Téli ​rege 3 csillagozás

Szabó T. Anna: Téli rege

Leontész udvarában szép az élet, a király és családja gondtalan életére azonban árnyék vetül, mikor látogatóba érkezik az uralkodó régi barátja. Leontész szívében féltékenység lángja lobban, és tébolya végzetes eseményekhez vezet. A két generáción és országokon átívelő csodálatos történet drámai eseményekben bővelkedik, de végül a szeretet győzedelmeskedik, és szereplői elnyerik méltó jutalmukat, a boldogságot.

Goldmark Károly utolsó operája a William Shakespeare drámájából írt Téli Rege. A megható történetet Szabó T. Anna fordította a gyermekek nyelvére, és Schall Eszter értő keze illusztrálta. A CD-mellékleten a zenemű legszebb részletei csendülnek fel.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Opera mesék

>!
Holnap, Budapest, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633469934 · Illusztrálta: Schall Eszter

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Uzsonna
Szabó T. Anna: Téli rege

Nagyon tetszett ez az átdolgozás, gyerekek (persze már nagyobbak) számára is érthetően, élvezetesen lett megírva.

>!
Eszter_28
Szabó T. Anna: Téli rege

Bevallom, az eredetit még nem olvastam, pedig vagy 3 éve tervezem. Biztos több értelme lenne azzal összefüggésben beszélni a meséről, mindenesetre érdekes ötlet, hogy meseként legyen átdolgozva egy Shakespeare-dráma.
Nem tudom, hogy a gyerekeknek nem túl ijesztő és túl értelmetlen valamint kilátástalan a történet 1. részében a király magatartása, mert már én is féltem tőle.
A cselekmény izgalmas, tartalmas és mégis követhető volt, jó volt végre egy ilyet olvasni.
Az illusztrációk is szépek voltak. bár nekem a vége nem volt feloldozás, kicsit úgy éreztem, mikor testvéremmel játszottunk anno, ott sem számított, hogy mindenki meghalt, ha egyszer feltámadhat.

Kedvet kaptam a sorozat többi köteteihez is, biztos a kezembe veszem a közeljövőben :)

>!
dianna76 P
Szabó T. Anna: Téli rege

A mű eredetijét nem ismertem. A gyermekkönyv elolvasását követően néztem utána, hogy mennyire hű a cselekményszál az eredetihez. Azt kell mondjam, hogy tényleg csupán egy apró változtatást észleltem, ami a lényegi részt egyáltalán nem érinti. Szóval, teljesen rendben van. Nekem tetszett ez a dráma, szívesen olvastam. Maga a szöveg feldolgozása elég jól sikerült. Nem pusztán mesél a szerző, hanem a cselekményleírás mellett adott kommunikációs tartalmat is a műnek. Schall Eszter a kedvelt illusztrátoraim között van, így nem mondhatok mást, mint hogy az illusztrációk méltó kiegészítői a szövegnek.
A CD meghallgatására ma délelőtt került sor hát persze, hogy főzés közben. Sajnos nem vagyok opera szerető, valahogy az áriák nem az én fülemnek valók. Így nem is tudom értékelni érdemben a hanganyagot.
Az a benyomásom, hogy egyre jobban alakul ez a zenei műveket feldolgozó gyermekkönyv sorozat. Végre!

>!
Holnap, Budapest, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633469934 · Illusztrálta: Schall Eszter

Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Zsófia: A varázsfuvola
Jeli Viktória: A varázsfuvola
Mosonyi Aliz: Egyszer volt, ahogy még sose volt
Walt Disney – Susi és Tekergő
Walt Disney – A dzsungel könyve
Walt Disney – Oliver és társai
Walt Disney – A róka és a vadászkutya
Walt Disney – A hercegnő és a béka
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr
Walt Disney – Pán Péter