2. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Findusz ​elköltözik (Pettson és Findusz) 185 csillagozás

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pettsonnak elege van abból, hogy minden reggel Findusz ugrálására ébred. A kandúrnak pedig abból van elege, hogy nem csinálhatja azt, amit akar. Ezért elhatározza, hogy keres egy olyan helyet, ahol kedvére kitombolhatja magát. A használaton kívüli kerti vécé tűnik a legalkalmasabbnak, és Pettson segítségével szépen be is rendezkedik ott.
Csakhogy mi lesz vele, ha borús az idő és egyedül érzi magát? Vagy ha rókák ólálkodnak a ház körül?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634522782 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
>!
General Press, Budapest, 2021
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634522782
>!
General Press, Budapest, 2019
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634522782 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Findusz · Pettson


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

Citrompor>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Az Ismered Pettsont és Finduszt? lapozóval léptünk be az izgága és mégis nagyon szerethető kandúr és kedves gazdája világába. Akkor azt mondtam, hogy jópofa bevezető volt a csalafinta palacsintasütési akció, de még nem nyűgözött le teljes mértékben. Jelentem, a sorozat címadó párosa most már tartósan megnyert magának! Findusz költözése még úgy is nagyon szórakoztató volt számomra, hogy off eléggé kiszámítható a történet cselekménye. A lekváros palacsinta finom humorral fűszerezve ezúttal is garantált. :)
A kiadási információk között olvastam, hogy a szerző a művet eredetileg színház számára írta, és a könyv a színházi forgatókönyv alapján készült. Nem vagyok kifejezetten színházrajongó, de ezt még én is megnézném! Akkár többször is. ;)

Kiss_Julianna>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Nagyon szeretem ezt a cicát!!!! Olyan mint egy kisgyerek. Mint egy nagypapa és unoka. Így tudnám igazán megfogalmazni Finfusz és Pettson kapcsolatál. Jöhet a következő történet.

ziara>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Fura is lenne, ha egy sorozat minden egyes darabja teljsene azonos színvonalú lenne, nekem ez most nem 5-ös, „csak” 4,5-es. Ez volt a tegnap esti olvasmányunk Adélkával. Kevesebb volt benne a mukla meg az egyéb megfigyelni való, de a párbeszédek továbbra is imádnivalók, nagyon élveztük, csak nekem ez a történet nem volt olyan hú, de…. Ettől függetlenül, Pettson és Findusz továbbra is a szívünk csücske!!!!!

Uzsonna>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Megemelem kalapom Pettson előtt, ahogy kezelte a Findusz szeleburdiságából adódó konfliktust. És milyen szórakoztató és élvezet volt erről olvasni, illetve rajzokat böngészni! Finom humor fűszerezi meg az idilli történetet, egyszerűen nem lehet nemszeretni! A rajzokat is érdemes átböngészni, a részletek is sok poént hordoznak. spoiler
@Hintafa emlékére olvastam el, kedvencei közül választva a gyermek- és ifjúsági irodalom köréből.

1 hozzászólás
cseri>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Múltkor az Állatkórház, most ez mentett meg egy vonatutat (illetve az utasokat az őrjöngéstől). Ezért már rögtön ötös. De amúgy is tetszett. Pettson mester igazán jó pedagógus, kíváncsi vagyok, mit kezdene Andrással, mert hozzá képest Findusz kispályás.

