Bátrak, ​akik mernek 3 csillagozás

Tizennégy ösztönző beszélgetés
Szabó Erik: Bátrak, akik mernek

A bátorság a 21. században kulcsfontosságú. Merünk-e abba az irányba menni, ami lelkesedéssel tölt el minket? Merünk-e olyan döntéseket hozni, amitől ugyan félünk, de mégis belevágunk? Merünk-e önmagunk lenni?

A könyvben szereplő tizennégy ember különleges történetében inspiráló életszemléletek, komoly tanítások, ösztönző gondolatok rajzolódnak ki előttünk. Megtudhatjuk, hogy, kit milyen belső hajtóerő vezérel, hogy követi céljait, milyen értékek mentén halad annak érdekében, hogy teljes életet élhessen.

Az interjúkötetben Balla Eszter, Balogh László / Dr. Lala, Grecsó Krisztián, Györffy Kinga, Igaly Diána, Kiss Gergely, Méder Áron, Németh Juci, Rambala Éva, Szántai Zsolt, Szigeti Péter / Peter Makto, Vass Vilmos, Vecsei H. Miklós, Vida Ágnes vall életéről, felfogásáról, bátorságról.

Mert…bátrak, akik mernek!

>!
Magánkiadás, Győr, 2017
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150000138

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Nagy_Barna>!
Szabó Erik: Bátrak, akik mernek

Szabó Erik: Bátrak, akik mernek Tizennégy ösztönző beszélgetés

Egy interjúkötetben két nagy kritikus tényező van: kiket válogat be a szerző és jó kérdésekkel sikerül-e tanulságos dolgokat kimondatnia velük. Nem véletlen, hogy leggyakrabban ismert tévés vagy újságíró szokott ilyet írni, akinek a személye garancia mindkettőre. Bevallom, mivel Szabó Eriket nem ismerem, egy kicsit aggódtam, ebben az esetben hogyan sikerült ezeket megugrani. Nos, már az első interjúnál kiderült: remekül! Olyan jól, hogy igazából sokkal jobb kivitelezést érdemelt volna. (A könyv puhaborítós, kisbetűs, gyenge tipográfiával) A fél csillagot azért vontam le, mert egy rövid, de a mostaninál többet eláruló bemutatás (akár tényszerű, akár szubjektív) az interjúalanyokról sokat javított volna az élményen.

ribizli>!
Szabó Erik: Bátrak, akik mernek

Szabó Erik: Bátrak, akik mernek Tizennégy ösztönző beszélgetés

Előrebocsátom, hogy nem tudom ezt az értékelést elfogulatlanul megírni. Ennek egyszerű oka van: az író az unokatestvérem és rettenetesen büszke vagyok rá, hogy megszülte ezt a művet. :)
A könyv interjúk sorozata, emiatt számomra nem egy „könnyen darálható”, pörgős iromány a forma (interjú) szempontjából adódó egyhangúsága, monotonitása miatt. Az íróról valójában nem derül ki sok minden. Pár szó a borító végén, rövid elhelyezése életében a „miért írok erről?” indoklásnak és bele is csap a lecsóba. A kérdezz-felelek során pedig, mint kérdező, relatíve a háttérbe szorul, szinte asszisztál a választott alany számára, így a hangsúly ténylegesen a mondanivalóra és nem a kérdésekre irányul. Az interjúalanyok érdekes emberek, elgondolkodtató tartással, hozzáállással és véleményekkel. Volt, akit nem ismertem korábban és felkeltette az érdeklődésem és volt, akiről tudom, hogy kicsoda, vártam, hogy elolvashassam, de a végén csalódtam, más milyennek képzeltem. Volt, akinél értettem, másnál csak éreztem, hogy miért is került a kiválasztottak közé.
Egy-egy beszélgetés önmagában is megállja a helyét, ha csak az adott személy érdekel és nem mind a 14; de külön tetszett, hogy sorrendben olvasva a beszélgetéseket az író a későbbiekben visszautal korábbi interjúiban elhangzottakra, ezzel mintegy felfűzi a beszélgetéseket egy adott szálra.
Olvassátok. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bodnár Gyula (szerk.): Győr
Csányi Károly: Győr részletes kalauza
Tóth László (szerk.): Győr-Sopron
Bunovácz Dezső – Tuba László (szerk.): Győr
Uzsoki András: Győr
Gimes Endre (szerk.): Győri utikalauz
Cziglényi László: Győr
Meződy Ö. István – Z. Szabó László: Győr
Kovátsné Németh Mária: Győri tanítóképzés
Pernesz Gyula: „A kultúra és Győr szerelmese…”