Mindennapi ​kenyerünk 1 csillagozás

…és más sült tészták
Szabó Balázs: Mindennapi kenyerünk

Egy ​szarvasmarha tenyésztő telep kerítése mentén sorakozott példás rendben harminc-negyven fura kinézetű műanyagból formatervezett „cella”, egymástól méternyi távolságra. Kutyaólnak nagy lett volna, egy szamár pedig már nem fért volna bele. Ezek? Francia-borjúnevelő ketrecek. Hogy-hogy? Az újszülött borjút néhány napos korában elválasztják az anyjától, és a teljesen zárt, sötét „műméhbe” rekesztik, amelyen egyetlen arasznyi átmérőjű nyílás van csak, a légcsere céljára. Ebbe a testreszabott tokba a borjú élete során csak egyszer megy be, és egyszer jön ki onnan. Szegény pára a Világ bájától elszigetelve a franciák titkos tejporából és vízből kevert lét kap kizárólagosan. A HÚS 120 nap alatt lesz „készen”. Akkor a jószágot aznap kell levágni, mert a „túl-tartásba” magától belepusztul. Tovább már nem bírják meg a kalciumhiány miatt gumiszerűen hajlékony csontjai. Nagyon megéri az ilyen francia borjúnevelés, mert jól megfizetik. A „jólét” kiváltságait hurcolók búskomorak az előkelő és… (tovább)

>!
Püski, Budapest, 2012
176 oldal · ISBN: 9789633020722

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Balogh-Bóna Klára: Finoman glutén nélkül
Farkas-Boross Zita – Rubin Eszter: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
Posta Renáta: Paleolit konyha hedonistáknak
Császárné Benke Mária: Életünk és ételünk
Oláh Andor – Kállai Klára – Vadnai Zsolt: Reformkonyha
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Posta Renáta: Pénztárcabarát paleolit ételek hedonistáknak
Christian Guth – Burkhard Hickisch: Zöldturmixok
Zsigovics Judit: pH csoda – Lúgosító ételreceptek
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen