Ofélia ​úszni tanul 20 csillagozás

Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miért pont Ofelia? És miért tanul úszni? Egy könyv címe ez, amely egy 40-es évei elején járó független nő önmagára találásáról szól, aki ennyi idősen képletesen és valójában is „megtanul úszni”. Azt gondolom, soha jobban nem volt találóbb ez a mondat rám, mint most. Hát ezért a cím, és legyek most én Ofelia…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Pannonica, Budapest, 2005
332 oldal · ISBN: 9637319069 · Fordította: Mészáros Ilona
>!
Mars, Budapest, 1991
310 oldal · ISBN: 9637914129 · Fordította: Mészáros Ilona

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Sacré Coeur


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Bla IP
Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Egy inkább nőknek írott nyári könnyed olvasmány, amely kétségkívül olvastatja magát. És igen Ophélia megtanul úszni, sőt szinte minden sikerül neki céljai közül – az érdeklődés fenntartásához a diétás étkezés, a fogyókúra, valamint a szex, mint fő témák viszik a prímet. Mint egy regénybe foglalt komplett életvezetési tanácsadás. Kétségtelen, biztosan lehet így is élni – de ez nagyon távol áll tőlem – s már nem is igen tudnék módosítani. Aztán a hímtagok hosszával, vastagságával és számával való méretkezés nekem már kicsit sok lett a végére.. Párizs színes világának ábrázolása kicsit kárpótolt.

4 hozzászólás
>!
MirkoMama
Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Emberére talált nálam ez a könyv. Bizony sok helyen magamra ismertem a sok külföldi élményem és az utazgatásaim során felfalt férfiak kapcsán. Ösztönző kis olvasmány ez minden oroszlán nő számára, akik 30/40 fölött – kinél, mikor köszönt be ez az indokolatlan érzés – azt gondolják végérvényesen elbúcsúzhatnak az éltető hódításaiktól.
Lendületes, életigenlő, mosolygósan férfiboncolgató nyári könyvecske.

>!
Brumi
Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Nagy elvárásokkal kezdtem neki a könyvnek, mert egy jóbarátom ajánlotta. Hááát… Csalódtam, nem is kicsit.
Már az elején nem tetszett, hogy minden megjelenő szereplő iszonyú gazdag volt, nagyvilági, tökéletes testű, finom és drága ruhákat hord. Belefulladtam a lazacszínű selyemkanapékba, hófehér lámaszőr kabátokba és tűzopál drágakövekbe, a főhősnő tökéletes testéről, hófehér porcelánbőréről és tűzvörös hajáról szóló leírásokba. Aztán ott volt az a halom nevetségesen közhelyes megállapítás, hogy Párizs a szerelem fellegvára meg a francia szeretők a legjobbak. Aztán ott volt az is, hogy a főhősnő fogyókúrázni kezd. Ez mind elég volt ahhoz, hogy már az elején utáljam és unjam egyszerre. De azért csak olvastam tovább, mert a sok gazdagság, előkelőség és nagyvilágiság közé olyan 20 oldalanként szorult néhány sor, néhány olyan gondolat, ami tetszett. Az pl. alapvetően jónak tartottam, hogy egy 41 éves nőről van szó, aki úgy tartja, még csak most jön élete java, az viszont már a legkevésbé sem tetszett, hogy nem egy normál 41 éves nőről van szó, hanem egy olyanról, akinek semmi ránca nincs és mindenki 26-27-28 évesnek nézi. Ez így már nem az igazi. Aztán azok után, hogy Ofélia (a főhős) hosszasan ecseteli mennyi szeretője volt és milyen nagy elvárásai vannak a férfiakkal szemben, azt vártam, hogy az ágyban nem hagyja magát használni, nem színlel orgazmust, stb., de hát ez nem jött be.
Az első faszi, akivel lefekszik kb 2 perc alatt elmegy ráadásul Ofélia kérését figyelmen kívül hagyva „nem vigyáz”, vagyis nem húzza ki ejakuláció előtt. Az aktus előtt semmiféle előjáték nincs. A 2 perces szexre Oféliától azt várnám, hogy álljon fel és menjen el a nagyon gyorsan, de nem, ő még vagy 9 ilyen 2 perces menetet képes lenyomni a faszival.
A második szex is előjáték nélkül történik, ezúttal egy vénemberrel, aki az étteremben anélkül rendel Oféliának, hogy megkérdezné mit kér – kb. ekkor kéne felállni az asztaltól, öntudatos Oféliám. Szerencsére nem teljesíti a férfi önző kéréseit, de nem azért szexel vele, mert megkívánta vagy mert kedve van hozzá, hanem hogy hamarabb szabaduljon. Szörnyű.
A harmadikkal nem szexel, mert kicsinek találja a farkát. Nekem ez mindig nagyon gyanús, tudjuk, hogy a nők nagy része nem vaginális, hanem klitorális orgazmust él át, akkor meg mi a fenének kell nagy pénisz? Ezt valahogy mindig ilyen férfifantáziának tartottam, hogy a hatalmas pénisz az igazán jó. Szerencsére Ofélia a negyedik szeretője személyében meg is kapja az áhított nagy végtagot, itt is különösebb előjáték nélkül történik a behatolás, ami természetesen Oféliát a gyönyörök soha nem ismert magasságába juttatja. Egy ilyen nagy hímtag hova máshova juttatná. Vicces volt, hogy a csávónak a leírás szerint akkora a pénisze, hogy 2 óvszer is szétrepedt rajta. Hát, ahogy én tudom egyesek még a fejükre is nagy sikerrel húznak óvszert, úgyhogy elképzelni sem tudom milyen vastagnak kellett lennie annak a pénisznek.
A negyedik szeretővel már nem volt olyan jó a szex, mint a nagyfarkú négerrel, ezért Ofélia úgy döntött, orgazmust színlel. Grrrrrrr.
A szexuális kalandok mellett persze végig fogyókúrázik, irtó sok pénzt keres és költ, és arról fantáziál, hogy jó lenne egy szerető a leggazdagabbak, legismertebbek, leghíresebbek közül. Az persze jó, hogy tök önálló, meg vegetáriánus lesz (mondjuk az kissé idegesítő, hogy fennhangon hirdeti hogy az ő lelkén ugyan nem szárad állat lelke, ami ugye nem igaz, hiszen csak vegetáriánus), meg úszni is tanul, meg egyedül jár szórakozni, de nem annyira, hogy feledtesse a többit.
Egyébként elég gyorsan lehet haladni vele, valahogy eteti magát.

