Euro ​Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok 6 csillagozás

Szabó Péter: Euro Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok Szabó Péter: Euro Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok

A könyv öt teljes feladatsort tartalmaz az EURO angol egynyelvű középfokú nyelvvizsgára való felkészüléshez.
A feladatsorok az EURO vizsgaközpont szakmai támogatásával és ellenőrzésével készültek, és megfelelnek a nyelvvizsga követelményrendszerének.

A Bevezetőben hasznos és részletes tanácsok olvashatók arra vonatkozóan, hogy milyen stratégiával lehet az egyes feladattípusokat jól és időre megoldani, mik a feladatok buktatói, és hogyan lehet elkerülni azokat.

A Writing Extra mintafogalmazásokkal, a Speaking Extra hasznos kifejezésekkel segíti az eredményes felkészülést.

Megoldókulcs biztosítja az önellenőrzést.

A www.akademiaikiado .hu weboldalról a virtuális melléklet menüpontban a kötetben található egyedi kód segítségével tölthető le a hanganyag. kevesebb

>!
Akadémiai, Budapest, 2019
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630597111
>!
Akadémiai, Budapest, 2016
160 oldal · ISBN: 9789630597111

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

R4ms3s P>!
Szabó Péter: Euro Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok

Ez az egyetlen EuroExam nyelvvizsga könyv, ami szerintem ténylegesen fel tud készíteni bárkit a B2-es nyelvvizsgára. Csak pozitívan tudok róla nyilatkozni, hiszen azon kívül, hogy 5 darab teljes teszt van benne, még az elején összefoglalja, hogy mi várhat rád, hasznos tippekkel ellát és olyan barátságos mondatokkal például: „Nincs szükség arra, hogy először köszönj a beszélgetőpartnerednek és megkérdezd, hogy mit gondol az időjárásról.”

A rendezett és jól felépített gyakorlókönyv végén vannak mintalevek, megoldókulcs és a hallgatási részhez szöveg, hogy ha esetleg nem értenél valamit, később vissza tudd nézni. Amúgy a hanganyagot bárki le tudja tölteni az internetről.

Összegezve, ritkán találkozom jó gyakorlókönyvekkel, és mint most is nagy öröm, hogy azért léteznek ilyenek is.

RKinga>!
Szabó Péter: Euro Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok

Én ebből készültem, szerintem nagyon hasznos volt. A könyv elején vizsgarészekre és feladatokra lebontva vannak tanácsok, amik közül jópárat még nem hallottam a tanáraimtól, a próbanyelvvizsga-kiértékelésemen, nyelvvizsga workshopon, vagy micsodán off, vagy olvastam a neten, illetve az Euroexam oldalán, plusz voltak kifejezések is, amiket lehet és érdemes is használni az írás- és a beszédkészségnél, az írásbelihez mintamegoldások is voltak a megoldókulcsban. Szóval igen, készültem én a nyelvvizsgára rendesen, mégis tudott újat mutatni.
A hanganyagokat bárki akárhányszor le tudja tölteni a megfelelő kóddal – ez nekem külön fontos volt, mivel könyvtári példány volt nálam, CD pedig nem járt a könyvhöz (egyébként is egyszerűbb a netről leszedni).
Maguk a feladatok összességében nagyjából hasonló nehézségűek voltak, mint az éles vizsgán.

