A ​hacker (Balla Adrienn 3.) 58 csillagozás

Szabó Tünde: A hacker

Vége az őszi szünetnek, és Bennett titokzatos internetes barátja még mindig nem jelentkezik. A lány végül Adriennhez és Kareszhez fordul segítségért. Hamarosan kiderül, hogy határozott elképzelései vannak arról, mit is kell Adriennek tennie, kezdve azzal, hogy belép a fizikaszakkörbe…
Természetesen megérkezik a következő pendrive is. Adrienn úgy dönt, továbbadja Márknak abban a reményben, hogy többet nem is hall felőle, de mindez hiú ábránd: a srácnak szüksége van a segítségére, és ezzel kezdetét veszi a közös nyomozás.
Mindeközben Adrienn egyre közelebb kerül Zsidai Dórához, aki talán be tudja bizonyítani, hogy az édesapja ártatlan. Talán. És ha valóban ártatlan.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2015
296 oldal · ISBN: 9789635399635
>!
Ciceró, Budapest, 2015
296 oldal · ISBN: 9789634320562

Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szimirza P>!
Szabó Tünde: A hacker

Ez a rész is nagyon jó volt, érdekes, teli nyomozással, különböző szálak felgörgetésével, ugyanakkor más szálak kibontakozásával. A vége .. nos, értem én, hogy kell a függővég .. csak éppen nem szeretem :)))

klaratakacs P>!
Szabó Tünde: A hacker

Nagy előnye ennek a könyvnek, hogy több szálon folynak eltérő események, mindez egy teljesen hétköznapi gimis környezetben. Ez egyben a hátránya is, mert bizony nekem néha fejtörést okoz, hogy ki kicsoda, például ha csak keresztnéven emlegetnek valakit. A szálak lassan kezdenek összefonódni, valahogy mindig ugyanahhoz a családhoz lyukadunk ki, érdekes…
A nyelvezet, megfogalmazás továbbra sem tartalmaz erőlködést, teljesen hétköznapi, mai, nagy pluszpont érte.

Floracska98>!
Szabó Tünde: A hacker

Adrienn nagyon okos. Kicsit sajnáltam, hogy nem igazán mozdult előre a kapcsolata Márkkal (mostanában sok könyvben olvasok Márkokról, és mind jó pasik, lehet benne vmi), de a nyomozós része bejött és tényleg jó ötletei vannak Adriennek. Karesz és Márk ikrek ugye, de ott nincs kémia Adriennel, de bevallom, nekem az egyik főkedvencem Karesz, nagyon jó dumái vannak és még külsőleg is kb. olyan lehet, mint Márk. De ha a fiú lány barátság marad és egyikük se fog vonzódni a másikhoz azt se bánom, kell ilyen is. Mindenképp folytatni fogom a sorozatot.

kte P>!
Szabó Tünde: A hacker

Teljesen paff lettem ettől a könyvtől. Azt hiszem, hogy ez a legnagyobb függővég, amivel könyvben találkoztam. Sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon igaz-e. Először arra jutottam, hogy nem, mert spoiler
Élvezem a rengeteg szálat, azt, hogy igénybe veszi az agyamat olvasás közben. Ezt a kötetet is elolvastam kétszer és egyáltalán nem volt unalmas.
Remélem a következő részben kiderül néhány rejtély titka, mert kezdem úgy érezni, hogy Szabó Tünde kissé szadista e tekintetben. Ha arra gondolok, hogy a 3. kötet végén a 89. napon tartunk és Adrienn még csak harmadikos, akkor még jó néhány kötetet látok magam előtt. Egyáltalán nem bánom, csak hogyan fogjuk kibírni a megjelenő részek közötti hosszú szüneteket!

pveronika>!
Szabó Tünde: A hacker

Kicsit keserű szájízzel fejeztem be a kötetet. Jó volt, de valahogy nekem ez most egy picit langyosabbra sikerült. Ehhez hozzájárult, hogy nagyjából az utolsó 20 oldalt gondolom erősnek, a kötet többi részben csak azt éreztem, hogy már megint csak egy helyben toporgunk. Újabb nyomozás, újabb szálak, de az eredetileg feldobott labdákból nincs semmi. Például Adrienn apjáról kb. 2 szó esik, pedig talán az a legerőteljesebb felütése a sorozatnak.