13 hozzászólás
>!
Tulipán
Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Szeretem ezt a könyvet, kétszer is elolvastam még pár évvel ezelőtt. A mai napig eszembe jut egy idézet belőle: „Szabadulj meg a kacatoktól”.

Könnyed, humoros,szórakoztató írás.:)

>!
Pomwell
Susanna Kubelka: Ofélia úszni tanul

Ez a könyv amilyen elrugaszkodott, olyan inspiráló.


Népszerű idézetek

>!
Bla IP

Igen, kedveseim, a technika nagy hiba. Az emberiség rossz lóra tett. A következmények fatálisak. Faddy műterméből ugyanis nemcsak Párizst lehetett látni, hanem a csúnya, burjánzó, visszataszító elővárosokat is! Egészen a horizontig!

190. oldal

>!
Azora

Senki sem tudja, mi az ami fontos. Ezért a technika többet ér, mint a természet, a pénz pedig, mint a boldogság. De a profit a legfontosabb, többet ér, mint az egészség, a szerelem, az élet.

205. oldal

>!
Azora

A félelem a legrosszabb dolog, a legnagyobb akadály. A félelem mindent tönkretesz. A félelem luxus, amit nem engedhetek meg többé magamnak. Szabadulj meg a kacatoktól!

322. oldal

>!
Bla IP

Nem rontottam el a diétámat, Londonba repülök. Fellépek a TV-ben és minden bizonnyal egy luxushotelben fogok lakni. És a következő nap nem repülök azonnal vissza Párizsba. Nem. A Tate-Gallerybe megyek és megnézem kedvenc festőimet. Onnan a British Muzeumba. És utána Dillonshoz, a kedvenc könyvesboltomba.

101. oldal

>!
Bla IP

Párizsban az üzletek vasárnap is nyitva vannak, sőt a sarkon , a place Monge-on délelőtt piac is van. Ha sietek, még elérem.

102. oldal

>!
Azora

Vannak jók és rosszak, mint mindenhol, ahol emberek vannak és nincs olyan nép a földön, amelyik csak gonosztevőkből áll. Nem akarom magam felheccelni. Nem akarok amazoncsatát. Úgyis mindig az ártatlanokat ölik meg.

128. oldal

>!
Azora

A Sacré-Coeur a kedvenc templomaim közé tartozik. Bár vannak akik egyszerűen giccsnek minősítik, az engem nem zavar. Szebb lenne a világ, ha ilyen giccsekből több lenne. Giccs. Úgy van! Bármikor felcserélném a lakótelepekkel, a betontornyokkal, a városi autópályákkal és az atomerőművekkel. Kicsit több olyan giccs, mint a Sacré-Coeur és kevesebb beton. Azt hiszem, mindannyian jobban éreznénk magunkat.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sacré Coeur
>!
Azora

Ugyan még mindig egy természeti katasztrófa szélén állunk, de már beszélünk róla, hogy a természeti katasztrófa létezik.

205. oldal

>!
Azora

A világ úgysem marad fenn sokáig. Hogyan is tudna? Mindenhol atomerőművek! A vizeink mérgezettek. A tengerek fertőzöttek. Az erdők elpusztulnak. A sivatag terjeszkedik. S a maradékról gondoskodnak a terroristák.

325. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erich Kästner: Három ember a hóban
Kerstin Gier: Rubinvörös
Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
E. T. A. Hoffmann: Murr kandúr életszemlélete
David Safier: Pocsék karma
Erwin Strittmatter: A csodatévő
Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen: A kalandos Simplicissimus
Sven Regener: Berlin Blues
Thomas Mann: A kiválasztott / A törvény
Benedict Wells: Különc