500 ​leves 3 csillagozás

Susannah Blake: 500 leves Susannah Blake: 500 leves

A levesek e tárháza 500 ínycsiklandó, egyszerű és könnyen követhető receptet rejt. Oldalait forgatva rengeteg ötletet és tanácsot kapunk változatos levesek elkészítéséhez. Könnyű hétvégi ebéd, gyors vacsora, elegáns előétel, forró leves a hideg, vagy jeges frissítő a forró napokra – bármit is szeretnénk, itt megtaláljuk az ideális receptet.

Eredeti cím: 500 Soups

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Egészséges és finom GABO · 500 étel GABO

>!
GABO, Budapest, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065272 · Fordította: Könye Andrea
>!
GABO, Budapest, 2008
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636891619 · Fordította: Könye Andrea

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
Susannah Blake: 500 leves

Nekem szimpatikus ez a könyv! Nem is tudom már hányszor átlapoztam. El is kezdtem belőle főzni, igaz eddig nem sokáig jutottam, de ugye kell közben a megszokott húsleves, gulyás, meg ilyesmi is. Tetszik, hogy az alapokkal indít, bár mondjuk a levesfőzéshez szükséges eszközök ismertetése nem életbevágóan fontos. Ellenben az alapleveké nem jön rosszul, bár maradok a leveskockánál, esetleg a vasárnapról elcsent szűrt húslevesnél. A levesbetétekhez adott jó kis ötletek sem elvetendőek. A levesek csoportosítása tetszett, bár kicsit zavaró, hogy pl. a gyorsan készíthetőek közt, ill. a tartalmasabb levesek közt is van egy-egy csicseriborsóleves, bár kicsit más plusz összetevőkkel. Hát igen, vagy főalapanyag szerint, vagy más egyéb kritériumnak megfelelően csoportosít az ember. Mindent nem lehet!
A receptek közt azért van olyan aminek az elkészítését elvetem, többnyire az alapanyag(ok) miatt. Viszont sokat pedig szívesen kipróbálok. Egy-egy levesnek az ízvilágunknak megfelelően több variánsa is szerepel a kötetben, így kapunk végül 500 levest. A fűszerezésnél az őrölt kömény, mint hozzávaló zavaró! Ugyanis nyilván a római köményről van szó a fűszeres, csípős és indiai jellegű levesek esetében, nem a mi „hétköznapi köménymagunk” őrleményéről. A fotók nagyon ízlésesek, nyálcsorgatóak! És a tálalás, azok a tányérok, csuprok, küblik, meg nem tudom mik! Be kell szereznem pár darab hasonló csodát!
Egyet nehezményezek: lehetne nagyobb alakú, és vékonyabb a könyv. Ha leteszem, hogy főzés közben ráleshessek a receptre, felfelé fordítva képtelenség nyitva tartani.
Szombaton következik a rizottóleves, fetasajttal és sütőtökkel. Kíváncsi vagyok!

>!
GABO, Budapest, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065272 · Fordította: Könye Andrea

Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Krisztina: Levesek
Amanda Cross: Varázslatos levesek
Péter Jánosné: Levesek
Levesek – Egészséges és laktató fogások
Molnár Sándor (szerk.): Tartalmas levesek
Chantal Duroy: Finom levesek
Marion Grillparzer: A leves gyógyít
Nébih szakácskönyv
Annette Heisch: Levesek
Horváth Ildikó – Szabó Sándorné: Levesek