akartad, hogy segítsen – kiabált vissza Karesz –, de ha már nem akarod . . . – A mondat vége feltűnően elhalkult, a szöveg mégis megtette a hatását. Már másodperc múlva megjelent Márk.
– Miért nem hív? – kérdezte Karesztől, tudomást se véve rólam. Nem jó jel.
– Mert te csak a B terv vagy – válaszolt Karesz, miközben kicsit arrébb húzódott hogy szükség esetén a tesója elférjen mellette.

63-64. oldal


A sorozat következő kötete

Balla Adrienn sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Csóti Lili: Hetedvérig
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Joss Stirling: Storm és Stone
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Estelle Brightmore: 13. napon