Das ​Lied von Vogel und Schlange (Die Tribute von Panem) 1 csillagozás

Suzanne Collins: Das Lied von Vogel und Schlange

Ehrgeiz ​treibt ihn an. Rivalität beflügelt ihn. Aber Macht hat ihren Preis. Es ist der Morgen der Ernte der zehnten Hungerspiele. Im Kapitol macht sich der 18-jährige Coriolanus Snow bereit, als Mentor bei den Hungerspielen zu Ruhm und Ehre zu gelangen. Die einst mächtige Familie Snow durchlebt schwere Zeiten und ihr Schicksal hängt davon ab, ob es Coriolanus gelingt, seine Konkurrenten zu übertrumpfen und auszustechen und Mentor des siegreichen Tributs zu werden. Die Chancen stehen jedoch schlecht. Er hat die demütigende Aufgabe bekommen, ausgerechnet dem weiblichen Tribut aus dem heruntergekommenen Distrikt 12 als Mentor zur Seite zu stehen – tiefer kann man nicht fallen. Von da an ist ihr Schicksal untrennbar miteinander verbunden. Jede Entscheidung, die Coriolanus trifft, könnte über Erfolg oder Misserfolg, über Triumph oder Niederlage bestimmen. Innerhalb der Arena ist es ein Kampf um Leben und Tod, außerhalb der Arena kämpft Coriolanus gegen die aufkeimenden Gefühle für sein… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Oetinger, 2020
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9783789120022 · Fordította: Peter Klöss, Sylke Hachmeister

Kiemelt értékelések

lusi>!
Suzanne Collins: Das Lied von Vogel und Schlange

Olvastam a sok ellentmondásos véleményt a könyvről, de nekem mindezek ellenére nagyon tetszett. Persze Az éhezők viadalja első kötetének a nyomába sem ér :)
Nagyon izgalmasnak tartottam, ahogyan kiderülnek a háttérinfók vagy ahogyan látjuk a viadalok formálódását. Nagyon tetszett a címben megjelenő kígyó és madár motívum és az meg főleg, ahogyan ezek hangsúlyt kapnak Snow jellemfejlődése és a történet szempontjából. Őszintén megmondva szívesen olvastam volna tovább, pedig ritkán olvasok 600 oldalas könyveket. Az meg csak még nagyobb megelégedéssel töltött el, hogy mindezen németül rágtam át magam ;)
(Pedig nem volt egy egyszerű történet az olvasásom. Ritkán veszek könyvesboltban könyvet, de ezt megvettem, mert imádtam a sorozatot és mert csodás a német kiadása. Keményfedeles és finoman aranyozott. Lelkesen bele is vetettem magam, aztán a 190. oldalnál hirtelen deja vu érzésem lett…. Nyomdahibás volt a könyvem és kétszer tartalmazta ugyanazt a 30 oldalt. A következő harminc meg kimaradt belőle! Pár nap agyalás után aztán írtam a kiadójának, akik teljesen megértően elkérték a címemet, és kaptam egy hibátlan példányt belőle. Reménykedtem, hogy az egész trilógiát elküldik vigasztalásként, de erre sajnos nem került sor. )


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel (német)
Marie Lu: Fallender Himmel
Dan Wells: Aufbruch
Marissa Meyer: Wie Monde so silbern
Amie Kaufman – Meagan Spooner: Lilac und Tarver
Alexandra Bracken: Die Überlebenden
David Levithan: Letztendlich sind wir dem Universum egal
Amy Ewing: Die weisse Rose
S. J. Kincaid: Diabolic – Vom Zorn geküsst
Katharine McGee: Verbotene Gefühle