Pokoli ​remény (Pokoli erény 3.) 31 csillagozás

Sylvain Reynard: Pokoli remény

Gabriel ​Emerson professzor lemond a Torontói Egyetemen betöltött állásáról, hogy új életet kezdhessen szeretett Julianne-jével. Biztos benne, hogy együtt bármivel képesek szembenézni. És alig várja, hogy apa lehessen.

Julianne doktori képzése azonban akadályozza Gabriel terveit, hiszen a Harvard elvárásai a nő minden idejét felemésztik. Amikor Julianne-t az a megtiszteltetés éri, hogy Oxfordban tarthat előadást, Gabriel összetűzésbe keveredik vele az előadáshoz végzett kutatásai miatt, mert tőle eltérő álláspontot képvisel. Oxfordban többen is felbukkannak a múltból, köztük egy régi rivális, akinek legfőbb szándéka, hogy Julianne rossz hírét keltse, és napvilágra hozza Gabriel legsötétebb titkait.
Gabriel úgy dönt, hogy szembeszáll megmaradt démonjaival, és megpróbál többet megtudni a biológiai szüleiről. Ezzel az események olyan láncolatát indítja el, amely meglepő hatással lehet rá, Julianne-re és a férfi családalapítási tervére.
Nem tudjuk megváltoztatni a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435348 · Fordította: Dudás Éva

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Emerson · Julianne Mitchell (Julia)


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
Laura_Bakos
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Boldog voltam, amikor értesültem a hírről, miszerint kiadják a Pokoli reményt.
Nem csalódtam, mert nagyon kíváncsi voltam, hogyan zárja le az író, és végre választ is kaptam rá.
Bátran ajánlom másoknak is.

11 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Summa summarum: Julia egy idiota nyafogos kislany, akinek mas dolga sincs csak minden elcseszett dolga miatt Gabrielt hibaztatni, aki persze edes kis papucskent Julia laba elott kuszva tesz meg minden a szeretett noert. Gabriel egy jo karakter es az O fejlodese latvanyos, miatta erdemes elolvasni a sorozatot, noha a kivitelezes es a szoveggondozas is boven hagy kivetni valot. Egyebirant a masodik resz volt a legjobb a sorozatbol, ezt a harmadikat, picit feleslegesnek ereztem, mert ugyanazok a korok, mint a masodikban csak itt kepbe jon spoiler , ahol persze szent Juliank megint idiotan viselkedik, es megmutatja, hogy ki ha O nem, meg akkor is ha Gabriel erzesein gazol at, ugy masodpercenkent.
Tudjatok, ennyi elolvasott konyv utan is baromi idegesito tud lenni egy ilyen szereplo, mert mar nem tudok szimplan legyinteni ra, vagy figyelmen kivul hagyni a baromsagait es elvezni a sztorit.
Szoval igen, nem lesz eletem konyve, de minden esetre az egyszer olvasos kategoriaba meg pont beleesik.

3 hozzászólás
>!
Kathreen
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Továbbra is odáig vagyok Julianne és Gabriel párosától. Szerettem, ahogy megoldják a házasságukban felmerülő problémákat és mindig ott vannak egymásnak.

1 hozzászólás
>!
Bagneso
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Julia és Gabriel történetének harmadik fejezete immáron a szerelmespár házaséletébe enged bepillantást, és az előzményekhez hűen ez a bepillantás (is) hosszú és elnyújtott. Mégsem ez az, ami zavaró, mert én bizony szívesen eldagonyáztam volna még a történetben a finom, szépen fogalmazott, költői stílusnak hála, amit a sorozat egyik legnagyobb és legvonzóbb erényének tartok. A problémám inkább azzal volt, hogy valójában ugyanazokat a köröket futották a szereplők, ugyanazokkal a problémákkal, ugyanazokkal a problémát okozó személyekkel küzdve, a könyv első felében legalábbis mindenképp. Gabriel még mindig nem hiszi el, hogy megérdemli a boldogságot, Julia még mindig azon őrlődik, hogy túl kevés Gabrielnek, s ha már itt tartunk, a túldramatizálást mesteri professzori fokon űzik mind a ketten. Bevallom, Juliát nem mindig kedveltem ebben a részben, hiszen olykor a szokásosnál is nyafogósabb volt, és szerintem túlzásba esett az önzőségével, de szerencsére végül valamennyire észhez tért. A professzor viszont még mindig ligaelit, még ha kicsit papucs is volt néha, akkor is imádom a kétarcúságát, hogy egyszerre pökhendin férfias és líraian gyöngéd. Ráadásul ebben a kötetben több visszakacsintás is volt a múltja pillanataiba, hogy még jobban körvonalazódjon ez az összetett karakter. Picton professzor viszont kedvenc szereplő lett így a harmadik részre a viselkedése miatt, olyan belevaló és jópofa volt! :) De mindazok ellenére is, amiket az imént felsoroltam, egyszerűen nem tudom nem szeretni ezt a könyvet, olyannyira elbűvöl a sztori és a stílus, ahogyan és amilyen formában megelevenedik. És még az elnyújtottsága ellenére is lassan és ráérősen szerettem olvasni, csakhogy tovább tartson, hisz úgy szerettem elveszni a sorok között, beleburkolózni a szép szavakba, akár egy meleg és pihepuha takaróba. Szóval Sylvain Reynard varázslata továbbra is megtörhetetlen rajtam, és várom, hogy újra magával ragadjon a folytatásban! Amire remélem, nem kell majd olyan sokat várnom, mint erre a kötetre! ;)

