Mockingjay (Hunger Games 3.) 196 csillagozás

Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay

The greatly anticipated final book in the New York Times bestselling Hunger Games trilogy by Suzanne Collins. Format: 9 CDs, Unabridged Narrator: Carolyn McCormick The Capitol is angry. The Capitol wants revenge. Who do they think should pay for the unrest? Katniss Everdeen. The final book in The Hunger Games trilogy by Suzanne Collins will have hearts racing, pages turning, and everyone talking about one of the biggest and most talked-about books and authors in recent publishing history!!!!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2019
ISBN: 9781338589030 · Felolvasta: Tatiana Maslany
>!
Scholastic, New York, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407188928
>!
Scholastic, London, 2018
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407191317

15 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Az éhezők viadala

780 tag · 762 karc · Utolsó karc: 2022. november 7., 19:34


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Katniss Everdeen · Peeta Mellark · Finnick Odair · Gale Hawthorne


Kedvencelte 23

Most olvassa 26

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ScarlettBlair>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Szerintem ez a kötet így tökéletes, ahogy van. Ha habos-babosabb lett volna, ha vidámabb lett volna, ha kevésbé sötét lett volna, nem lett volna hiteles. Ha egy tejesen boldog happy endet kapunk, az nem lett volna illő befejezése ennek a történetnek. Számomra ez így kerek egész. Senki nem lovagol el a naplementébe boldogan, megmaradnak a sebek, mégis megtanulnak abból gazdálkodni, ami maradt. Imádom. Még vagy milliószor el tudnám olvasni.

Izolda P>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Reméltem, hogy ez lesz a vége. Kb. ezt találom az egyetlen elfogadható végnek, és csalódott lettem volna, ha másképp alakul.
A sorozat jó, izgalmas, a hangoskönyv pedig még jobb. Simán megéri azt a 3x700 percet, amit az elmúlt héten rááldoztam és a hímzéssel is szuperül haladok. True or not true? True.

6 hozzászólás
mrsp>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Nekem ez a rész is nagyon tetszett, itt már kevesebb szerelmes szenvedés volt hála az égnek, és több akció. Több szövődő barátság, több gyász, több fájdalom, több küzdelem. Ez a kötet kicsit másabb volt, mint az előzőek, itt már nem a viadalok, hanem a csapatszellem és a végső, hatalom elleni harc állt a középpontban. A végkifejletnek kifejezetten örülök, mindig is ennek a shipnek szurkoltam.

luthienlovemagic IP>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Ez lett a kedvenc könyvem a sorozatból, mind magyarul, mind angolul. A sok érzelem és megpróbáltatás miatt, na meg az üzenet miatt, amit közvetít. Nem tudnék belőle részeket kiemelni, mert úgy szeretem ezt a könyvet, ahogy van.

Kemese_Fanni_ IP>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Összességében: durva menet ez a trilógia! Mégis azt mondom, hogy megéri elolvasni, ha már unod a valahol tucattá korcsosuló YA könyveket (értsd ez alatt, hogy miután a végükre érsz, két percnél tovább nem gondolsz többet a történetre). Erre garantáltan fogsz! :)

További részletek a blogbejegyzések között.

beitghanima>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Ennek a konyvnek pont igy kellett veget ernie! Szerintem megkovetelte. Szerintem itt nincs helye, hogy pozitiv, csopogos es szerelmetes vege legyen. Igy realis ez a tortenet. Ez a konyv egy kuzdelem. Pont az. Nekem szemelyesen nagyon tetszik, es szerintem a trilogiabol ez a legfontosabb konyv. Orulok nagyon, hogy elolvastam es szerintem ez az a fajta sorozat, amit „mindenkinek eleteben egyszer el kellene olvasnia”.

2 hozzászólás
readbyhelena P>!
Suzanne Collins: Mockingjay

„What I need is the dandelion in the spring. The bright yellow that means rebirth instead of destruction. The promise that life can go on, no matter how bad our losses. That it can be good again.”

„There are much worse games to play.”

Mindegy hányszor olvasom újra és mindegy milyen nyelven, ez a könyv mindig megsirat. Gyönyörű, izgalmas, fájdalmas, szívszorító, egyszóval tökéletes befejezése a trilógiának! Tudom sokak szerint ez a leggyengébb könyv a három közül, de szerintem minden megvan benne aminek egy záró kötetben lennie kell.
Mindig azt veszem észre, hogy csak úgy falom az oldalakat és egyszercsak hopp már el is értem a trilógia végére, dehát egyszerűen olvastatja magát a sorozat, nem lehet letenni! most 6 napomba telt elolvasni a 3 könyvet, munka mellett, ami új rekord nálam :D Az elején Katniss-el együtt kell megszoknunk a sok változást ami a legutóbbi viadal óta történt, csakhogy szépen lassan rájövünk, hogy habár elhagyták az arénát mégsem ért teljesen véget a viadal, csupán új formát öltött.
Az írónő ismét elérte, hogy eldobjam az agyam mindentől ami történt, eszméletlen a sok apró részlet amik ismét egy nagyobb összképhez tartoztak.
Örültem, hogy Finnick, Annie és Johanna is nagyobb szerepet kaptak ebben a könyvben, mindhármukat nagyon megszerettem. spoiler
Együtt sírtam, nevettem, gyászoltam a szereplőkkel és örökre a szívembe zártam őket egytől egyig! spoiler
Katniss és Peeta, mint mindig teljesen elrabolták a szívemet és véglegesen be is költöztek a sarkába! :')
Szerintem rengeteg tanulni való rejtőzik az egész trilógiában és ha csak rajtam múlna én 100%, hogy kötelező olvasmánnyá tenném!
Sok mindent köszönhetek ezeknek a könyveknek, (például az olvasás iránti szeretetemet is) amiket sohasem fogok elfelejteni és ezért nagyon hálás vagyok, hogy Suzanne Collins megírta ezt a csodálatos történetet!
Lehet, hogy bután hangzik de ezek a könyvek tényleg megváltoztatták az életemet (for the better) és engem is egy kicsit, amiért szintén örökre hálás leszek!

Panni777>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Munkából hazafelé menet minden nap 25 percet kellett sétálnom, ekkor hallgattam meg az Éhezők viadala mind a három részét angolul. Sokkal gyorsabban telik így az út és ha olyan hangoskönyvet hallgat az ember, amit színész/nő olvas fel, akkor hihetetlenül élvezetessé válik az egész, csak ajánlani tudom.
A harmadik rész egyébként az, ami az egész trilógiából a legkevésbé tetszik, de most másodjára „olvasva” azért jobban tetszett, mint eredetileg. Igen, Katniss kevésbé viselkedett kiszámíthatóan, viszont utólag belegondolva azért most volt a legokosabb, bár nem szeretnék túlzásba esni az értelmi képességeit illetően. :D
Imádtam Carolyn McCormick olvasását, a különböző szereplőkre jellemző hangsúlyozást, hangszínt, illetve egy csomót nevettem (persze magamban) az énekhangján is. Majdnem annyira szórakoztató volt, mint amikor a német Harry Potterben elénekli a felolvasó a Roxfort himnuszát, azért annál viccesebbet még nem hallottam. A lényeg, hogy jó volt ezzel elütni a sétálási időt.

>!
Scholastic, New York, 2010
390 oldal · ISBN: 0439023513 · ASIN: B003XF1XOQ
brigi11 P>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Sokkal jobban tetszett, mint a második rész, de nagyon örülök, hogy vége van. Sajnos azok táborát gyarapítom, akik szerint teljesen felesleges volt ezt a történetet ilyen sokáig húzni. Sokszor untam ezt a részt is. Nem tudta ez a rész sem megközelíteni azt az érzést, amit az első kiváltott belőlem.

borostyan P>!
Suzanne Collins: Mockingjay

Nekem picit csalódás volt. :(

Az eleje untatott, a közepe már jobban lekötött, a vége ellenben megdöbbentett.

Nem Katniss választása (ebben az eshetőségben reménykedtem) hanem a befejezés módja. Kaptunk egy Epilógust, de túl sok mindent nem tudtunk meg belőle, ennél már az is jobb lett volna ha nincs.

Már az olvasás kezdetekor is értetlenkedtem, de most, hogy befejeztem még kevésbé világos, hogy mégis hogy a fészkes fityfiritybe tudnak ebből két részes filmet csinálni?

Amennyiben ez azt fogja jelenteni, hogy kicsit több akció lesz benne, akkor nem bánom, de ha Breaking Dawnhoz hasonlóan csak szenvedés lesz és sétálgatás akkor csalódott leszek. Nem kicsit. Nagyon. :(

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Életveszélyes_és_Tilos>!

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out for his love to flee.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

92. oldal

Loveiny I>!

So after, when he whispers, “You love me. Real or not real?”
I tell him, “Real.”

flamepetals>!

Deep in the meadow, under the willow
A bed of grass, a soft green pillow
Lay down your head, and close your sleepy eyes
And when again they open, the sun will rise.

Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you

Epilogue

alam>!

You're a painter. You're a baker. You like to sleep with the windows open. You never take sugar in your tea. And you always double-knot your shoelaces.

Chapter 19

alam>!

Well, don't expect us to be too impressed. We just saw Finnick Odair in his underwear.

Chapter 6

Kapcsolódó szócikkek: Finnick Odair
lone_digger P>!

It takes ten times as long to put yourself back together as it does to fall apart.

175. oldal

tropikal>!

What I need is the dandelion in the spring. The bright yellow that means rebirth instead of destruction. The promise that life can go on, no matter how bad our losses. That it can be good again.

Ngie>!

You know what I miss? More than anything? Coffee.

50. oldal

lostgab>!

We’re fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self-destruction.

464. oldal, Chapter 27

Életveszélyes_és_Tilos>!

„I'm not their slave,” the man mutters.
„I am,” I say. „That's why I killed Cato… and he killed Thresh… and he killed Clove… and she tried to kill me. It just goes around and around, and who wins?
Not us. Not the districts. Always the Capitol. But I'm tired of being a piece in their Games.”


A sorozat következő kötete

Hunger Games sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cordelia K. Castel: The Princess Crown
Marie Lu: Legend
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Brandon Sanderson: Skyward
Marissa Meyer: Cinder (angol)
James Dashner: The Maze Runner
Amy Ewing: The Black Key
Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox
Dan Wells: Partials
Pierce Brown: Golden Son