Dramacon ​1. (Dramacon 1.) 124 csillagozás

Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Amikor az amatőr író, Christie élete első anime-találkozóján elfoglalja a helyét a művész-közben, azt hiszi, ez jó alkalom lesz, hogy népszerűsítse saját mangáját. A könyv rajzolója nem csak az alkotótársa. De amikor beleszeret egy idegen srácba, minden bonyolulttá válik. Mit teszel, ha tudod, hogy akit szeretsz, pár nap múlva kilométerekre lesz tőled?! A webes képregények veteránja, Svetlana Chmakova szórokoztató, romantikával átszőtt betekintést nyújt az anime-találkozók világába – ahol néha két ember is tömegnek számít!

>!
Mangattack, Győr, 2007
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639615762 · Fordította: Pap Zoltán, Sárközy Bence · Illusztrálta: Svetlana Chmakova

Kedvencelte 21

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

„Matt: Ha azt hiszed, te vagy a kémek királynője, elszomorítalak – NEM vagy az.”

Most nagyon örülök, ezer éve elakartam olvasni, erre a barátnőm közli velem neki megvan.
Kicsit morcos lettem, mert tudja miket próbálok beszerezni, mégis csendben maradt. Ejnye….

Igazán vicces és aranyos.
A sztori sablonos és kiszámítható, mégis már zsebkendőre volt szükségem, mert ömlött a könny a szememből a nevetéstől és a romantikától is,akár milyen kis csöpögősnek éreztem néhol.
A karakterek pedig hatalmas formák, imádtam az egészet úgy ahogy van. ♥

schesztiஐ>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Nem volt egyszerű beszerezni, de iszonyatosan örülök, hogy sikerült!!! :)
Két mondocon-nal a hátam mögött imádtam az első kockától az utolsóig! Komolyan mondom, még a rajzoláshoz is kedvet kaptam, pedig ahhoz aztán semmi tehetségem. :DD
Csodajó elmerülni ebben a világban, és olyan jó róla olvasni. Sok mindent nem is tudtam (látszik, hogy azért még mindig kezdőnek számítok :D), úgyhogy az új infómorzsáknak is örültem. :)

Vaklarma P>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Mivel ez volt kb. a negyedik manga, amit olvastam, már rutinosan hátralapoztam a kezdéshez, de idővel rájöttem (némi reklám, ismertető, kulisszatitok, rajzpályázat meg egyéb engyembengyem után) hogy ez nem olyan mint a többi, mert itt orosz-kanadai a szerző, ezért előröl és balról jobbra kell olvasni, mint más rendes könyvet. Más volt abban is, hogy amiket korábban olvastam. Azok inkább fantasy jellegűek voltak, ez pedig – nos az ami a címlap alapján sejthető – nem fantasy, és lányoknak készült, úgyhogy inkább a romantika, a helyes szereplők (eleve vicces rajzolt képregény csávókat meg spinéket helyesnek nevezni, de ez a helyzet) és persze a lelki folyamatok állnak a középpontban. A lapozás miatt könnyebb volt dekódolni, de az, hogy néha közelről, néha karikatúraként távolról, ráadásul változó ruhában és frizurával ábrázolják a szereplőket, kicsit nehezítette az értelmezést. Ráadásul tele volt olyan idegen kifejezésekkel, amik biztos teljesen egyértelműek annak, aki rendszeresen olvas ilyesmit vagy jár mangaconra, de számomra teljesen értelmetlenek voltak. Például hogy aszongya „több bisi kellene” egy mangába. Rákerestem a neten, de csak valami bison fajtájú bölényre dobott ki találatot, így végül megkérdeztem a (japán és animefan) kishúgomat, és azt mondta, ez valami olyasmit jelent, hogy helyes, szóval talán a helyes szereplőket hiányolták. A nehézségek ellenére egy idő után egészen megkedveltem a sztorit, úgyhogy nem kizárt, hogy a többi részt is kiveszem a könyvtárból. Legalább gyakrabban beszélek a húgommal ;-)

Lahara IP>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Imádom a rajzolását!
Nálam mindig a rajzstílus az első, és imádom a szereplőket is, mert a szereplők jelleme a második.

Leah P>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Ó! Hát én ezt imádtam :D
Olyan jó conos hangulata van az egésznek :D

Amikor animeadditson kerestem rajzolásról-cosplayezésről szóló mangákat-animéket jött ki ez (is.) Van magyarul is . Hmm ezt bekell szereznem !! (ez volt kb 2 évvel ezelőtt :D )

Olyan jó volt kicsit conos hangulatot hangulatot árasztott (Pont 2 héttel con után úgyhogy még friss élményekre tudok építeni :D).
Többször föl röhögtem hangosan :D

Amikor befejeztem az első gondolat : hmm örülök h itt vannak a folytatások :D
Egyhuzamba kiolvastam az egész sorozatot ^^

diamondfox>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Nagyon cuki a történetet, drámával vegyítve az egész. A cím itt nagyon találó, a karakterek pedig teljesen reálisak, nagyon tetszik :) Életem első mangája volt, sajnos a második részét kölcsönadtam évekkel ezelőtt és soha többé nem láttam… pedig úgy elolvasnám megint az egészet!
Ebből pedig anno Németországban még rajzoltam is unalmamban… a sok chibifigura a kedvencem! Chrissie nyers őszinteségét jelentették.

dorkabuba>!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

    Ez a kis cukiság volt életem első mangája még anno felső tagozatosként. Persze azóta teljesen megfeledkeztem róla, és csak kölcsön példányom volt anno belőle. De mostanság, már nem is emlékszem, miért, eszembe jutott, és molyon még utolsó, tulajdonosaiknak nem kellő példányokat megvettem. És annyira boldog vagyok velük. Ahogy elkezdtem, csak úgy záporoztak az emlékek. Vagyis senki ne várjon tőlem objektív megítélést, ez nem az a könyv, amiről tudok adni.
    Mindegyik kötet ugyanazon a conon játszódik, persze mindegyik egy-egy évvel később az előzőnél. Christie egy aranyos, kicsit hebrencs lány, tele van élettel. És nem mellesleg a saját mangájának írója, a barátja pedig a rajzoló. Igazából nincs semmi különleges a történetben, de jó az íve, sodor magával, és nem utolsó sorban jókat lehet mosolyogni rajta. Sőt, komoly témához is nyúl spoiler, és persze nem dolgozza fel teljesen, de nem nyílt a bicska a zsebemben. A reakció adekvát, és az olvasóban is feloldódik a végére a feszültség. A rajzolást is nagyon szeretem, még az arcok is nagyon kifejezők. (Szerintem ez a legjobban sikerült a háromból egyébként.)
    Végtelen szerelem (mármint tőlem a kötet felé.)

Justabookworm7 >!
Svetlana Chmakova: Dramacon 1.

Humoros, könnyed, szórakoztató, és teljesen ki tudja kapcsolni az embert; nagyon magával ragadó.


Népszerű idézetek

Lahara IP>!

Matt: Ha azt hiszed, te vagy a kémek királynője, elszomorítalak – NEM vagy az.

161. oldal

Szelén>!

Valahol biztosan illegális, ha valaki ilyen penge!

113. oldal


A sorozat következő kötete

Dramacon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elle Kennedy: The Deal – Az üzlet
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Helena Hunting: Legyél a kalandom!
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Epic – Pazar
Cat Lavoie: Sülve-főve, mindörökre
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 3.
Bucsi Mariann: Érintés
Anne L. Green: Titkok előszele
Anne L. Green: A tűzzel játszol
Anne L. Green: Elfojtott indulatok (novella)