>!
Radics_Végh_Ivett
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Jó lezárása egy jó sorozatnak. Megszerettem a főszereplőket. A lelki fejlődésük jól leírt és látványos volt. Látszik, hogy nem minden fenékig tejfel, de kommunikációval minden nehézségen tovább lehet lépni. A nagybácsi kis magánakciója érthető, de kilógott a történetből.

>!
Laura_Krempf P
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Ritka öröm nekem, amikor megkedvelek egy könyvsorozatot és azt nem kaszálják el. :D Szóval nagyon örültem amikor láttam, hogy a trilógia teljes magyar nyelven.
(Annak pedig még jobban, amikor olvastam, hogy film lesz belőle!)
Elsőként a borító gyönyörű, kedvenc színem a lila!
Maga történet szépen folyik, bár voltak benne szálak melyeket én nem így varrtam volna el, vagy eleve hagyok lógni a levegőben az előző 2 könyvből, de nem én írtam a könyvet. :D
Továbbra is oda-vissza voltam Julia és Gabriel kapcsolatáért. Gabriel 2 és fél könyvön át ívelő őszinte rajongásáért, tiszteletéért, megbecsüléséért, hálájáért Julia felé. Viszont Julia nem igazán nőtte ki magát Nyuszi szerepéből szerintem. Paul kicsit rosszul látta ezt.
Bár az is igaz, hogy Julia viszonylag sokat fejlődött, és bár néhol kissé idegesítő volt a folyamatos önbizalomhiánya én meg tudom érteni, továbbá DE hé, végre nem egy tökkkéletes csillivilli főhősnő! :D Gabriel pedig végre nem volt seggfej. Kiegészítették egymást.
Egyébként az író elmehet kicsit a fenébe, hogy a végén rámhozta a frászt! Ja és azért is elmehet a fenébe, hogy tönkretette egy fiatal lány lelkét! Én meghagytam volna ezt a szerelmet, hogy még egy seggfej férfi változhasson meg, de hát ez van.

Összességében imádtam a teljes sorozatot, sőt mi több, a többiek véleménye ellenére „miszerint” túlírt, nekem rövidnek is érződött kicsit. Azt viszont végképp nem gondoltam volna soha, hogy valaha a kedvenceim között fogok számon tartani egy nyáltenger könyvsorozatot. De megtörtént.

Nagyon várom a filmet! Remélem hű lesz a könyvekhez amennyire csak lehet, és a kulcseseményeket megtartják. Ujjaim csuriban!

>!
Heni1983
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Az első rész örök kedvenc marad, annyira zseniálisan van megírva, egyszerűen leírhatatlan, mennyire érzékletesen tudott mindent kifejezni az író. A második részét nagy reményekkel kezdtem el olvasni, majd letört a fordítás és félretettem, el sem olvastam. Eltelt néhány év, mire elővettem az utolsó részét, ezt a kötetet. Nem tudom az első részéhez hasonlítani, hiszen tartalmában nem voltak benne akkora érzelmek, fordulatok, izgalmak, de tiszteletre méltó, hogy úgy is olvastatja magát, hogy „csupán” a főszereplők hétköznapjaiba látunk bele. Egy romantikus regény harmadik kötetében általában a szexjelenetek sokasodnak meg (és válik unalmassá a történet), itt hál'Istennek ilyen nem történt. Helyette kaptunk szerethető, átlag emberek életében is gyakran előforduló konfliktusokat, dilemmákat, megoldásokat, és egy tökéletes lezárást. Nagyon-nagyon megszerettem, rendkívül emberi és ezáltal beszippantó, élhető kis történet.

>!
ÁgiCica
Sylvain Reynard: Pokoli remény

Sokkal gyengébb, unalmasabb, mint az első két rész. Tele van – számomra – felesleges részletekkel. Túl sok benne a vallásos utalás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Leisa Rayven: Megtört Júlia
S. C. Stephens: Esztelen
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Sylvia Day: Melléd láncolva
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Sue Dylen: Enzo és Tilda
Borsa Brown: A maffia szívében