Tükörcicák 47 csillagozás

Szabó T. Anna: Tükörcicák Szabó T. Anna: Tükörcicák

Püspökkenyér bácsi egy óriási edénytornyot egyensúlyoz a kezében. Cila és Laci, az ikercicák fogócskáznak a konyhában. Ráadásul a cukrászmester ikerlányainak szülinapja lesz, tortát kell sütni! A cicák betűket és számokat formálnak a tortára marcipánból, méghozzá úgy, hogy a most olvasni tanuló gyerekek is sikerrel elolvashassák a feliratokat.
Szabó T. Anna finom humorú rímei és Maul Ági játékos kedvű illusztrációi garantálják a színvonalas szórakozást az olvasáshoz, felolvasáshoz.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2013
32 oldal · ISBN: 9789632942506 · Illusztrálta: Maul Ági

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Cicaszeretőknek, versszeretőknek, kezdő olvasóknak feltétlenül ajánlott! Szuper illusztrációk, kedves történet, cuki vers! Szerettük!!!!

>!
TitokMondó
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Karácsonyi ajándék a kisebbik fiamnak. Vajon hányszor fogjuk még elolvasni? Most pl rögtön kezdem újra :D Cila cica Laci cica Cuki cica :D

>!
Sisyll
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Gyermekeink még nincsenek, de két kis tündér dobozlakó akad nálunk is. Estére tuti felolvasom nekik :D

Édes mese egyébként :)

>!
Jeffi P
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Olvastam egy Tükörcicákat, Szabó T. Annától. Bevallom ez volt az első könyvem tőle, ismeretlennek számít a neve számomra. Ugyan a macskák sem éppen a szerelmeim, de azért nem is utálom őket, így adott volt, hogy velem jönnek haza a gyermekkönyvtárból. Nem mondom, hogy megbántam, hogy elolvastam, és biztos vagyok benne, hogy azoknak akiknek szánták (kisgyerekek, lehetőleg ikrek, lehetőleg macskaszeretőek), azoknak nagyon fog tetszeni. A rajzokkal annyira nagyon nem vagyok kibékülve. Valahogy úgy érzem, hogy kissé, túl „művészien összecsapott“, ami persze szintén a célközönségnek tetszeni fog, nekem annyira nem. (Fene az ízlésemet, hogy Szegedi Katalin és Pásztohy Pankán csiszolódott :D)

>!
Beatrix_Farkas
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Kisebbik lányom kedvence. Én is nagyon élvezem olvasni, dallamos, kedves, szórakoztató.

>!
meseanyu MP
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Elolvastam ma reggel a Sparban, és nagyon tetszett, végig mosolyogtam, jól indult tőle a napom. A rímek számomra néha megbicsaklanak, de a történet nagyon kis helyes, meg a rajzok is, amire készült, vagyis az olvasás gyakorlására tökéletes szerintem.

>!
dianna76 P
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Cuki-cuki, nagyon cuki! Már csak azért is, mert a kedvenc állatom a macska. Szeretem az ilyen verses meséket, bár itt-ott akadt egy kis döccenő a rímeket illetően. Ezt kicsit sajnálom, de ez nem ront a csillagozáson.
Nagyon aranyosak ezek a cicák, Cila és Laci, bár utóbbi egy kicsit fura név egy cicának. (Bár még mindig jobb, mint anno a szüleimnél, Linda névre keresztelt fiúcica.) Kicsit nagy a szemük a rajzokon, de pont ettől látszik rajtuk a kíváncsiság, s a rosszcsontkodásra való hajlam. S mert a tükörcicák igazi kölykök, hát persze, hogy futkároznak, verekednek, s közben egy kicsit burogatnak, kidöntenek, kiszórnak, összetörnek (bár utóbbi ebből a meséből kimaradt). És aki játszik, az meg is éhezik. Bár halat nem kapnak, azért vitamin akad a számukra. Nem értem, hogy a: „Halat kértek? Azt ma ne! Vaj és tejszín a menü.” helyett miért nem „vaj és tejszín jöhetne” pl. a szöveg, s akkor máris rímelne!
Tetszik, ahogy a kis olvasót bevonja a mesélő, s uzsonnázásra szólítja fel, ami mellé ne felejtsen el senki egy pohárnyi folyadékot sem elfogyasztani!
Végül ügyesen segítenek a cicaikrek tortát készíteni. Csak remélni tudom, hogy macskaszőrmentes lett az a szülinapi torta! A mese vége frappáns!
Mind a szöveg, mind az illusztrációk aranyosak voltak.

>!
postmodjane
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Ilyesmiket kellene iskolában olvastatni a kicsikkel Móra és Móricz helyett, akkor talán sikeresebb lenne az olvasóvá nevelés, amit kisiskolás korban elkezdve nagyobb a siker esélye.

A cím zseniális, a történet kedves ikercicák ajándékba ikergyerekeknek, a rajzok és a betűk megfelelően nagyok, a rímek néhol ugyan sántítanak, de legalább az is világossá válik a gyerekek (és a nekik a mesét felolvasó egyes felnőttek számára), hogy nem minden verssor rímel a következővel, vagy az azutánival.

>!
moncsicsi83
Szabó T. Anna: Tükörcicák

Aranyos, rímes kis történet, az illusztrációk is jók.


Népszerű idézetek

>!
Ottivilága P

A két cica most már örül.
Kíváncsian néznek körül.
Aztán indulnak nagy bátran
rosszalkodni a konyhában.

>!
Terka6

Cili cica egyet gondol,
meglegyinti Lacit jobbról.
Laci visszaadja szépen:
ő meg balról törli képen.

>!
latinta SP

Halat kértek? Azt ma ne!
Vaj és tejszín a menü.


Hasonló könyvek címkék alapján

Udo Richard – Jan Birck: A kis számördög az iskolában
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Varró Dániel: Diótörő
Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó
Várszegi Adél: Raptormese
Gerzsényi Melinda: Mézike okosodik
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék
Tamás Zsuzsa: Macskakirálylány