A ​bükki füvesember gyógynövényei 12 csillagozás

Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Gyuri ​bácsit, a szerzőt sokan ismerik. Gyógyteáit issza a fél parlament, miniszterek és sztárok. Állandó vendége a televízió több csatornájának. Hírnevét annak köszönheti, hogy olyan ősi tudással rendelkezik, mely egyedülálló napjainkban: ismeri és használja a környezetünkben termő gyógynövényeket. Családjában népi gyógyítók voltak több nemzedéken keresztül, tudomása szerint félezer évre visszamenőleg. Újabb könyvének társszerzője lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, szellemi örököse, a családi hagyományok továbbvivője. A könyv 65 gyógynövényről ad részletes leírást színes rajzokkal illusztrálva. Megtalálható benne, milyen betegségre milyen növényt lehet használni, hogyan lehet megelőzni a komoly bajokat. Semmi nem marad titok: a több száz éves tudást szívesen osztják meg a szerzők az olvasókkal. A könyvben olvashatjuk a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad… (tovább)

>!
Magánkiadás, Bükkszentkereszt, 2008
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630651110 · Illusztrálta: Natália Lopes

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 76


Kiemelt értékelések

>!
saribo
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Úgy döntöttem most befejezettnek nyilvánítom ezt a könyvet, annyit forgattam már.
Nagyon tisztelem és nagyra értékelem Szabó Gyuri bácsi tevékenységét, a könyvei közül eddig csak ehhez az egyhez volt szerencsém, de ezt az elmúlt két évben nagyon sokszor kézbe vettem.
Nagy előnye, hogy – sok egyéb, más nyelvből fordított gyógynövényes könyvvel ellentétben – kizárólag olyan gyógynövenyeket ajánl, amik Magyarországon is megteremnek vagy hozzáférhetőek és gyűjthetőek, és nem is kizárólag Gyuri bácsi saját márkája alatt árulják őket azok részére akik nem vállalkoznak a gyűjtésre, termesztésre.
Ez a könyv részletezi – a különben a Facebookon is hozzáférhető – gyógynövényes egészségmegőrző naptárat, ami napi-heti váltakozással előírja bizonyos gyógyteák fogyasztását vértisztításra, immunerősítésre, mirigyekre, vérnyomásszabályozásra, máj és epetisztításra, stb, stb. A kúra alkalmazásával karbantartjuk a szervezetünket és megelőzhetünk bizonyos betegségeket. Mi két éve isszuk már a teákat a naptár szerint, teljes megelégedettséggel.
A naptáron kívül gyógynövényeket, teakeverékeket is ajánl különböző betegségek és betegségeket megelőző állapotok kezelésére is, valamint felsorol jónéhány gyógynövényt a hatásukkal együtt. Szerintem alapmű annak aki érdeklődik a téma iránt és szintetikus szerek nélkül próbálja meg gyógyítani, karbantartani a szervezetét.

>!
Filippino P
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Minden tiszteletem Gyuri bácsié! Példaértékű, amit tesz! Megőrzi a hagyományokat, és továbbadja az utókornak. Régebben tudták az emberek, hogy a természet szerves részei, hogy „fűben-fában orvosság”, hogy ezt a nagyon fontos tudást kell megtanítani a fiatalabbaknak, és nem véletlen, hogy épp azzal tudunk gyógyulni/ megelőzni, ami a közvetlen környezetünkben található, a hazánkban. Érdekes visszagondolni, hogy annó a gyógyszerek miből készültek, és most miből. Hogy a gyógyszeripar egyenlő a vegyiparral. Ha csupán a saját kis tapasztalataimat nézem: egy adott problémánál elmentem az orvoshoz, felírt sok-sok gyógyszert, volt, hogy hatott, volt, hogy nem, de mikor ugyanennél a betegségnél elkezdtem a rá való gyógyteát iszogatni, és pár órán belül elmúltak a tüneteim, azt mondtam, ez igen! Ha meg tudom oldani természetes módon, akkor miért vennék magamhoz kemikáliát? Aztán végső soron a megelőzés a legfontosabb.

2 hozzászólás
>!
Zálog
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Informatív, nem szájbarágós, nagypapásan okítós könyv a gyógynövényekről. Végig érződik a hatalmas ismerethalmaz és elhivatottság, amit Gyuri bácsi évtizedek alatt olvasztott magába. Külön piros pont, hogy nem reklámozza agyon a saját termékeit, és olyan teakeverékeket is ismertet, amik alapján saját vegykonyhában is simán elkészíthető ez-az.
Két bajom volt csak vele: az egyik az ára. A másik pedig, hogy lehetne kicsit bővebb.

>!
Bencuska
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Két éve már, hogy fogyasztja az egész családom a gyógyteákat az ő naptára szerint.Nekünk bevált!

>!
gjudit8
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

Nagyon jó összeállítás a hazai gyógynövényekről – számtalan recepttel és érdekességgel. Egy tárgymutató a laikus olvasó számára igazi kézikönyvvé tehetné a kötetet…

>!
Leslie_Visontai
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei

A természetgyógyászat elfogadása szubjektív. Mindenkinek más a véleménye a természetes gyógymódokról. A megelőzés fontosságáról viszont mindenkinek ugyanaz a véleménye.
Gyuri bácsinál hitelesebb füves embert nem tudnék megnevezni.Ő nem legyártja a terméket, hanem megmutatja, hogy a természet mit ad nekünk és azt mire tudjuk felhasználni.
A modern világ , természettől eltávolodott embere így egy picit visszatalál az igazi értékek egy darabkájához.
A könyv mindenki könyvespolcán helyet érdemel, úgyhogy hajrá, jó egészséget! :-)


Népszerű idézetek

>!
gjudit8

Nem jó, hogy zsíros ételeket eszünk, és a hashajtó növényektől várjuk a székletünk rendben tartását. Gyakran állandósulhat a székrekedés, és ez különféle bélrendszeri megbetegedéseket okozhat. Tessék salátát, zöldségeket, gyümölcsöket enni, és elegendő lesz az évi kétszeri béltisztítás pl. gyújtoványfűteával.

131. oldal

1 hozzászólás
>!
saribo

A középkor leghíresebb orvosa Paracelsus. Az orvos a természet beható ismeretével gyógyít, mondta. Kutatásai a biokémia, a fitoterápia és a homeopátia alapjait rakták le. Elvetette az egzotikus növények használatát, és azt vallotta, a körülöttünk levő növényekkel kell gyógyítani magunkat.

7. oldal

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Varró Aladár Béla: Arc- és testápolás gyógynövényekkel
Paula Grainger – Karen Sullivan: Csodateák
Gwen Edmonds – Jill Norman: Teák és gyógyteák
Mary Lou Heiss: Zöld tea
Szekeres Ilona: Ötórai tea
Lu Jü: Teáskönyv
Maoshing Ni: A hosszú élet taoista titkai
Takáts Alajos: Tudnivalók a gyomor- és nyombélfekélyről
M. Pahlow: Reumás és köszvényes bántalmak kezelése
Paul Carson: Ha a gyerek allergiás