Gödöllői ​királyi szakácskönyv 1 csillagozás

Szabó Margit: Gödöllői királyi szakácskönyv

Tisztelt ​Olvasó! A világ második és hazánk legnagyobb barokk műemlék-együttese annak idején többször volt jelentős történelmi tárgyalások színhelye, és számtalan koronás fő megfordult termeiben. Az ínyencfogások és a kor gasztronómiai kultúrájának meg ismerése iránti vágyat fokozhatja az „előételként felszolgált”, sok-sok étvágygerjesztő történet, anekdota, amelyek bepillantást engednek a felségek eddig nem ismert hétköznapjaiba. A kastélyt építő Grassalkovich Antal több mint 250 esztendeje különleges palacsintával vendégelte meg Mária Teréziát. Legnagyobb szeretettel a magyarok királynéját, Erzsébetet fogadták a gödöllői kastélyban. A fáma szerint nemcsak sétálgatott, lovagolt, vadászott, hanem saját kezűleg készített szilvás gombócot Ferenc Józsefnek! A királyi párnak többször szolgáltak fel gödöllői tortát és pogácsát, amelyek akkori készítési módját eddig csak Bécsben ismerték. Mára már nemcsak a gödöllői töltött csirke és mézescsók receptjével szerepel városunk a gasztronómia… (tovább)

>!
Aquincum, 2009
84 oldal · ISBN: 9789638661548

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Isabel Allende: Aphrodité
André Dominé (szerk.): Francia kulinária
Campos Jiménez Maria (szerk.): Thai konyha lépésről lépésre
Václav Malovický: Švejk útleíró szakácskönyv
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Campos Jiménez Mária (szerk.): Indiai konyha lépésről lépésre
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre
Liu Zihua – Uli Franz: Az igazi kínai konyha