Mentsük ​meg Júliát! 498 csillagozás

Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Két ​Júlia, egyformán kétségbeesve…
Kaland, szerep, szerelem a Broadwayn és Veronában.

A tizenhét éves Mimi Wallingfordnak olyan élete van, amiről a legtöbb lány csak álmodhat: főszerepet játszik a családja színházában a Broadwayn a Rómeó és Júliában. Ám a színészkedés nem az álma. Mimi azért küzd, hogy inkább orvosi egyetemre járhasson.

A tizennégy éves Capulet Júlia magányosan éldegél – házi őrizetre ítélte a háborúskodás, amely a Montague-k és a Capuletek között dúl, vaskezű anyja pedig férjhez akarja adni. Bármit hajlandó megtenni, hogy elkerülje a házasságot, akár azt hazudja, hogy rémes fekély van a fenekén, akár veszélyesebb kalandra vállalkozik.

A Rómeó és Júlia utolsó előadása előtt Mimi valóban elmenekül: a szívtipró rocksztár Troy Summerrel, serdülő lányok bálványával együtt varázslatos módon Shakespeare Veronájába csöppen. Amikor megismeri az igazi Júliát nem akarja tovább tétlenül nézni, hogy a története tragikus véget érjen.

De mi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450612 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Mercutio · Romeo · Júlia · Benvolio · Troy Summer · Mimi Wallingford

Helyszínek népszerűség szerint

Verona


Kedvencelte 71

Most olvassa 17

Várólistára tette 187

Kívánságlistára tette 138

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Hűha, most bajban vagyok. Mert fogalmam sincs mit írjak, erről a könyvről. Még azt sem tudom eldönteni, hogy tetszett e egyáltalán ez vagy sem.
A fülszöveg alapján nem erre számítottam.
A történet alapja valami eszméletlenül jó, de a kivitelezése most nem igazán tetszett. Eléggé unalmas volt számomra az egész. Valahogy nem akart felpörögni sehogy sem. Sem az eleje sem a vége. Annyira egyhangú volt.
A karakterek többségét nagyon nem szerettem.
Egyedül szerintem Mimi volt az akire azt tudom mondani, hogy megszerettem a könyvben. A többieket nem igazán. Őt az elejétől a végéig kedveltem. Jó karakter.
Még Troy is csak a legvégére lett kedvelhető.
A vége annyira gyorsan le lett zárva. Ez kifejezetten rossz volt ennél a történetnél. Annyi mindennel meg lehetett volna bolondítani még.
Hamar el lehetett olvasni és ez jó volt. Azt azért nem mondanám, hogy letehetetlen, de most egyszerre le akartam tudni és így inkább elolvastam végig. Nyaralás előtt szeretnék minél több könyvet visszavinni a könyvtárba. Nem igazán olvasnám újra ezt a történetet, de ki tudja mi lesz még a jövőben?

>!
Törpillaa 
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Nekem tetszett, jó kis történet, bár eléggé zavaros. A könyv közepe tájt teljesen össze kavarodik a sztori. Ahogy Mimi és Troy színre lép, az egész történet szét bomlik, amit Shakespeare megalkotott. Mimit azonnal megkedveltem, már az elején nem úgy, mint Troyt, de aztán ő is egész jó fej lett, így a vége felé, bár bosszantó volt néha. Júliát, Rómeót, Mercutiót, és Benvoliót is, megkedveltem. Jókat nevetettem egy egy résznél, főleg a hagymásnál, azt nagyon bírtam. :-D A vége pedig olyan gyorsan le lett zárva, de azért jó volt.

>!
Rhyen
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Mielőtt elkezdtem volna olvasni: Na, ezt a könyvet széjjelkritizálom! *gonoszan összedörzsöli kezeit*
Mikor elkezdtem: Ó, ez nagyon bugyuta. Sebaj, legalább kiélhetem rajta kegyetlen, igazságtalan és hozzá nem értő kritikus hajlamomat.
A könyv felénél: Hmmm… kezd érdekes lenni…
Háromnegyedénél: Úristenéneztimádom!
A végénél: Ez nekem túl rózsaszín. NEMBAJMÉGKELL!
Mikor véget ért: *gőgösen* Hát, elismerem, nem volt olyan rossz. De csak egy fokkal jobb a rossznál! *körülnéz* Na jó, nagyon tetszett. De azért levonok két csillagot, mert a hírnevem megköveteli.
Értékelésíráskor: *gondolkozás nélkül megadja az öt csillagot* Ahh, ez kellett nekem! Nagyszerű könyv.

>!
Dinah
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Régi olvasmányaim közé tartozik, és már arra sem emlékszem, melyik könyvtárból kölcsönöztem ki. :) (de visszavittem, ez biztos.)
Hamar kivégeztem, erre viszont emlékszem. Jópofa a megoldás/feldolgozás.

>!
pöttyös
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Jó kis könyv, könnyed, aranyos, „egyszerolvasós”. Kiszámítható; amikor elolvastam a fülszöveget, rögtön tudtam, mi fog történni, de nem is a végzős gimnazistáknak írták… :D Kicsit furának tartottam, hogy Troy milyen a könyv elején, aztán milyen a könyv végén, nem szerettem Mimi személyiségét, hozzáállását, a hisztiket, bár megértettem őt. Mimi anyja sem lett a kedvenc könyves anyukám, és itt is furának tartottam a nagy változást.
Úgy látszik, ez a könyv a fordulatok könyve, Mimi is értelmesebb lesz a végére, próbál „vagányabb” lenni, ahogyan ezt a szót annyiszor használta Júliára.
Na és Júlia, tisztára, mint a húgom. :D 14 évesen ugyanolyan kócos göndör volt, mint ő, ugyanaz a könnyen szerelembe-esős típus. Nagyot nevettem, amikor Júlia először meglátta Troyt, és produkált egy elalélós-csillogósszemű-bágyatag mosolyt; akkor szinte láttam a három évvel ezelőtti húgom. Ő is ugyanígy nézett egy eddig nem látott és helyes srácra. :D
Ja igen, a vége eléggé összecsapott lett, ki lehetett volna jobban dolgozni, nálam kicsit lecsapta az egészet..
Voltak a könyvben vicces részek, néhol túlzások, de a regény végül kellemes élményként csapódott le bennem. Nem feszeget problémákat, nincsenek szenvedő fiatalok, nehéz sorsok, tragédiák, csak egy aranyos kis mese. :)

>!
Kedves_Könyvek I
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Om ja. Annyi negatív értékelést olvastam erről a könyvről, hogy azt hittem, béna lesz. És az lett? NEEEEM. Imádtam. Te jó ég, mennyire szerettem! Már maga a kor, a szereplők, az egész… huh, de tetszett. Nehéz összeszedni a gondolataimat, de azért megpróbálom.
Mimi emlékeztet rám. Én is hasonlóképp viselkedem, ha nagyon nem akarok valamit, már szinte rettegéssé fajul a helyzet, mert én is láncra verve érzem magam. Teljesen hihető.
Troy szimpatikus karakter lett a végére, bár az elején egyáltalán nem kedveltem.
Benvolio menjen a francba :D Rómeón sokat nevettem, annyira komikusan depressziós, hogy már vicces.
Júlia aranyos, kedves kislány, a pap pedig nagyon rendes, segítőkész. A történet vége pedig… fenomenális.
Azt hiszem, a könyvek elérték már, hogy sírjak, izguljak, elgondolkodjak, de eddig ez töltött fel a leginkább önbizalommal. Köszönöm!

>!
Skeletrino
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Hát, ha még értetek zűrzavaros komédiát!
A történet nem egyszerűen van megkavarva, hanem egyenesen egy turmixgépbe dobták. De imádni való a végeredmény. Nagyon élveztem és olyan jókat röhögtem. Ha a Cinder és Ellára azt mondtam, hogy az egyik legjobb újra mesélés, akkor most nem is tudom mit írjak. Ez még egy hajszállal jobb.
Nagyszerű könyv.

>!
Imagine
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

A borítója nagyon jó pofa. Nagyon jó kis varázslatos történet. Benvoliót szerettem majd utáltam, Lady Capuletet a végén azt hittem, hogy szeretni fogom de tévedtem. Júliát imádtam. Az alap sztori nagyon tetszett és az is ami lett belőle. Vicces is volt. Nagyon tetszett.

