Egy szarvasmarha tenyésztő telep kerítése mentén sorakozott példás rendben harminc-negyven fura kinézetű műanyagból formatervezett „cella”, egymástól méternyi távolságra. Kutyaólnak nagy lett volna, egy szamár pedig már nem fért volna bele. Ezek? Francia-borjúnevelő ketrecek. Hogy-hogy? Az újszülött borjút néhány napos korában elválasztják az anyjától, és a teljesen zárt, sötét „műméhbe” rekesztik, amelyen egyetlen arasznyi átmérőjű nyílás van csak, a légcsere céljára. Ebbe a testreszabott tokba a borjú élete során csak egyszer megy be, és egyszer jön ki onnan. Szegény pára a Világ bájától elszigetelve a franciák titkos tejporából és vízből kevert lét kap kizárólagosan. A HÚS 120 nap alatt lesz „készen”. Akkor a jószágot aznap kell levágni, mert a „túl-tartásba” magától belepusztul. Tovább már nem bírják meg a kalciumhiány miatt gumiszerűen hajlékony csontjai. Nagyon megéri az ilyen francia borjúnevelés, mert jól megfizetik. A „jólét” kiváltságait hurcolók búskomorak az előkelő és… (tovább)
Mindennapi kenyerünk 1 csillagozás
…és más sült tészták
Most olvassa 1
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 4
Kölcsönkérné 2
Hasonló könyvek címkék alapján
- Balogh-Bóna Klára: Finoman glutén nélkül ·
Összehasonlítás - Farkas-Boross Zita – Rubin Eszter: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód ·
Összehasonlítás - Posta Renáta: Paleolit konyha hedonistáknak ·
Összehasonlítás - Császárné Benke Mária: Életünk és ételünk ·
Összehasonlítás - Oláh Andor – Kállai Klára – Vadnai Zsolt: Reformkonyha ·
Összehasonlítás - Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya ·
Összehasonlítás - Posta Renáta: Pénztárcabarát paleolit ételek hedonistáknak ·
Összehasonlítás - Christian Guth – Burkhard Hickisch: Zöldturmixok ·
Összehasonlítás - Zsigovics Judit: pH csoda – Lúgosító ételreceptek ·
Összehasonlítás - Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen ·
Összehasonlítás