Ennek ellenére tetszett, összességében izgalmas volt, a vége nagyon ütős lett, és várom a következő kötetet. :)

bővebben:
https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/09/17/…

nat>!
Szabó Tünde: A hacker

Szerintem hasonló függőséget okoz mint az SZJ. Nem tudnám agyon dicsérni, mert néha bizony zavaros a történetvezetés, a mellékszereplők teljesen egydimenziósak. Mivel egy tiniregényről beszélünk ezért hatalmas dolgokat senki nem várhat a könyvtől, úgyhogy ennek fényében próbálnám értékelni.
Továbbra is nagyon VM-es, ami engem továbbra sem zavar. Adriennt én kedvelem, ami már félsiker. Valahogy olvastatja magát az egész. Most ott tartok, hogy megrendelem a következő részt.

nagara>!
Szabó Tünde: A hacker

Nemrégen vettem fel a fonalat, és kedvet kaptam, hogy most már végig is olvassam a sorozatot. Tetszett, hogy több szálon fut a cselekmény, olykor megint gondolkoznom kellett, hogy ki kicsoda, de jó, hogy a könyv elején van erről egy kis összesítés. A gimis történetek mindig is érdekeltek, így vagyok ezzel is. Még mindig nem sikerült mindent kibogozni, egyre izgalmasabb a dolog, így rögtön ki is vettem a folytatását a könyvtárból.

Laura_Bakos>!
Szabó Tünde: A hacker

Ez volt egy bizonyos száll miatt szerintem a legizgalmasabb az eddig megjelent könyvek közül.
Mi mást tudnék rá írni, mint azt, hogy imádtam.
A karakterek érdekesek. A humora egyedi.
Egyszerűen megunhatatlan számomra.

Anita82>!
Szabó Tünde: A hacker

Gigalájk :D ez volt a legjobb rész a három közül, végre alakul a romantikus szál is, persze nagyon lassacskán, de ettől függetlenül nagyon izgalmasan és a várakozásaimnak megfelelően ;) Tudom sokaknak az első rész a rengeteg szereplő és több szálon futó cselekmény miatt kicsit bonyolultnak tűnt, de itt már kezdenek összefutni a szálak és a helyére kerül egy csomó minden, szóval nem feladni :D Imádom ahogy Adrienn nyomoz és ahogy gondolkodik hihetetlen a csaj, ebben a részben pedig az is bebizonyosodott, hogy ők Karesszal tényleg nagyon jó barátok :) Kicsit kevés volt a Karesz-Adrienn jelenet, de kárpótolt a jóval több Márk-Adrienn rész ;) Nagyon várom már a következő könyvet, mert ennyire durva függővéggel még egyik rész sem fejeződött be… remélem mielőbb jön, sok volt a majdnem egy év a 2. és 3. rész között…

angelmanna>!
Szabó Tünde: A hacker

Végre itt, van egy kis előrelépés Adrienn és Márk kapcsolatában.
Szokás szerint kicsit túlbonyolított a történet, és haladás a részemről, hogy most már simán betudtam azonosítani olvasás közben, majdnem minden szereplőt.
Ami viszont a legfőbb problémám, hogy Adrienn apjával kapcsolatban ebben a részben, elenyésző volt az információ. A sorozatnak ez lenne a vezérszála, de itt csak egy helyben állt. A történetben meg lett jelenítve egy mai napig aktuális probléma, és az adatlopásokkal, mondhatni morális kérdések is lettek feszegetve.
Számomra, talán ez volt eddig a legélvezetesebb része a sorozatnak.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.


Népszerű idézetek

Hanna IP>!

Hátravolt még egy buszút, szóval simán maradt időm tovább kutakodni. Például megnyitottam a moly.hu-t, rákerestem a sorozatra, és őszintén, meg sem lepett, hogy mindössze egyszer értékelték szegényt, az viszont kerek öt csillag lett.

272. oldal

5 hozzászólás
cicerokiado KU>!

Amikor félórája felhívtam Kareszt, hogy közöljem, végre itthon vagyok, és nem mellesleg befutott a harmadik pendrive, ő rávágta, hogy nála súlyosabb a helyzet, és nem akadályoz meg benne, ha át akarok menni, mert úgyis az én saram az egész.

(első mondat)

Amren>!

