Van ​már időd olvasni? 8 csillagozás

Szabados Ágnes: Van már időd olvasni? Szabados Ágnes: Van már időd olvasni?

Ha három éve valaki azt mondja nekem, hogy ezreknek, sőt tízezreknek segítek majd visszatalálni az olvasás öröméhez, csak legyintettem volna. Ma mégis ez történik.
Mikor? Hogyan? Mennyit?
Naponta kérdezik tőlem – a választ pedig épp a kezedben tartod.

Ez az újragondolt Olvasónapló azért született, hogy bátorítson: igenis van, lehet időd olvasni! Méghozzá tudatosan. Itt megörökítheted az olvasottakkal kapcsolatos gondolataidat, és az enyéimet is megtalálod benne. Tippeket és feladatokat adok, mesélek az olvasási szokásaimról, bemutatom a Nincs időm olvasni kihívást, és segítek a saját olvasási rutinod kialakításában.

A könyv legyen veled!
Szabados Ágnes
újságíró, irodalomterapeuta, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója

>!
180 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150064314

Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 70


Kiemelt értékelések

>!
IrodalMacska
Szabados Ágnes: Van már időd olvasni?

Tavaly decemberben szereztem be Szabados Ági Olvasónaplóját, amely azonnal belopta magát a szívembe – és akkora becsben tartottam, hogy nem is írtam bele. =) Ezzel az új kötettel változtatni szeretnék ezen a rossz beidegződésemen és „átköltöztetni” innen, a moly.hu-ról néhány, számomra kifejezetten értékes olvasmányélményemet, értékelésemet.

Ez az új Olvasónapló úgy gondolom, hogy tökéletesen tükrözi Ági bohókás, közvetlen személyiségét, azt, hogy egész lényét áthatja a könyvek iránti szenvedélye: az egymáson halmokban álló könyveket ábrázoló borító, Ági Lapozz a 99-re! podcastjében elhangzó, az olvasást népszerűsítő szlogenjei, tippjei, az irodalomterápiából merített gondolatai, a 20 kedvenc olvasmányát ajánló rovat mind-mind betekintést enged ennek a fantasztikus hölgynek az olvasáshoz fűződő, meghitt kapcsolatába. Az értékeléseket ezúttal évszakok, és nem abc sorrend szerint vezethetjük, van tbr lista, amellyel tudatosabban tudunk tervezni (és így talán nem követem el még egyszer azt a szarvashibát, hogy a várólista csökkentő kihívás nagy részét decemberben akarom abszolválni), színházi ajánlókkal is színesíti Ági ezt a kis kötetet, továbbra is színezhetjük az olvasásmérőt, írhatunk kívánságlistát és vezethetjük a beszerzéseinket… mondjuk azt nem biztos, hogy használni fogom, nem gyártok magam ellen bizonyítékokat. =D Ami némi hiányérzetet hagyott bennem, hogy picit kevesebb könyves idézet szerepel az Olvasónaplóban, ezt azonban ellensúlyozza, hogy mi magunk tölthetjük fel kedvenc idézeteinkkel a lapokat.

Összességében egy személyesebb, barátságosabb kis ékszer ez az Olvasónapló, mint az előző, amit ajánlok mindenkinek, aki az írásra, mint terápiára tekint, illetve azoknak, akik picit el szeretnének szakadni a technikától, az internettől és egy forró kávé, tea, egy pohár jó bor mellett kiírnák magukból, hogy az aktuális olvasmányuk mit adott nekik. Elő a díszes tollakkal, filcekkel, töltsük meg élettel az Olvasónaplóinkat és ne csak digitális lábnyomot hagyjunk magunk után, hanem valami olyasmit, amiben benne van szívünk-lelkünk és a kezünk munkája.

A magánkiadásban megjelent Olvasónaplót innen tudjátok megrendelni: https://szabadosagnes.hu/

>!
180 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150064314
5 hozzászólás
>!
szofisztikáltmacska
Szabados Ágnes: Van már időd olvasni?

Pontosan egy évvel ezelőtt kaptam kézhez Szabados Ági első olvasónaplóját, amit azóta is szorgosan töltögetek és ami szuper volt, csak egy kicsit még kiforratlan, ettől függetlenül nagyon rákaptam a dologra.
El is kezdtem gondolkodni, hogy jövőre miben vezessem az olvasmányaimat, és akkor jött a hír, hogy Ági ezúttal magánkiadásban megjelenteti az olvasónapló jobbított verzióját, Van már időd olvasni? címmel.
És igen, ebben az újban tényleg érezni, hogy benne van Ági szíve-lelke. Érezni, hogy ezt olyan ember készítette, akinek szívügye az olvasás és otthonosan mozog egy könyvmoly fejében.
Nagyon örülök, hogy Ági meghallgatta és megértette a korábbi véleményeket, kritikákat és ezeket felhasználva látrehozta ezt a 2.0-ás verziót, ami egyelőre tökéletesnek tűnik, de ezt használat közben nyilván jobban meg lehet majd állapítani.

Mindenesetre én alig várom a decembert, hogy elkezdhessem töltögetni és nektek is csak ajánlani tudom. Nagyon jó dolog olvasás után pár gondolatban összefoglalni a benyomásokat, vezetni az elolvasott könyveket.
És tudom, sokszor mondták már, hogy erre itt van a moly vagy a goodreads, de azok vajon 30 év múlva is meglesznek? :)
Bővebben, képekkel: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2019/11/16/szabados…

>!
konyvkritika
Szabados Ágnes: Van már időd olvasni?

Könymolyoknak, bloggereknek vagy azoknak, akiknek szükségük van egy külső motiváló erőre, amitől kedvet kapnak az olvasáshoz, mindezeknek szerintem nagyon hasznos lehet ez az olvasónapló. Emellett szerintem ez egy tökéletes ajándék is lehet, ugyanis ötletes, kreatív és szórakoztató.

Szerintem ez egy igényesen és jó ízléssel megszerkesztett kiadvány, ami nem csak külsőre megnyerő, hanem tartalmilag is áttekinthető és gyakorlatias.

Bövebben a blogomon: https://konyvmoly.com/szabados-agnes-van-mar-idod-olvasni/


Hasonló könyvek címkék alapján

Takács Edit: Olvasmánynapló Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regényéhez
Dörnyeiné Bere Andrea: Olvasmánynapló Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő című meseregényéhez
Turcsányi Márta: Irodalom 5. munkafüzet
Nagy Enikő – Sándor Emőke Erika: Olvasónapló III. osztály
Rágyanszky Zsuzsanna: Olvasónapló Mikszáth Kálmán Szent Péter Esernyője című regényéhez
Rágyanszky Zsuzsanna: Olvasmánynapló Jókai Mór Az aranyember című regényéhez
Istvánder Annamária: Nyulász Péter: Helka – A Burok-völgy árnyai – Olvasónapló
Rágyanszky Zsuzsanna: Olvasmánynapló Daniel Defoe Robinson Crusoe című regényéhez
Gyimesné Szekeres Ágnes: Olvasónapló – Pál utcai fiúk
Diószeginé Nanszák Tímea: Olvasónapló – Kincskereső kisködmön