Értékelések 1207

digu96>!
Suzanne Collins: A kiválasztott

Ezt a részt kevésbé szeretem, mint az előzőeket. Talán a hangulata miatt, sokkal depisebb. Az eleje számomra elég lassan telt, talán a közepétől kezd érdekesebb lenni a történet. Sajnáltam Primet a végén, pedig már milyen felnőtt lett a könyv végére. Katniss továbbra sem a legszerethetőbb főszereplő, viszont az biztos, hogy tudott hatni az emberekre. Sok mellékszereplőt ismertünk meg, és majdnem mindenki pozitív személy volt és valahogy segítette Katnisst. Összeségen tetszett, de ezt a részt nem olvasnám ismét újra.

Renáta_G>!
Suzanne Collins: A kiválasztott

A korábbiakhoz hasonlóan ez a kötet is jól van felépítve. Először megtudjuk mi történt a Tizenkettedik Körzettel, aztán, hogy miként élte túl Katniss a Viadalt, hogyan tervezték meg a lázadást, hogy miként működik az eddig elveszettnek hitt Tizenharmadik körzet és milyen tervei vannak a lánnyal. Fájdalmas látni, hogyan harcol démonaival Katniss, aztán végül miként irányítja igazságérzete, dühe, bosszúvágya Snow elnök ellen. Izgalmas, fordulatos, egy igazi érzelmi hullámvasút. És szerencsére nem azt kapja az ember a végén, amire számít. Suzanne Collins sokkal jobba talált ki, mint vártam. Mindenki megkapta a maga tökéletes lezárását, még ha ehhez egyeseknek oda is kellett vesznie a harcokban. (Ezt csak zárójelben jegyzem meg: én az Epilógust simán kihagytam volna a végéről. Szerintem felesleges volt.)

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/12/11/a_kivalasztott_939

DaisyJonesandtheText P>!
Suzanne Collins: A kiválasztott

Az első két könyv után most éreztem leginkább, hogy az egyes szám első személyben írt történetnek nagy hátránya is lehet. Csak azokat a történéseket ismerjük, amik közvetlen hatással vannak a főhősre, a kiváltó okokat, a háttérben zajló eseményeket nem. A forradalom, a kapitólium távoli dolgoknak tűnnek, pedig ettől függ a szereplők további sorsa. Kíváncsi lettem volna egy ugyanilyen írásmódra, még két szereplő bevonásával. Míg Peeta bemutathatta volna, mi zajlik a fővárosban, ott hogyan adják elő ugyanazokat a történéseket, addig Gale-en keresztül végigkísérhettük volna a forradalom fontosabb eszközeit, hadműveleteit. Viszont annak az izgalma hozzáad a könyvhöz, hogy mindenki egyénileg átgondolhatja, szerinte mi történhet a háttérben. Az elbeszélési mód eddig tökéletesen működött a bizonytalanság, izgalom fenntartásában, itt viszont a történet egyes elemei kissé kiestek a fókuszpontból. Előtérbe kerül Katniss fejlődése – ami egyébként csodálatosan be lett mutatva –, és az érzelmei.
Bővebben:
https://daisyjonesandthetext.com/2018/06/15/suzanne-col…

Hirdetés