Gödöllői ​királyi szakácskönyv 1 csillagozás

Szabó Margit: Gödöllői királyi szakácskönyv

Tisztelt ​Olvasó! A világ második és hazánk legnagyobb barokk műemlék-együttese annak idején többször volt jelentős történelmi tárgyalások színhelye, és számtalan koronás fő megfordult termeiben. Az ínyencfogások és a kor gasztronómiai kultúrájának meg ismerése iránti vágyat fokozhatja az „előételként felszolgált”, sok-sok étvágygerjesztő történet, anekdota, amelyek bepillantást engednek a felségek eddig nem ismert hétköznapjaiba. A kastélyt építő Grassalkovich Antal több mint 250 esztendeje különleges palacsintával vendégelte meg Mária Teréziát. Legnagyobb szeretettel a magyarok királynéját, Erzsébetet fogadták a gödöllői kastélyban. A fáma szerint nemcsak sétálgatott, lovagolt, vadászott, hanem saját kezűleg készített szilvás gombócot Ferenc Józsefnek! A királyi párnak többször szolgáltak fel gödöllői tortát és pogácsát, amelyek akkori készítési módját eddig csak Bécsben ismerték. Mára már nemcsak a gödöllői töltött csirke és mézescsók receptjével szerepel városunk a gasztronómia… (tovább)

>!
Aquincum, 2009
84 oldal · ISBN: 9789638661548

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Terebess Gábor: Ezerízű Kína
Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum
Frank Júlia: Európa konyhája
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Stahl Judit: A világ asztalánál
Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó
Juhani Nagy János: Világasztal rengeteg recepttel