Catching ​Fire (Hunger Games 2.) 198 csillagozás

Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire Suzanne Collins: Catching Fire

This is the second book in the ground-breaking „Hunger Games” trilogy. After winning the brutal Hunger Games, Katniss and Peeta return to their district, hoping for a peaceful future. But their victory has caused rebellion to break out …and the Capitol has decided that someone must pay. As Katniss and Peeta are forced to visit the districts on the Capitol's Victory Tour, the stakes are higher than ever. Unless they can convince the world that they are still lost in their love for each other, the consequences will be horrifying. Then comes the cruelest twist: the contestants for the next Hunger Games are announced, and Katniss and Peeta are forced into the arena once more.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, 2019
ASIN: B07T6BQ68R · Felolvasta: Tatiana Maslany
>!
Scholastic, New York, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407188911
>!
Scholastic, London, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407191300

12 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Az éhezők viadala

778 tag · 762 karc · Utolsó karc: 2022. július 13., 11:49


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Katniss Everdeen · Peeta Mellark · Haymitch Abernathy · Finnick Odair · Cinna · Gale Hawthorne · Effie Trinket


Kedvencelte 24

Most olvassa 26

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

ScarlettBlair>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Már el is felejetettem, hogy a második rész is ennyire jó.
Nagy vonalakban emlékeztem a történetre, hiszen már többször is olvastam a könyvet magyarul, de az utolsó olvasásom olyan régen volt, hogy nagyon sok mindent elfelejtettem már közben. Imádtam, nem tudok mást mondani. Izgalmas volt, pörgős, és az új karakterek is szuperek. Angolul azt hiszem még jobban tetszik a történet, mint magyarul. Nem ragozom tovább, nagyon szerettem.

viidori I>!
Suzanne Collins: Catching Fire

A kevéssé meggyőző első rész után én lepődtem meg a legjobban, hogy ez a kötet tudott villantani valamit. A tökéletességtől messzebb esik, mint Panem Jeruzsálemtől, Kati továbbra is kicsit nagyon butuska itt-ott, Pita továbbra is az a rendes srác, akire ugyan @mazsa azt mondta, hogy punci, amin ugyan remekül tudok nevetni, de nem egészen értek vele egyet, szerintem Pita aranyos, nem egy nagy kaliber, de rendes srác, nincs vele sok gond. A Team Gél-t továbbra sem értem, mert Gélnek továbbra is annyi szerepe van a könyvben, mint egy IKEA asztal összeszerelési útmutatójának. Haymitch-ről végre kiderült pár dolog, de még többet akarok belőle, és továbbra is kardoskodom a váltott nézőpont mellett. Ja és itt van még Finnick is, akit nem tudok pontosan hova tenni, neki még kellene egy kis tér, hogy kibontakozhasson. Csak nehogy belefolyjon ebbe a szerelmi iszapbirkózásba, mert hárman is pont hárommal többen vannak már benne, mint ami elégséges. A cselekmény jóval érdekesebb, mint az első részben, kicsit kavarodnak a szálak, ami sosem árt, Panem-ről is kapunk pár infót, bár ez még így is nagyon kevés. Annyira mindenesetre elég volt ez a rész, hogy a könyveket feltegyem a polcra, végül is szép a kiadás, megtartom őket :).

7 hozzászólás
mrsp>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Ha lehet, ez a rész még jobban tetszett, mint az első, pedig nálam ez ritka. Általában a második kötetek okoznak csalódást. De itt már mindenkit jobban megismertünk, minden szereplő sokat alakult és fejlődött. A szerelmi háromszögtől a falat kapartam, de kárpótolt érte az a sok izgalom, ami ért a regény során. Tetszett, hogy ismét egy viadalt láthattunk, de sokkal másabb köntösben. Az új szereplőket egytől egyig imádtam, Mags és Joanna lettek a kedvenceim. A végkifejlet itt is iszonyatosan ütős lett, erre az eshetőségre egyáltalán nem számítottam.

Lunèa_Charlotté>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Wow! Ez a rész jobb volt mint az előző! :D Habár talán az is hozzásegített , hogy a filmet csak 2x láttam , így nem nagyon emlékeztem , pontosan hogy is van…
Az eleje most is nagyon tetszett , ahogy bevezetett Katniss mindennapi életébe … Egyszerűen tetszett! :D
Maga a játék is most sokkal másabb volt. Sokszor elgondolkodtam , hogy ez most biztos a folytatás?… Mivel annyira más volt , annyira jobb volt , huh… Hihetetlen. :)
Azt kell , mondanom , hogy a filmet mikor láttam imádtam , totál fellelkesített és most is ez történt, egyszerűen hihetetlen. :)

Bővebben: Később…

PuPilla>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Az a nagy bajom, hogy szeretem ezt a környezetet és az ötleteket és amit a társadalomkritikájával mond, de nem tudom leküzdeni az érzést, hogy ebből valami sokkal nagyobb durranást is lehetne vagy lehetett volna írni. Továbbra is utálom Peeta-t, és nagyon várom a végkifeljletet. De nem vagyok elájulva. :)
A könyv legjobb pillanata amikor kiderül a Quarter Quell mibenléte.

Megszültem végül a kritikát is, és ahogy telt az idő, egyre rosszabb véleményem lett róla sajnos :S Kidolgozatlan és feledhető.
Bejegyzés link: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2012/03/14/Suz…

4 hozzászólás
readbyhelena P>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Lassan a világon már mindenki tudja rólam, hogy ez a trilógia a kedvencem.
Viszont, ha egyetlen könyvet kellene a háromból választanom, mint legeslegnagyobb kedvenc akkor az mindenképpen ez lenne!
Már az első könyvvel is levett a lábamról Suzanne Collins, de ezzel a résszel véglegesen megvett kilóra az írónő! Számomra ilyen egy tökéletes folytatása egy szuper első könyvnek!
Emlékszem, hogy amikor legelőször olvastam teljesen leesett az állam mindentől ami ebben a könyvben történik. Akárhányszor újraolvasom, mindig úgy falom a lapokat mintha életemben először olvasnám, pedig szinte már szóról szóra, kívülről fújom az egészet. Iszonyatosan magával ragadó ez a folytatás.
Imádtam Peeta, Katniss és Haymitch dinamikáját, ők hárman mindig kiváltanak belőlem valamilyen érzelmet! Általában örömet:) Nagyon örültem, hogy láthattuk a Katniss és Peeta között kialakuló kapcsolatot spoiler szépen lassan, fokozatosan fejlődni. Sokkal jobban szeretek egy ilyen kapcsolatról olvasni mint a manapság olyan elterjedt instalove szerű jelenségről.
Szerintem minden sora érdekes és egyszer sem unatkoztam olvasás közben. Brilliánsnak tartom, ahogy az írónő minden apró részletet ennyire gondosan kidolgozott és mindennek volt jelentősége, a legkisebb mockingjay jelnek is, mindennek! Szerettem azt is ahogyan a végére összeáll a kép Katniss fejében és mi is vele együtt jövünk rá mindenre!
Egyszerűen mindent szeretek ami ebben a könyvben van és nagyon örülök, hogy anno 2013-ban úgy döntöttem, hogy elolvasom ezt a csodát.
Azt még meg kell említenem, hogy imádom az angol kifejezéseket amik ebben a sorozatban vannak, rengeteget tanultam belőlük és sokat bővült a szókincsem nekik köszönhetően!
Számomra olyan érzés ezt a sorozatot újraolvasni, mint amikor egy nagyon nehéz, fárasztó nap után hazaér az ember a munkából a kényelmes, meleg otthonába. :)

