Idegen ​a férjem 159 csillagozás

Sylvia Day: Idegen a férjem

„…elképesztően izgalmas…” Booklist

Gray már akkor is lenyűgöző volt, amikor négy évvel ezelőtt érdekházasságot kötött Izabellel. Most viszont egyenesen leírhatatlan. Már nem szeleburdi ifjú, korántsem az; meggyötört férfi lett, akit titkok vesznek körül, és aki nem árulja el, mit tett azóta, hogy eltűnt.

Isabel tudta, hogyan bánjon a hajdani, meggondolatlan ifjonccal, de a férje most… ezt a baljósan szenvedélyes férfit nem lehet megszelídíteni. Vajon Isabel fel meri fedezni önmagában mindazt, amire Gray vágyik, amit követel tőle? Bízik benne annyira, hogy egészen átadja magát neki, az ellenállhatatlan, ám idegen szeretőnek?

Sylvia Day a New York Times és az USA Today bestseller írója, könyvei nemzetközi bestseller listákat is vezettek. Több mint 20 díjnyertes könyve jelent meg, több mint 40 országban. 28 országban vált bestseller íróvá, könyveit több tízmillió példányban adták ki.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
320 oldal · ISBN: 9786155692321 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
320 oldal · ISBN: 9786155692338 · Fordította: Goitein Veronika

Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Rég csalódtam ekkorát egy könyvben. Már az előrendelés időszakában kinéztem magamnak, fül szöveg alapján nagyon ígéretesnek tűnt. Megjelenés után szinte rögtön megvettem, de valószínűleg várnom kellett volna vele. Nem azt mondom olvashatatlan, de az „egynek elmegy” kategóriába sorolhatnám . A két főszereplő mindazon felül , hogy „tökéletes” külsővel vannak megáldva, ( ezt kimondottan utálom újabban), de természetesen makacsok, túl gondolt és felcicomázott „probléma” miatt szenvednek és húzódik a történet , mint a rétes tészta. Azt megértem, hogy nem lehet 200 oldalba elintézni egy könyvet, de akkor könyörgöm adjunk valami normális háttér történetet is, mert erotikusnak erotikus volt és megmozgatta a fantáziám , de ezen felül semmi. Se humor se semmi . A három csillagot azért adom, mert olvastam ennél rosszabbat is és az erotikus részek igen ízlésesen mocskosul vannak tálalva, pont ahogy szeretem. Egy olvasásnak elment.

4 hozzászólás
Bree_olvas>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Az Idegen a férjem egy önálló kötet, amellyel Sylvia Day ismét elnyerte nálam a méltó helyet a kedvenc külföldi írók listáján.

Ez a regény megmutatja, hogy mennyire változunk mi emberek. Mennyire befolyásolja döntéseinket, életünk minden percét az idő, a történések sorozata. Mindig változunk! Pelnek esélyt kellett adnia Grayson számára. Le kellett dönteni a falakat, aggályait, utat engedni az igaz boldogsághoz. Graysonnak pedig a múltat kellett elengednie.
Nagyon jó kis jeleneteket olvashattam. A fokozatos kötődés ami kettejük között kialakult nagyon aranyos volt. Még Grayson határozott, kötekedő stílusa is jól jött. Plusz Pel testvérének a románca is jó pont. Két legyet üt egy csapásra az írónő! Nesze neked rokonság, korkülönbség… Ha feléledt a tűz, akkor nincs megállás!

Az éremnek két oldala van, és ez számomra sajnos nem 5 csillagos történet volt. Grayson útját és a történet végét jobban kibonthatta volna az írónő. Hiányzott még pár rész a tökéletesre. Írt már ő hosszabb könyvet is, nem értem ezzel miért habozott :)

Alapjába véve tetszett a történet. Ez a történelmi-erotikus kombináció nagyon bejött, remélem még olvashatok ilyet az írónőtől! Izgalmas, ébren tartja az olvasót, kiszakítja a megszokottból és bő 200 évvel ezelőttre kalauzolja. Kedvencem lett!

1 hozzászólás
Infierno>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

A fülszöveget olvasva fogalmam sem volt, hogy a történet nem a modernkorban játszódik. Ez meglepetésként ért, de emiatt nem hagytam abba. Nem számítottam egy világmegváltó történetre, nem is volt az. Hiányoltam az írónőtől a jól megszokott szenvedélytől és pikáns jelenetektől nyüzsgő oldalakat. Ez most kicsit könnyedebb volt.
Egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem, számomra nem voltak eléggé kidolgozva. Talán Isabel-t tudtam magam elé képzelni, de őt is csak felszínesen, pedig eléggé vizuális típus vagyok.
Maga a történet nyújtott némi kikapcsolódást, de sajnos az elején tudni lehetett, hogy mi lesz a végkifejlet.

mrsp>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Igazából én egy picikét félrevezetve érzem magam…
A borító és a fülszöveg alapján egy nagyvárosi üzletember és egy csinos fiatal nő érdekházasságát vártam, titkoktól terhelt pasi, tömény erotika, stb. Hát, nem ezt kaptam. Őszintén szólva, újra meg újra elolvastam a fülszöveget, de SEMMI nem implikálja azt, hogy ez egy történelmi romantikus regény, kivéve egyetlen ártatlan „történelmi romantikus” címkét a molyon. Ha ezt tudom, kézbe sem veszem…

De ha már kézbe vettem ilyen félreértések közepette, gondoltam csak azért is elolvasom, törjünk ki a megszokott keretekből, lépjünk ki a komfortzónánkból, és társai. Úgysem olvastam még ilyen könyvet. De végülis tetszett. :)

Tetszett, hogy az elején bepillantást nyerhettünk a múlt eseményeibe, így könnyebb (bár nem egyszerű) volt értelmezni, mi is történik.