>!
Hajnalka_Anonymous
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

Miért van az, hogy pont egy olyan könyvnél érzem azt, hogy valósághű, ami még csak nem is a való világban játszódik és nem is ebben a korban?
Komolyan mondom értékeltem azt, hogy az írónő nem feledkezett meg azokról az apró emberi szükségletekről sem, mint például az evés, alvás és persze a mosdó használat. Lehetséges, hogy ezzel akarta leginkább érzekeltetni, hogy ez nem álom hanem ez itt most a kő kemény valóság, amit Miminek is észre kellene venni. Tényleg nem gondoltam volna, hogy ez az egész nekem ennyire megtetszik, de hát végül is nem véletlenül vettem meg. Az elején még úgy gondoltam, hogy mind a két „Júlia” szemszögéből lesz elmesélve a történet de valószínűleg már rég olvastam el a hátulját mert nem így volt, de ezt igazából nem is nagyon bántam:)
Sosem gondoltam, hogy egy álom vagy hipnózis kellős közepébe csöppent volna bele a főszereplő, habár nem tudtam volna épkézláb magyarázatot adni arra, hogyan és miért került a középkori Veronába. Talán azt mondanám, hogy azért, mert meg kell találnia azt a közös pontot Júlia és az ő életében, amit ha a sajátjában nem is de Júliáéban legalább meg tud változtatni.
Visszatérve a mosdó szükségletekre:D… Nos, meg kell mondjam eddig egyetlen egy olyan alkalomra nem emlékszem, amikor egy könyvben leírták volna vagy csak szemet szurt volna nekem az, hogy megemlítik amikor az ember wcre megy. Elgondolkoztam ez miért lehet és arra jutottam, hogy biztosan nagyon unalmas lenne ha egy mondatban mindig megfogalmazná minden író, hogy most éppen el kellett menni ennek meg annak a mellékhelyiségbe. Nyilván tényleg nem lenne túl érdekfeszítő és rendkívül fontos közlemény de azért egyszer legalább elvándorolhatna egy 400 oldalas könyv alatt az illemhelyiséget meglátogatni. Na mindegy, ez csak egy részlet, amit itt észre vettem és meg kellett jegyeznem, mert esküszöm nem találtam még sehol olyat leírva egy műben sem, miszerint kiderül valakinek sürgősen elintézendő dolga van. Szóval ezt már túltárgyaltam szerintem, a lényeg, hogy ezért mégis jár egy plusz pont az én képzeletemben az írónőnek:D
Azt díjjaztam, hogy legalább a főszereplő elismerte magáról, hogy egy nyávogós kis liba… spoiler
spoiler Kész. Ennyi. Ez a könyv már nem lesz 5 csillagos.
Egyre inkább erősödött a gyanúm, miszerint jocskán lehetne ez a könyv akár 16, ha nem 18 karikás, illetve le kellene cserélni a Tizennégy éves kortól ajánlott. kis figyelmeztetést egy olyanra, hogy Tizenhat éves kortól ajánlott. Voltak benne olyan utalások, amiket szerintem nem mindenki ért vagyis nem kellene. Olykor elbizonytalanodtam, hogy akkor most egy-egy mondat (célzás) mit is jelent valójában. De lehet, hogy csak én vagyok maradi, ugyanis manapság már az olyan könyveket is „fiatal felnőtteknek” ajánlják amiben enyhén nagy szerepet kap a 18-as karikás jelenetek egyike. Nem azért mintha zavart volna ebben a könyvben de sokszor elgondolkodtatnak az ilyen korhatár besorolások.
Nem érdekes, a lényeg, hogy tetszett leszámítva néhány dolgot úgyhogy mindenképpen pozitív vélemény született a könyvről.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450612 · Fordította: Robin Edina
>!
DoreenShitQ
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!

avagy Rómeó és Júlia boldog befejezése egy nem normális nő szemszögéből

Azt hittem, nem fogom szeretni, mert egy mese, nehezen is indult be, de letehetetlen. Igazi kikapcsolós olvasmány, nagyon sokat lehet rajta röhögni, nekem nagyon tetszett. Bár nem hiszem, hogy ez az egész tényleg megtörtént, ahogy az írónő állítja. Szerintem valami más por volt abban az üvegcsében


Népszerű idézetek

>!
Amadea

Ott ült hát az igazi Rómeó Shakespeare meséjéből – a tetőtől talpig depressziós Rómeó. Tudod, a darab szerint Rómeó a történet kezdetén mély melankóliába süpped. Ő lehetne a hét legdivatosabb antidepresszánsának a reklámarca.

76. oldal

>!
Marsie

A boldogság nem olyasmi, amiből egyetlen méret mindenki számára megfelel.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Amadea

– Rómeó, Rómeó – sóhajtotta Mercutio. Letérdelt mellém, és arcát az ajtóréshez szorította. – Róza azért nem szeret, mert csak egy ostoba fehércseléd. Gyere és csatlakozz hozzánk a kertben egy kis kései mulatozásra! Dalolunk és vigadunk. Troy felajánlotta, hogy elénekli velem a dalomat: „Kislány, jöjj hát ide, bújjunk össze izibe!”
– Ó, nem igazán… – dadogott Troy.
– Talán jobban tetszene az, hogy „Gyere, kislány, fogd a gyertyám!”

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mercutio · Mimi Wallingford · Troy Summer
>!
Nity

– Persze. Jólesne egy kávé. Látsz valahol egy Starbucksot?
Még mindig nem fogta fel.
– Troy, 1594-et írunk. Elfelejtetted? Itt nincsen Starbucks. Még abban sem vagyok biztos, hogy a kávét ismerik-e.
– Nagyszerű – panaszkodott. – Egyszerűen nagyszerű.

>!
zuna19 P

– Lássunk hozzá! – mondtam, és saját övembe dugdostam a hagymafejeket. – Most megmutatjuk, hogyan kell kiábrándítani egy férfit!

122. oldal

>!
Róka P

A nyomorultnak nincs más vígasza,
Csak a remény.

191. oldal

>!
Róka P

(…) vannak olyan emberek, akiknek az a sorsuk, hogy találkozzanak.

261. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Ha megáll az idő
Neil Gaiman: Csillagpor
Jacqueline West: Csal minden álom
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: A halál csókja
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Rachel Vincent: Halott lelkek
Dan Wells: Fragments – Töredékek