A ​személyiség ereje 7 csillagozás

Intrók és extrók – Hogyan boldogulunk egymással?
Sylvia Löhken: A személyiség ereje

Sylvia Löhken legújabb könyvének középpontjában az úgynevezett intro-, extro- és centrovertált személyiségek jellegzetes tulajdonságai és igényei, illetve az ezekhez kapcsolódó gyakori viselkedésmódok állnak. A szerző az egyes személyiségtipusok leírását az újabb tudományos kutatások tükrében, ugyanakkor a munka világából vett számos gyakorlati példa segítségével tárja olvasói elé. E kötet kommunikációs kézikönyvként számtalan tanáccsal támogatja az olvasókat, hogy az üzleti élet, az oktatás és a kereskedelem területén tőkét kovácsoljanak személyiségtulajdonságaikból és professzionális módon küzdjenek meg a szakmai együttműködés során gyakori kihívásokkal.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
340 oldal · ISBN: 9789630987646 · Fordította: Szabó Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630986007 · Fordította: Szabó Judit

Enciklopédia 2


Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Anaire>!
Sylvia Löhken: A személyiség ereje

Sylvia Löhken: A személyiség ereje Intrók és extrók – Hogyan boldogulunk egymással?

Szépen felépített, rendkívül informatív és hasznos könyv – mondhatni, kézikönyv az emberekhez.
Részletesen leírja az introvertált, extrovertált, és centrovertált (vagy más néven: ambivertált) személyiségtípusok jellemző tulajdonságait, erősségeit és korlátait, továbbá eloszlatja a témával kapcsolatos legnépszerűbb tévhiteket. Széleskörű ismeretanyagot ad át, melyből megtudhatjuk melyik típussal hogyan lehet a legeredményesebben kommunikálni, együttműködni, dolgozni, barátkozni vagy éppen párkapcsolatot létesíteni.

Az egyetlen negatívum, amit meg tudok említeni, az a stílus: néhol ugyanis csapongó, illetve többször ismétel – teljesen feleslegesen, hisz szinte szóról-szóra ugyanaz írja le, mint néhány oldallal korábban.
Ezt leszámítva remek könyv, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki az emberi kapcsolatain szeretne javítani: kiváló ugródeszka lehet, hisz segít megérteni a másik – tőlünk akár teljes mértékben eltérő személyiségű – ember gondolkodását, viselkedését, tettei mögötti motivációját. Hasznos lehet menedzsereknek, vezetőknek, és értékesítéssel foglalkozóknak is, hisz Löhken azt is részletesen bemutatja, hogyan hasznosítható a megszerzett tudás a munkatársak koordinálása, valamint az eladás során.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630986007 · Fordította: Szabó Judit

Népszerű idézetek

Anaire>!

A bécsi pszichiáter, Viktor Frankl túlélte a náci koncentrációs tábort és ez idő alatt elvesztette feleségét, fivérét, szüleit. Az átélt borzalmak a következő felismeréshez vezették: a túlélés vágya és ezzel összefüggésben a túlélés esélyei azon múlnak, hogy az érintett személy látja-e a túlélés értelmét. Frankl erre a felismerésre alapozva megalapította a logoterápiáját, amelynek középpontjában egy követelés áll: induljunk el egy olyan cél felé, ami életünknek személyes szinten jelentőséget ad! Ha mindez fárasztó és nehéz feladat is, Frankl szerint mégis ez az egyetlen módja a beteljesedett és független életnek.
Az értelem életmentő!

147. oldal, 3. fejezet - Az értelmes élet: A „típusunknak megfelelően" boldogulni idegen területeken (Kossuth, 2017)

Sylvia Löhken: A személyiség ereje Intrók és extrók – Hogyan boldogulunk egymással?

Kapcsolódó szócikkek: értelem · Viktor Frankl
Anaire>!

Az emberek szerencsére nem ítélhetők meg egyszerűen az alapján, amit tesznek – ez teszi őket izgalmassá és érdekessé. Fontos, hogy a viselkedést ne tévesszük össze a sokkal mélyebben gyökerező személyiségjegyekkel.

88. oldal, 1. fejezet - Introverziók és extroverziók: tények és mítoszok (Kossuth, 2017)

Sylvia Löhken: A személyiség ereje Intrók és extrók – Hogyan boldogulunk egymással?


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Cuddy: Jelenlét
Allan Pease: Testbeszéd
Charles Duhigg: A szokás hatalma
George Simon: Báránybőrben
Jared Diamond: A világ tegnapig
John Douglas – Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok
John Douglas – Mark Olshaker: Sötétség
Csányi Vilmos: Az emberi viselkedés
Laurel Braitman: Állati őrültségek