Hópehely 12 csillagozás

Susanna Bailey: Hópehely

Csodálatos történet egy eltévedt póni és egy magányos kislány barátságáról. A honvágyról, szülő és gyerek közötti elvághatatlan kötelékről, és az igazi szeretet önfeláldozó erejéről.
A tizenegy éves Amber egy vidéki farmra kerül nevelőszülőkhöz, de hiába körülötte a sok szépség, ő csakis egyetlen dologra vágyik: hogy újra az édesanyjával lehessen. Búskomorságát a nagy hó alól kimentett kiscsikó enyhíti, ám akárhogy dédelgetik az istállóban, a póni nem hajlandó enni. Amber átérzi a csikó szomorúságát, és kitartó szeretetével, gondoskodásával végül sikerül megmentenie őt.
De vajon mi lesz a kiscsikó jövője? Visszakerülhet-e édesanyja közelébe, amire nála jobban már csak Amber vágyik?
A könyvet megjelenése óta máris számos irodalmi díjra jelölték.

„Egyszerűen imádtam Hópehely történetét! Őszinte, érzékeny és szívbe markoló… életre szóló élmény, nem csak gyerekeknek.” Jacqueline Wilson

Eredeti cím: Snow Foal

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2020
324 oldal · ISBN: 9789634376750 · Fordította: Rádai Andrea
>!
Kolibri, Budapest, 2020
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634376743 · Fordította: Rádai Andrea

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Kitabu_hu P>!
Susanna Bailey: Hópehely

Amber anyukájának komoly problémái vannak, nem tud gondoskodni a 11 éves kislányról.Nevelőszülőkhöz kerül egy csodálatos farmra, ahol már több hasonló cipőben járó gyermek is él. Búskomorságán semmi nem tud segíteni egészen addig, míg egy nap egy elhagyatott, legyengült kis póni talál szintén menedékre a családnál.
A két megtört lélek azonnal egymásra talál, elválaszthatatlanok lesznek.♥

A történet egyszerre szívbemarkoló és meghatóan szép. Rengeteg gyermek él diszfunkcionálisan működő családban, ám az onnan való kiemelés mégis megtöri őket. Amberrel sincs ez másként, minden vágya, hogy újra édesanyjával legyen. De hogyan is mehetne haza, ha az édesanyja még önmagára sem tud vigyázni, nemhogy rá?

Susanna Bailey maga is családsegítőként tevékenykedett, nagyon közelről ismeri ezeket a problémákat mind a szülők, mind a gyermekek részéről. Egyszerűen megfogalmazott gondolatai és érzései életre kelnek a lapokon, miközben mégis átfogóan megmutatja azt is, hogy mennyire fontos a JÓ nevelőszülők és szakamberek szerepe❣️

Szívmelengető olvasmány annak ellenére, hogy olyan témát boncolgat, amitől jóérzèsű ember elmorzsol egy-két könnycseppet.♥

Oláh_Zita P>!
Susanna Bailey: Hópehely

Nagyon fájt nekem ez a regény, és ebben rejlik a hitelessége. Amber és póni történetén keresztül az írónő megmutatja, mennyi sérülés érheti az embereket. Ezek gyógyításához türelem és szeretet kell, ami Amber nevelőszüleiben szerencsére megvan. Annyi mindent mutat meg ez a regény, az anyaságról, a magányról, a fájdalomról és a családról, hogy mindenképp érdemes elolvasni.

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Flanagan: Macindaw ostroma
Patricia St. John: Nyomok a hóban
Rép Erika: Répácska meséi 1.
Bombicz Judit: Csodák könyve
Arthur Ransome: Téli szünidő
Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás
Fekete István: Téli berek
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
M. Christina Butler: Jó barátok hóban-fagyban
Ana María Matute: Paulina