Az ​aranypárducok ébredése 6 csillagozás

Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése

Amritát, a boszorkányt fontos küldetéssel bízzák meg: fel kell kutatnia egy harminc évvel korábban eltûnt ikerpárt, mert rájuk vár a feladat, hogy egy õsi ereklye segítségével megtörjék a Sötétség hatalmát. Elõbb azonban meg kell küzdeniük a mindenre elszánt démonokkal, és meg kell fejteniük a szellemvilág rejtélyes üzenetét. Az idõvel is versenyt futva számtalan kérdésre keresik a választ: Miért fontos, hogy honnan származnak az ikrek? Milyen összefüggés van a Pilis hegység és az Orion csillagkép között? Mi lett az elsüllyedt birodalom, Ataisz népeinek sorsa? Milyen titkot rejt a Zengõ Sivatag? És kik a „tiltottvérûek”? Miközben a szereplõk a nyomokat követve beutazzák a fél világot, az olvasó is megkapja a válaszokat.
A sodró lendületû regényben ötvözõdik a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a kaland és a szerelem, a múlt és a jövõ.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ad Librum, Budapest, 2011
300 oldal · ISBN: 9786155110368

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

London


Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

PuPilla>!
Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése

Táltosok, boszorkányok, lidércek, szétválasztott ikerpár, elveszett ereklye. Ez egy vérbeli kalandregény, változatos helyszínekkel, idősíkokkal, és pergő, nagyon izgalmas cselekménnyel, amivel bejárjuk az egész világot.
Néhány apró, feledhető hibájával együtt is, csak ajánlani tudom.

Bővebben: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/11/27/Sus…

Nita_Könyvgalaxis>!
Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése

A könyv egész biztatóan indult, bár az első oldalakon nekem kicsit túl sok volt a magyarázat, de utána az első felét majdnem egyszuszra olvastam. Tetszett, hogy a táltosok és a magyar legendák kerültek elő, és a fejezetek tarot kártyával jelölése is tetszett.
Aztán a második fele már sokkal unalmasabb volt számomra, a végén már azt nézegettem, mennyi van még hátra belőle… Túl sok mindent akart az írónő belezsúfolni, ráadásul a vége már nagyon kiszámítható volt, és egyre több bugyuta mondat is előfordult (a főhősünknek a szerelemtől először pillangók, de később már kolibrik (!!) verdestek a gyomrában). Remélem azért Susanna Lehner fog még írni, jó ötletei vannak, csak a megvalósításon kéne még csiszolni.

5 hozzászólás
Pöfivonat>!
Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése

Amint megláttam úgy éreztem azonnal el kell olvasnom. Ám a lelkesedés hamar elszállt, mert egy idő után már nem érdekelt a könyv. Érdekes szereplők, de néhol unalmas a történet. Kár érte, mert jó lett volna.

Niki_>!
Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése

Elég vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Az első fele nagyon bejött, a második fele már annyira nem, kicsit unni kezdtem. Ugyanakkor nagyon jól ír az írónő, érezni lehet, hogy sok munkája van benne, de azért voltak olyan dolgok is, amiket kicsit „meredeknek” tartottam. Egy kicsit amolyan egyveleg is. Boszorkányok, vámpírok, démonok, lidércek, egy kis A Da Vinci-kód, egy kis Indiana Jones, egy kis Lőrincz L. László, szóval nagyon sok színű és mozgalmas volt, de azon nem tudok átlendülni, hogy a második fele nagyon lassan csúszott.


Népszerű idézetek

K_Maria P>!

…az ember önmaga teljességét csak másokkal való kapcsolatában élheti át. A barátságban, a szerelemben, a házasságban, a szülői és a testvéri viszonyban. De általában még az üzlethez is szükség van társa – nevetett jóízűen a láma.

17. fejezet, 230. oldal

janette1002>!

Annak is örült, hogy kutatóútja Magyarországra vezet. 1860-tól egy ideig ott élt, a Balaton partján, és remekül érezte magát a szőlőtőkék és mandulafák vidékén.

21. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Spirit Bliss: A múlt árnyai
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Hernád Péter: Pannónia Parancsnok
Nyulász Péter: Ciprián
Timár Krisztina: A látszat mesterei
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Terry Pratchett: Vészbanyák
Cassandra Clare: Az angyal
Mark Lawrence: A Hazug kulcsa