Fedezd ​fel Pettson és Findusz farmját! (Pettson és Findusz) 24 csillagozás

Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Ismered az öreg Pettsont és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami vicces. Hogy milyen vidáman élnek együtt, te is megtudhatod, ha figyelmesen átböngészed a képeket. Ha elég kíváncsi vagy, talán azokat a különös, apró lényeket is felfedezheted, akik a farmon együtt élnek Pettsonékkal. De vigyázz, a muklákat nem mindenki láthatja!

Eredeti cím: Komm mit zu Pettersson und Findus!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
General Press, Budapest, 2012
12 oldal · ISBN: 9789636433994

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
imma A+P
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Részemről a szalámis kenyeret reggeliző tyúkok még beleférnek, de a lágytojás már kicsit túlzás. A muklákért meg örök hála. Juli a múltkor a városban felsorolta, milyen játékállatokat lát a kirakatban: medve, pocok, mukla. Nagyon tetszett :) (Amúgy én sem bírtam megállapítani, mi is akart lenni.)

2 hozzászólás
>!
Tíci SP
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Nem ismertem a sorozatot, de böngésző és gondoltam, tetszeni fog neki, így kihoztuk a könyvtárból. Jól gondoltam, már folyamatban van a saját példány beszerzése :)
Szereti keresgetni a képeket, főleg a muklákat, meg van benne citromsárga busz, úgyhogy neki már minden boldogság.

2 hozzászólás
>!
HoneyBunny
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Böngésző. A szaros imádta, és most nagyon szeretne muklákat tartani.

>!
Pennmenelien P
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Egy jó is böngésző könyv, tele mindenféle képpel, amin jó sok mindent lehet megkeresni, megtalálni. Minden képnél ki vannak emelve az oldalak szélén, hogy mit keress meg, de ez egy idő utan biztos uncsi. Szóval elő a szemüvegekkel és nézzük miket lehet még találni, mert számtalan csodás és hétköznapi dolgot.

>!
Amrita I
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

A barátnőm 2,5 éves kisfiának segítségével a célközönségen is teszteltem: működik! :) A barátnőm szerint a fiának még nincs türelme kivárni az ovisoknak szóló, hosszabb meséket, „mindig lapozni akar”. Bár játszótéren próbáltuk ki, ahol a csúszda meg a homokozó is ott volt, azért leült a könyv mellé is. (Néha rá:D). Érdekelték a képek, nézegette, szívesen kereste a képen a különböző tárgyakat és figurákat, de kellett neki segíteni, egyedül sokszor nem találta meg a sok apró részlet között. Ha a megkeresendő figurák nagyobbak lennének és jobban kiemelkednének a környezetből akkor jobb lenne. (A biliül szolgáló csészét simán megtalálta, de a pici ivócsészét csak segítséggel).
Szerintem hasznos hogy van ilyen kemény papírból levő foglalkoztatókönyv része is a sorozatnak, a célközönségnek láthatóan erre is van igénye nem csak a hosszú mesékre. És jó hogy így „bele lehet nőni” fokozatosan a nagyobbaknak szóló részekbe.
Én személy szerint örültem hogy viszontláthatom Finduszt és Pettsont, még ha ilyen egy-egy soros dolgok erejéig is.

>!
Gyöngyi69 
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Nem akartam nagyon lehúzni, de aztán végiggondoltam olyan praktikus szempontok szerint, mint hogy megvenném-e a gyerekemnek. Nem. Gondolatban összehasonlítva más, hasonló stílusú könyvekkel is határozottan alulmarad.
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy egy unalmas várakozás közben egy ügyes szülő -foglalkoztatókönyvnek használva le- tudja kötni érdeklődő csimotáját vele egy időre.

>!
mini_moly
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Jól van, beadtam a derekam és nálunk is beütött a Findusz-láz, amelyet egy szomszédtól kölcsön kapott példány indukált. Legutóbbi könyvtárazásunk alkalmával ezért e fent nevezett kiadvány is a táskámban landolt, és elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Egyrészt, nem tudom megállapítani, hogy ez amolyan bevezető kiadvány lenne a Pettson-Findusz könyvfolyamhoz, vagy csak már korábban publikált kötetekből kiragadott képek laza összefűzése egy tematika alapján, amelyet aztán jó áron el lehet adni az érte hisztiző gyermek szüleinek… (folytatás a blogon):
http://minimoly.blog.hu/2017/04/13/sven-nordqvist_fedez…

>!
Vörös_Brigitta
Sven Nordqvist: Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

3 éves fiamnak tetszik, keresgeti a képen a részleteket.
A rendes mesesorozat meg nagyon jó, a 3 és a 6 éves fiam is élvezi (a nagynak már olvastunk korábban, de egyik nap nézték a tévében, én meg most hordom a könyvtárból olvasni).


A sorozat következő kötete

Pettson és Findusz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?
Marianne Dubuc: Spuri Gyuri, a postás egér
Guido Wandrey: Egy nap a tengeren
Sabine Cuno: Vidám húsvét
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
Melanie Brockamp: Meseböngésző
Gill Guide: Karácsonyi bibliai böngésző
501 jármű
Christine Henkel: Vidám nyüzsgés az erdőben
Pere Rovira: Keresd meg a tanya állatait!