Horanna P>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Az első könyv után kíváncsi voltam, miről fog szólni a második rész, vajon Katniss most mentor lesz-e, de hamar kiderült, hogy hála a kerek évfordulónak és a speciális szabálynak, megy vissza szépen az arénába. Egész végig azon töprengtem, hogy vajon most hogy fogja túlélni, főleg, hogy Peeta is megint vele volt, és szinte lehetetlenségnek tűnt számomra, hogy még egyszer képesek lesznek mindketten megúszni, pedig már egészen megszerettem kettejük párosát. Ugyan volt egy kis kötelező szerencsétlenkedés Gale-el, hogy meglegyen a szerelmi háromszög, de szerintem ők annyira nem illettek volna össze, és a kis Pitának szurkoltam már az első kötet óta. Aztán végülis kiderült, hogy a második rész, már jóval többről szól, mint a viadal. Külön tetszett, hogy többet megtudtunk Haymitch-ről, illetve az idősebb bajnokok is érdekessek voltak, Mags és Johanna nagy kedvenc lett.

luthienlovemagic IP>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Második olvasásra is azt tudom megjegyezni a könyvről, hogy még összetettebb, mint az első rész. Többet megtudunk a világról, kiforrottabbak a szereplők, még kegyetlenebb a játék. Egyáltalán nem lehet unni, még izgalmasabb, még megrázóbb, mint az első rész, és a harmadik, egyben kedvenc kötetem még csak most jön :)

Panni777>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Még mindig imádom ezt a sorozatot. :) Ez a kedvenc részem, szerintem zseniális az aréna, amit Plutarck alkotott. Hangoskönyvként érdekesebb végighallgatni Katniss monológját, nagyon jól sikerült a felolvasás. Kicsit felvidít, amikor munkába megyek vagy épp onnan jövök haza.
Azt el kell ismernem, hogy Peeta kicsit nyálasra sikerült, Katniss pedig butácska sokszor, de annyira nem zavaró. Haymitch nagyon szórakoztató, bár valószínűleg a saját életemben idegesítene. Tetszik a világ, tetszik, ahogy haladnak előre az események. Jöhet is a harmadik rész.

brigi11 P>!
Suzanne Collins: Catching Fire

Bajba vagyok az értékeléssel. Kb. az utolsó 20 oldalig nem tetszett ez a rész. Sőt volt, amikor kifejezetten utáltam. Az első 150-200 oldal nekem unalmas volt. Sokkal többet vártam a harctól is. Semmilyen érzelmet nem tudott kiváltani belőlem. A végén viszont volt egy olyan csavar, hogy most úgy érzem magam, hogy be lettem csapva, az orromnál fogva vezettek és gyönyörüen el lettem altatva. Nagyon kiváncsi vagyok a befejező részre. És még mindig Peeta-nak szurkolok.


Népszerű idézetek

gcsecsey>!

I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Peeta Mellark
Lunèa_Charlotté>!

'Stay alive" Haymitch says gruffly. That's almost an old joke with us now.

lone_digger P>!

„You could live a hundred lifetimes and not deserve him, you know,” Haymitch says.

201. oldal

lone_digger P>!

„Let's start with something more basic. Isn't it strange that I know you'd risk your life to save mine… but I don't know what your favourite colour is?” he says.
A smile creeps on to my lips. „Green. What's yours?”
„Orange,” he says.
„Orange? Like Effie's hair?” I say.
„A bit more muted,” he says. „More like… sunset.”

59. oldal

Lunèa_Charlotté>!

Life in District 12 isn't really so different from life in the arena.

lone_digger P>!

„I guess this is where we say our goodbyes as well.”
„Any last words of advice?” Peeta asks.
„Stay alive,” Haymitch says gruffly. That's almost an old joke with us now.

293. oldal

blankaveronika IP>!

Great. Now I have to go back and tell Haymitch I want an eighty-year old and Nuts and Volts for my allies. He'll love that.

279. oldal, 16. fejezet


A sorozat következő kötete

Hunger Games sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Lu: Legend
Marissa Meyer: Cinder (angol)
James Dashner: The Maze Runner
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Ernest Cline: Ready Player Two (angol)
Brandon Sanderson: Skyward
Cecelia Ahern: Flawed
Ransom Riggs: Hollow City
Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox
Dan Wells: Partials