Reading: Ez a vizsgarész nekem általában elég jól megy, úgyhogy ebből a könyvből csak egy feladatsort csináltam meg, az iskolában is adtak fel olvasottakat, úgyhogy nem éreztem szükségét, hogy erre sokat gyakoroljak. A paragraph headings viszont nehezebben szokott menni, bár a próbanyelvvizsgán pont könnyen ment, ahogy abban az egy feladatban is, amit innen megcsináltam, viszont a nyelvvizsgán megint meggyűlt vele a bajom, de nem vagyok benne biztos, hogy ez azt jelenti-e, hogy a könyvben szereplő feladatok túl könnyűek, vagy csak nekem ilyen hullámzó a teljesítményem.
Writing: Na, amennyire jól megy az olvasott szöveg értése, ez annyira rosszul. Eleve van bennem egy szorongás, ha esszét vagy bármilyen más beadandót kell írni off, így erre is rengeteg idő kellett, hogy rá tudjam magam szánni. Emlékszem, eleinte legalább egy óra kellett, hogy egy fogalmazást megcsináljak, de aztán fokozatosan belejöttem, ettől függetlenül úgy 10-15 perc mindig kellett pluszba, hogy be tudjam fejezni, amit írok. off Viszont élesben volt időm befejezni, még ha sietnem is kellett már az utolsó percekben; én úgy érzem, hogy a könyvbeli feladatok valamivel nehezebbek voltak, ami persze nem baj, sőt. Itt még azért hozzátenném, hogy a transactional writing-ban a feladatok azt kérik, hogy 100-120 szóban írjunk, míg a nyelvvizsgán egy körülbelül 150 szavas levelet kértek.
Listening: Ez a rész sem szokott rosszul sikerülni, éppen ezért ebből is csak egyet oldottam meg, sokat erről nem tudok beszélni, ugyanolyan nehéznek éreztem, mint a vizsgán. A könyv hátuljában benne vannak a tapescriptek, így utólag ki lehet nézni az ismeretlen szavakat. A hanganyag egy tömörített mappában érkezik, miden egyes rész külön fájlban van, tehát mivel az első feladatban 6 párbeszéd hangzik el, azokat egyesével meg kell nyitni egymás után. Nem tudom, a könyvben említve van-e, de egyébként ennél a feladatnál egy-egy párbeszédet olyan értelemben halljuk kétszer, hogy halljuk az elsőt, aztán még egyszer, utána jön a második kétszer, stb., és nem sorban halljuk mind a hatot egyszer és utána megint, a többi feladatban pedig egyértelmű, de lehet, hogy itt is, csak nekem nem volt az (:
Speaking: Hát, ebben nem mondanám, hogy nagyon kiemelkedően jól teljesítek, és ha valamiből, akkor ebből szükségem volt gyakorlásra. Mivel az Euro páros nyelvvizsga, mindenből kétszer annyi volt – kivétel ez alól az utolsó feladat, ahol a két vizsgázó párban dolgozik. Mivel az osztályomból rajtam kívül mindenki LC-t csinált, más ismerősöm pedig nem ment nyelvvizsgázni, nem tudtam, hogy ki lesz a párom, tehát nem a párommal készültem, hanem egyedül, így viszont gyakorlatilag 5 helyett 10 teljes szóbelit tudtam csinálni – az utolsó feladatra anyukám, akivel készültem off mindig talált ki valami témát. A legelső próbaszóbeli, amit csináltunk, elég gyászosan sikerült, de 10 beszédkészség-feladatsor után már sokkal felkészültebbnek éreztem magam off. Amit még megjegyeznék, hogy a szituációknál off a vizsgáztatók kapnak megadott válaszokat, hogy mit reagáljanak, ezek a könyvben nincsenek, bár talán annyira nem is szükségesek, könnyen lehet őket rögtönözni is. Illetve a könyv azt írja, hogy kb. 20 percig tart a vizsga, én két másik emberrel voltam bent egyszerre de szerintem nem voltunk bent ilyen sokáig, vagy csak gyorsan eltelt az idő (: Jaj, és a picture story-k off képei a könyvben fekete-fehérek voltak, de amúgy a nyelvvizsgán színesek, nekem az ott feldobta a napom, és segített egy kicsit megnyugodni :)

Ugyan még nem tudom, hogy meglett-e a nyelvvizsgám off, de e nélkül a könyv nélkül fele olyan jól sem sikerült volna, ebben biztos vagyok♥

És jó, hogy kis alakú a könyv, szóval lehet hurcolászni. Én egyszer a vonaton ülve csináltam írásbelit (:

toreadornottoread>!
Szabó Péter: Euro Angol középfokú nyelvvizsga gyakorlófeladatok

Szuper könyv az Euroexam B2 való felkészüléshez! Kicsit az volt a benyomásom, h az átlag vizsgánál erősebb anyag, szóval akinek ez megy, annak a vizsgán sem lesz gondja.


Hasonló könyvek címkék alapján

Klára Czirle – Ágnes Enyedi – Éva Major – Péter Rádai – Peter Bowing – Zsuzsanna Östör – Ágnes Tornóczi: New Eurocity (B2) – Student's book
Budai László: Élő angol nyelvtan – Gyakorlókönyv
Lengyel Anita: Speaking
Dezsényi István: Angol alapfokú nyelvvizsga – írásbeli, szóbeli
Pojják Klára – Ván Judit: Érettségi – Angol – Feladatsorok az emelt szintű írásbeli vizsgára
László Hajnalka: Angol nyelvtan a javából I.
Dóczi Brigitta – Prievara Tibor: B&T's Testfighter
Némethné Hock Ildikó – Ötvösné Vadnay Marianna: Komplett feladatsorok az angol közép- és felsőfokú írásbeli nyelvvizsgákra
Bajczi Tünde: Angol nyelvű szókincsfejlesztő alapfokon
Kész Zoltán – Törökné Tenk Dóra: Let's discuss it!