dianna76 P>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Nem értem, hogy miért csak most kerültek elém Pettson történetei. Nagy kár!! Tényleg csúcsok ezek a mesék. Bár nálam még mindig a szép mesék, a mondani valóval rendelkezők vannak az élen, kellenek ilyenek is, ilyen csupa humor és kacagás mesék. Findusznak erről a kora reggeli ágyban ugrálásáról eszembe jutott, hogy engem édesanyám anno a perzsacicám szobámba engedésével keltett sulis napokon. Cirmi cica felugrott az ágyamra, s hozzám bújva hangos dorombolásba kezdett. Imádtam… Findusz reggeli műsora valóban idegesítő lehetett szegény Pettsonnak. Azt aláírom, hogy a macskáknak kell egy kis reggeli torna, egy jó nagy nyújtózkodás, hátdomborítás, Na de ez az ugrálás! Elég vicces gondolat volt, hogy Findusz a régi udvari wc-t vegye birtokba, mint alvóhelyét. Nekem nagyon tetszett, hogy aztán Pettsonnak hiányérzete lett, ahogy eljött az este. Hiába, ez az egymáshoz kötődés, meg a szeretet. És de cuki volt, ahogy Findusz Pettson hónaljárkában aludt el, miközben ő a Csízmás kandúrt olvasta neki. Hát mi mást is olvashatott volna esti mese gyanánt?
Az illusztrációkon megint volt mit szemlélődni. Findusz ebben a csíkos naciban… A palacsinta dobálás sem volt piskóta! Egyszerre több is repkedett a levegőben. A tyúkok pedig megint mindenhol ott tébláboltak. De a tyúkok nem csak téblábolnak, hanem mindenbe belecsipegetnek. Még a ragasztóba is!
Aranyosak ezek a könyvek nagyon! Hozom is ki a könyvtárból a többi kötetet, csak most nem fértek már bele.

>!
General Press, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434236 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
2 hozzászólás
Habók P>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Ez a mese csak néhány oldal (de nagyon kedves néhány oldal!), „elolvasása” viszont egész napot vett igénybe. Merthogy a rajzok… Pettson hálósipkája, a rengeteg szemüveg, a könyvek az ágy alatt, a csiga a házával, a szundikáló tehenek, a tapétázó tyúkok, a leeső palacsintát serpenyővel váró egér… minden oldal egy-egy ráadás-mese.

Trudiz >!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Annyira imádom ezeket a történeteket!
Szinte nem tud olyat írni SN, ami nem lenne a kedvencem. Teljesen egyszerű témát boncolgat, de azt mesterien! Most Findusz ugrálása bosszantja kissé Pettsont, s ezen próbálnak úrrá lenni, megoldást találni rá… Keresik a különböző véleményük közös nevezőjét, kedvesen. Megtalálják? Sikerül nekik? Olvasd el, megtudod!
Örömmel ajánlom! :)

Amrita I>!
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Kicsit megijedtem a könyv címétől hogy ez majd valami melankolikus izé lesz felnőtté válásról, elengedésről meg ilyenektől ezért halogattam az olvasását de aggodalomra semmi ok. Ez is ugyanolyan békésen hülye mint az összes többi. Findusz nem akar annyira felnőni. És én sem.


Népszerű idézetek

timeja>!

– Ma éjszaka különösen sok a róka odakint. Minden szerdán ez van.
– De ma nem szerda van – mondta Pettson.

Kapcsolódó szócikkek: Findusz · Pettson
timeja>!

Findusz egész nap bent volt a házikójában. Először ugrált, majd takarított egy kicsit, aztán megint ugrált, később kiűzött egy pókot, utána újból ugrálni kezdett, aztán meg jöttek a tyúkok, és ők is ugrálni akartak, de nekik nem volt szabad.

Kapcsolódó szócikkek: Findusz
Trudiz >!

Egy macskának azonnal el kell kezdenie tornázni, ahogy felébred. Különben úgy elmerevedik, mint egy öregember, és csak csetlik-botlik jobbra-balra.

TTauriel>!

-Azt ígérted, hogy nem állsz neki minden reggel négy órakor ugrálni!
-Miért már négy óra van? – csodálkozott Findusz. – Azt hittem, csak fél öt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Harcos Bálint: A boszorkánycica
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Marék Veronika: Boribon cicája
Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó
Liane Schneider: Bori cicát kap
Jujja Wieslander – Tomas Wieslander: Mú mama kunyhót épít
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Lévay Erzsébet: Micike és az egér
Valerie Thomas: Winnie és a sárkánygyerek