Éjféli ​uzsonnák 4 csillagozás

Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák

Ötmillió euró nagyon sok pénz. Különösen annak a fiatal lánynak, aki Milánóban, a Consoli utcában házfelügyelő. Pedig Ludovica éppen ekkora vagyont örököl Alessandra Pluda Cavallitól, a gazdag asszonytól, aki a híres festménygyűjteménye eladásából származó összeget nem családjára, hanem a ház rendjét és tisztaságát felügyelő lányra hagyja. Vajon miféle titok rejtőzik a különös végrendelet hátterében?

>!
Maecenas, Budapest, 2005
326 oldal · ISBN: 9632031237 · Fordította: Székely Éva

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Ninácska P
Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák

Egy regény. Egy regény, amely annyira magával ragadott már annak idején is, hogy számos alkalommal előveszem, újból és újból, néha teljesen végig olvasom, néha csak egy kis részletet, csak hogy kicsit abban a világban éljek, amely oly' remekül szemlélteti az olaszok mindennapjait…
Szeretnék ott lenni Lula mellett, amikor articsókatortát, vagy éppen bazsalikomos metélt tésztát készít, és örömmel olvasom a rengeteg szuper receptet, amelyek színesítik a könyvet.
Szórakoztató, gyönyörű, egyedi!
Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, aki kikapcsolódásra vágyik…

>!
Anó P
Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák

Szòrakoztatò, több szàlon futò, az időben ugràlò csalàdregèny. Lehetetlen Lulàt nem szeretni, s a vègère minden szâl kibogozòdik, s az ő èlete is értelmet nyer.


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

– Tudod, kislánykoromban éjszaka hébe-hóba fölkeltem, és főztem magamnak egy tál spagettit. Azt mondják, nem valami egészséges dolog. De mondhatom, utána remekül aludtam – mesélte.

285. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

– Ma citromos borjúszeletet sütöttünk. Olyan gyönge, hogy elolvad a szájban, nem csak citromlét, fűszeres rizlinget is használtunk hozzá.

229. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

Az aranyló szeptember végi napfény beragyogta Carlo Cajani ügyvéd milánói irodájának elegáns tárgyalótermét.

(első mondat)

>!
Ninácska P

De itt igazi szerelemről van szó. Mert csak a szerelem lehet olyan vak, hogy nem látja a kitágult pórusokat, a kopaszságot, meg az összes hibát, ami a korral jár – magyarázta két korty csokoládé közt Dorina.

194. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

– Mert csak a szerelem lehet olyan vak, hogy nem látja a kitágult pórusokat, a kopaszságot, meg az összes hibát, ami a korral jár – magyarázta két korty csokoládé közt Dorina.

194. oldal

>!
Ninácska P

Lula arra gondolt, articsókatortát készít, de rájött, hogy kevés hozzávalót hozott magával. Elhatározta, jó sok krumplit tesz bele, az articsókáéhoz illik a burgonya íze. Nagy darabokra vágta, s vízben meg fehérborban megfőzte, petrezselymet is dobott bele. Az articsókát vékony szeletekre vágta. Brisée-t készített: liszt, kukoricaolajból készült margarin, víz és só kellett hozzá. Gyorsan simára gyúrta, s félretette pihenni.

218. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

2 hozzászólás
>!
Ninácska P

– Szeretlek, Lula. Soha ne változz meg! Maradj mindig ilyen, szerelmem.

327. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

A lány visszatért a konyhába, egyesítette a két kalácstésztát, s tett még bele kandírozott gyümölcsöt. Jól kidolgozta a finoman illatozó tésztát, majd betette a sütőbe. Két óra közepes lángon, hogy szép magasra süljön.

325. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

– Anyám mindig azt mondta, hogy a készen vett karácsonyi kalács nem olyan jó, mint a házi. És ha igaz, hogy a szeretet jele, jó lenne, ha ezek az emberek tudnák, mit érzünk irántuk – magyarázta Lula.

324. oldal - Éjféli uzsonnák (Maecenas, 2005)

>!
Ninácska P

– Azt én nem tudom, de biztos, hogy ilyen sokféle színű embert nem lett volna szabad teremteni.

219. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Laura Esquivel: Szeress Mexikóban!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták
Anthony Capella: A jégkirálynő
Catherine Banner: Ház az éj peremén
Jennifer Probst: Trükkös házasság
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Ippolito Nievo: Egy olasz vallomásai
Federica Bosco: Vigyázz rám, angyal