Rabul ​ejtve (Crossfire 4.) 96 csillagozás

Sylvia Day: Rabul ejtve

Végre itt a nemzetközi sikersorozat várva várt 4. része: Eva és Gideon szenvedélyes szerelmének története folytatódik

Gideon angyalkának hív, pedig ő a csoda az életemben. Az én gyönyörű, sebzett harcosom, aki elszántan küzd, hogy lemészárolja a démonjaimat, de a sajátjaival nem akar szembenézni.
Fogadalmunknak még jobban össze kellett volna kovácsolnia bennünket, ám ehelyett felszaggatta a régi sebeket, felszínre hozta a fájdalmat, a bizonytalanságot. Éreztem, hogy Gideon kicsúszik a kezem közül, hogy legszörnyűbb félelmeim valóra válnak, hogy elveszítjük egymást…
Életünk legboldogabb időszakára árnyékot vetett a múltja, és pusztulással fenyegetett mindent, amiért olyan keményen megdolgoztunk. Borzasztó válaszút elé kerültünk: vagy az ismerős, biztonságos lét, amit megismerkedésünk előtt éltünk, vagy a harc egy olyan jövőért, ami hirtelen lehetetlen, reménytelen álomnak tűnik…

Eredeti mű: Sylvia Day: Captivated by You

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789632936741 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632935928 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gideon Cross


Kedvencelte 13

Most olvassa 10

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Sylvia Day: Rabul ejtve

Most biztosan lesznek fejcsóválások, miszerint ez is öt csillagot kap tőlem, mint ahogyan a sorozat többi része. Nem lehet, hogy mindegyik tökéletes legyen, hisz ez már a negyedik rész, igaz? :) Nem is tökéletes. De számomra tökéletlenül, minden hibájával együtt az.
Picit elfogult vagyok, mert róluk olvasni olyan, mintha ismét 15 éves lennék :D Ugyanazzal a kislányos rajongással olvasom, rágom le a körmöm és fénysebességgel váltakoznak az arcomon az érzelmek. Néha dühítenek és kihoznak a sodromból de legtöbbször csak vigyorgok, mint ló a rohadt tökre (Hogy Gideont idézzem :D) Ez ennél a résznél hatványozottan igaz, ugyanis ez volt az, ahol nem egy jelenetnél hangosan felnevettem. A váltott szemszög pedig csak tovább fokozta az élményt. Gideon igazán eszes ámbár irracionális gondolkodással és szarkasztikus humorral párosul az intelligenciája. Fantasztikusan szórakoztam :D Az Eva nélkül töltött pillanatoknak is jó volt a részese lenni. Nem csalódtam, mert nem veszett el az a varázs így sem, hogy láthattam mit tesz és gondol. Sok szereplőnél sajnos az érdekesség teljes hiánya miatt veszít némelyik karakter a csáberőből :( Az újabb karakterek is zseniálisak voltak, nagyon nagyon tetszett!
Noha az utazás a végéhez közeledik, mindig helye lesz a szívemben ennek az őrült párosnak.

4 hozzászólás
>!
Klodette 
Sylvia Day: Rabul ejtve

Nem teljes szívből adom ezt a négy csillagot, mert nem tetszett annyira, mint az előző részek, de mégiscsak egy régebbi sorozatom, ráadásul értékelem, hogy átvették egy másik kiadótól és megjelentették végül.
Nekem ez az egész Crossfire olyan, mintha a szereplők folyton-folyvást ugyanazokat a köröket futnák.
Gazdag pasi és ez esetben gazdag csaj és nem pedig átlagos, de a séma majdnem ugyanaz. Tragikus múlttal, találkoznak, egymásba szeretnek, majd rengeteget szexelnek.
Eva és Gideon pedig aztán tényleg rengeteget szexelnek. Állandóan. Folyton. Mindig.
Ami nem baj, csak a történetvezetés teljes rovására megy. 20 fejezetből – ha jól számoltam – összesen 4 volt olyan, amiben nem volt semmiféle aktus. Egy idő után már inkább a szememet forgattam.
Veszekedtek, szeretkeztek, kibékültek, szeretkeztek, dolgoztak, szeretkeztek, elmentek valamilyen eseményre, szeretkeztek, veszekedtek, kibékültek…blábláblá.
Nem kellett volna ennyi rész. Ebből a sztoriból egy trilógia is bőven elég lett volna. Romantika nuku. Itt-ott befigyelt egy kis lightos BDSM. Semmi extra. Jaaajjjj.
Eva és Gideon duóján kívül egy normális, kidolgozott karakter sincs a könyvben. Ez a Cary gyerek meg olyan idegesítő, hogy legszívesebben palacsintasütővel verném fejbe.
Azért persze el fogom olvasni a befejező részt, de sokat nem várok el tőle.

2 hozzászólás
>!
Tamlilla P
Sylvia Day: Rabul ejtve

Legalább annyira tetszett, mint az előző részek.
Gideon és Eva küzdenek a szerelmükért, a kapcsolatukért, miközben több oldalról is támadják őket. Sokan vannak, akik jobban örülnének, ha nem lennének együtt és nagyon kevesen, akik őszintén mellettük állnak. Tapasztalatlanok a párkapcsolatok terén és hibáznak, amit a másik fél nehezen kezel.
Hiába a nagy szerelem, talán ez nem mindig elég…
Én drukkolok nekik és nagyon várom a következő részt, mert akárhogy is van, nekem ez egy kedvenc sorozat lesz.

6 hozzászólás
>!
SzAngelika
Sylvia Day: Rabul ejtve

„A házasság nem arról szól, mennyire erősek a felek külön-külön. Hanem arról, mennyire erősek együtt, és arról, hogy felváltva cipelik a terheket.”

Sylvia Day még mindig magával ragadóan élvezetesen szövi a szavakat, és vérforralóan tüzes erotikus jelenetekben sincs hiány. Ugyanakkor nagy kár, hogy képtelen lemondani a mellékszereplői gárda drámázásának túlrészletezéséről, ráadásul ismét ott motoszkált bennem, hogy mintha ugyanazokat a hibaköröket futnák a szerelmesek, s mi csupán egy hosszúra nyúlt közjátékhoz asszisztálnánk. A jó hír viszont, hogy bár a könyv utolsó pár fejezetéig kellett várni rá, de végül csak sikerült egyről a kettőre lépnie Gideon & Eva kapcsolatának, plusz ezúttal a főhős gondolataiba is bepillantást nyerhettünk.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2017/03/sylvia-day-ca…

3 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Sylvia Day: Rabul ejtve

Nem is tudom mit mondjak most erről a részről. Most soknak éreztem a szexet, a háttérsztori viszont kevés volt. Tetszett, hogy Gideon végre nemcsak Evának beszélt a problémájáról, hanem egy szakembernek is. A titkolózását sem értettem, mivel már spoiler, így együtt kellene megoldani a problémákat. Kíváncsian várom, hogy zárul a történetük.

>!
szymba23
Sylvia Day: Rabul ejtve

Nagyon jó volt visszamenni a Crossfire világába. Hiányzott Gideon és Eva fantasztikus története, hiszen mindketten nagyon szimpatikus és szeretni való szereplők. Nem csalódtam, féltek, hogy hosszú volt a szünet a harmadik és a negyedik rész között, és így nehezen zökkenek vissza… de nagy megkönnyebbülésemre már a 10 oldalnál megimádtam ismét az egészet. :)
Alig várom a befejező részt. :)

>!
catilde
Sylvia Day: Rabul ejtve

Ó mi volt ez? Ennyit várni a folytatásra és ez kapom. Grr. Igazából nem történik semmi különös veszekedés a köbön és spoiler Azt gondoltam, hogy ha összeházasodnak, akkor nem lesz annyi veszekedés, de csak több lett.
Egy pozitív, hogy váltott szemszög van.

>!
Domci99
Sylvia Day: Rabul ejtve

Már egy ideje befejeztem ezt a részt, csak most értem odáig, hogy szavakba öntsem a véleményemet. Én mindig is nagyon odavoltam a Crossfire sorozatért. Az első három részt nagyon régen olvastam már, és imádtam őket. Egy percig sem volt az a fejemben, hogy ez egy olcsó szürke utánzat. Mint tudjátok, én imádom az erotikus sorozatokat. Azok a gyengéim. És Gideon Cross, na hát ő is egy gyengeségem.
Nem tudom nem szeretni.Minden titka, minden tette ellenére, nem tudom nem szeretni. És ezzel Eva is így van.
Eva is Gideon szerelme szörnyen intenzív és gyors, és ez lehet a vesztük. Túl gyorsan rohantak bele ebbe a szerelembe, mind a kettejük számára új és ismeretlen érzés volt ez a fajta, vagy bármilyen szerelem gondolata is. De belecsöppentek, és mélyen magával ragadta őket. Az ő életük csak látszólag tökéletes, de mind a ketten küzdenek Gideon démonaival, és a múltjával. Vajon az ő kis angyalkája végig mellette marad?
Kíváncsian várom a befejező részt, és nagyon remélem, hogy végre megkapjuk a várva várt happy end-et.

>!
Mariann_ P
Sylvia Day: Rabul ejtve

Birtoklás, birtoklás, birtoklás…… .
Hódítás, behódolás……Mesterfokon.
Ebben a kötetben sok minden nem történt, jobbára csak veszekedés.
Az első pár oldal után érezhető a sajátos hangulata.
Talán azért a fél csillag levonás, mert semmi meglepő nem történt benne az előző kötetekkel ellentétben.
A lezáráshoz lesz még egy 5.rész, várom nagyon.
Egy apró megjegyzés :
Még mindig vannak olyanok, akik elolvassák és lehúzzák, pedig tudhatnák mit várhatnak el ettől a sorozattól.
Mert véleményem szerint az első rész után el lehet dönteni, hogy érdekel-e ez a téma vagy sem.
Innentől ha kíváncsiak vagyunk rá, akkor minden résszel egy kicsit előbbre jutunk a titkok és miértek megfejtéséhez.
Legalábbis ez az én véleményem.
Az előző részeket nem értékeltem itt a molyon, így újraolvasás lesz .

>!
Mahooney
Sylvia Day: Rabul ejtve

Az úgy volt, hogy év elején gondoltam inkább a régen a polcon lévő (olvasott is!) könyveket veszem újra elő, hogy ne költsem a nem létező pénzemet is újabb és újabb halom könyvre :D (nem sikerült a terv :D )No így esett sok év múltán újra a Crossfire sorozatra a választásom, éééééééés döbbenten észleltem, hogy nincs meg az utolsó rész :O Ezért megvettem :D Nekem tetszett, nem egy világegváltó könyv de mint az előző 3 része ez is jó figyelemelterelő volt :) De ami iszonyatosan zavart benne, az a szöveg bepötyögése volt…. Tényleg ennyire nehéz az ÉN szót leírni és nem folyamatosan ÉS-t írni helyette????? Vagy az AKARJUK kifejezés helyett már az is bőven sok, hogy KARJUK??? iszonyatosan zavaró és számomra dühítőek (a mai könyvárak mellett meg azt méginkább) az ilyen típusú figyelmetenségből adódó hibák!!! :(


Népszerű idézetek

>!
Ács_Milán

A házasság nem arról szól, mennyire erősek a felek külön-külön. Hanem arról, mennyire erősek együtt, és arról, hogy felváltva cipelik a terheket.

373. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
>!
Viktória_Erdei 

A kurzorral a legördülő lista fölött tétováztam, azon gondolkodtam, melyik opciót válasszam. Eljegyezve vagy Bonyolult? Mivel a Házas is igaz volt, arra gondoltam, kellene lennie egy Mindegyik egyszerre opciónak is.

61. oldal, 4. fejezet

>!
Ács_Milán 

Amikor először megláttam, azonnal tudtam, hogy ő lesz a végzetem.

10. oldal

>!
Viktória_Erdei 

– A kompromisszum azt jelenti, hogy nem mindig önnek kell erősnek lennie, Gideon. Néha az ön dolga, hogy a nehéz súlyokat cipelje, és néha rábízhatja Evára. A házasság nem arról szól, mennyire erősek a felek különkülön. Hanem arról, mennyire erősek együtt, és arról, hogy felváltva cipelik a terheket.

373. oldal, 19. fejezet

>!
Ács_Milán 

Ami neked fáj, az nekem is fáj. Meg kell tanulnod ezt elfogadni, mert szeretlek, és ez sosem lesz másként.

299. oldal

>!
Viktória_Erdei 

Bántalmazóink nemcsak az ártatlanságunktól fosztottak meg minket, hanem a szabadságunktól is. Még amikor a bántalmazásnak már rég vége szakadt, akkor is kalitkába zárt minket a színlelés. És egy másféle kalitkába zártak a hazugságok.

281. oldal, 14. fejezet

>!
Viktória_Erdei 

Brett elmosolyodott, amikor meglátott. Kihúzta magát, és úgy mozgott, ahogy akkor szoktak a férfiak, amikor feléled a szexuális érdeklődésük. Kivéve Gideont; amikor először találkoztam a férjemmel, nem tudtam olvasni a testbeszédéből, sem a hangjából. Csak a szemében villant meg egyetlen pillanatra a vonzalom.
Csak később ébredtem rá, mi történt abban a pillanatban.
Gideon a magáévá tett… És cserébe nekem adta magát. Egyetlen pillantással. Felismert, amint meglátott. Nekem tovább tartott ráébredni, mit jelentünk egymás számára. Hogy mit tartogat a jövő.

235. oldal, 12. fejezet

>!
lizzyke21

Hozzájuk léptem, és hátba böktem Arast.
-Hagyd abba a nyáladzást.
-Nagyon vicces, Cross. Seggfej! -vágott vissza.
Eva nevetve nekem dőlt èn pedig átöleltem a vállát.
-Jó látni, hogy a munkatársai nem fèlnek tőle – mondta.
Arash kacsintott. Nyíltan flörtölt vele.
-Ismerem a fickót.
-Tènyleg? Akkor meséljen!
-Na ne – hàborogtam.
-Nagyfiú, ne rontsd el a mulatságot!
-Úgy van, nagyfiú – gúnyolódott Arash. – Vègül is mi rejtegetnivalód lenne?
-A holttested – mosolyogtam rá.
-Látja, mit kell elviselnem? – nézett sóhajtva a feleségemre Arash.

105. oldal

>!
Viktória_Erdei 

Véget kellett vetnie a csendnek. El kellett mondania a családjának az igazságot. Nem értem, és nem is értük, hanem önmagáért.

189. oldal, 10. fejezet

>!
f_ruska24

– Már beszéltünk az ilyen ultimatumokról. Sárkánykodhatsz, amennyit akarsz ,de ha megkívánlak,az enyém leszel és punktum.


A sorozat következő kötete

Crossfire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Jeaniene Frost: Síri csendben
Tiffany Reisz: Az úrnő
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Kresley Cole: A sötétség démona
Lisa Kleypas: Ősszel történt