A ​lelked bennem 9 csillagozás

Susanna Ernst: A lelked bennem

„Ne félj, Matty! Veled maradok, megígérem!”
A kegyetlen gyilkosság áldozatává vált Amy utolsó gondolata ez volt.
Matt, aki gyerekfejjel tehetetlenül szemlélte kis barátnője megerőszakolását és meggyilkolását, huszonegy év múltán is képtelen feldolgozni a traumát. Bár sikeres masszőrként dolgozik – gyógyító mentalistaként különleges képességekkel rendelkezik –, végtelenül magányos. Ám egy napon találkozik egyik betegének autista lányával, Julie-val, s a kettejük között kialakuló, megmagyarázhatatlan vonzalom nemcsak különös élményeket ad, de közös emlékeket is feltár. Emlékeket abból az időből, amikor még nem is ismerhették egymást. Matt lassan rádöbben: rég meghalt gyermekkori szerelme egy másik testben él tovább. S miközben együtt próbálnak megküzdeni családjukkal, környezetükkel, hogy elfogadtassák a lehetetlent, a múlt árnya kísért a metszőn kék szemű gyilkos személyében…

Eredeti mű: Susanna Ernst: Deine Seele in mir

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
448 oldal · ISBN: 9789632938004
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932613

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Amy · Mary · Matt Andrews


Kedvencelte 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ap358 P
Susanna Ernst: A lelked bennem

A fülszöveg egyből megfogott, és tudtam, hogy nekem ezt el kell olvasnom.
Vegyes érzéseket keltő, elgondolkodtató és megható mágikus-realisztikus írás.
A történet elején megismerhetjük a szereplőket, Mattyt és Juliet, és ezek a részek teljesen beszippantottak. Az alapsztori és a cselekmény, amire a karakterek élete épül rendkívül megdöbbentő. A múltjuk borzalmas, és elmerengtem, hogyan volt képes Matty egyáltalán megőrizni az ép eszét. A jelenben egy elzárkózott, magányos felnőtt, aki szorong a démonaitól, de senkivel nem osztja meg a gondjait.
A Julieval való kapcsolatának a kialakulása szívszorító és egyben érdekes is. Szurkoltam nekik, de még én se tudtam, valójában kit is szeretnék viszontlátni.
Miután Amy újra öntudatra ébred, számomra ellaposodott a történet. Onnantól alig bírtam haladni vele. Sok részt feleslegesnek találtam, újra és újra körbejárták ugyanazt a probélmát, akárhány emberrel beszéltek, annyiszor olvashattam el ugyanazokat a párbeszédeket. Túl sok volt az elnyújtott dráma. Amy és Matty kapcsolata a misztikumra és a gyerekkori emlékekre épül, és úgy éreztem, túl gyorsan alakult a köztük lévő kapcsolat. A szerelmi szál keserédes és lapos volt, mintsem romantikus. Legalább 100 oldalt simán le lehetett volna faragni belőle. Nagyon erősen kezd a könyv, de a 100-150. oldaltól leszállópályára áll.
A vége egyedi, érdekes és… megható lett volna, de addigra sajnos már elvesztettem az érdeklődésemet. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de dühít, hogy egy ilyen fantasztikus alapből ez sült ki.

>!
Ariadne 
Susanna Ernst: A lelked bennem

Susanna Ernst első regényét tartja kezében az olvasó.
Határozottan erős kezdés. Magával ragad és nem ereszt. Rengeteget ad, de sokat el is vesz.
A könyvet azoknak ajánlom, akik tudnak nyitottak lenni, nem keresnek kákán is csomót, csak hagyják, hogy a történet magába szippantsa őket és elemi erővel megéljék az érzéseket, amiket a regény kivált. Én ezt tettem, s egyáltalán nem bántam meg.
Mindenképpen szeretném majd olvasni az írónő jövőben megjelenő könyveit is.

