A ​csend öröme 20 csillagozás

Introvertáltak kézikönyve
Sylvia Löhken: A csend öröme

Hogyan ​élhetünk igazán beteljesült életet – akár a nyilvánosság előtt, akár a saját környezetünkben? Aligha van olyan kérdés, amit manapság gyakrabban tennénk fel, mind a magánéletben, mind a szakmai életben. Tudományosan bizonyított, hogy nem külső tényezők tesznek boldoggá, hanem elsősorban a saját belső tartásunkon múlik a sikeres élet. Az introvertált emberek azonban alapvetően más beállítottsággal rendelkeznek, mint az extrovertált személyiségek: az extrókkal összehasonlítva különleges erősségekkel, de speciális akadályokkal is bírnak, amelyek végső soron döntő szerepet játszanak abból a szempontból, hogy boldognak érzik-e magukat. Sylvia Löhken bestseller író, A csend ereje könyv szerzője bemutatja ezen erősségeket és akadályokat, miközben új könyvében arra bátorítja az introvertáltakat, hogy saját hajlamaik, szükségleteik és erősségeik szerint éljenek. A szerző számos tanulságos történettel, rengeteg praktikusan bevethető gyakorlattal és teszttel, élménybeszámolóval segít… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634332329 · Fordította: Malyáta Eszter
>!
Libri, Budapest, 2017
288 oldal · ISBN: 9789634333173 · Fordította: Malyáta Eszter

Enciklopédia 46


Most olvassa 6

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

A szép borító és a magas százalék elvette az eszemet. A cím még rátett a lapáttal, valami egészen különleges könyvet vártam, ami majd átváltoztat, segít megérteni, miért vagyok olyan, amilyen. Ezzel szemben egy olyan könyvet kaptam, ahol Coelho szintű okoskodást és kioktatást kaphattam!!! Egyből elkezdtem örülni a csendességemnek, ahogy berobbant a hatalmas bibliai idézet, amit a szerző még meg is jegyez, hogy azért ezt már fogadjuk meg talán spoiler…Én szeretem tényleg a pszichológia témájú könyveket, nyilván nem másért olvastam el ezt a könyvet nagy szenvedések árán…De ez valami borzalom, ezt akár én is írhattam volna. Ami pozitívum az az, hogy egy kis unalmas anatómiát is csempészett a szerző a könyvbe, amitől hitelesnek tűnik az elején, de aztán sajnos akkorát zuhan a színvonal, hogy már minden nap fel fogom írni a falra, hogy ne féljek belenézni a tükörbe ez az értékelés után. Ugyanitt „Csere" jeligére cserélnék csendesen örömmel.

3 hozzászólás
>!
Saille P
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Szerintem egy nagyon értékes és érdekes szakkönyvet tarthatunk a kezünkben. Ez a könyv kifejezetten az introvertáltaknak szól (akik a világ különböző tájaitól függően a népesség 30-50%-át is alkothatják!). Az írónő kötete elején link mutat egy egyszerű teszt kitöltéséhez, amiből megtudhatjuk, mennyire vagyunk intro-, vagy extrovertáltak (vagy éppen kiegyensúlyozottak e kérdésben). Mivel én kifejezetten introvertáltnak számítok a teszt szerint is, nagy érdeklődéssel olvastam végig a könyvet. Nagyon egyedi, spéci tanácsokat ad különböző helyzetekre, amikbe az intrók belekerülhetnek, és amelyek általában kellemetlenül érinthetik őket, és hogyan birkózhatnak meg a maguk módján ezekkel. Külön foglalkozik azzal is, hogyan emeljük ki az erősségeinket, ahelyett, hogy a hátrányainkon keseregnénk. Interjúkat is beidéz nevesebb, német, introvertált hírességekkel, akik a saját szemszögükből világítják meg a témát. Ami összességében legjobban tetszett benne, hogy elismeri a nyugalmas, szemlélődő, alapos és biztonságra törekvő intró élet létjogosultságát, és megmutatja hogyan élhetjük meg magunkat a legkényelmesebben és legjobban. Örülök, hogy kifejezetten erről a témáról is születnek ma már könyvek, nem csak a harsányságot és nyomulást erőltető módszerekről.

Borító 5* (annyira kifejező és még szép is ezzel a kék színnel)

>!
Zoe27
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Ha az ember keresi önmagát és sehová sem passzol igazán mindent elolvas és mindent megpróbál. Ám ez a könyv sem segített igazán megtalálni a helyem a világban.
Sok kérdés maradt még megválaszolatlan, ám apró segítséget így is kaptam.
Szeretem az önismerettel foglalkozó könyveket, mert az ember mindig tanulhat valamit és szerencsére nem a maga kárára.
Számomra az első és legfontosabb lecke önmagam megismerése és elfogadása.

>!
kávésbögre P
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Egy olyan időszakban olvastam ezt a könyvet, amikor nagy szükségem volt annak megerősítésére, hogy teljesen rendben van, ha nem szeretek 0-24-ben emberek közt lenni. Tetszettek a leírások, jótanácsok, tippek, néha kicsit azt éreztem, önmagát ismétli a szerző, és a mini-élettörténetek nem voltak túl érdekesek számomra, de összeségében kellemes és érdekes olvasmány volt.

>!
Sai_home P
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

A könyv azt a célt tűzte ki, hogy bemutassa egy introvertált egyén lehetsőgeit a boldog(abb) élethez. A megvalósítás pedig úgy alakult, hogy fogja a korábbi könyveiben is megadott 10 intro-tulajdnoságot, megmutatja, hogy ezek miért jók és hogyan hozzuk ki belőle a maximumot, illetve az árnyoldallal is foglalkozik, hogyan gátol minket ez a tulajdonság, itt is tanácsokkal lát el, hogy hogyan kerekedjünk felül.
Több problmám is van a könyvvel, ami miatt a közelébe se ér A csend erejének.
Először is a célközönség mintha egy nagyon szűk réteg lenne, konkrétan (minimum) középvezetők és művészek (főleg írók). Ilyeneknek tart coachingot, ezt megértem, de én egyáltalán nem tudtam beleélni magam a legtöbb példaember szerepébe, semmit nem mondtak a problémáik.
Átlagosan olyan 20 oldal jut egy témára, ami nagyon kevés, ráadásul az is tele van idézetekkel meg „miniinterjúkkal”, a fennmaradó rész meg sokszor felsorolások és listák (ezeket most memorizálni kellene??). Nagyon sokszor nem is introvertált-specifikus, hanem fog egy másik könyvet (amit közben helyesen ajánl is) és megpróbál abból valami lényegeset kiemelni.
És amivel a legnagyobb gondom volt, az a bulvár-szerű megfogalmazások, áltudományos módszerek átvétele, ami az egészet hiteltelenné teszi. Kicsit úgy éreztem, hogy hasonló célok vezérelték, mint őket: nem az olvasó ellátása hasznos információkkal, hanem gyorsan írni valami eladhatót, amiben maximum ideig-óráig működő, viszont jól hangzó tanácsok és kinyilatkoztatások vannak. Sok tanács egyenesen ellentétes azzal, amit egyik kedvenc könyvemben olvastam.
Ilyenkor szoktam megkapni, hogy na de akkor miért ilyen sok (három) csillag a könyv? Bár a stílus áltudományos, mégis sokszor jó könyvekből merít, így a tanácsok egy része használható, valamint az összefoglalás is működik, ahol egyszerűen felsorolja a tulajdonságokat, azok előnyeit, hátrányait, Ééééés tök szép a borító.

>!
froszt87
Sylvia Löhken: A csend öröme

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, mivel már régebb óta foglalkozom ezzel az introvertált témával, de sajnos nem sok új dolgok mondott nekem. Viszonylag jól bemutatja az introvertáltak személyiségét, szokásait bár szerintem néha kissé körmönfont a fogalmazás. Máshol találkoztam már ezekkel érthetőbben megfogalmazva, valamint sokkal szemléletesebb példákkal. Mindenesetre akik még most ismerkednek az introvertált kifejezéssel, azoknak ajánlom ezt a könyvet.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

A nyugalom az introvertáltak szemében pozitív dolog. Már gyermekkorukban is szeretnek egyedül lenni, és ezért tudják, hogy a nyugalomból képesek erőt meríteni. Kislánykoromban kiolvastam a könyvtárunk gyermekrészlegének összes könyvét. Mind a 72 May Károly-könyvet!
Élénk képzelőerőm volt, és beértem önmagammal. Ahányszor csak megszólított valaki kívülről, összerezzentem, és úgy éreztem, megzavartak. Ez az érzés a mai napig elkísér.