– Mondják, itt laknak maguk? – kérdezte élesen, miközben a kulcsával bíbelődött.
– Nem olyan messze – feleltem.
– Tehát nem. Akkor mégis honnan veszik ahhoz a bátorságot, hogy itt bazsalyogjanak a mi házunk kapujában?
Én akkor még el akartam mondani az igazságot, de Márk beelőzött :
– Kézre esett – felelte Márk egyszerűen.
Aztán már csak arra eszméltem, hogy maga elé von. Első döbbenetem után próbáltam olyan arcot vágni, mint aki természetesnek veszi, hogy Márk karolja át hátulról. Ilyenkor már nem lehet csak úgy megpróbálkozni a kiszabadulással, kézzel- lábbal hadonászva . . .
Csak elmosolyodtam, és a nő agyvize máris ugrott pár skálányit.
Meg hátha megyünk azzal valamire, ha felborzoljuk az idegeit . . .Még élénken élt bennem a kép, amikor a nő a múltkor gondosan becsukta maga mögött az a hülye kaput, nehogy véletlenül bejussak a házba. Nem múltam el húsz, szóval nyilván csak vészt hoztam volna a lakókra. . .
És akkor megéreztem Márk meleg ajkát a nyakamon, a sálam felett. Futó puszi volt csak, de olyan váratlanul ért, hogy az ijedtségtől megremegtem. Szerencsére a nő ezt nem vette észre, viszont annyira kibukott, hogy még a szája is tátva maradt.
– Nem szégyelli magát? – villantotta rám a tekintetét röviden, Márkra nézett, majd újra rám. – Kíváncsi vagyok, mit szólna az anyja, ha megtudná, hogy mit művel idegen kapualjakban egy fiúval, a sötétben.
– Én nem annyira – mondtam szemtelenül. Jó ég, eszméletlen könnyen megy ez nekem, pedig eddig még sosem próbáltam szándékosan kiakasztani időskés, gonoszkodó néniket. Talán benne van a génjeimben . . . Vagy Karesz tehet róla. Az utóbbira szavazok.
Márk röviden felnevetett. Könnyű neki, nem az ő jó hírét vonják kétségbe. És egyébként se röhögjön.
Az alapcélt mindenesetre most is elértük : a nő felháborodottságában olyan hangot adott ki, amelyet én még nem hallottam embertől, majd több pillantást nem pazarolva ránk, felindultságában hatalmas lendülettel lökte meg a kaput, és eltűnt mögötte.
Villámgyorsan kitéptem magam Márk karjaiból, odaugrottam és megragadtam a kilincset, még időben, mielőtt becsukódott volna a kapu. Most már csak időt kellett adnunk a nőnek, hogy eltűnjön a színről, remélve, hogy addig sem szúrja ki a résnyire nyitott kaput.
– Szóval, mit szólna az anyád, ha sötét kapualjakban smárolnál? – szólalat meg Márk miközben vártunk.
– Anya? Hát. . . Asszem, megkérdezné, miért jövök össze olyan fiúval, aki olyan ronda, hogy napfényben látni se bírom – feleltem.

89-90. oldal

csak_egy_könyvmoly>!

Velem te nem szórakozol, haver, barátok leszünk és kész.

49. oldal

cicerokiado KU>!

– Ja. Szóval, hogy szedjük ki belőle?
– Hát… van fegyvered? Hátulról lefogom, te pedig kényszeríted, hogy beszéljen. Belelősz a bal lábába, aztán a jobba. Ha nem beszél, jöhet a karja. – Sajnos, nem értékelte a poént, pedig még mosolyogtam is.

Amren>!

Márk még arrébb taszajtotta Kareszt a görgős székével együtt, a közelből odarántott egy másik széket, és lezuhant rá. Ahogy feltűnt a monitoromon, arcán egyértelmű gyanakvás tükröződött.
– Minek?
– Csak érdekel – füllentettem.
– Krisztián közölte vele, nem akarja, hogy köze legyen a levelekhez – válaszolt helyettem Karesz a monitorom kívülről. – Ez Adriennél olyan, mintha megnyomnál egy power on gombot.

64. oldal

Amren>!

