Vízgyűrűk (Tudor rózsa 1.) 30 csillagozás

Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Egy jóslat szerint Juliana sorsa a kútba dobott kő által keltett vízgyűrűkhöz hasonlít. Sok emberrel találkozik majd, némelyekkel csak futólag, mint az egymást érintő vízgyűrűk, míg mások újra meg újra meghatározzák az életét, ahogy a kút fala a hozzáverődő vízgyűrűk útját. Juliana előkelő származása ellenére szeret cigányok társaságában időzni. Ennek köszönheti, hogy túléli a szörnyű mészárlást, melyben egész családját megölik. Az elárvult hercegleányt a cigánytörzs egyiktagja veszi pártfogásába, ő pedig velük vándorol egészen Angliáig. Kénytelenségből még lopni is megtanul, ám egy alkalommal rajtaveszt: épp egy nemesúr hátaslovát köti el, amikor a férfi elkapja, és a törvény kezére akarja adni. Lótolvajként akasztás vár rá, de a komisz tréfákat kedvelő VIII. Henrik végül úgy dönt, hogy őlordsága vegye inkább feleségül a szutykos cigánylányt…

Eredeti megjelenés éve: 1994

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2009
432 oldal · ISBN: 9789635380145 · Fordította: Szalontai Éva

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Tudor rózsa 1

Ez nagyon jó könyv volt, imádtam, imádtam, imádtam.
Igaz imádom a szerző összes történelmi romantikus könyvét, amiket idáig olvastam.
Ahogy a többi ez is remek történet volt, amiben senki sem az, aminek látszik, ahogy Juliana is egy cigány tolvajlány bőrében próbál túlélni VIII Henrik cseppet sem könnyű korában. Aztán mikor rajtaveszt a lopáson fura fordulatot vesz az élete, visszakerül az előkelőek világába.
Élvezet volt olvasni a sziporkázó pérbeszédeket, a harcot a vonzalom ellen, miközben bepillanthattunk az udvari világba és a múlt titkainak fokozatos feltárulását.

cicus61 P>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Ez egy nagyon jó kis történet volt. Nagyon szeretem a történelmet és ez a könyv egy kicsit másképp mesélt a régi korokról, hogy éltek az emberek. Juliana és Stephen nagyon szimpatikusak voltak, nagyon megszerettem őket. A történet kedves volt és végig izgalmas, néhol humoros. Nem tudtam elképzelni, mit rejteget Stephen, de erre nem számítottam. Jó kis csattanó volt a vége és nagyon izgalmas. Még nem nagyon olvastam az írónőtől, de most majd fogok. Ajánlom.

meteoritastar>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Ez egy nagyon kedves romantikus történet volt az első sorától az utolsóig.
Igaz, hogy Kiszámítható volt a cselekmény, de nem érdekelt, nem is foglalkoztam vele, hogy mi lesz, csak olvastam és izgultam a párosért. Meg persze mosolyogtam rajtuk :)):))
Ami különösen tetszett, hogy Stephen sokáig goromba volt, nem puhult el olyan hamar. Viszont Juliana türelme és együtt érzése kicsit már sok volt. Ilyet se gondoltam,hogy írni fogok, de vártam tőle legalább egyszer egy tipikus női hisztit:)):)) még ha csak pár percig is tartott volna. Hisz okos volt, értette, hogy miért olyan Stephen, amilyen. De mindenkinél beletik egyszer pohár nem?:)):))De ezt leszámítva nekem úgy tetszett ahogy volt. Csak ajánlani tudom annak, aki egy kellemes, szorakoztató kis könyvre vágyik.

Toffy_Sentellion>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Könnyű délutáni olvasmány. :D Aranyos volt, egészen mozgalmas mű. Oroszországból eljutunk Angliáig és az idióta uralkodók birodalmába. Nagyon megfogott a női karakter, maga a hozzáállása volt ami tetszett benne. Igazán eleven volt.

melcsy21051300>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Kellemes olvasmány volt, tetszett az orosz háttér.

Emma_Z_R>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Igazán meglep, miért nem olvasták és értékelték sokan ezt a művet. Rengeteg romantikus-történelmi regénynek csak a címére emlékszem, ennek a könyvnek viszont majdnem minden oldalára. Kedves, aranyos, fordulatos, az események csak úgy pörögnek, izgalmas marad az elejétől a végéig és közben a szerelmi szál is bájos.

Susan Wiggs remekül ábrázolja a két karakter személyiségét, nem kapunk földöntúli szenvedélyt és szerelmet, való igaz, de a maga egyszerűségével és valódiasságával szerintem egy kitűnő, csodálatos mű. Ráadásul vicces, amit sok írótól hiányolok.

A romantikus könyvek kedvelőinek csakis ajánlani tudom, kevés olyan regény van, ami annyira megmarad az emberben, hogy több száz hasonló könyv után is emlékezzen rá.

Maszatostappancs>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Az alapötlet jó, de nekem valahogy hiányzott a könyvből a lendület, nem a történettel volt gondom, hanem a megvalósítással, valahogy olyan volt, mintha végig kicsit kívülálló maradtam volna, nem „szippantott be”. Azért lehet, hogy Olivér történetét is elolvasom, de nem az első helyen áll a listámon.

Veress_Éva>!
Susan Wiggs: Vízgyűrűk

Nagyon szórakoztató, egyszeri kikapcsolódást nyújtó könyv volt. Élvezettel olvastam.


A sorozat következő kötete

Tudor rózsa sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Cassandra Clare: A hercegnő
Heather Graham: A szürkekabátos
Julie Garwood: Váltságdíj
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Julie Garwood: A menyasszony
Julie Garwood: Mentőangyal
Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse