Mentsük ​meg Júliát! 478 csillagozás

Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Két ​Júlia, egyformán kétségbeesve…
Kaland, szerep, szerelem a Broadwayn és Veronában.

A tizenhét éves Mimi Wallingfordnak olyan élete van, amiről a legtöbb lány csak álmodhat: főszerepet játszik a családja színházában a Broadwayn a Rómeó és Júliában. Ám a színészkedés nem az álma. Mimi azért küzd, hogy inkább orvosi egyetemre járhasson.

A tizennégy éves Capulet Júlia magányosan éldegél – házi őrizetre ítélte a háborúskodás, amely a Montague-k és a Capuletek között dúl, vaskezű anyja pedig férjhez akarja adni. Bármit hajlandó megtenni, hogy elkerülje a házasságot, akár azt hazudja, hogy rémes fekély van a fenekén, akár veszélyesebb kalandra vállalkozik.

A Rómeó és Júlia utolsó előadása előtt Mimi valóban elmenekül: a szívtipró rocksztár Troy Summerrel, serdülő lányok bálványával együtt varázslatos módon Shakespeare Veronájába csöppen. Amikor megismeri az igazi Júliát nem akarja tovább tétlenül nézni, hogy a története tragikus véget érjen.

De mi… (tovább)

Eredeti mű: Suzanne Selfors: Saving Juliet

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
292 oldal · ISBN: 9789632450612 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Mercutio · Romeo · Júlia · Benvolio · Troy Summer · Mimi Wallingford

Helyszínek népszerűség szerint

Verona


Kedvencelte 74

Most olvassa 17

Várólistára tette 172

Kívánságlistára tette 141

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Hűha, most bajban vagyok. Mert fogalmam sincs mit írjak, erről a könyvről. Még azt sem tudom eldönteni, hogy tetszett e egyáltalán ez vagy sem.
A fülszöveg alapján nem erre számítottam.
A történet alapja valami eszméletlenül jó, de a kivitelezése most nem igazán tetszett. Eléggé unalmas volt számomra az egész. Valahogy nem akart felpörögni sehogy sem. Sem az eleje sem a vége. Annyira egyhangú volt.
A karakterek többségét nagyon nem szerettem.
Egyedül szerintem Mimi volt az akire azt tudom mondani, hogy megszerettem a könyvben. A többieket nem igazán. Őt az elejétől a végéig kedveltem. Jó karakter.
Még Troy is csak a legvégére lett kedvelhető.
A vége annyira gyorsan le lett zárva. Ez kifejezetten rossz volt ennél a történetnél. Annyi mindennel meg lehetett volna bolondítani még.
Hamar el lehetett olvasni és ez jó volt. Azt azért nem mondanám, hogy letehetetlen, de most egyszerre le akartam tudni és így inkább elolvastam végig. Nyaralás előtt szeretnék minél több könyvet visszavinni a könyvtárba. Nem igazán olvasnám újra ezt a történetet, de ki tudja mi lesz még a jövőben?

>!
Törpillaa P
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Nekem tetszett, jó kis történet, bár eléggé zavaros. A könyv közepe tájt teljesen össze kavarodik a sztori. Ahogy Mimi és Troy színre lép, az egész történet szét bomlik, amit Shakespeare megalkotott. Mimit azonnal megkedveltem, már az elején nem úgy, mint Troyt, de aztán ő is egész jó fej lett, így a vége felé, bár bosszantó volt néha. Júliát, Rómeót, Mercutiót, és Benvoliót is, megkedveltem. Jókat nevetettem egy egy résznél, főleg a hagymásnál, azt nagyon bírtam. :-D A vége pedig olyan gyorsan le lett zárva, de azért jó volt.

>!
Rhyen
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Mielőtt elkezdtem volna olvasni: Na, ezt a könyvet széjjelkritizálom! *gonoszan összedörzsöli kezeit*
Mikor elkezdtem: Ó, ez nagyon bugyuta. Sebaj, legalább kiélhetem rajta kegyetlen, igazságtalan és hozzá nem értő kritikus hajlamomat.
A könyv felénél: Hmmm… kezd érdekes lenni…
Háromnegyedénél: Úristenéneztimádom!
A végénél: Ez nekem túl rózsaszín. NEMBAJMÉGKELL!
Mikor véget ért: *gőgösen* Hát, elismerem, nem volt olyan rossz. De csak egy fokkal jobb a rossznál! *körülnéz* Na jó, nagyon tetszett. De azért levonok két csillagot, mert a hírnevem megköveteli.
Értékelésíráskor: *gondolkozás nélkül megadja az öt csillagot* Ahh, ez kellett nekem! Nagyszerű könyv.

>!
Andi_T I
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Régi olvasmányaim közé tartozik, és már arra sem emlékszem, melyik könyvtárból kölcsönöztem ki. :) (de visszavittem, ez biztos.)
Hamar kivégeztem, erre viszont emlékszem. Jópofa a megoldás/feldolgozás.

>!
pöttyös
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Jó kis könyv, könnyed, aranyos, „egyszerolvasós”. Kiszámítható; amikor elolvastam a fülszöveget, rögtön tudtam, mi fog történni, de nem is a végzős gimnazistáknak írták… :D Kicsit furának tartottam, hogy Troy milyen a könyv elején, aztán milyen a könyv végén, nem szerettem Mimi személyiségét, hozzáállását, a hisztiket, bár megértettem őt. Mimi anyja sem lett a kedvenc könyves anyukám, és itt is furának tartottam a nagy változást.
Úgy látszik, ez a könyv a fordulatok könyve, Mimi is értelmesebb lesz a végére, próbál „vagányabb” lenni, ahogyan ezt a szót annyiszor használta Júliára.
Na és Júlia, tisztára, mint a húgom. :D 14 évesen ugyanolyan kócos göndör volt, mint ő, ugyanaz a könnyen szerelembe-esős típus. Nagyot nevettem, amikor Júlia először meglátta Troyt, és produkált egy elalélós-csillogósszemű-bágyatag mosolyt; akkor szinte láttam a három évvel ezelőtti húgom. Ő is ugyanígy nézett egy eddig nem látott és helyes srácra. :D
Ja igen, a vége eléggé összecsapott lett, ki lehetett volna jobban dolgozni, nálam kicsit lecsapta az egészet..
Voltak a könyvben vicces részek, néhol túlzások, de a regény végül kellemes élményként csapódott le bennem. Nem feszeget problémákat, nincsenek szenvedő fiatalok, nehéz sorsok, tragédiák, csak egy aranyos kis mese. :)

>!
Kedves_Könyvek I
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Om ja. Annyi negatív értékelést olvastam erről a könyvről, hogy azt hittem, béna lesz. És az lett? NEEEEM. Imádtam. Te jó ég, mennyire szerettem! Már maga a kor, a szereplők, az egész… huh, de tetszett. Nehéz összeszedni a gondolataimat, de azért megpróbálom.
Mimi emlékeztet rám. Én is hasonlóképp viselkedem, ha nagyon nem akarok valamit, már szinte rettegéssé fajul a helyzet, mert én is láncra verve érzem magam. Teljesen hihető.
Troy szimpatikus karakter lett a végére, bár az elején egyáltalán nem kedveltem.
Benvolio menjen a francba :D Rómeón sokat nevettem, annyira komikusan depressziós, hogy már vicces.
Júlia aranyos, kedves kislány, a pap pedig nagyon rendes, segítőkész. A történet vége pedig… fenomenális.
Azt hiszem, a könyvek elérték már, hogy sírjak, izguljak, elgondolkodjak, de eddig ez töltött fel a leginkább önbizalommal. Köszönöm!

>!
Skeletrino P
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Hát, ha még értetek zűrzavaros komédiát!
A történet nem egyszerűen van megkavarva, hanem egyenesen egy turmixgépbe dobták. De imádni való a végeredmény. Nagyon élveztem és olyan jókat röhögtem. Ha a Cinder és Ellára azt mondtam, hogy az egyik legjobb újra mesélés, akkor most nem is tudom mit írjak. Ez még egy hajszállal jobb.
Nagyszerű könyv.

>!
Beatrix_Farkas
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Érdekes alapötlet, kedves történet lett belőle, de semennyire nem tudott magával ragadni. A szereplőket nem tudtam különösebben megkedvelni, erőltetettnek éreztem a szerelmi szálat is. Troy tényleg egy nagy öntelt tuskóként viselkedik, és utána pedig egy szempillantás alatt már nem.
Ami tetszett, az a Romeo és Júlia történet újragondolása volt, a szereplők személyiségének más megvilágításba helyezése. De nem gondolom, hogy sokáig fogok emlékezni a könyvre.

1 hozzászólás
>!
Imagine
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

A borítója nagyon jó pofa. Nagyon jó kis varázslatos történet. Benvoliót szerettem majd utáltam, Lady Capuletet a végén azt hittem, hogy szeretni fogom de tévedtem. Júliát imádtam. Az alap sztori nagyon tetszett és az is ami lett belőle. Vicces is volt. Nagyon tetszett.

>!
DoreenShitQ
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

avagy Rómeó és Júlia boldog befejezése egy nem normális nő szemszögéből

Azt hittem, nem fogom szeretni, mert egy mese, nehezen is indult be, de letehetetlen. Igazi kikapcsolós olvasmány, nagyon sokat lehet rajta röhögni, nekem nagyon tetszett. Bár nem hiszem, hogy ez az egész tényleg megtörtént, ahogy az írónő állítja. Szerintem valami más por volt abban az üvegcsében


Népszerű idézetek

>!
Amadea

Ott ült hát az igazi Rómeó Shakespeare meséjéből – a tetőtől talpig depressziós Rómeó. Tudod, a darab szerint Rómeó a történet kezdetén mély melankóliába süpped. Ő lehetne a hét legdivatosabb antidepresszánsának a reklámarca.

76. oldal

>!
Marsie

A boldogság nem olyasmi, amiből egyetlen méret mindenki számára megfelel.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Amadea

– Rómeó, Rómeó – sóhajtotta Mercutio. Letérdelt mellém, és arcát az ajtóréshez szorította. – Róza azért nem szeret, mert csak egy ostoba fehércseléd. Gyere és csatlakozz hozzánk a kertben egy kis kései mulatozásra! Dalolunk és vigadunk. Troy felajánlotta, hogy elénekli velem a dalomat: „Kislány, jöjj hát ide, bújjunk össze izibe!”
– Ó, nem igazán… – dadogott Troy.
– Talán jobban tetszene az, hogy „Gyere, kislány, fogd a gyertyám!”

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mercutio · Mimi Wallingford · Troy Summer
>!
Nity

– Persze. Jólesne egy kávé. Látsz valahol egy Starbucksot?
Még mindig nem fogta fel.
– Troy, 1594-et írunk. Elfelejtetted? Itt nincsen Starbucks. Még abban sem vagyok biztos, hogy a kávét ismerik-e.
– Nagyszerű – panaszkodott. – Egyszerűen nagyszerű.

>!
zuna19 P

– Lássunk hozzá! – mondtam, és saját övembe dugdostam a hagymafejeket. – Most megmutatjuk, hogyan kell kiábrándítani egy férfit!

122. oldal

>!
Róka P

A nyomorultnak nincs más vígasza,
Csak a remény.

191. oldal

>!
Róka P

(…) vannak olyan emberek, akiknek az a sorsuk, hogy találkozzanak.

261. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Smaragdzöld
Karen Akins: Időhurok
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Sandra Regnier: Az elfek öröksége
Julie Cross: Tempest – Förgeteg
Lauren Kate: Passion – Végzet
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz