Tisztelt Olvasó! A világ második és hazánk legnagyobb barokk műemlék-együttese annak idején többször volt jelentős történelmi tárgyalások színhelye, és számtalan koronás fő megfordult termeiben. Az ínyencfogások és a kor gasztronómiai kultúrájának meg ismerése iránti vágyat fokozhatja az „előételként felszolgált”, sok-sok étvágygerjesztő történet, anekdota, amelyek bepillantást engednek a felségek eddig nem ismert hétköznapjaiba. A kastélyt építő Grassalkovich Antal több mint 250 esztendeje különleges palacsintával vendégelte meg Mária Teréziát. Legnagyobb szeretettel a magyarok királynéját, Erzsébetet fogadták a gödöllői kastélyban. A fáma szerint nemcsak sétálgatott, lovagolt, vadászott, hanem saját kezűleg készített szilvás gombócot Ferenc Józsefnek! A királyi párnak többször szolgáltak fel gödöllői tortát és pogácsát, amelyek akkori készítési módját eddig csak Bécsben ismerték. Mára már nemcsak a gödöllői töltött csirke és mézescsók receptjével szerepel városunk a gasztronómia… (tovább)
Gödöllői királyi szakácskönyv 1 csillagozás

Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek ·
Összehasonlítás - Terebess Gábor: Ezerízű Kína ·
Összehasonlítás - Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum ·
Összehasonlítás - Frank Júlia: Európa konyhája ·
Összehasonlítás - Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya ·
Összehasonlítás - Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha ·
Összehasonlítás - R. Szepessy Ilona: Francia konyha ·
Összehasonlítás - Stahl Judit: A világ asztalánál ·
Összehasonlítás - Pálinkás Norbert – Szabó Gábor: 100% disznó ·
Összehasonlítás - Juhani Nagy János: Világasztal rengeteg recepttel ·
Összehasonlítás