Findusz ​elköltözik (Pettson és Findusz) 77 csillagozás

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pettsonnak elege van abból, hogy minden reggel Findusz ugrálására ébred. A kandúrnak pedig abból van elege, hogy nem csinálhatja azt, amit akar. Ezért elhatározza, hogy keres egy olyan helyet, ahol kedvére kitombolhatja magát. A használaton kívüli kerti vécé tűnik a legalkalmasabbnak, és Pettson segítségével szépen be is rendezkedik ott.
Csakhogy mi lesz vele, ha borús az idő és egyedül érzi magát? Vagy ha rókák ólálkodnak a ház körül?

Eredeti mű: Sven Nordqvist: Findus flyttar ut

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2017
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634520221 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
>!
General Press, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434236 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Findusz · Pettson


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Fura is lenne, ha egy sorozat minden egyes darabja teljsene azonos színvonalú lenne, nekem ez most nem 5-ös, „csak” 4,5-es. Ez volt a tegnap esti olvasmányunk Adélkával. Kevesebb volt benne a mukla meg az egyéb megfigyelni való, de a párbeszédek továbbra is imádnivalók, nagyon élveztük, csak nekem ez a történet nem volt olyan hú, de…. Ettől függetlenül, Pettson és Findusz továbbra is a szívünk csücske!!!!!

>!
cseri P
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Múltkor az Állatkórház, most ez mentett meg egy vonatutat (illetve az utasokat az őrjöngéstől). Ezért már rögtön ötös. De amúgy is tetszett. Pettson mester igazán jó pedagógus, kíváncsi vagyok, mit kezdene Andrással, mert hozzá képest Findusz kispályás.

>!
Amrita I
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Kicsit megijedtem a könyv címétől hogy ez majd valami melankolikus izé lesz felnőtté válásról, elengedésről meg ilyenektől ezért halogattam az olvasását de aggodalomra semmi ok. Ez is ugyanolyan békésen hülye mint az összes többi. Findusz nem akar annyira felnőni. És én sem.

>!
Ferger_Jolcsi P
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Adott egy magányos, idős bácsi, akinek minden élvezetet és társaságot csak a macskája jelent számára. Az ő társasága élteti, csak rá számíthat és csak ő van mellette. Egy nap azonban ez a cica különválik tőle, önállósodni akar, hogy ugrálhasson az ágyán… Azonban nagyon hamar rájön mindkét fél, hogy milyen nagy szükségük van egymásra. Hogy mennyire szeretik egymást, és hogy így külön élni már teljesen más, így visszatér minden a régi kerékvágásba.

>!
dianna76 P
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Nem értem, hogy miért csak most kerültek elém Pettson történetei. Nagy kár!! Tényleg csúcsok ezek a mesék. Bár nálam még mindig a szép mesék, a mondani valóval rendelkezők vannak az élen, kellenek ilyenek is, ilyen csupa humor és kacagás mesék.
Findusznak erről a kora reggeli ágyban ugrálásáról eszembe jutott, hogy engem édesanyám anno a perzsacicám szobámba engedésével keltett sulis napokon. Cirmi cica felugrott az ágyamra, s hozzám bújva hangos dorombolásba kezdett. Imádtam…
Findusz reggeli műsora valóban idegesítő lehetett szegény Pettsonnak. Azt aláírom, hogy a macskáknak kell egy kis reggeli torna, egy jó nagy nyújtózkodás, hátdomborítás, Na de ez az ugrálás! Elég vicces gondolat volt, hogy Findusz a régi udvari wc-t vegye birtokba, mint alvóhelyét. Nekem nagyon tetszett, hogy aztán Pettsonnak hiányérzete lett, ahogy eljött az este. Hiába, ez az egymáshoz kötődés, meg a szeretet. És de cuki volt, ahogy Findusz Pettson hónaljárkában aludt el, miközben ő a Csízmás kandúrt olvasta neki. Hát mi mást is olvashatott volna esti mese gyanánt?
Az illusztrációkon megint volt mit szemlélődni. Findusz ebben a csíkos naciban… A palacsinta dobálás sem volt piskóta! Egyszerre több is repkedett a levegőben. A tyúkok pedig megint mindenhol ott tébláboltak. De a tyúkok nem csak téblábolnak, hanem mindenbe belecsipegetnek. Még a ragasztóba is!
Aranyosak ezek a könyvek nagyon! Hozom is ki a könyvtárból a többi kötetet, csak most nem fértek már bele.

>!
General Press, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636434236 · Fordította: Csépányi Zsuzsanna · Illusztrálta: Sven Nordqvist
2 hozzászólás
>!
Roni_olvas
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Ez volt az első könyvünk Pettsonról és Finduszról, mi először a DVD változatát ismertük meg. Az is örök kedvenc és a lányok rengeteget nézik.
De a könyv! Hát az páratlan! A történet aranyos, a párbeszédek és a karakterek hihetetlen kedvesek, megmosolyogtatóak!
Az illusztráció csodálatosan részletgazdag és vicces (mindig a legapróbb részletekben van a legnagyobb humor elrejtve!) de nemcsak emiatt látom magam előtt az igazi lassú, nyugodt természetű, kicsit butuska Pettsont és a kajla, eleven, de nagyon szeretetreméltó macskáját. A történet és a dialógusok elevenítik meg őket igazán.
Örülök, hogy megvettük ezt a könyvet. Örülök, mert így Pettson és Findusz minden este vidámságot és békét csempésznek az otthonunkba…

13 hozzászólás
>!
psych P
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Imádom a rajzokat és Finduszt, az egészet úgy, ahogy van! :)

>!
anni_olvas
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

Szuper könyv arról, hogy nem is olyan jó egyedül élni, sokkal élvezetesebb megosztani az élményeket még akkor is, ha cserébe alkalmazkodni kell (kéne). Mindez a megszokott humoros stílusban, fantasztikus illusztrációkkal.


Népszerű idézetek

>!
timeja

Findusz egész nap bent volt a házikójában. Először ugrált, majd takarított egy kicsit, aztán megint ugrált, később kiűzött egy pókot, utána újból ugrálni kezdett, aztán meg jöttek a tyúkok, és ők is ugrálni akartak, de nekik nem volt szabad.

Kapcsolódó szócikkek: Findusz
>!
timeja

– Ma éjszaka különösen sok a róka odakint. Minden szerdán ez van.
– De ma nem szerda van – mondta Pettson.

Kapcsolódó szócikkek: Findusz · Pettson

A sorozat következő kötete

Pettson és Findusz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Selma Lagerlöf – Ilse Binting: Nils Holgersson csodálatos utazása
Selma Lagerlöf: Csodálatos utazás
Walt Disney – Macskarisztokraták
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Bálint Ágnes: Gücülke és cimborái
Walt Disney – Hamupipőke – Lucifer születésnapi ajándéka
Walt Disney – Állatmesék
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Végvári Imre: Jövőmenők
Szabó T. Anna: Tükörcicák