Tetszett, hogy teljes bepillantást nyerhettünk Isabel érzelmeibe, sok ember számára elképzelhetetlen érdekházasságban élni, így érdekes volt ilyen dolgokról is olvasni.

Viszont nekem sokszor elég zavaros volt az elbeszélés, szóval ezért nem tudok 10 csillagot adni rá.

6 hozzászólás
Valeria729 P>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Ebből a történetből szinte minden olyan dolog hiányzott nekem, amit a történelmi romantikusban kedvelek.

2 hozzászólás
Tamlilla>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Remek történelmi romantikus.
Az írónő az egyik legjobb, abban, hogy az erotikus jeleneteket a lehető legjobban megjelenítse és olyan élethűvé tegye, hogy szinte szikráznak a lapok. Ebben nem igen akad párja, azt hiszem…
A történet is rendben volt, és remek lett a mellékes szerelmi szál is. Talán egy kicsit lehetett volna izgalmasabb, de mindenképpen a jobbak közül való.

Suzy25>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Én próbáltam jobban szeretni de sajnos nem ment. A Crossfire sorozat után, azt hittem, hogy ez is majd a nagy kedvencek közé fog tartozni. Sajnos nem így lett. Voltak olyan részek, ahol legszívesebben leraktam volna a könyvet, de nem….. aztán a vége felé már egész jó lett.

Evika82 P>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

A Crossfire sorozat után érdekes volt egy töri romit olvasni az írónő tollából.
Nem volt rossz, de nem is fog a kedvenceim közé tartozni.
Kellemes kikapcsolódás volt, de kb ennyi…

3 hozzászólás
Trice29 P>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Jól indult. Tetszettek a szereplők, működött a kémia. A közepe felé azonban leült és már lassan haladtam vele. Kissé unalmassá vált, nem kötött le. A vége megint jobb lett, de nem eléggé. Remélem a következő részek pörgősebbek lesznek.

K_D_Niki I>!
Sylvia Day: Idegen a férjem

Teljesen másat vártam a fülszöveg alapján. Kicsit csalódtam… Nem volt rossz, de nem is fog a kedvenceim közé tartozni. Ami tetszett, az a Rhys- Abigail mellékszál volt. Őket sokkal jobban szerettem, mint Grayt és Izabelt.


Népszerű idézetek

miaow P>!

– Úgy gondolom, hogy mélyebb az elköteleződés, ha a hibái ellenére szeretünk valakit, nem pedig azért, mert vakok vagyunk a hibáira.

324. oldal

Bree_olvas>!

– Ó, Rómeó, miért vagy te Rómeó? –szavalta Pel, és az ablaknál álló padocskára telepedett.
– Ugyan, Pel – nyögött Grayson, és nevetve félbeszakította. – Engedjen már be! Hideg van idekint.

4 hozzászólás
Anyicska71>!

Miféle ember az, aki élettel, gyönyörűséggel veszi magát körbe, és egy pillanatot sem szán arra, hogy élvezze?

EditVagyok P>!

Gonosz dolog, ha egy férfi hátulról éppoly vonzó, mint szemből.

62. oldal

nanita>!

Nem volna jobb kockázatot vállalni, hogy esélye legyen megtartani, mint semmit nem tenni, és bizonyosan elveszíteni?

Bree_olvas>!

– Magát akarom, Pel – mondta halkan Grayson. – Nagyon akarom! De nem csupán viszonyt akarok folytatni önnel. A házasság igazán megfelelő módja lenne.
Az asszony lágyan, kacéran felnevetett. – Ó, Gray. Imádom a humorát, ezt maga is tudja. Nem sok férfi van, aki ennyire szemérmetlenül szégyentelen.

Ács_Milán>!

Egy férj iránt természetes a birtoklási vágy. Egy szerető iránt nem.

MSE71>!

– Édesem – sóhajtotta Rhys. – Miért akarsz egyedül logikusnak lenni, amikor lehetünk együtt logikátlanok?

Viktória_Rita_Horog>!

– Semmiség, Bella. – A hercegné odahajolt, és leánya
arcához simította az arcát. – Mi más lehet egy anya
kötelessége, mint az, hogy segítsen a lányának szeretőt
találni a férje számára?

gabriel93>!

Házasság, mely barátság is egyben, egy közös ágy.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: A herceg és én
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Cassandra Clare: A hercegnő
Donna MacMeans: Nászéjszaka
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Meghan March: Vágy és kétség