Ódon ​várba herceg kerestetik 9 csillagozás

Susanna Kubelka: Ódon várba herceg kerestetik

A szép fiatal Anette hosszú távollét után visszatér Kronegg várába, ahol nevelkedett. Eduard Silvester gróf, a vár ura szeretettel fogadja rég nem látott unokahúgát, aki öt év után rádöbbent, hogy szerelme és élettársa, Daniel valójában elvetemült szélhámos, aki fûvel-fával megcsalta és egész vagyonából kifosztotta. Fordulatokban gazdag cselekmény során ismerjük meg az ódon vár lakóinak életét, és szerzünk tudomást arról, hogy Eduard gróf kitartó és fáradságos munkával igyekszik megtalálni a magyar koronakincseket, amelyeket bizonyos híresztelések szerint az 1848-as bécsi forradalom után Kornegg várában rejtették el. A kellemes, szórakoztató irodalmat kedvelő olvasók nem fognak csalódni Susanna Kubelka regényében.

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635486855 · Fordította: Károlyi Eszter

Most olvassa 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!
Susanna Kubelka: Ódon várba herceg kerestetik

Kellemes és könnyű volt, ahogy beígérte, a régi nemesi család tagjai megérkezve, egyre többet tárnak fel az ódon kastélyban történt korábbi eseményekből, miközben saját kis és nagyobb monomániájuk azért erősen elfoglalja őket. A drága nagymama a színes-díszes malomkőnyi kalapok takarása ellenére meglehetősen képben van, és a nyolcvanadik születésnapját a saját ízléséhez alakítva ünnepelné. Eduárd gróf a mind kevésbé titkos kincskeresés mellett a szomszédpukkasztó ármánykodásban is elég mélyre ás, bár a Csibe becézetre (se) hallgató fehér kakadu irányában mutatott szenvedélyes imádata mellett a várkastély és a környezete iránti elkötelezettsége is sokat nyomott a latban. És a főhősnő, Anette? Nos ez egy kissé gyengébb pont, ő gyakran mintha beszorulna a passzív, megfigyelő, elbeszélő szerepbe. A szegény kiszolgáltatott osztrák grófkisasszony elég nehezen talál magára, hosszan könnyű célpontja maradt az őt öt évvel korábban megszöktető sármos csalónak, és nagy nehezen ráébredve a cselekre is lassan szánja rá magát a cselekvésre. Az alig titkoltan pénzsóvár francia rokonság és a lehengerlően arrogáns szomszédok akciói között tipródik az eltékozolt öröksége feletti bűntudatával.

Pancsurka>!
Susanna Kubelka: Ódon várba herceg kerestetik

Könnyű kis olvasmány, elég szórakoztató is volt, ha figyelmen kívül hagytam a várúr középkorból itt maradt, „majd én megmondom, mert egyrészt én vagyok a férfi, másrészt enyém a kóceráj, én úgyis jobban tudom” beszólásait.

PuPilla>!
Susanna Kubelka: Ódon várba herceg kerestetik

Könnyű fajta történelmi-szórakoztató csipetnyi gasztro beütéssel.


Népszerű idézetek

Pancsurka>!

Alapvető konstrukciós hibátok van nektek, nőknek. Túlságos érzéketek van a szánalomra. Esdeklő zöld szempár, hűséges kutyatekintet, némi könnyfátyol – és már ömlik is a pénz a rossz irányba.


Hasonló könyvek címkék alapján

Christoph Ransmayr: A Kitahara-kór
Ursula Poznanski: Erebos
Laura Baldini: A tanítónő
Franz Werfel: Halljátok az igét!
Johannes Mario Simmel: Csak egy szó a szerelem
Vicki Baum: Szerelem és halál Báli szigetén
Vicki Baum: Hell meg a nők
Franz Xaver Kappus: Versenyfutás a sorssal
Hugo Bettauer: Asszonyfaló
Franz Werfel: Az érettségi találkozó