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: Karl May (May Károly) · képzelőerő · nyugalom · olvasás
>!
lilaköd P

Az marad koncentrált, aki a frontális kérgével meg tudja nyugtatni a limbikus rendszerét – értsd, az eszével megregulázza a zabolátlan érzelmeit.

62. oldal

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

>!
Lunemorte MP

Tegyünk mindennap valamit, amitől félünk.

85. oldal

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

2 hozzászólás
>!
lilaköd P

… a meditáló embereknél különösen azok az agyterületek aktívak, amelyek a boldogságérzetért, a belső béke érzéséért és a környezettel való összhangért felelnek. A belső nyugalom meditatív állapotában levő emberek kiegyensúlyozottabbak és belsőleg stabilabbak.

93. oldal

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: meditáció
>!
Lunemorte MP

„Akinek van válasza az életben a miértre, az kibír majdnem minden hogyant.” Viktor Frankl ezt a Friedrich Nietzschét parafrazeáló kijelentést tette vezérlőelvévé. Ha tudjuk, miért fontos számunkra valami, akkor sokkal könnyebben győzzük le a félelmünket és teszünk meg bizonyos dolgokat.

84-85. oldal

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

>!
Saille P

A mai átlagember nyolc másodpercig képes összpontosítani a figyelmét. Egy aranyhal kilenc másodpercig is bírja.

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: figyelem · kitartás
>!
Saille P

Élet – ez a világ legritkább dolga. A legtöbb ember csak létezik.

Oscar Wilde

Oscar Wilde

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: élet
>!
Saille P

Az önmegtagadás kísértése abban áll, hogy elkerülhetőek az ilyen kockázatok: ha nem vágyom semmire, akkor nincs fájdalom, nincs csalódás. Látszólag. És így elfojtjuk azt, amire a legjobban vágyunk: mert a kudarc ott fáj a leginkább. Ha aztán elég sokáig halogatjuk, ami a szívünk vágya, akkor már elég nehezen találjuk meg újra. És ez, kedves Olvasóim, sokkal fájdalmasabb, mintha kudarcot vallanánk, amikor megpróbáljuk beteljesíteni a vágyainkat, mert elvesz tőlünk valamit, ami szárnyakat adhatna, ami örömmel járna. És eltépi a kapcsolatot ahhoz, amik mélyen belül vagyunk.

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: elfojtás · kudarc · önmegtagadás
>!
Saille P

Az intrók nem azért lépnek ki a komfortzónájukból, mert izgalomra vágynak, hanem azért, mert már kibírhatatlan a saját helyzetükkel való elégedetlenségük. Egy idő után a hétköznapi fájdalom nagyobb lesz, mint a komfortzóna elhagyásától való félelem.

Patrick Hundt, csendes vállalkozó és író

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: introvertált · komfortzóna
>!
Saille P

Az introvertált Albert Einstein játékos gyermeki énje a kiöltött nyelvvel – ez a kép híres popikonná vált. Einstein rendkívül intelligens és kitartó tudós volt, akit nem tántorítottak el a nehézségek és a kudarcok. Távolságot tartott a bevált dolgoktól, és szeretett új perspektívából nézni a világra. Egész életében érdekelték a saját tudományterületén kívül eső jelenségek is. „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi” – állította magáról.
Einstein mindig kereste a magányt és a csendet, hogy befelé figyelhessen és álmodozhasson – azaz a pihenőidőt. Az ilyen céltalan időszakokban szívesen sétált, vitorlázott és játszott ügyességi játékokat. Ilyenkor támadtak a legjobb gondolatai. Valószínűleg ez volt az, ami Einsteint kiemelkedő tudóssá tette, és aminek köszönhetően úttörő felfedezéseket tett.

Sylvia Löhken: A csend öröme Introvertáltak kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · játékosság · magány · pihenés

Hasonló könyvek címkék alapján

Ole Hallesby: Személyiségtípusok
Vidovszky Gábor: Örömtréning
Bagdy Emőke – F. Várkonyi Zsuzsa – Kádár Annamária – Orosz Katalin: Teljesebbé válni
Bagdy Emőke – Kádár Annamária – Buda László – Pál Ferenc: Fejben dől el?
Martin Bjergegaard – Cosmina Popa: Hogyan legyünk vezetők?
A pszichológia nagykönyve
Almási Kitti: Hűtlenség… és ami mögötte van
Irvin D. Yalom: Szerelemhóhér és más pszichoterápiás történetek
Don Richard Riso – Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége
Csíkszentmihályi Mihály: Kreativitás