Hópehely 21 csillagozás

Susanna Bailey: Hópehely

Csodálatos történet egy eltévedt póni és egy magányos kislány barátságáról. A honvágyról, szülő és gyerek közötti elvághatatlan kötelékről, és az igazi szeretet önfeláldozó erejéről.
A tizenegy éves Amber egy vidéki farmra kerül nevelőszülőkhöz, de hiába körülötte a sok szépség, ő csakis egyetlen dologra vágyik: hogy újra az édesanyjával lehessen. Búskomorságát a nagy hó alól kimentett kiscsikó enyhíti, ám akárhogy dédelgetik az istállóban, a póni nem hajlandó enni. Amber átérzi a csikó szomorúságát, és kitartó szeretetével, gondoskodásával végül sikerül megmentenie őt.
De vajon mi lesz a kiscsikó jövője? Visszakerülhet-e édesanyja közelébe, amire nála jobban már csak Amber vágyik?
A könyvet megjelenése óta máris számos irodalmi díjra jelölték.

„Egyszerűen imádtam Hópehely történetét! Őszinte, érzékeny és szívbe markoló… életre szóló élmény, nem csak gyerekeknek.” Jacqueline Wilson

Eredeti cím: Snow Foal

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2021
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634376743 · Fordította: Rádai Andrea
>!
Kolibri, Budapest, 2020
324 oldal · ISBN: 9789634376750 · Fordította: Rádai Andrea
>!
Kolibri, Budapest, 2020
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634376743 · Fordította: Rádai Andrea

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Susanna Bailey: Hópehely

Tüneményes történet, amiben azért megjelenik a komoly mondanivaló, mint a nevelőszülőség, a szülők szerepe, az örökbefogadás, a bántalmazás, alkoholizmus és természetesen a barátság is.
Ruth és Sam: csodálatosak vagytok, igazi hősök.

Kitabu_hu P>!
Susanna Bailey: Hópehely

Amber anyukájának komoly problémái vannak, nem tud gondoskodni a 11 éves kislányról.Nevelőszülőkhöz kerül egy csodálatos farmra, ahol már több hasonló cipőben járó gyermek is él. Búskomorságán semmi nem tud segíteni egészen addig, míg egy nap egy elhagyatott, legyengült kis póni talál szintén menedékre a családnál.
A két megtört lélek azonnal egymásra talál, elválaszthatatlanok lesznek.♥

A történet egyszerre szívbemarkoló és meghatóan szép. Rengeteg gyermek él diszfunkcionálisan működő családban, ám az onnan való kiemelés mégis megtöri őket. Amberrel sincs ez másként, minden vágya, hogy újra édesanyjával legyen. De hogyan is mehetne haza, ha az édesanyja még önmagára sem tud vigyázni, nemhogy rá?

Susanna Bailey maga is családsegítőként tevékenykedett, nagyon közelről ismeri ezeket a problémákat mind a szülők, mind a gyermekek részéről. Egyszerűen megfogalmazott gondolatai és érzései életre kelnek a lapokon, miközben mégis átfogóan megmutatja azt is, hogy mennyire fontos a JÓ nevelőszülők és szakamberek szerepe❣️

Szívmelengető olvasmány annak ellenére, hogy olyan témát boncolgat, amitől jóérzèsű ember elmorzsol egy-két könnycseppet.♥

Kicsibogár P>!
Susanna Bailey: Hópehely

Nagyon fájt nekem ez a regény, és ebben rejlik a hitelessége. Amber és póni történetén keresztül az írónő megmutatja, mennyi sérülés érheti az embereket. Ezek gyógyításához türelem és szeretet kell, ami Amber nevelőszüleiben szerencsére megvan. Annyi mindent mutat meg ez a regény, az anyaságról, a magányról, a fájdalomról és a családról, hogy mindenképp érdemes elolvasni.

5 hozzászólás
Kita_kitty>!
Susanna Bailey: Hópehely

Nagyon jó volt. Amber és a póni barátsága tényleg szívet melengető volt illetve tetszett Amber nevelőszüleinek a hozzáálása. A 0,5 csillag levonás azért van mert sok izgalom nem volt benne és a végkifejlet sem olyan mint amire számítottam . Máskülönben érdekes volt, aki szeretne aranyos történetet olvasni annak nagyon szívesen tudom ajánlani.


Népszerű idézetek

erikaszj2>!

Mi értelme van szeretni az embereket, ha mindig el kell menniük?

247. oldal, 28. fejezet (Kolibri 2019)

Szodalit>!

-Hát én nem maradok sokáig. Anya nem fogja hagyni.
Sunni megvonta a vállát.
-Az én anyukám is azt akarja, hogy hazamenjek, csak nem tudta megtanulni, hogyan kell rólam gondoskodnia, szóval én is maradok.
-Örökre?kérdezte Amber.
-Szerintem.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Flanagan: Jégföldje
Aszlányi Károly: Az Északi Park felfedezése
Patricia St. John: Nyomok a hóban
Lucy Strange: A kastély szelleme
Jack London: A vadon szava
Ana María Matute: Paulina
Irene Adler: Öt karácsonyi rejtély
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A pestis
Astrid Lindgren: Britta kiönti szívét
Aszlányi Károly: Kalandos vakáció / Az Északi Park felfedezése