Holló ​Lali 15 csillagozás

Szabó T. Anna: Holló Lali

Azt hihetnénk, hogy ilyen nevű madár nem létezhet a Földön, pedig van: Holló Lali. A csőre sárga, lila a színe, nyakában pöttyös sál. Mindig történik vele valami. A könyvtárban lakik, eligazodik a látható és láthatatlan világban, szereti a gyerekeket, segít nekik.

Verses-rajzos története a Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-08/1 pályázatára készült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
16 oldal · ISBN: 9789638897930 · Illusztrálta: Lovász Anita

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Szabó T. Anna: Holló Lali

MEK-en barangoltam, és Szabó T. Anna nevére bukkantam. Gondoltam, ez csak jó lehet.
Nos az írónő nem kápráztatott el a szövegével, mert mint vers, mindenképpen maximum közepesre sikerült, ellenben a története és ahogy a gyerekekhez szól, már inkább volt érdekes. Nagyon tetszett benne a játékosság, és hogy kapcsolódott nem csak a könyvekhez (és a könyvtárhoz) de közben feladatok voltak, amivel a gyerekeket le lehet kötni. A rajzok eszméletlenül szépek, elviszi a hátán a mesét.
Remélem ha Szabó T- Anna műveit fogom olvasni, nem az illusztráció lesz számomra a legjobb a kötetben :D

Kuri_Szilvia P>!
Szabó T. Anna: Holló Lali

Alapvetően a gyerekeknek szól. verses formában, szép illusztrációval mondja el Lali, hogy mi van a könyvtárban. Tetszett a könyvborító a könyvben fordulat. Egyszerű, érthető, és a célközönségnek ( gyerekek) tetszett.

Emmus>!
Szabó T. Anna: Holló Lali

Ez a könyv kisgyerekeknek szól, nagyon egyszerű szövegszerkezete van a történetnek, a szépsége, hogy a gyermekeket a könyvtárba csábítja.
Szabó T. Anna egy kiváló író, valószínű nem ez a munkája tette ismerté. Azt azért hozzátenném, ez a verses – rajzos történet egy pályázatra készült, gondolom sok más pályázat is érkezett. Milyen lehetett a többi, amennyiben ez nyerte el a pálmát, merül fel bennem a kérdés.
A megszólított közönségnek szerintem nagyon tetszik, ez nem a felnőtteknek íródott.
Megérdemelt öt csillag.

krlany IP>!
Szabó T. Anna: Holló Lali

Hát, azt kell mondjam, hogy elég bugyuta egy verses történet. A legnagyobb erénye, hogy könyvtárban játszódik, és pöttyös könyveket keresnek benne.:) A rajzok elég aranyosak, de felmerült bennem, ez nem-e tankönyv esetleg, vagy nem-e szájbarágós tanítói célzattal íródott? De lehet, hogy csak újhullámos mese, és én meg le vagyok maradva… Mindenesetre a verses formát nagyon el kéne hagyni, mert se rím, se rigmus, hanem mint egy versformába korlátozott, megbéklyózott szabadvers. Tényleg ez kell manapság a kölköknek? Szóval izé, engem nem győzött meg!

32 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Natália: A Nap születésnapja
Varró Dániel: Diótörő
Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Erdős Virág: Pimpáré és Vakvarjúcska
Zalán Tibor: Háry
Kőrösi Zoltán: Ami a szívedet brummja…
Nagy Bandó András: A hangyabanda nagy kalandja
Kéry Anna Lilla: Gombusmesék
Alice Brière-Haquet: Lehoznám neked a Holdat
Shona Innes: Az internet olyan, mint a pocsolya