– Most meg mi van? – nézett rám csodálkozva. Épp felértünk a lépcsőfordulóhoz és most mindhárman megtorpantunk.
– Az van, hogy kiderült hogy szociopatább vagy mint Adrienn, és ez kicsit rosszul esik az egójának – felelte helyettem Karesz közönyösen.
Márk tekintete pár pillanatig megpihent a tesóján, talán azon filózott, igaza van-e, vagy csak azon, most mosson-e be neki, vagy várjon-e, amíg a meglepetés erejével hat.

121. oldal

cicerokiado KU>!

– Így elsőre szögezzük le, hogy nem vagyok büszke arra, amit tettem – mondtam lassan felvezetésül, majd megakadtam, mint aki tényleg zavarban van. Ide azt az Oscart .
– Miért, mit tettél? – kérdezte fokozódó idegességgel.
– Hát az úgy volt… – nekiláttam, hogy lassan, komótosan körbejárjam a szobát, gondosan szemügyre véve mindent, ami elárulhatott valamit Tomi személyéről –, hogy nemrég találkoztam egy nagyon jó fej sráccal. Tényleg nagyon jó fej, tök jó vele beszélgetni, meg voltunk párszor moziban, meg minden. Hiszel a fiú-lány barátságban?
– Nem – felelte morcosan.
– Tök mindegy. Szerintem meg van fiú-lány barátság, és ez a fiú az én barátom. Csak van egy icipici gondom. A pasim sem hisz a fiú-lány barátságban, és megtudta, hogy egy sráccal járok mindenfelé. Most azt hiszi, hogy megcsaltam, és síkideg, ami valahol tök aranyos, de ha dühös, verekszik, szóval van, akinek ez nem annyira jó hír.

cicerokiado KU>!

– Még most is az egeret fogod – világított rá anya.
– Ja, hogy az – néztem a monitorra. – Tíz perc és kész vagyok.
– Mosni szeretnék – fűzte hozzá a nyomaték kedvéért.
– Fura. Én csokis pitét szeretnék vaníliafagyival, de kinek mi az ízlése – mosolyogtam rá már a táskám mellett térdelve. Bennem volt, hogy lazán megfordítom, megrázom párszor, de aztán elképzeltem, mit tesz ez a módszer a ruhákon kívüli más cuccokkal, szóval nekiláttam, hogy gyorsan kilapátoljam a ruhákat.

Amren>!

A mobilom után nyúltam, de Karesz valamiért most nem reagált a hívásomra. Bepróbálkoztam a Skype-pal, erre viszont rekordidőn belül érkezett a válasz, szóval akár hihettem volna azt is, hogy a gépe előtt görnyedve tanul. Jah, persze.

(. . . .)

– Szívatsz. Biztos lementetted valahová.
– Mondom, hogy nem. Odaadtam Márknak. Azt akartad, nem?
Hosszú másodpercnyi csend telepedett közénk, nem nagyon akaródzott kimondani, mi a következő lépés.
– Szólsz neki? – böktem ki végül. Karesz kelletlenül elhúzta a száját, majd elordította magát.
– Márk! – ahhoz képest, hogy a szomszéd szobáig kellett volna elvonszolnia magát … Á, a helyében én is ugyanígy csináltam volna.
– Mi van? – érkezett a válasz hasonló hangerővel.
– Gyere ide!
Válasz ezúttal nem jött, szóval némán vártuk, hogy Márk megtegye a pár métert. Egy idő után viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a srácnak esze ágában sem volt csak úgy, a tesója egyetlen szavára ugrani. Karesz „megölöm” arckifejezéssel újra elkiáltotta magát :
– Adrienn akar veled beszélni.
– Hívjon fel!
Jogos.
– Azt mondta, te akartad, hogy segítsen – kiabált vissza Karesz –, de ha már nem akarod . . . – A mondat vége feltűnően elhalkult, a szöveg mégis megtette a hatását. Már másodperc múlva megjelent Márk.
– Miért nem hív? – kérdezte Karesztől, tudomást se véve rólam. Nem jó jel.
– Mert te csak a B terv vagy – válaszolt Karesz, miközben kicsit arrébb húzódott hogy szükség esetén a tesója elférjen mellette.

63-64. oldal


A sorozat következő kötete

Balla Adrienn sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Joss Stirling: Storm és Stone
Meg Cabot: Töltött galamb
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Estelle Brightmore: 13. napon
Kristina Ohlsson: A kastély titka
Jónína Leósdóttir: Halálkomoly
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén