Melléd ​láncolva (Crossfire 2.) 599 csillagozás

Sylvia Day: Melléd láncolva

„Istenem… Sosem tudtam hozzászokni ehhez az archoz. Mindig hatott rám. A finoman metszett járomcsont, a sötét szemöldök, a sűrű pillájú kék szempár, és az a száj… Tökéletes vonalú, egyszerre érzéki és gonosz. Szerettem, amikor szexre csábítva mosolygott, és reszkettem, amikor vonallá keskenyedett. És amikor a testemhez ért, lángot vetettem.”

Gideon és Eva lebilincselő, vad kilengésekkel teli története folytatódik. Kapcsolatuk igazi „se veled, se nélküled” – bár szenvedélyesen szeretik egymást, a régről magukkal cipelt lelki sérülések és az egymás kizárólagos birtoklására törekvő elemi ösztönök minduntalan közéjük állnak.

Kísért a szörnyű múlt, a sebek túl mélyek… Elég egyetlen hibás döntés, és a szakítás immár végleges lehet.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
410 oldal · ISBN: 9789632547169 · Fordította: Kis Ibolya
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546988 · Fordította: Kis Ibolya

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Gideon Cross · Eva Tramell · Cary Taylor · Brett Kline


Kedvencelte 117

Most olvassa 47

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Pillecukorkám>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Váóóó……….Váóóóóóóóóóóóóó…………Váóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!
Először is nagyon,de nagyon elég ebből az eszeveszett kínzásból amit ez a könyv csinál…
Másodszor elég merész ez a második rész,sok benne a fordulat és az eszeveszett hülyeség…..
Harmadszor van benne valami ami a sok hülyeség,merészség és hú-hó ellenére az egész történetet jóvá varázsolja…
Minden percét élveztem valahogy a sok veszekedés,dráma és minden cécó ellenére… Bon appétit!♥

Fufukaaa>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Az első résznél tényleg úgy éreztem, hogy egy kicsit Ötven árnyalat copy. De erre a könyvre már nem mondhattam azt!
Gideon és Eva kapcsolata nem pont egy tündérmese. Eva-nak is van múltja, és Gideonnak is vannak démonai. Bár az ő múltjára nem igazán derült fény, de ebben a részben határozottan többet tudtunk meg róla.
Ebben a részben is felbukkant a féltékeny exbarátnő ill. exbarát. Amiből volt is rendesen kalamajka.
Gideon hozta is a formáját. Mert ha Evaról van szó, akkor érte még ölni is képes.
De nemcsak az exek felbukkanása okozza az izgalmakat, hanem Eva legjobb barátja Cary is. Igazából még ebben a részben sem tudom, hogy mit gondoljak róla, mert nem mondhatnám, hogy hű, de kedvelem, de mégis van benne valami, ami miatt nem tudom igazán utálni.
A könyv befejezése pedig… hát nem is tudom mit mondjak írjak róla. Valamennyire happy end, de hát nem hiába van folytatása, hiszen rengeteg az elvarratlan szál.

Ács_Milán>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

„- A megszállottad vagyok, angyalka. Függő lettem tőled. Te vagy minden, amit valaha akartam, amire valaha is szükségem volt, amiről valaha is álmodtam. Te vagy minden. Tőled élek és lélegzem. Neked.”

Ennél szebb szerelmi vallomást nem is kívánhat egy nő, mint ezek a mondatok.

Eva és Gideon kapcsolata nem rózsaszín vattacukor. Mind a ketten testileg és lelkileg sérültek és egymásba próbálnak kapaszkodni. Tele vannak fájdalommal a múltjukban történt események miatt. Elég nehezen nyílnak meg egymásnak és egy csomó szorongás és megfelelési vágy van bennük, de lehet, hogy pont ezek miatt alkotnak ennyire összeillő párost. Persze a féltékenység is sokszor felüti a fejét, amit meg is tudok érteni, akár Eva részéről, de Gideon részéről is. Én is azt az elvet vallom, hogy ami az enyém, az csak az enyém és senki másé!

Az első részben már ízelítőt kaphattunk, hogy milyen vonzalom és szikrázás van főszereplőink között. Ebben a részben ez még csak fokozódott, és a szikra igazi lángolássá; vad, szenvedélyes szerelemmé nőtte ki magát. A forró ágyjelenetek itt sem maradhattak el. Sőt!

„Te vagy a legnagyobb kockázat, amit valaha is vállaltam – (…) – És a legnagyobb nyeremény is.”

És egy utolsó gondolat…
Gideon Cross! A lehető legnagyobb áldozatot hoztad, amit egy szerelmes férfi valaha is hozhat élete nagy szerelméért. Mert hiszem, hogy Neked Eva életed szerelme és ez viszont is igaz. Ez felől nyugodt lehetsz! Nagyot nőttél a szememben… még nagyobbat, mint eddig.

2 hozzászólás
csillagka P>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Határozottan jobb mint az előző rész. Még mindig kicsit unom, de talán fejlődő képes. A hihetetlen nagy fordulat egyik része sem lepett meg, érdeles módon több könyvben olvastam már ilyet, egy másikban éppen azon akadtam ki mikor nem történt meg. spoiler Kicsit még mindig túlságosan too much, túl sok a pénz, a csillogás, és még a rock is megjelentik, tényleg a rocksztár is túl sok. Voltak részei, amikor nem esett ki a kezemből, talán a következő rész már nem fog három hétig tartani elolvasni. Reménykedem, mást úgy se tehetek.

1 hozzászólás
melka123>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Ha az előző rész 3,5 csillagot kapott tőlem, akkor ez határozottan négyes! Sokkal jobb a 2. rész, bár ez ritkán esik meg. A Szürke trilógiával ellentétben ezt sokkal „kiforrottabbnak” éreztem. Több a jellemfejlődés, a karakterek sokkal érdekesebbek. Már nagyon kiváncsi voltam Gideon múltjára/titkára és örültem, mikor végre be merte vallani a történteket. Az utolsó 4-5 fejezet kifejezetten izgalmasra, nyomozósra sikeredett! Ezek után várom mi lesz vajon a 3. részben…

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
410 oldal · ISBN: 9789632547169 · Fordította: Kis Ibolya
15 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Szeretem ezt a könyvet olvasni mert mindig volt benne valami izgalmas és fordulatos esemény. A két szereplő között lévő szenvedélyes kapcsolat és nehézségek amelyekkel meg kell küzdeniük nagyon jó regény lett.

Paulina_Sándorné P>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Vegyesek az érzelmeim. Voltak részek, ahol olvadtam és imádtam. Gideon nem semmi pasas, a maga gondjaival együtt. Imádom, ahogy körülveszi Eva-t, bár néha a hajamat tudnám tépni a kör miatt, amit zár köré. Eva sokszor idegesített, mint aki a határait próbálgatja Gideon viszonylatában. Értem őt is, csak zavar ez a viselkedés. Cary-t sajnáltam. A könyv végén dobtam egy hátast. Most ez komoly?!

agi89>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Ez a rész jobb lett mint az első. Csak úgy faltam az oldalakat. :D

_Enii_>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

„Ördögi az élvezet, ameddig még nem fáj.”
Eseményjelentés:
– irányítás – JELEN
– vonzalom – JELEN
– titkok – JELEN
– veszekedések – JELEN
– forró jelenetek – JELEN
– exek -JELEN (de még mennyire) ;)

Pandalin>!
Sylvia Day: Melléd láncolva

Soha nem fogom megunni ezt a sorozatot! :)
Bizonyos időközönként mindig kedvet kapok valamelyik részéhez, nagy kedvencem a történet és remélem mihamarabb olvashatom a folytatást. Végre megjelent a negyedik rész is és mielőtt belekezdenék felfrissítem az emlékeimet.
Gideon Cross továbbra is az egyik legnagyobb könyves szerelmem. Imádom, hogy mindenre odafigyel, ahogy törődik Evaval, biztos zavaró lehet néha, hogy mindig mindenről tud, de amint felbukkan fizikai valójában az ember el is felejti az idegesítő szokásait. :)
Evat is kedvelem továbbra is. Ő is küzd Gideonért, még akkor is mikor kilátástalannak látja a helyzetet, nem adja fel, mindenképp mellette akar lenni és támogatni akarja. Sikerül is neki elérnie, hogy Gideon lassan megnyíljon, így ebben a részben már sok minden kiderül a múltjáról.
Feltűnnek az exek is mindkét oldalról. Eva exe Brett is egy csúcspasi természetesen, vele kapcsolatban csak azt nem értem, hogy hogy eddig nem próbálta meg megkeresni Evat, ha még mindig ennyire érdekli? Corine meg egy buta tyúk, hagyja, hogy kihasználja az akiért ő odavan, de nem is kell neki másra csak figyelem elterelésre.
Caryt sokszor nem értem. Mindent akar egyszerre, ahelyett, hogy megállapodna Trey mellett, akivel boldog lehetne.
Eva anyja ebben a részben kevésbé idegesítő mint az elsőben, de itt is kiderül róla, hogy milyen a jelleme, hogy csak a pénz és a jólét számít neki.
Jó volt megint olvasni róluk és főleg persze Gideonreól. :) És úgy örülök, hogy végre már kész a negyedik rész nagyon kíváncsi vagyok mi jöhet még ezután! :)
Zárásként pedig ide is jöjjön a tökéletes Gideon Cross azaz Henry Cavill: http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbw63aa5PZ1rj1kfxo1_1280.jpg


Népszerű idézetek

Futtetenne I>!

Az ember néha annyira hinni akar valamiben, hogy képes kifogásokat gyártani, és figyelmen kívül hagyja a fájdalmas valóságot.

53. oldal

_nalla_>!

Ölnék érted, mindenemet odaadnám… de téged soha nem adlak fel.

SzAngelika>!

Szívesebben veszekszem veled […], mint nevetek mással.

225. oldal

SzAngelika>!

– Az emberek túljutnak a szerelmen. Tudnak élni nélküle, tovább tudnak lépni. A szerelmet el lehet veszíteni, és újra megtalálni. De nálam nem ez a helyzet. Én nem élnélek túl Eva. […]
– A megszállottad vagyok, angyalka. Függő lettem tőled. Te vagy minden, amit valaha akartam, amire valaha is szükségem volt, amiről valaha is álmodtam. Te vagy minden. Tőled élek és lélegzem. Neked. […]
– Mikor reggel felkelek, csak azért tudok szembenézni a világgal, mert te is ott vagy benne. […] A világ miattad olyan értelmet nyert, mint korábban soha. Most már van benne helyem, melletted.

368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon Cross
6 hozzászólás
Lejla08>!

A rémálmokkal az a baj, hogy nem tudsz felkészülni rájuk. Akkor csapnak le rád, amikor a legsebezhetőbb vagy, akkor döntenek romba, amikor teljesen védtelenül állsz.
És nem mindig alvás közben jönnek.

290. oldal

SzAngelika>!

Senki nem tudhatja, milyen érzés nekünk lenni.

13. oldal

_Enii_>!

– Hogyan tudsz pusztítóan romantikusból elképesztően közönségessé változni egyetlen óra leforgása alatt?
– Ez egy másik különleges képességem.

csillagka P>!

Néha nem elég a szerelem. És ha nem elég, akkor meg minek?

Annie04>!

– Köszönöm – öleltem át. – Mihez is kezdenék nélküled?
– Soha nem fogod megtudni.


A sorozat következő kötete

Crossfire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Kendall Ryan: Szeretni mindenáron
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata
J. R. Ward: Feloldozott szerető
Jodi Ellen Malpas: A védelmező