Megjelenésének várható időpontja: 2023. augusztus 5.

The ​Ballad of Songbirds And Snakes (Hunger Games) 31 csillagozás

Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

It is the morning of the reaping that will kick off the 10th annual Hunger Games. In the Capitol, 18-year-old Coriolanus Snow is preparing for his one shot at glory as a mentor in the Games. The once-mighty house of Snow has fallen on hard times, its fate hanging on the slender chance that Coriolanus will be able to out charm, outwit, and outmaneuver his fellow students to mentor the winning tribute.

The odds are against him. He's been given the humiliating assignment of mentoring the female tribute from District 12, the lowest of the low. Their fates are now completely intertwined – every choice Coriolanus makes could lead to favor or failure, triumph or ruin. Inside the arena, it will be a fight to the death. Outside the arena, Coriolanus starts to feel for his doomed tribute… and must weigh his need to follow the rules against his desire to survive no matter what it takes.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2023
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781339016575 · Megjelenés időpontja: 2023. augusztus 5.
>!
Scholastic, New York, 2021
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780702309519
>!
Scholastic, New York, 2020
520 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338635171

5 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lucy Gray Baird · Coriolanus Snow · Sejanus Plinth


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Ngie>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Legyen 3 csillag, de gyenge 3 csillag, olyan 3 alá alá, ha dolgozat lenne.
NAGYON vegyes érzéseim vannak, de ez az alap irányelv:
– ha szeretted a trilógiát és elszeretnéd olvasni ezt az előzményt, olvasd el.
– ha szeretted a trilógiát, de abszolút nem érdekel az előzmény, ne olvasd el.
– ha nem szeretted a trilógiát, hát ne olvasd el.

Bővebben beszélgetünk a könyvről @LeviTheBooktuber könyves videós társammal szombat este 7-kor: https://youtu.be/mSKXp2NkOcE

gabcsika1>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Elég vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsoltban.
Csodás volt újra visszatérni Panembe!
Ami nekem legjobban tetszett a könyvből, az a rengeteg új lore. Kaptunk egy csomó új információt magáról a lázadásról, nem csak lázadó, hanem kapitóliumi szemszögből is, jó volt látni, hogy a cselekmény ideje alatt még a Kapitóliumban sem voltak annyira elkorcsosulva az emberek, mint Katniss idejében, és magának a Viadalnak a korai, primitívebb változatát is megismerhettük. Az írásmód még mindig magával ragadó, akkor is, ha csak expozíciót és világleírást olvasunk.
Maga a sztori sem lett volna rossz, de sok karaktert csak felületesen ismerünk meg, Snow osztálytársai nagyrészt nekem egybefolynak – bár egy csomó közülük elvileg a legjobb barátai –, a viadal résztvevői úgyszintén. Emiatt magát a viadalt sem volt túl izgalmas olvasni, főleg a mentorok szemszögéből. Meg azt nem értem, hogy miért a mentorságuk alapján akarják őket jutalmazni, mikor amúgy jóformán spoiler. Azt hittem, elolvashatjuk majd, hogy Snow hogyan válik olyan kedves bácsivá, mint amilyennek megismerhettük, de ez nem igazán volt bemutatva. A könyv 3 részre van bontva, az első kettőt élveztem, de aztán mintha kicsit megszakadt volna a sztori és az utolsó harmadot már néha eléggé untam. :/ De azért a vége kb. úgy alakult, ahogy lehetett sejteni.
És ami talán a legjobban zavart, de amúgy teljesen szubjektív. Értem én, hogy mikor az ember előzményt ír, akkor remek stratégia a nosztalgiafaktorra alapozni. De könyörgöm, ne tessék már túltolni! Az egyik ilyen elem már rögtön az volt, hogy Snow spoiler, amit már ismerünk, lett volna még egy pár, amit fel lehetett volna fedezni, de nem. Ezután ami kellemesen érintett, az a spoiler, na, annak nagyon megörültem, de szerintem ennyi pont elég is lett volna. Miért kell minden egyes spoiler Meg akkor még ott voltak a spoiler, amik kikészítették Snow-t. Jó, hogy Katniss idejében nem kapott rögtön idegösszeomlást, mikor Katnissék ilyen szépen összegyűjtötték a dolgokat, amiket ennyire ismer és utál… És még ezután spoiler! :DD
Szerintem elég megosztó lesz ez a könyv, de egy olvasást mindenképpen megér! :)

funkypigeon>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

„People aren't so bad, really. It's what the world does to them.”

Ahogy Joker sem, úgy Snow sem volt mindig gonosz. Ez a könyv remekül bemutatja, hogy a körülmények hogyan tudják átformálni az emberi természetet. Bizonyos szempontból érthető, hogy Snow miért vált azzá, aki – egyszerűen összeomlott terheinek súlya alatt, és ez még megbocsátható. Az viszont nem, hogy sütött belőle, hogy kapitóliumi. De ez is valahol érthető – ott született, ott nőtt fel, nyilván, ha ő is körzetből származott volna, mint Sejanus, másképp gondolkodott volna.

Ami még az Éhezők Viadala sorozatban egy kedvencem, úgy ahogy ebben az előzménytörténetben is, az az, hogy sok utalás van az ókori Rómára, mind nevek és helyszínek tekintetében. spoiler

Összességében egy jól felépített könyv és örülök, hogy betekintést nyertem abba, hogy hogyan született meg a Viadal koncepciója, és épült ki egy egész nemzetet alapjaiban megrázó „sporteseménnyé”.

Moony>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Mindent megkaptam ebből a könyvből, amit elvártam. Érdekes volt, hosszú, de megérte kiolvasni. Coriolanus teljesen másként indult, mint ahogy megismertük, és pont ezért volt érdekes figyelemmel követni az elkerülhetetlen változást a rossz felé. A vége volt a kedvencem, hiszen egyáltalán nem számítottam erre a végkifejletre. Azóta sem jutok szóhoz! Mindent összevetve én bekerültem azon kevesek közé, akiknek nagyon tetszett, és méltónak tartom az eredeti trilógiához. Suzanne Collins nagyon jó abban, hogy a szakadék szélén tartson minket, és pont ezért olyan kimagaslóan jó írónő!

Shadowprincess>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Nagyon tetszettek benne a fordulatok. Megvolt benne minden amit vártam ettől a könyvtől, és még több. Valahogy Ligh Yagami jutott eszembe a főhősről, és a csavarok meg az egész stratégiás dolog arra emlékeztetett. A romantikus szálat az elején nem értettem, meg nem is annyira rajongtam érte, de mire a végére jutottam megértettem hogy miért volt szükséges

Rosaliacska>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Hát ez nekem nagyon tetszett, azt se bánnám ha ebből is trilogia lenne. A kiemelt értékeléseket olvasva nekem az az érzésem támad, hogy nem is ugyanazt a könyvet olvastuk, vagy lehet csak az én képzeletemet máshogy ragadta meg.
Coriolanus jellemfejlődése, az ártatlanság elvesztése úgy lett bemutatva, ahogyan az írónő a hunger gamest is felépítette, ahogyan a körülmények hatására előjön az ember legbelsőbb ösztöne. Ez Coriolanusnál az önzés es saját magát áltatja amikor azt hiszi spoiler, és bár kiszámítható mi történik a végén számomra így is izgalmas volt.
Az ismerős nevek és dalok csak hozzáadtak az olvasásélményhez .

vvn_bookwormblog>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

Az éhezők viadala sorozat a kedvenc könyveim közé tartozik, így nagyon izgatott voltam mikor elkezdtem ezt a könyvet. Időközben azonban alábbhagyott a lelkesedésem…Egyszerűen túl sok volt számomra a leíró rész, nagyon lassúnak találtam a cselekményt és alig ismerhettem meg a karaktereket. Valahogy nem ezt vártam ettől a könyvtől..Ennek ellenére voltak részek, amiket szerettem és izgalmasnak tartottam, továbbá érdekes volt egy kis bepillantás nyerni Snow elnök fiatalságába.

aurora_lewis_turner IP>!
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes

„Az Énekesmadarak és kígyók balladája egy igencsak érdekes és különleges olvasmány, mely más szemszögből mutatja be az Éhezők viadalának borzalmait, mint az előző regények. Egy fiatal férfi szemüvegén át végignézhetjük, hogy mit művel a hatalom az emberrel. Lehetséges, hogy az egyik pillanatban még biztonságban érzi magát, a másikban pedig az életéért menekül. Egy biztos; „snow lands on top” (a hó/Snow mindig felül landol). Aki szerette az Éhezők viadalát, annak biztosan tetszeni fog ez a könyv is a maga részletesen kidolgozott világával, az érezhető, szinte szikrázó ellentétetekkel a Capitolium és a körzetek között, és egy nagy múltú család fiatal sarjának fejlődéstörténetével. Olvassátok! Megéri!”

Bővebb véleményem: https://auroraolvasmanyai.blog.hu/2020/08/14/suzanne_co…


Népszerű idézetek

edka P>!

There is a point to everything or nothing at all, depending on your worldview.

90. oldal

Etike P>!

This reaping day, like most, was shaping up to be a scorcher. But what else could you expect on July 4th?

1 hozzászólás
edka P>!

The cabbage began to boil, filling the kitchen with the smell of poverty.

marcella>!

There is a point to everything or nothing at all, depending on your worldview.

Shadowprincess>!

„So he didn't mention getting them guns?”
„Guns? Not that I know of. How would he get guns? ” Coriolanus was beginning to enjoy himself a bit.

Kapcsolódó szócikkek: Coriolanus Snow · Sejanus Plinth
IfOnly>!

Who needed wealth and success and power when they had love? Didn’t it conquer all?

funkypigeon>!

People aren't so bad, really. It's what the world does to them.

30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Gray Baird
funkypigeon>!

You can't take my charm.
You can't take my humor.
You can't take my wealth.
'Cause it's just a rumour.
.
.
You can't take my sass.
You can't take my talking.
You can kiss my ass.
And then keep on walking.
Nothing you can take from me was ever worth keeping.

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Gray Baird

Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Lu: Legend
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Marissa Meyer: Scarlet (angol)
Dan Wells: Fragments
Amy Ewing: The Black Key
Melissa Landers: United
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
S. J. Kincaid: The Diabolic
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Stephenie Meyer: The Host