Pettson ​horgászni megy (Pettson és Findusz) 85 csillagozás

Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Rosszkedvem van és nyugalmat szeretnék! – fakad ki egy őszi reggelen Pettson. Findusz rögtön azon kezd morfondírozni, mivel is vidíthatná fel morcos gazdáját. Elmehetnénk horgászni – javasolja végül –, attól biztos jókedved lesz. Pettson azonban nem akar kimozdulni. Kint minden hideg és nyirkos, pedig fel kéne ásni a krumpliföldet, és a tüzelő is elfogyott. Ám a kandúrt nem akármilyen fából faragták: kitalálja, mitől múlik el az öreg rosszkedve, sőt talán még arra is sikerül rávennie, hogy munka helyett vele játsszon…

Eredeti mű: Sven Nordqvist: Stackars Pettson

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
General Press, Budapest, 2015
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639598515 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
>!
General Press, Budapest, 2005
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639598518 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Findusz · Pettson


Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Feltétlenül kellett még Pettsont hoznunk a könyvtárból, mert nagyon megszerettük őket. Ez is nagyon kedves rész volt, és csak azért 4,5 csillag, mert a karácsonyos volt az abszolút öt csillagos, ahhoz képest ez egy árnyalattal gyengébb volt, nekem. Adélka imádja felfedezni a rajzokon az apró kis figurákat, akik semmilyen állatra sem hasonlítanak, de a legváratlanabb helyeken tűnnek fel:))

4 hozzászólás
>!
dianna76 P
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Többedik Pettson könyvem. Habár Findusznak köszönhetően ebben is volt humor, mégsem tetszett annyira. Talán mert Pettson viszont kedvetlen… Persze, ha az embernek olyan macskája van, mint őneki, akkor hamar megjön a jókedve. Még mindig szeretem a böngészhető, humoros illusztrációkat. Az viszont meglepett, hogy az öreg is elveszítheti a türelmét, és haragos is tud lenni. De a mesehősök is csak emberből vannak vagy éppen macskából.

>!
General Press, Budapest, 2005
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639598518 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
2 hozzászólás
>!
_natalie_ I
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

…egyetlen szerencséje ennek a mogorva Pettsonnak, hogy Findusz nem olyan családból származik, mint aki hamar feladja a jókedvre derítést. különben az öreg még most is az ablak előtt ülne, és azon tanakodna, hogy mit ne csináljon inkább: inkább ne ássa fel a kertet, vagy inkább ne hasogasson fát. olyan ez a Pettson, mint az őszi idő – borús. Findusz-bindusz pedig, ez a csupacsel macska, igazán szeretni való lélek. olyan, mint egy kisgyerek. jól ki lett találva, na. és persze, hogy a végén Pettson mégis horogra akad.

>!
Gyöngyi69
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Ma igazán el voltam kényeztetve, a férjem munkamegbeszélésen volt, így szabadon nézelődhettem órákon át egy könyvesboltban. Belefért az időmbe egy-két rövid lélegzetű könyvecske kiolvasása, köztük Pettson és Findusz története. Nagyon kedves kis történet, egy rosszkedvű öregemberről, és az őt szerető macskájáról, aki mindenféle furfangot kitalál, hogy jobb kedvre derítse gazdáját. Nincs pedig könnyű dolga, Pettson nem egykönnyen adja meg magát, de Findusz kitartó, mert neki fontos, hogy a gazdi jól érezze magát a bőrében. Állhatatosságának meg is lesz az eredménye, a könyvecske végére nem csak mi vigyorgunk, hanem Pettson is.

>!
alaurent P
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Annyira jók ezek a történetek! Minden borús napra kellene valaki, aki nem hagy elborongani, és élete kockáztatásával is szórakoztat. Vagy nem, de a történet ettől még remek.

>!
Róka P
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Szegény Pettson. Teljesen át tudtam érezni, velem is előfordul olykor, hogy olyan kedvetlen vagyok, semmihez sincs kedvem, bármibe belekezdek, nem köt le. Bár az eső az én kedvemet nem töri le, sőt, ki is nyitom az ablakot olyankor, ha nincs túl hideg, mert szeretem hallgatni, ahogy esik. Olyan hangulatos.

>!
Szávitrí SP
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Amikor elkezdtem a könyvet pont olyan pocsék kedvem volt, mint Pettsonnak. Kár, hogy nekem nincs egy macskám, aki elrángasson horgászni, de azért kicsit jobb kedvem lett a történettől.

>!
ggizi P
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Hogyan tudja Findusz felrázni Pettsont a morcos mélabújából? Nem egyszerűen, de szerencsére Findusz nem adja fel! :)

>!
Maya
Sven Nordqvist: Pettson horgászni megy

Mese egy emberről, aki emberszámba veszi a macskáját, vagy egy macskáról, aki mindenre rá tudja venni a gazdáját. Ki lehet nevetni őket, vagy el lehet gondolkozni rajta: mi is kell ahhoz, hogy abbahagyjuk a szomorkodást, vagy épp dühöngést, mit tehetnénk azért, hogy (ember)társaink jobban érezzék magunkat melletünk/velünk.


Népszerű idézetek

>!
Maya

– Maradj már nyugton!! – mordult rá Pettson, és mélyet sóhajtott: – Micsoda pocsék nap… Olyan vacak idő van, semmihez sincs kedvem!
– Remek – örült meg Findusz –, akkor egész nap játszhatunk!
– Neeem! – hördült fel Pettson.
– Játssz csak szépen egyedül! És ha szabad kérnem, máshol.
– Egyedül, egyedül, máshol, máshol! De én veled akarok játszani! Itt és most! Játsszunk macskadörzsölőst, te lehetsz a macska!
– Nem – morogta Pettson, és kibámult a távolba. – Nincs időm, fát kell vágnom. De nem akarok. Fel kéne ásnom a krumpliföldet. De ahhoz sincs kedvem. A legszívesebben itt ülnék egész nap, és csak sajnálnám magam.

Kapcsolódó szócikkek: Findusz · Pettson
>!
Maya

– Azt a macska mindenit! – kuncogott Pettson. – Te aztán tudod, hogyan érd el, amit akarsz.

Kapcsolódó szócikkek: Pettson

A sorozat következő kötete

Pettson és Findusz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Selma Lagerlöf: Csodálatos utazás
Timo Parvela: Miú és Vau
Kálmán Jenő: Sicc a Szaharában
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Julia Donaldson: A Graffaló
Walt Disney – Az Oroszlánkirály
Nicholas Oldland: A vadvízi kaland
Bonny Becker: Medve aludni megy
Oliver Jeffers: Fent és lent
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor