Pokoli ​erény (Pokoli erény 1.) 294 csillagozás

Sylvain Reynard: Pokoli erény

Sylvain ​Reynard világhódító útjára indult bestsellere felejthetetlen történet egy férfi megváltásáról és egy fiatal nő szexuális ébredéséről.

Gabriel Emerson professzor nappal Danténak, éjszaka pedig a csábítás művészetének a specialistája. Mivel biztos benne, hogy már elnyerte a helyét a Pokol alsóbb bugyraiban, régen lemondott a megváltásról, s értelmetlennek találja, hogy megfossza magát az élet örömteli bűneitől. És hogy minden vágyát kielégítse, beveti közismerten jó megjelenését és kifinomult csáberejét. Ám amikor a hallgatói között feltűnik az okos, csinos és ártatlan Julia Mitchell, akinek fájdalmasan ismerős angyalszemei vannak, minden korábbi cinikus meggyőződése megkérdőjeleződik.
A lány titokzatos bája, visszahúzódó szépsége és veleszületett jósága a végletekig bosszantja a férfi öntelt énjét, ugyanakkor mérhetetlen vonzalmat is ébreszt benne. Pedig jól tudja, hogy számára Julia tiltott gyümölcs. A lány iránti vonzódása és kettejük rejtélyes kapcsolata… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Margaréta könyvek Pioneer Books

>!
512 oldal · ISBN: 9789638942357 · Fordította: Kereki Noémi

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Emerson · Julianne Mitchell (Julia) · Paul Norris


Kedvencelte 51

Most olvassa 13

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ViveEe P>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

*Sóhaj* Ez a könyv önmagában felér egy trilógiával.. Nem egy habkönnyű olvasmány.
Az a helyzet, hogy kettő darab dolgot tudok mondani, amit igazán szeretek a könyvben. Gabriel tetkójának a története, ezáltal magának Gabrielnek a nagy története, mert az nagyon szép lett, és komoly témákat boncolgat. A másik Rachel. A legjobb fej karakter volt az egészben. És plusz fél csillag jár, mert az írónő, az utalásokból és hasonlatokból gondolom, Tolkien rajongó. Pacsi! :)
Ezenkívül.. minden egyszerűen csak fájt.
Nekem már az alapszituáció sem tetszik. Azt gondoltam, hogy összetalálkozik a két főszereplő, meglesz a szikra, és kezdődhet az izgalom. De nem. Az egész szerelmi sztorit kicsit taccsra vágja az, hogy abszolút nem úgy viselkedik Gabriel a lánnyal, mint aki megkívánta, ha mégis, az sem a személyiségének szólt. Viszont miután előjön a ködből, hogy ki ő, rögtön szerelmes lesz. Oh, really???
spoiler
Gabrielt őszintén szólva addig a röpke ideig tartó köztes állapotban kedveltem, amikor már nem volt akkora paraszt, de még nem is hányt szivárványt. De amúgy tudnám nézegetni, és khm egyebek, ha most mellém kerülne.
Julia… szívem, kiborító vagy. Én egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ennyit lehet sírni, bizonytalankodni, és ez a rengeteg szemkontaktus kerülés is nevetséges, de alávetett versenyt tuti nyernél vele. És már komolyan felpofoztam volna, amikor a 120. csetrest ejti el a földre.
A szüzesség téma kezelése is rettenetesen kínos. És szenvedünk nagyon sok oldalt néhány oldal végkifejletért. Egyébként semmi nem történik, ha kivesszük a hálaadási történéseket.
Volt, hogy mosolyogtam, mert voltak aranyos és szép részek, de ez mind annyi felesleges önbizalomhiány, önmegtartóztatás és csöpögés között volt, hogy elment a kedvem a következő résztől. Talán majd egyszer.

7 hozzászólás
Csoszi>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Kész. Vége. Másfél csillag és nem több. Fél csillag, mert megírták, lefordították (más kérdés, hogy hogyan), kinyomtatták, fél csillag a borítóért, és még egy fél, mert elolvastam.
400 oldal előjáték, 10 oldal beteljesülés, 100 oldal minden egyéb. Ennyi szenvedést, nyavalygást, könnyeket, földre szegezett tekintetet, megbántást, sértődöttséget, sajnálkozást, bocsánatkérést, elpirulást, elsápadást egyetlen könyvben sem olvastam még. Szinte már kívántam, hogy Gabriel és Julia úgy istenigazából egymásnak essen, de ugye addig nem csinálhattak semmit, amíg a férfi a lány tanára volt az egyetemen. Az utolsó pár oldalon végre megtörtént a csoda, a nagy egymásra találás, közben pedig azon szerencsétlenkedtek, hogy ki legyen felül. Na ekkor már elég cifrákat gondoltam magamban (és magamon kívül). A két főszereplő múltjában rejlő sötét titok, ami a feszültség fenntartását szolgálta, nem volt egy nagy durranás. Julia félénksége, Gabriel túlzásba vitt aggodalmaskodása, babusgatása kifejezetten idegesített. Egy nagy nyáltenger volt az egész, a rosszabbik fajtából.

4 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Kész kínszenvedés volt a könyv. Alig bírtam végigolvasni. Nagy nehezen végre egymásra találtak. Ezek után mégis kíváncsi vagyok a következő részre.

12 hozzászólás
bettina_s1997>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Már egyszer elolvastam az első két részt, de most, hogy megtudtam, készült belőle film is, muszáj voltam megint nekiállni.
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, nagy különlegessége, hogy az egész Dante és az olasz irodalom körül forog. Nem igazán emlékszem, hogy olvastam volna ehhez hasonló történetet.
A karakterek tetszettek, igaz, Julia kicsit esetlen volt sokszor, Gabriel pedig hozta a formáját, de a végkifejlet úgy tökéletes, ahogy volt. :D

Angyalkaa>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Nem is tudom mit írjak/értékeljek… Nekem nagyon vintatottnak hatott az egész…a fele könyv csak arról szólt hogy hogy nyavajognak…akarják-e egymást vagy nem..:/ maga a téma jó volt..hiszem ez a mai/mostani világba..bármikor,bárkivel megtörténhet…de hogy egy könyv ilyen legyen..:( de mégis imádtam olvasni..:) habár csak lassan haladtam vele..de nem azért mert nem érdekelt hanem mert kevés időm volt..elmerülni Gabriel és Julia világában…:) kíváncsi vagyok a folytatásra ;) remélem ez jobbra sikeredett :D

3 hozzászólás
csillagka P>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Angolul kezdtem neki, és sajnos (vagy a könyv szerencséjére) egy kukkot sem értettem belőle. Kicsit meghaladja a kezdőB2 romantikus szintet, mind tartalomban, mind formában.
Bevallom jól esett egy kicsit erősebben irodalmi művet olvasni mint amennyi az angol tudásom, attól függetlenül, hogy ez egy nagyon túl írt könyv. Gabriel egy igazi sznob, minden jó és rossz tulajdonságával egyetemben (rá a szerző azért nagyon vigyázott a rossz tulajdonságok megmutatásával) sajnos nekem hiányzott egy kis dagonya, egy kis esendő emberi gyarlóság, valójában mind a két főszereplőből. Nagyon steril, nagyon példabeszéd szagú, és nagyon de nagyon Dante ( a Poklát szeretem) Néha elgondolkozom milyen lehet az Észak-Amerikai oktatási rendszer, ha megengedi hogy egy prof csak és kizárólag egy szerző munkásságával foglalkozzon, és arról tartson egy egyetemi szemináriumot. Gazdag! Pazarló! Felszabadító!
Hosszú utazás volt, folytatni fogom, talán a testiség jót fog tenni, mert az ábrándokat azért néha kicsit untam.

KönyvMoly_1989>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Ez a könyv az a kategória, ami tetszett, de valamiért mégsem…. Annyira élvezetes volt olvasni a néhol szinte szépirodalmi sorokat, hogy néha mindenről elvonatkoztatva csak úgy faltam a fejezeteket. És ráadásul mindezt egy férfi tollából tehettem? Hatalmas piros pont!
DE, szinte végig kiakasztott a főszereplőnk. Hol az egyik, hol a másik. Egyik oldalról végtelen naivitás és gyerekesség, a másik oldalról enyhe őrület, megszállottság… Kész… Klinikai eset mind Gabriel, mind Julia.
Viszont az irodalmi utalások, az igényes fordítás és borító,félig elfeledtette velem szereplőink abberáltságát. Félig.

Brigi__>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Nem nagyon tudom, hogy mit írjak a könyvről, ezért inkább spontán leszek.
Az első benyomásra azt mondanám, hogy tiszta szürke 50 árnyalata. Megnéztem, mindkettő könyvet 2011-ben adták ki. Nem tudom, hogy a két író mennyire inspirálta egymást, de itt is megvolt a szende, elesett lány, az elcseszett srác, a még elcseszettebb háttérsztori, a mindenbe „belekotyogó" kishúg stb.
A közepénél már azt mondtam volna, hogy nem tetszik. Idegesített, hogy a lány ennyire esetlen, a srác meg ennyire defektes. De…
Aztán elérkeztem a végére. Sok mindent megmagyarázott a végén az író és rá kellett jönnöm, hogy minden ember más. Gabriel és Julia is más-más módon dolgozták fel a múltban történteket. Éppen ezért a cselekedeteiket, valamint a viselkedésüket nem becsmérelhetem, mivel nem tudom én hogyan reagálnék vagy dolgoznám fel a hasonló eseményeket.
Ugyanakkor nagyon hosszú volt a könyv. A lényeges események az utolsó közel 100 oldalon mentek végbe, ami számomra elvett az olvasás élményéből.
Pozitív volt azonban, ahogy Gabriel felnyitotta Julia szemét, hogy nem feltétlen csak külsőre lehet szép és csodálatos valaki. Akkora odaadással viselte gondját Firenzében, hogy csak ámultam.
Összességében számomra egyszer elolvasható kategóriába esik a könyv. Nem vagyok biztos benne, hogy a második részt elolvasom, de lehet lesz egy olyan pillanatom, hogy belevetem magam ismét Gabriel infernójába :)

2 hozzászólás
Angieolvas>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Nekem tetszett. Nem szoktam ilyen egyetemi tanár-diák kapcsolatokról olvasni, de ez egész szép történet. Lassan alakul ki köztük a szerelem. Szerintem jó kis romantikus sztori

Bajnoczianna>!
Sylvain Reynard: Pokoli erény

Szinte alig vártam, mikor megtudtam hogy film készült belőle. Izgatottan kezdtem el olvasni. Azonban a könyv felénél kezdtem azt érezni túl nyomó részt több érzelmes jelenet is helyet kapott benne, amely bizonyos kötetekben még hozzá is adott volna a regényhez, de itt nem ez történt. Úgyéreztem olvasás közben túl sok érzelmes rész és múltbéli emlékezés kapott lényeges részt, amelyre szerintem nem lett volna igazán szükség. A regény e nélkül egész jó olvasmány lehetett volna. Sajnos így nem lett a kedvenc kötetem.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Nem felejtettél el valamit? A lány gyorsan belenézett a hátizsákjába, hogy megvannak-e a kulcsai.
– Nem hiszem.
Gabriel Julia felé indult, a szemei elsötétültek.
– Semmi búcsúcsók a szegény, magányos Gabrielnek?
Julia nyelt egyet.
– A barátok nem úgy csókolnak, ahogy te.
A férfi addig közeledett, amíg a lány háta a bejárati ajtóhoz ért.
– Csak egy baráti puszi. Cserkész becsületszavamra.
– Voltál te valaha cserkész?
– Nem.

18. fejezet - 265. oldal

Faythe P>!

Amikor egy férfi egy nő előtt térdel, az az udvariasság kifejezése. Amikor viszont fordítva történik, az nem helyénvaló.

320. oldal

SzAngelika>!

Amikor a világon mindenki ugyanazt gondolja, és te vagy az egyetlen, aki mást mond, nagyon csábító hasonulni a többiekhez.

115. oldal, 10. fejezet

SzAngelika>!

A világ összes pénze nem ér fel egy élettel.

459. oldal, 31. fejezet

SzAngelika>!

Nélküled, Julianne, olyan, mint átvészelni egy véget nem érő éjszakát csillagok nélkül.

21. fejezet - 334. oldal

SzAngelika>!

A kedvesség a világ összes pénzénél többet ér.

334. oldal, 21. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: kedvesség
Csoszi>!

A kor nem feltétlenül tesz bölcsebbé.

322. oldal

nykyriana>!

– Semmi búcsúcsók szegény, magányos Gabrielnek?
Julia nyelt egyet.
– A barátok nem úgy csókolnak, ahogy te.
(…)
– Csak egy baráti puszi. Cserkész becsületszavamra.
– Voltál te valaha cserkész?
– Nem.

Faythe P>!

Néha az emberek, ha egyedül maradnak, csak a saját gyűlöletüket hallják meg. Néha elég a jóság, hogy megmutasd a gonosznak, ki is valójában.

192. oldal

10 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Pokoli erény sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Anna Todd: After – Miután
Jay Crownover: Rule
Leisa Rayven: Megtört Júlia