Bővebben:
http://ariadneolvasmanyai.blogspot.hu/2018/05/susanna-e…

>!
vollys
Susanna Ernst: A lelked bennem

A stílusa azonnal beszippantja az embert. Az alap történet is rendben, már a tartalomból is kiderül, hogy némi fantasztikumra épült a történet, tehát aki nem szereti a reinkarnációs történeteket, az ne vágjon bele. Matty és Amy olyan borzalmat él át, melyet nehéz feldolgozni, mindkét részről. Szoros kapocs kapcsolja össze őket, ami varázslatos. Számomra a karakterek kidolgozottsága nem a legjobb, leghitelesebb. Elhiszem, hogy 8 év közös gyerekkor mély kapcsolatot építhet ki, de 21 év felnőttkor azért ennél több szakadékot képezne és komolyabb problémákat is felvetne szerintem. A könyv végére érve volt némi hiányérzetem… azzal tettem le, hogy mi értelme volt? Mit szeretett volna a szerző mondani? Mostanáig nem jöttem rá, de nem is feltétlen baj, érzelmeket közvetített, elgondolkodtatott, ezt értékelem.

>!
Marta_Kotai
Susanna Ernst: A lelked bennem

ez egy földöntúli szerelmi történet. nekem túl csöpögős és túl hihetetlen volt.

>!
liptonella
Susanna Ernst: A lelked bennem

Van benne munka jó sok, de hát a könnyekért is meg kell dolgozni. Nem azt akarom mondani, hogy rettenetes, de majdnem.

>!
Boca_Isabela
Susanna Ernst: A lelked bennem

Nekem valahogy nem jött be, nem erre számitottam, sokkal de sokkal jobbnak gondoltam. de sajnos nem az.
Maga az alaptörténet szuper,csak valahogy a kivitelezés nem győzütt meg,túl hihetetlen és egy kicsit túl nyálas.Pedig a könyv elején égnek állt a haj és a hideg futkosott a hátamon, de idővel eltüntek ezek az érzések és ezt hinyoltam. Nagy kár érte, mert szuper könyvet lehetett volna kihozni belőle.De ennek ellenére nem bntam meg hogy elolvastam.Ja és a könyv boritója imádom.


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Soha ne vitatkozz egy nővel szívügyekről.

181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary
>!
ap358 P

Az egyik napilapban olvastam egyszer azt a kérdést, amire sajnos pontosan tudom a választ: „Összetörhet az ember lelke?” – Igen, összetörhet, akár néhány másodperc alatt is!

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matt Andrews
>!
ap358 P

Az ignoranciát el tudom viselni, a részvétet csak nehezen, az együttérzés pedig megöl.

93. oldal

>!
Ariadne

Kéz a kézben ballagunk a széles járdán. Amy felfelé néz. Ezen az éjszakán van az égboltban valami védelmező. Számtalan csillag ragyog felettünk, és végre értelmet nyer általuk az „ég sátra” kifejezés. Igen, ez az ég tényleg körülölel bennünket. Úgy feszül fölöttünk, mint a gyapjútakaró, amely alatt gyerekkorunkban annyit játszottunk.

>!
ap358 P

– De most minden olyan… más – jegyzi meg szomorúan, és kinyújtja a kezét, hogy megsimogassa az arcomat.
Az érintése olyan gyengéd, hogy azonnal libabőrössé válik az egész testem. Kicsit szédülni kezdek, ezért lehunyom a szemem, és egy kis időre a tenyerébe hajtom a fejem.
– Igen, más. De mi vajon mások vagyunk-e, Amy? Eltekintve attól, hogy felnőttünk? Nem, nem vagyunk mások. Még mindig megvan köztünk… az a különleges kötelék.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy · Matt Andrews
>!
ap358 P

– Hé! Tudod, mit írt Shakespeare, Amy? Ezt írta: Eh, mi a név? Mit rózsának hivunk, Bárhogy nevezzük, éppoly illatos. És, látod, szerintem ez nagyon találó. Úgy értem… mi tesz egy embert azzá, aki? A neve? A külseje? Nem! Épp neked kellene tudnod, hogy a testünk csak burok, mely a lényeget veszi körül. A lelkünket.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matt Andrews
>!
ap358 P

– (…) milyen hihetetlen jelentősége van az ember tudatalattijának, és ezért milyen fontos, hogy a régi sebeket megfelelően begyógyítsuk. Nem szabad csak úgy ideiglenesen leragasztani és letagadni őket. Az nem működik.

147. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Torey Hayden: Szellemlány
Karin Fossum: Aki mást szeret
Erik Axl Sund: Bomlás
Camilla Läckberg: Jéghercegnő
Ta-mia Sansa: A menekülés éve
Martina Cole: A madám
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva
David Mitchell: Felhőatlasz
Vladimir Nabokov: Lolita