Eltörölni ​Párizst! (Kárhozottak Légiója 8.) 25 csillagozás

Sven Hassel: Eltörölni Párizst! Sven Hassel: Eltörölni Párizst!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A címben szereplő parancsot Hitler adta ki 1944-ben, amikor már látszott, nem sikerül feltartóztatni az előrenyomuló szövetséges csapatokat. Párizsban a német vezetés már csak az utánpótlás és a robbanóanyag megérkezésére vár. Pedig az átlag német katona egyetlen vágya a hazatérés, és a szívós francia ellenállás sem könnyíti a dolgukat. Ide érkezik hadosztályával Mercedes vezérőrnagy és csapata is, akik túléltek már mindent: Sztálingrádot és Monte Cassinót.
A korábbi történetekben megismert Porta, Pici és a többiek – a növekvő hisztéria közepette – sajátos logika szerint élik a háborús hétköznapokat, melyben az életveszélyes fogolyszöktetés és a humoros éjszakai malaclopás egyaránt helyet kap. Kiszámíthatatlanok, éppen ezért maradhatnak életben.

Eredeti cím: Liquidate Paris

Eredeti megjelenés éve: 1967

>!
Partvonal, 2011
318 oldal · ISBN: 9789639910607 · Fordította: Nitkovszki Sztaniszlav
>!
Aquila, Budapest, 2001
280 oldal · ISBN: 9636795509 · Fordította: Nitkovszki Staniszlav

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bvivi
Sven Hassel: Eltörölni Párizst!

Az első könyv, ami az írótól a kezembe akadt. Már az első pár oldalon felkeltette az érdeklődésemet, annyira, hogy nem lehetett (vagy csak nagyon nehezen) letenni. Elképesztő, ahogyan Sven Hassel képes (e könyvben is) visszaadni a háború hangulatát és kegyetlenségeit. Csak ajánlani tudom a második világháború iránt érdeklődőknek.

>!
lilijan
Sven Hassel: Eltörölni Párizst!

porta, pici és a légiós nélkül továbbra is nehezen élnék, bár barcelona is hiányzott arra a rövid időre, míg szervizbe küldték. heide személyisége egyre ellentmondásosabb, papa sem veti meg a csibészkedést. a történelmi szösszenetek jók, kissé hatásvadászok, de azért, még ha szórakoztatva is, tanítanak. jó könyv ez! amit kicsit sajnáltam, hogy párizs világába az épületek, terek, nevezetes helyszínek szintjén kevésbé vezetett be, viszont az ellenállási mozgalomról alkotott kép árnyalását nagyon is köszönöm!

>!
Balázs_Erőss P
Sven Hassel: Eltörölni Párizst!

Párizs, te csodás! Bár a városról szinte alig tudunk meg valamit, az azért hamar kiderül, hogy a 'hátországban' sem fenékig tejfel az élet. A Gestapo és a csendőrök, a besúgók, a partizánok mind-mind csak nehezítik az életet. Ez köny, egy sima asztalosmunka, semmi extra, egynek jó.


Népszerű idézetek

>!
Balázs_Erőss P

Ha káromkodásról van szó, nincs az oroszhoz fogható nyelv. Ha másért nem, hát ezért megéri elsajátítani…

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Kárhozottak Légiója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Iselin C. Hermann: Dominó
Kristin Hannah: Fülemüle
Mészáros László: Isten háta mögött
Patrick Modiano: Nászút
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Tatiana de Rosnay: Sarah kulcsa
Michel Tournier: A Rémkirály
Mary Chamberlain: A dachaui varrónő
Iselin C. Hermann: Expressz ajánlott!
Susan Kay: A fantom