Kamera ​előtt a tettes 3 csillagozás

Szabó László: Kamera előtt a tettes

A televíziós műfaj – még ha az egyes adások filmszalagjai az archívumokban megmaradnak is – elsősorban pillanatok műfaja. A bemutatott műsorok, köztük a legérdekesebbek is, lassan a feledés homályába merülnek, s ha az alkotók maradandó formában kívánján a közönséghez eljuttatni szellemi munkájuk gyümölcsét, más műfajhoz kell fordulniuk. Ezt tette most is okkal dr. Szabó László, akinek neve szorosan kötődik a televízió Kék fény műsorához, s aki 1972-ben egyszer már összefoglalta Kék fény című könyvében a bűnözés, a bűnüldözés helyzetéről szóló tv-programnak a kezdeti lépésektől megtett útját.
A könyv, amelyet most az olvasó a kezében tart, egy nem kevésbé izgalmas időszak krónikája. A Kamera előtt a tettes című kötet lapjain újra felelevenednek az elmúlt évek „legérdekesebb” bűnügyei, nyomozásai.

>!
Népszava, Budapest, 1982
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 963321839X

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

norka>!
Szabó László: Kamera előtt a tettes

Magyar CSI a 70es évekből dokumentalista stílusban.

Egyhúzásra olvastam végig, de én extrém módon bírom a nyomozós, logikázós könyveket és ebben ráadásul megtörtént esetek, valódi nyomozók és bűnözők vannak.

Az 5 csillag azért a felemelő érzésért járt, hogy a nyilatkozó nyomozók érezhetően büszkék a munkájukra és így én is büszke tudtam lenni rájuk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Moldován Tamás (szerk.): Gyilkosság az őrhelyen
Dáné Tibor: Az évszázad bűnügye
Bertók László: Priusz
Zágoni Ferenc: Az utolsó ölelés
Csupor Tibor: Seuso-kincs rejtélye
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legrejtélyesebb halálesetei
Lukáts György: Mesél a pesti zsaru
Kósa Csaba: A testvérkereső
Ádám Zsigmond: Reszkess, alvilág!
Csupor Tibor: Seuso-rejtély